İçeriğe atla

KTorrent

KTorrent
KTorrent indirme işlemi yapıyor.
Geliştirici(ler)Joris Guisson, Ivan Vasić
Güncel sürüm21.12.0 / 2 Aralık 2021 (2 yıl önce) (2021-12-02)
Programlama diliC++
İşletim sistemiUnix-like
TürBitTorrent istemcisi
LisansGPL-2.0-veya-üzeri
Resmî sitesiapps.kde.org/tr/ktorrent/
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

KTorrent, KDE uygulamalarının parçası olan BitTorrent istemcisidir.

Özellikler

KTorrent genellikle zengin özelliklere sahip olmayı amaçlayan bir istemci olarak kabul edilir.[1]

Özellikleri arasında şunlar bulunur:[2]

  • Yükleme ve indirme işemlerinde hız sınırlama / kısıtlama ve zamanlama
  • KHTML bölümü aracılığıyla torrent arama motorları ile internet araması yapma.
  • UDP izleyicileri için destek.
  • IP adresi engelleme listesi eklentisi
  • UPnP (Evrensel Tak ve Çalıştır) ile bağlantı noktası yönlendirme
  • Protokol şifreleme
  • DHT (ana hat sürümü) ve izleyicisiz torrentler için destek
  • μTorrent eş değişimi (PEX) desteği
  • Dosya Önceliklendirme
  • Kısmen indirilen dosyaları içe aktarabilme
  • Yeni torrentler için dizinleri otomatik olarak izlemek için dizin tarayıcı
  • Torrentlere izleyicilerin elle eklenmesi
  • RSS besleme desteği
  • Varsayılan bağlantı noktası numarası 8080 olan web arayüzü eklentisi
  • IPv6 desteği
  • SOCKS v4 ve v5 desteği
  • μTP desteği
  • Mıknatıs bağlantıları üretilmesi ve ayrıştırılması
  • UDP izleyici kazıma
  • Kuyruk yöneticisinin gelişmiş kullanılabilirliği
  • Süper tohumlama desteği
  • İndirirken video akışı

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "7 of the best Linux BitTorrent clients". Linux Format. techradar. 15 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2012. 
  2. ^ Manual, ktorrent.org, 19 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 25 Ağustos 2012 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">KDE</span> KDE masaüstü ortamı

KDE Unix ve Unix benzeri işletim sistemleri için geliştirilmiş bir masaüstü ortamıdır. Trolltech' in QT kütüphanesi ve kendine ait KDE kütüphaneleri kullanılarak geliştirilen KDE, GNU/Linux, Solaris, BSD' ler (FreeBSD, NetBSD, OpenBSD vb. Unix ve Unix benzeri işletim sistemleri üzerinde çalışmasının yanı sıra Cygwin aracılığıyla da Microsoft Windows üzerinde de çalışabilmektedir. KDE 4.0.0 sürümü, kullandığı QT 4 kütüphanelerinin Windows'ta doğrudan çalışabilmesi sayesinde Windows üzerinde cygwin katmanı olmadan çalışabilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">BitTorrent</span>

BitTorrent internet üzerinden dosya paylaşım yazılımına ve aynı tekniği kullanan dosya takas sistemine verilen isimdir. Diğer peer to peer (P2P) paylaşım programlarından farkı sabit olmayan bağımsız sunucu tanımlama dosyaları sayesinde sabit bir sunucuya ihtiyaç olmaksızın paylaşıma devam etmesidir.

μTorrent

µTorrent Microsoft Windows için küçük boyutlu ve hızlı bir BitTorrent istemcisidir. Programın 3.2 sürümü yaklaşık 733kB boyutundaki çalıştırılabilir bir dosyadan oluşur. Kullanıcılara Azureus, BitComet gibi torrent istemcilerinin işlevselliğini bilgisayar kaynaklarını mümkün olduğunca az kullanarak vermeyi amaçlar. kullanarak yazılmıştır. Türkçe dil desteğine sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">KDE uygulamaları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

KDE Gear, KDE topluluğu tarafından geliştirilen uygulamalar ve destekleyici kitaplıklar seti olup ağırlıkla Linux tabanlı işletim sistemlerde kullanılır fakat çoğunlukla çok platformludur ve ortak bir yayın programı içerisinde yayınlanır.

gOS Ubuntu temelli işletim sistemi

gOS, Debian dağıtımını temel alan Ubuntu dağıtımının, GNOME masaüstü ortamı yerine Enlightenment masaüstü ortamını kullanan bir sürümüdür. gOS aynı zamanda GNU/Linux dağıtımıdır. Ubuntu projesinin bir parçası sayılabilir ve aynı temeli kullanır.

<span class="mw-page-title-main">Enlightenment</span>

Enlightenment, basit, hızlı, sade ve kullanışlı bir masaüstü ortamı yaratmak için başlatılan bir projedir. EFL adı verilen pek çok parçadan oluşmuş bir grup kütüphane üzerine inşa edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Animated Portable Network Graphics</span>

Animated Portable Network Graphics, kısaca APNG, PNG için henüz onaylanmamış bir hareketli görüntü biçimidir. GIF gibi 256 renk limiti olmadığı için görüntüler çok daha nettir.

<span class="mw-page-title-main">Pardus 2011</span>

Pardus 2011 Linux dağıtımı olan Pardus'un Ocak 2011'de çıkan sürümü.

