İçeriğe atla

KRename

KRename
Screenshot
Orijinal yazar(lar)Dominik Seichter
İlk yayınlanma5 Ocak 2004 (2004-01-05)
Güncel sürüm5.0.1 / 5 Ekim 2020 (4 yıl önce) (2020-10-05)[1]
Programlama diliC++
İşletim sistemiLinux
ErişilebilirlikÇok dilli
TürToplu yeniden adlandırma aracı
LisansGPL-2.0-veya-sonrası
Resmî sitesihttps://userbase.kde.org/KRename
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

KRename, aynı anda birden fazla dosya ve dizini yeniden adlandırmak için kullanılabilen bir KDE yazılımıdır.

Özellikler

  • Dosyaların ve dizinlerin yeniden adlandırılması
  • Bir dizindeki tüm dosyaların alt dizinler dahil olmak üzere yeniden adlandırılması
  • Yeniden adlandırırken gizli dosyaların göz ardı edilmesi
  • Büyük/küçük harf değişikliği: BÜYÜK HARF, küçük harf ya da Yalnızca İlk Harf Büyük
  • Dosya adlarına önek veya sonek eklenmesi
  • Dosya adları içinde kısmi arama ve değişiklik yapılması (düzenli ifadeler desteklenir)
  • Dosya adlarına sıralı sayılar eklenmesi (başlangıç, adımlar, tanımlanabilir atlamalar)
  • Dosyaların sahibinin ve izinlerin değiştirilmesi
  • Dosyaların erişim ve değişiklik tarih ve saatinin değiştirilmesi
  • Yeniden adlandırılan dosyaların yeni dizinlere yerleştirilmesi (dizin başına kaç dosya olacağı, dizinlerin numaralandırma biçimi tanımlanabilir)
  • MP3/ogg dosyalarından ID3 bilgilerinin alınması
  • Görüntü dosyalarından Exif bilgilerinin alınması
  • Dosya tarih ve saatinin adına eklenmesi
  • Dosya uzantılarının değiştirilmesi
  • Yeniden adlandırmanın geri alınması
  • İstenilen dosyaların elle yeniden adlandırılması
  • Konqueror, Krusader, Dolphin entegrasyonu
  • JavaScript komut dosyası kullanımı
  • Transliterasyon

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "Sürüm 5.0.1". 22 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">MS-DOS</span> 1980li yıllarda kişisel bilgisayar işletim sistemi

MS-DOS, Microsoft firmasının geliştirdiği bir DOS sistemidir. 1980'li yıllarda PC uyumlu platformlar üzerinde kullanılan en yaygın işletim sistemiydi. 1990'lı yılların ortalarından 2000 yılına kadarki en popüler işletim sistemleri olan Windows 9x ailesinin temeli olarak kullanıldı. Masaüstü bilgisayarlardaki popülerliğini, zamanla Windows NT mimarisi kullanan yeni nesil Windows işletim sistemlerine bıraktı.

<span class="mw-page-title-main">KDE</span> KDE masaüstü ortamı

KDE Unix ve Unix benzeri işletim sistemleri için geliştirilmiş bir masaüstü ortamıdır. Trolltech' in QT kütüphanesi ve kendine ait KDE kütüphaneleri kullanılarak geliştirilen KDE, GNU/Linux, Solaris, BSD' ler (FreeBSD, NetBSD, OpenBSD vb. Unix ve Unix benzeri işletim sistemleri üzerinde çalışmasının yanı sıra Cygwin aracılığıyla da Microsoft Windows üzerinde de çalışabilmektedir. KDE 4.0.0 sürümü, kullandığı QT 4 kütüphanelerinin Windows'ta doğrudan çalışabilmesi sayesinde Windows üzerinde cygwin katmanı olmadan çalışabilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Amarok (yazılım)</span>

Amarok, KDE projesi kapsamında geliştirilen gelişmiş bir müzik çalar yazılımdır. İlk sürümü Haziran 2003'te yayınlanmıştır. KDE bünyesinde geliştirilmekle birlikte KDE'nin sürüm takviminden ayrı bir takvim izler. Amarok, kelime olarak eskimo dilinde kurt anlamına gelir. Özgür GNU Genel Kamu Lisansı ile lisanslıdır. Sloganı Müziğini yeniden keşfet tir.

<span class="mw-page-title-main">Konversation</span>

Konversation, KDE için IRC istemcisidir. KDE'nin Extragear paketi altında geliştiriliyor, dolayısıyla KDE'den bağımsız sürüm çıkarabiliyor.

