İçeriğe atla

KDE System Guard

 

KDE System Guard
KDE System Guard ekran görüntüsü
Geliştirici(ler)KDE
Güncel sürüm5.21.5[1] Bunu Vikiveri'de düzenleyin / 4 Mayıs 2021
Önizleme sürümü5.21.90[2] Bunu Vikiveri'de düzenleyin / 13 Mayıs 2021
İşletim sistemiUnix-benzeri
PlatformKDE
LisansGNU Genel Kamu Lisansı
Resmî sitesiwww.kde.org/applications/system/ksysguard/ Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

KDE System Guard (ya da KSysGuard), Unix benzeri sistemlerde KDE platformu için görev yöneticisi ve performans izleyicisidir. Uzak ana bilgisayarda ksysguardd çalıştırılarak ve Grafiksel Kullanıcı Arayüzünün (ksysguard) uzaktan bağlanması sağlanarak hem yerel, hem de uzak ana bilgisayarları izleyebilir. Basit değerleri ya da tablolar gibi karmaşık verileri alıp bu bilgileri çeşitli grafik ekranlarda görüntüleyebilir. Ardından ekranlar çalışma sayfaları halinde düzenlenebilir. Ayrıca top uygulamasına benzer, ayrıntılı bir işlem tablosu da sunar.

KDE System Guard, KDE 1.x görev yöneticisi KTop'un yeniden yazılmış halidir.

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ Hata: Referans düzgün görüntülenemiyor. Bilgi için belgeleme sayfasına bakınız.
  2. ^ Hata: Referans düzgün görüntülenemiyor. Bilgi için belgeleme sayfasına bakınız.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İşletim sistemi</span> bilgisayar donanım kaynaklarını yöneten yazılım

İşletim sistemi ya da işletim dizgesi, bir bilgisayarın donanım kaynaklarını yöneten ve uygulama yazılımlarına hizmet sağlayan yazılımların bir bütünüdür. İşletim sistemleri, bilgisayarın donanımı ile uygulama yazılımları arasında bir köprü görevi görerek kullanıcıların sistemle etkileşim kurmasını sağlar. Öne çıkan örnekler arasında Microsoft Windows, macOS, GNU/Linux dağıtımları, Android ve iOS yer alır.

<span class="mw-page-title-main">Unix</span>

UNIX türevi işletim sistemleri çok işlemcili çok pahalı makinelerden tek işlemcili, basit ve çok ucuz ev bilgisayarlarına kadar pek çok cihaz üzerinde çalışabilen esnek ve sağlamlığı çok değişik koşullarda test edilmiş sistemlerdir. Fakat özellikle kararlı yapısı ve çok kullanıcılı-çok görevli yapısıyla çok işlemcili sunucularda adeta standart haline gelmiştir ve özellikle akademik dünyada iş istasyonları üzerinde çok yaygın bir kullanım alanı bulmuştur. UNIX, Interdata 7/32, VAX ve Motorola 68000 arasında hızla yayıldı.

<span class="mw-page-title-main">K3b</span>

K3b, Linux sistemler için tasarlanmış, KDE projesi kapsamında gelişitirilen özgür ve ücretsiz bir CD/DVD/Blu-ray yazma uygulaması. K3b kullanılarak; Veri CD'leri oluşturma, Ses CD'si hazırlama, kalıp dosyası yazdırma gibi temel yazdırma işlemlerinin yanı sıra Video CD/DVD'lerini ya da Ses CD'lerini bilgisayara kopyalama gibi daha pek çok işlem gerçekleştirilebilir.

Berkeley r-komutları, bir Unix sisteminin kullanıcılarının TCP/IP bilgisayar ağı üzerinden başka bir Unix bilgisayarında oturum açmasını veya komutlar vermesini sağlamak için tasarlanmış bir bilgisayar programları paketidir. Berkeley r-komutları, 1982'de Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'ndeki Computer Systems Research Group (CSRG) tarafından, TCP/IP'nin erken uygulanmasına dayanarak geliştirildi.

<span class="mw-page-title-main">KDE uygulamaları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

KDE Gear, KDE topluluğu tarafından geliştirilen uygulamalar ve destekleyici kitaplıklar seti olup ağırlıkla Linux tabanlı işletim sistemlerde kullanılır fakat çoğunlukla çok platformludur ve ortak bir yayın programı içerisinde yayınlanır.

