İçeriğe atla

KPNW

KPNW
Kuruluş1962 (at 1500 kHz)
İştiraklerNewsradio 1120 ve 93.7
SahibiBicoastal Media Licenses V, LLC
FormatıNews/Talk
Genel merkezEugene-Springfield
Kardeş istasyonlarıKDUK-FM, KEJO, KFLY, KLOO, KLOO-FM, KODZ, KRKT-FM, KTHH
Websitesikpnw.com
Dinlenebilirlik
Frekanslar1120 kHz

KPNW (1120 kHz) AM'de yayın yapan haber formatlı bir radyo istasyonu. Eugene, Oregon bölgesine kayıtlı olan radyo istasyonu, Eugene-Springfield bölgesine yayın yapmaktadır. Radyo istasyonu Bicoastal Media Licenses V, LLC'a ait olup lokal sabah programları yapmakta ve gün içerisinde de büyük yayıncılar ile ortak yayınlar yapmaktadır.

Programlar

Hafta içerisinde KPNW, 06:00-09:00 arası Rob Holloway ve Bill Lundun'ın sunduğu "Wake Up Call" ile lokal yayınına başlar .Ardından Rush Limbaugh 09:00'dan 12:00'a kadar yayını devralır. Glen Beck'in ortak yayını saat 15:00'dan 18:00'a kadar yayınlanırken,bir başka ortak yayın olan Alex Jones 20:00'dan 22:00'a kadar yayınlanmaktadır. George Noory ile Coast to Coast AM 22:00'dan 05:00'a kadar süre alır. KPNW Lars Larson Show'un iki farklı versiyonunu birden yayınlamaktadır: Pasifik Kuzeybatı versiyonu ve ulusal versiyonu. Larson bir zamanlar KPNW'de stajyerlik yapmıştır.

Hafta sonları ise genellikle bahçe, tamir, bira ya da şarap üzerine konular ele alınır. Pazar sabahları ise dini yayınlar yapılırken, pazar akşamları Bill Cunningham'a yer verilir. Hafta içi yayınlarının da zaman zaman hafta sonu yayınlandığı görülmektedir.

Tarihçe

KPNW ilk olarak 17 Mayıs 1962 yılında lisans alarak 1500 kHz ile yayın yapmaya hak kazandı. Yalnız Gündüz vakitleri 10,000 watt gücünde zayıf bir anten ile yayın hayatına başlayan kanal, 1969 yılında tam zamanlı 50,000 watt gücünde 1120 kHz ile yayın yapan bugünkü halini aldı. KPNW 50,000 watt ile San Francisco, Portland ve Oregon arasındaki en güçlü yayıncı idi.

İlgili Araştırma Makaleleri

Kısa Dalga yayınları almak üzere tasarlanmış radyo

atv (Türkiye) Türkiyede faaliyetlerini sürdüren televizyon kanalı

atv, Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, genelde dizi ve filmleriyle ön plana çıkmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kanal D</span> Türkiye merkezli ulusal televizyon kanalı

Kanal D, Demirören Holding'in Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, genelde dizi filmleriyle ön plana çıkmıştır. 2005 yılı itibarıyla Türkiye'de en çok izlenen kanal unvanını elde etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">TRT 1</span> Türk kamu televizyon kanalı

TRT 1, Türkiye'nin ülke çapında yayın yapan ilk ulusal televizyon kanalıdır. Ana binası Ankara'dadır. Türkiye'de açılan ikinci televizyon kanalı ve ilk ulusal televizyon kanalıdır. İlk genel müdürü 29 Nisan 1964'te Adnan Öztrak olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Show Radyo</span> Türkiyede ulusal yayın yapan bir radyo istasyonu

Show Radyo, merkezi İstanbul'da olan ve ulusal çapta yayın yapan radyo istasyonu. Ağustos 1992'de Erol Aksoy tarafından Show TV ile beraber kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Radyo Eksen</span>

96.2 Radyo Eksen, Radyo 2019'un kapanmasıyla 1 Kasım 2000'de yayın hayatına başladı.

<span class="mw-page-title-main">Karadeniz FM</span>

Karadeniz FM, İstanbul'dan yerel çapta yayın yapan bir radyo istasyonudur.

<span class="mw-page-title-main">NTV Radyo</span>

NTV Radyo, 13 Kasım 2000'de yayına başlayan radyo istasyonu. Ekonomiden spora, filmlerden konserlere, hayatın tüm alanlarından haberleri ve gelişmeleri mikrofona taşıyor.

Köln Radyosu, Almanya´nın Köln şehrinde WDR -COSMO bünyesinde yayın yapan bir radyo istasyonudur. Almanya'ya 1960'lı yıllarda gelen yabancılar için kurulan bu istasyon, değişik Dünya dillerinde yayın yapmaktadır. Türkçe yayınları ilk kez 2 Kasım 1964 tarihinde yayınlandı.