<span class="mw-page-title-main">Vikipedi</span> Ücretsiz ve reklamsız internet ansiklopedisi

Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan; özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız ve kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisidir. MediaWiki yazılımı kullanılarak hazırlanmaktadır. Sürekli eklemeler ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacağı varsayılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">KDE uygulamaları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

KDE Gear, KDE topluluğu tarafından geliştirilen uygulamalar ve destekleyici kitaplıklar seti olup ağırlıkla Linux tabanlı işletim sistemlerde kullanılır fakat çoğunlukla çok platformludur ve ortak bir yayın programı içerisinde yayınlanır.

<span class="mw-page-title-main">Kaffeine</span>

Kaffeine, KDE projesi kapsamında geliştrilmiş çok amaçlı bir ortam oynatıcısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Opera Sahnesi</span> Ankarada bulunan bir tiyatro sahnesi

Büyük Tiyatro veya diğer adıyla Opera Sahnesi; Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan bir tiyatro sahnesidir. Türk mimar Şevki Balmumcu tarafından bir sergi evi olarak tasarlanan ve 1933 yılında inşası tamamlanan yapı, 1948'de gerçekleştirilen yenileme çalışmaları sonrasında opera binası olarak kullanılmaya başlamıştır. Küçük Tiyatro'dan sonra şehirdeki en eski tiyatro sahnesine sahip salondur. Günümüzde, Ankara Devlet Opera ve Balesi ile Ankara Devlet Tiyatrosu'nun ortak kullanımındadır.

<span class="mw-page-title-main">Apache Ant</span>

Apache Ant, yazılım inşası süreçlerini otomatikleştirmeye yarayan bir araçtır. Make'e benzeyen uygulama, Java ile geliştirilmiş olup Java platformunu gerektirmekte ve Java projelerinde sıkça kullanılmaktadır.

Değişen yıldız belirtmesi, astronomi'de değişen yıldız'lara verilen özel bir tanımlayıcıdır. 17. yüzyılda Bayer tüm parlak yıldızları kataloglarken, takımyıldız adlarının kısaltmaları önüne eski yunan alfabesinin harflerini koyarak bir adlandırma yoluna gitmiştir. Yunan alfabesinin harfleri yeterli olmayınca bu adlandırmaya Latin alfabesinin küçük harfleri ve daha sonra da büyük harfleri ile devam etmiştir. Fotoğraf filminin astronomide kullanılmaya başlaması ile gözlenen yıldız sayısındaki hızlı artış sonucu, Hevelius ve Flamsteed, harflerle yapılan adlandırmanın yeterli olmayacağını düşünerek, bir takımyıldızdaki üyeleri sağ açıklık sırasına dizmişler ve takımyıldız adının önüne sayıları koyarak yıldızları adlandırmayı tercih etmişlerdir. Argelander, 19. yüzyıl ortasında "Bonner Durchmunsterung (1855)" kataloğu ve haritalarını oluştururken, çok sayıda ışık değişimi gösteren yıldızın var olduğunu görmüş ve bunların düzenli bir şekilde adlandırılması gerektiğini düşünmüştür. Argelander değişen yıldızların adlandırılması için arayış içinde iken Latin alfabesinin küçük harfleri tükenmiş, büyük harflerin ise bir kısmı kullanılmış durumdaydı. Alfabenin sonuna yakın harfler hiçbir takımyıldız üyesi için kullanılmamıştı. Argelander öncelikle, bir takımyıldızda 9 dan fazla değişen keşfedilemeyeceği düşüncesi ile Latin alfabesinin R, S, T, U, V, W, X, Y, Z harflerini takımyıldız isminin "in" halinin önüne koyarak adlandırmaya başlamıştır. Ancak yeterli olmadığını görünce, aynı harflerin ikili kombinasyonlarını kullanmıştır:

<span class="mw-page-title-main">KDE Plasma 5</span> Vikimedya kategorisi

KDE Plasma 5, Unix benzeri işletim sistemlerinde çalışmak üzere KDE Plasma 4 masaüstü ortamının halefi olarak 15 Temmuz 2014 tarihinde yayınlanan masaüstü ortamıdır.

<span class="mw-page-title-main">Kdenlive</span> Video düzenleme yazılımı

Kdenlive özgür ve açık kaynaklı bir video düzenleme yazılımı. İlk olarak Linux için yazılmış olup sonradan Windows sürümü de yayınlanmaya başlamıştır. Linux ve Windows işletim sistemleri için kurulum gerektirmeden kullanılabilen taşınabilir sürümleri bulunur.