<span class="mw-page-title-main">Eric Python IDE</span> Yazılım

Eric, Python ile yazılmış tam özellikli Python, ruby editörü ve tümleşik geliştirme ortamıdır. Diğer platformlarda da çalışabilen Qt GUI araç takımı temellidir, çok esnek Scintilla editör kontrol ile tümleşiktir. Profesyonel proje yönetim araçlarında olduğu gibi Python'un profesyonel kodlayıcılara sunduğu birçok ileri özellikler ile birleşik günlük kullanım için uygundur.

<span class="mw-page-title-main">Kate (metin düzenleyici)</span>

Kate, KDE için yazılmış bir metin editörüdür. Kate "KDE advanced text editor" sözcüklerinin baş harflerinden oluşur.

<span class="mw-page-title-main">LaTeX</span>

LaTeX, TEX dizgi programı için belge düzenleme biçimidir.

<span class="mw-page-title-main">Man (elkitabı) sayfası</span>

Man (elkitabı) sayfası, genellikle Unix veya Unix-benzeri (GNU/Linux) işletim sistemlerinde bulunan çevrimiçi bir yazılım belgeleme tipidir. Kapsanan mevzular arasında bilgisayar yazılımları, resmi standartlar ve kurallar, hatta soyut kavramlar vardır. Bir kullanıcı, man komutu ile sayfaları başlatabilir.

<span class="mw-page-title-main">Alipaşa, Çorlu</span>

Alipaşa, Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Xcas</span> Bilgisayarlı cebir sistemi için bir program

Xcas, matematikte kullanmak için açık kaynak bir bilgisayar programıdır. Xcas temel olarak Microsoft Windows, Apple macOS ve GNU/Linux / Unix için temel bir Bilgisayar Cebir Sistemi (CAS) olan bir giac kullanıcı arayüzüdür. Giac C++ programlama dilinde yazılmıştır. Xcas, denklem çözebilir ve grafik çizebilir.

<span class="mw-page-title-main">Metin tabanlı kullanıcı arayüzü</span> bir metin ekranına çıktı vermeye veya onu kontrol etmeye dayalı arabirim türü

Metin tabanlı kullanıcı arayüzü, metinsel kullanıcı arayüzü veya terminal kullanıcı arabirimi olarak da adlandırılır, grafik kullanıcı arayüzlerinin (GUI) icadından bir süre sonra ortaya çıkan ve onu grafik kullanıcı arayüzünden ayırt etmek için türetilen yeni bir terimdir. TUI'de bilgisayar grafikleri metin kipinde görüntülenir. Gelişmiş bir TUI, GUI'ler gibi tüm ekran alanını kullanabilir ve fare ve diğer girişleri kabul edebilir.

<span class="mw-page-title-main">SerenityOS</span> Serenity İşletim Sistemi

SerenityOS, Andreas Kling tarafından oluşturulan ücretsiz bir açık kaynaklı işletim sistemidir. Unix benzeri bir işletim sistemi olarak tasarlanmıştır ve yaratıcısına göre 1990'ların grafik kullanıcı arayüzünden ilham alır. Yeni bir işletim sistemi olarak nispeten hızlı ilerleyen bir geliştirme sürecinde olan SerenityOS şu anda geliştirilen bazı özellikleri entegre bir geliştirme ortamı, görsel bir hata ayıklayıcı, JavaScript destekli bir web tarayıcısı ve grafik odaklı masaüstü bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Muhittin, Çorlu</span>

Muhittin, Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Nusratiye, Çorlu</span>

Nusratiye, Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Reşadiye, Çorlu</span>

Reşadiye, Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Şeyhsinan, Çorlu</span>

Şeyhsinan, Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Cesvaine (belediye)</span>

Cesvaine Belediyesi Vidzeme, Letonya'da yer alan bir belediyedir. Belediye, idari merkezi Cesvaine olan kırsal bölgesi ile Cesvaine kasabasının yeniden düzenlenmesi sonrası 2009 yılında kurulmuştur. 2010 yılında toplam nüfusu 3.114 iken Cesvaine Belediyesi'nin kırsal kesimini kapsayan Cesvaines pagasts idari bölgesi kuruldu. Yerleşim biriminin 2020 itibarıyla nüfusu 2.266'dır. Yüzölçümü 190,37 km²'dir.

Aşağıdaki, BitTorrent protokolü kullanılarak eşler arası dosya paylaşımı için tasarlanmış bilgisayar programları olan BitTorrent istemcilerinin genel karşılaştırmasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Ngrep</span> Özgür bir ağ paket çözümleyicisi

ngrep, Jordan Ritter tarafından yazılmış bir ağ paket çözümleyicisidir. Bir komut satırı arayüzüne sahiptir, pcap kütüphanesine ve GNU regex kütüphanesine dayanır.