<span class="mw-page-title-main">TRT 4</span>

TRT 4, 30 Temmuz 1990 - 31 Ocak 2011 tarihleri arasında yayın yapmış genellikle kültür, sanat ve müzik programları ağırlıklı olarak yayınlamış devlet televizyon kanalı. Kanalın temeli, 1975'lere kadar gitmektedir. TRT İzmir Televizyonu'nun Enternasyonal İzmir Fuarı nedeniyle yaptığı yayınlarla yayın hayatına başlamıştır. 30 Temmuz 1990 yılında resmi olarak test yayınlarına başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">TRT Radyo 3</span> radyo istasyonu

TRT Radyo 3, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun caz, klasik müzik, pop müzik, rock yayınlayan ve gün içinde çeşitli saatlerde haber bültenleri sunan radyosu. Yayın merkezi Ankara Radyosu'dur.

<span class="mw-page-title-main">TRT Çukurova Radyosu</span> radyo istasyonu

TRT Çukurova Radyosu, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun 3 Mart 1968 tarihinde yayın hayatına Mersin'de başlamış ve Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep bölgelerine kadar yayın ağı uzanan radyosu. TSİ her gün ile 10:05 - 13:00 arasında bölgesel yayın yaparken, her gün 10:05 - 13:00 saatleri arasında TRT Radyo 1 ile ortak yayın yapmaktadır.

FM radyo yayınlarında kanal bant genişliğini hesaplamak için kullanılan ampirik formül.

<span class="mw-page-title-main">DR (yayıncı)</span>

DR (Şablon:IPA-da), resmi olarak Türkçe dilinde Danimarka Yayın Kurumu, Danimarkalı kamu hizmeti radyo ve televizyon yayın şirketidir. 1925 yılında bir kamu hizmeti kuruluşu olarak kurulan Danimarka'nın en eski ve en büyük elektronik medya kuruluşudur. DR, Avrupa Yayın Birliği'nin kurucu üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Uzun Dalga Bandı</span>

Uzun Dalga Bandı veya kısaca LW, telekomünikasyonda kullanılan bir yayın bandıdır. Her ülkeye bir istasyon koyarak kıtaya yayın yapabilir. Çok uzun mesafeye yayınlar için kullanılır. Genellikle TRT Radyo gibi ulusal kanallar ve uçak ve helikopterlerde kuleye iniş ve kalkış izni alınırken, durum sinyali olarak adlandırılan ve hava üssüne hava aracının durumunu gönderirken LW bandı kullanılır. Sinyalin menzili 600-800 kilometreye kadar çıkabilir. Genellikle zayıf sinyal verir. Bunun nedeni yayının çok yüksekten verilmesidir.

<span class="mw-page-title-main">DX'cilik</span>

DX'cilik, Amatör telsizcilerin uzak mesafelerden yayınlanan radyo ve televizyon sinyallerini saptayıp bu yayınların yapıldığı istasyonları tanımlamaları ve onlarla iletişim kurmalarına dayalı hobilerini tarif eden terimdir.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'nin Sesi Radyosu</span> TRT bünyesinde Avrupalı Türklere hitap eden devlet radyosudur

Türkiye'nin Sesi Radyosu (TSR), TRT bünyesinde 1937 yılından bugüne yayınlarını sürdüren, Avrupalı Türklere hitap eden devlet radyosudur. Türksat, Optus, Hotbird, Eutelsat ve Yamal uyduları ile genişleyen bir yayın alanına sahiptir. Türkiye'nin Sesi Radyosu'nun;

<span class="mw-page-title-main">Kiss FM</span>

Kiss FM 1994'te Ömer Karacan, Ali Karacan ve Dinç Bilgin tarafından kurulmuştur. Yabancı pop müziği yayınlamıştır. Ünlüler dünyasına yönelik etkinlikler düzenleyen kanal 2003 yılında Kiss TV ile birlikte kapanarak yerini Radyo City'e bırakmıştır. 2017 Ocak ayı itibarıyla internet üzerinden yeniden yayın hayatına başlamıştır. TuneIn adlı radyo uygulamasından, İstanbul'da 91.6 MHz frekansından dinlenebilmektedir.

Vesti FM, Rusya merkezli ve VGTRK'ya ait bir radyo istasyonudur. Yayına 5 Şubat 2008 tarihinde, saat 6:00 da Moskova Saati ile başlamıştır. İstasyon, DVB-T2 teknolojisini kullanan Rusya'daki ilk dijital televizyon multipleksine dahildir.