<span class="mw-page-title-main">MX Linux</span>

MX Linux, kararlı Debian'a dayanan ve MX topluluğu tarafından oluşturulan veya paketlenen ek yazılımlarla birlikte temel olarak antiX bileşenlerini kullanan orta ağırlıkta bir GNU/Linux işletim sistemidir. Bu dağıtımların her birinden en iyi araçları ve yetenekleri kullanmak için antiX ve eski MEPIS toplulukları arasında ortak bir girişim olarak ortaya çıkmıştır. Topluluğun belirttiği hedef, "zarif ve verimli masaüstlerini yüksek kararlılık ve sağlam performansla birleştirmek için tasarlanmış bir işletim sistemi ailesi" oluşturmaktır. MX Linux, bağımsız bir KDE Plasma sürümü ve benzersiz bir Fluxbox uygulaması eklediği Xfce masaüstü ortamını ön tanımlı varyant olarak kullanır. Diğer masaüstü ortamları da sisteme eklenebilir veya "spin-off" ISO yansıları kurularak kullanılabilir.

<span class="mw-page-title-main">Falkon</span>

Falkon, ücretsiz ve açık kaynaklı bir web tarayıcısıdır. Chromium tarayıcı çekirdeği için bir sarıcı olan Qt WebEngine üzerine inşa edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">KTorrent</span>

KTorrent, KDE uygulamalarının parçası olan BitTorrent istemcisidir.

<span class="mw-page-title-main">Krusader</span> Krusader alternatifleri ve benzer yazılımları kapsayan güncel bir uygulamadır

Krusader, KDE ve Unix dünyasındaki diğer masaüstleri için gelişmiş bir ortodoks dosya yöneticisidir. Konsol tabanlı GNU Midnight Commander, GNOME masaüstü ortamı için GNOME Commander ve Windows için Total Commander dosya yöneticilerine benzer olup bunların tümünün paradigmatik özellikleri orijinal DOS için Norton Commander'a uzanır. Kapsamlı arşiv işlemleri, bağlı dosya sistemi desteği, FTP, gelişmiş arama, görüntüleyici/düzenleyici, dizin senkronizasyonunu, dosya içeriği karşılaştırmaları, toplu yeniden adlandırma vb. desteklenir.

<span class="mw-page-title-main">KDE Partition Manager</span>

KDE Partition Manager, ilk olarak Volker Lanz tarafından KDE Platformu için yazılmış bir disk bölümleme uygulamasıdır. İlk olarak KDE SC 4.1 için yayınlandı ve merkezi KDE yayın döngüsünden bağımsız olarak yayınlandı. Nisan 2014'te Volker Lanz ölünce, Andrius Štikonas geliştirmeye devam etti ve bakım sorumluluğunu üstlendi.

<span class="mw-page-title-main">KWallet</span>

KWallet, KDE masaüstü ortamı kimlik bilgisi yönetimi uygulamasıdır. Kullanıcıların hassas parolaları "cüzdan" (wallet) adı verilen şifreli dosyalarda saklamaları için merkezi bir yöntem sunar. Ekstra güvenlik için her cüzdan her biri kendi parolasına sahip farklı türde kimlik bilgilerini saklamak için kullanılabilir.

<span class="mw-page-title-main">KAlarm</span>

KAlarm, KDE masaüstü ortamı ile bütünleşik bir kişisel alarm mesajı, komut ve e-posta zamanlayıcı uygulama yazılımıdır. Planlanmış bir alarm çaldığında KAlarm bir metin mesajı veya görüntü dosyası görüntüleyebilir, bir komut çalıştırabilir, bir e-posta gönderebilir ya da bir ses dosyası çalarak alarm saati gibi davranabilir. KAlarm çok sayıda alarm zamanlarının ve alarm tarihlerinin programlanmasını destekler. KAlarm, grafiksel arayüzü üzerinden kontrolün yanı sıra, komut satırı kullanılarak da çalıştırılabilir.

<span class="mw-page-title-main">Lokalize</span>

Lokalize, KDE projesi kapsamında esas olarak yazılım yerelleştirme amacıyla geliştirilen ve genel amaçlı Bilgisayar Destekli Çeviri (CAT) uygulaması olarak da kullanılabilen bir özgür yazılımdır. Üretkenlik ve etkinliğe odaklanarak çevirmenin yalnızca metinleri kendi diline çevirmeye dikkatini vermesini sağlar. OpenDocument dosyalarını (*.odt) çevirmek, metni .XLIFF dosyalarına çıkarmak ve geri dönüştürmek için dahili Translate-Toolkit kullanılmaktadır.