<span class="mw-page-title-main">Mageia</span> Mandriva çatallaması olan Unix tabanlı bir Linux dağıtım projesi

Mageia, 2010 yılında Mandriva Linux'un bir çatallaması olarak başlatılmış, topluluk temelli bir Linux dağıtımı projesi. 2010 yılında Mandriva'nın maddi sorunları ve şirket hedefleri nedeniyle Mandriva projesinden ayrılan ya da işten çıkarılan geliştiriciler tarafından başlatılmıştır.

netstat

netstat ağ bağlantıları, yönlendirme tabloları ve ağ arayüzü istatistiklerini görüntüleyen bir komut satırı aracıdır. netstat komutu UNIX, Linux ve Windows NT tabanlı işletim sistemlerinde kullanılabilir.

<span class="mw-page-title-main">Frescobaldi (yazılım)</span>

Frescobaldi, LilyPond müzik dosyaları düzenleyicisidir. Çoklu platform destekli olup GNU Genel Kamu Lisansı ile lisanslanmış özgür bir yazılımdır.

<span class="mw-page-title-main">KDE Plasma 5</span> Vikimedya kategorisi

KDE Plasma 5, Unix benzeri işletim sistemlerinde çalışmak üzere KDE Plasma 4 masaüstü ortamının halefi olarak 15 Temmuz 2014 tarihinde yayınlanan masaüstü ortamıdır.

qBittorrent

qBittorrent, µTorrent adlı programa alternatif olarak yaratılmış, peer-to-peer, libtorrent kütüphanesi ile geliştirilmiş Bittorrent istemcisidir. Linux, Mac OS X, Windows, OS/2, FreeBSD işletim sistemlerinde çalışabilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Jami</span>

Jami, SIP uyumlu yazılımsal telefon ve SIP tabanlı anlık mesajlaşma programıdır. Linux, Windows, Mac OS, Android, iOS sürümleri bulunur. Geliştirilmesi Kanadalı Savoir-faire Linux şirketiyle birlikte küresel kullanıcı ve katkıcı topluluğunun yardımıyla yapılmaktadır. Jami, kendini olası özgür Skype ikamesi konumuna koymaktadır.

Görünmez İnternet Projesi (I2P), sansüre dayanıklı, eşler arası iletişime olanak tanıyan anonim bir ağ katmanıdır. Anonim bağlantılar, kullanıcının trafiğinin şifrelenmesi ve dünyanın dört bir yanına dağıtılmış yaklaşık 55.000 bilgisayardan oluşan, gönüllüler tarafından işletilen bir ağ üzerinden gönderilerek elde edilir. Trafiğin geçebileceği çok sayıda olası yol göz önüne alındığında, üçüncü bir tarafın tam bağlantıyı izlemesi pek olası değildir. Bu katmanı uygulayan yazılıma "I2P yönlendirici", I2P çalıştıran bilgisayara ise "I2P düğümü" adı verilir. I2P ücretsiz ve açık kaynaklıdır ve birden fazla lisans altında yayınlanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kdenlive</span> Video düzenleme yazılımı

Kdenlive özgür ve açık kaynaklı bir video düzenleme yazılımı. İlk olarak Linux için yazılmış olup sonradan Windows sürümü de yayınlanmaya başlamıştır. Linux ve Windows işletim sistemleri için kurulum gerektirmeden kullanılabilen taşınabilir sürümleri bulunur.

<span class="mw-page-title-main">MX Linux</span>

MX Linux, kararlı Debian'a dayanan ve MX topluluğu tarafından oluşturulan veya paketlenen ek yazılımlarla birlikte temel olarak antiX bileşenlerini kullanan orta ağırlıkta bir GNU/Linux işletim sistemidir. Bu dağıtımların her birinden en iyi araçları ve yetenekleri kullanmak için antiX ve eski MEPIS toplulukları arasında ortak bir girişim olarak ortaya çıkmıştır. Topluluğun belirttiği hedef, "zarif ve verimli masaüstlerini yüksek kararlılık ve sağlam performansla birleştirmek için tasarlanmış bir işletim sistemi ailesi" oluşturmaktır. MX Linux, bağımsız bir KDE Plasma sürümü ve benzersiz bir Fluxbox uygulaması eklediği Xfce masaüstü ortamını ön tanımlı varyant olarak kullanır. Diğer masaüstü ortamları da sisteme eklenebilir veya "spin-off" ISO yansıları kurularak kullanılabilir.

<span class="mw-page-title-main">KGet</span> KDE indirme yöneticisi yazılımı

KGet KDE için özgür bir indirme yöneticisi ve Konqueror web tarayıcısının varsayılan indirme yöneticisidir. KDE Genel Ağ paketinin bir parçasıdır. Konqueror ve rekonq web tarayıcıların yanı sıra, eklentiler vb. yardımıyla Mozilla Firefox, Google Chrome ve diğer Chromium tabanlı web tarayıcılarla da kullanılabilir.

<span class="mw-page-title-main">KDE Partition Manager</span>

KDE Partition Manager, ilk olarak Volker Lanz tarafından KDE Platformu için yazılmış bir disk bölümleme uygulamasıdır. İlk olarak KDE SC 4.1 için yayınlandı ve merkezi KDE yayın döngüsünden bağımsız olarak yayınlandı. Nisan 2014'te Volker Lanz ölünce, Andrius Štikonas geliştirmeye devam etti ve bakım sorumluluğunu üstlendi.

Aşağıdaki, BitTorrent protokolü kullanılarak eşler arası dosya paylaşımı için tasarlanmış bilgisayar programları olan BitTorrent istemcilerinin genel karşılaştırmasıdır.