İçeriğe atla

KAFA Dergi

KAFA
KAFA dergisinin kırmızı logosu
KategorilerDergi
SıklıkAylık
İlk sayı1 Eylül 2014
Ülke Türkiye
DilTürkçe
Websitehttps://www.kafadergi.com/

KAFA Dergi, Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yayınlanan aylık edebiyat dergisi. Dergi her ayın ilk haftası tüm Türkiye ve KKTC'de yayınlanır.

Kuruluşu

Gazeteci ve yazar Candaş Tolga Işık tarafından çıkartılmıştır.[1] Dergi 1 Eylül 2014'te yayın hayatına başlamıştır. İnternet sitesi yayın hayatına dergiyle birlikte başlamıştır. Şubat 2016 itibarıyla Türkiye'nin en çok satan edebiyat dergisi olmuştur.[2] Türkiye ve KKTC'de yayınlanmakta olan dergi ayrıca İngiltere, Almanya ve Fransa'da da okuruna ulaşmayı planlamaktadır.[3]

Kapak ve içerik

Derginin logosunda sadece KAFA ismi yer almaktadır. Genellikle kapakta Türkiye'nin önemli yazarları ve ülke gündemindeki bir olaylarla ilgili olmaktadır. Ayrıca Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki fiyat, tarih, sayı ve barkot bilgileri yer almaktadır. Dergide Sezen Aksu, Müjde Ar, Ataol Behramoğlu, Ertuğrul Özkök, Sunay Akın, İlber Ortaylı, Rıdvan Akar, Gülse Birsel, Can Yılmaz, Levent Erden, Umay Umay, Rasim Öztekin, Zafer Algöz, Armağan Çağlayan, İclal Aydın, Metin Uca, Hayko Bağdat, Zeki Kayahan Coşkun, Yaşar Günaçgün, Nihat Sırdar, İsmail Saymaz, Güçlü Mete, Ahmet Güneştekin, Kerimcan Kamal, Alen Markaryan, Başar Başaran, Ali Ece, Dilan Bozyel, Erhan Karadağ gibi çeşitli isimlerin yazıları yer almaktadır.[4]

Dergide yazan ve çizen isimler

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "Cem Erciyes - Dergicilikte yeni damar". 28 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2016. 
  2. ^ "Kafa dergisi zirvedeki yerini koruyor". 1 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2016. 
  3. ^ "Kafa dergisi Avrupa'ya açılıyor!". 1 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2016. 
  4. ^ "KAFA Dergisi - 2015 Şubat sayısı". 28 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

İsmet Özel, Türk şair, yazar ve deneme yazarı. Aslen Aydın, Sökelidir. 1980 sonrası birçok şair ve yazarı, şiirleri ve düşünce alanında kaleme aldığı eserleriyle etkilemiştir. Modern Türk şiirinin hem anlam hem de söyleyiş bakımından zenginleşmesinde önemli katkılarda bulunmuştur.

<span class="mw-page-title-main">İlber Ortaylı</span> Türk tarihçi, akademisyen ve yazar

İlber Ortaylı, Türk tarihçi, akademisyen ve yazar. Türk Tarih Kurumu şeref üyesidir. Ortaylı, Uluslararası Osmanlı Etütleri Komitesi yönetim kurulu üyesi ve Avrupa İranoloji Cemiyeti ve Avusturya-Türk Bilimler Forumu üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ataol Behramoğlu</span> Türk şair, yazar ve çevirmen

Ataol Behramoğlu, Türk şair, yazar, çevirmen, akademisyen ve edebiyatçı.

Nihat Behram, Türk şair, yazar, gazeteci.

<span class="mw-page-title-main">Hayko Cepkin</span> Türk müzisyen

Hayko Cepkin, Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve piyanist.

Nebil Özgentürk, Türk belgesel yönetmeni, gazeteci, yazar.

Doğu Batı, ilk sayısı Kasım 1997'de yayımlanan 3 aylık akademik ve entelektüel bir düşünce dergisidir. Tarih, felsefe, psikoloji, sosyoloji, düşünce tarihi, kültürel araştırmalar gibi konularda makaleler yayımlar.

<span class="mw-page-title-main">Cem Adrian</span> Türk müzisyen, söz yazarı, yapımcı

Cem Filiz ya da sahne adıyla Cem Adrian, Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci.

Doğuş Bildirisi, Haluk Aker, Rahmi Akseki, Ataol Behramoğlu, Erhan Etiker, Eser Gürson, Abdullah Nefes, İsmet Özel ve Semih Tezcan tarafından 16 Mart 1964 tarihinde Evrim Dergisi'nde yayımlanmış olan; dönemin edebiyat anlayışını eleştiren ve yazarların genç sanatçılar olarak daha üretken ve daha bilinçli bir edebi ortam oluşturma çabasında olduklarını açıklayan bildiridir.

<span class="mw-page-title-main">Nihat Sırdar</span> Türk radyo sunucusu şu anda kafa radyoda yayın yapmaktadır

Nihat Sırdar, Boşnak asıllı Türk radyo programcısı ve köşe yazarı. "RTÜK'ten en çok uyarı alan radyocu" olduğu iddia edilir.

Umay Gedikoğlu veya sahne adıyla Umay Umay, Türk yazar ve pop rock sanatçısı.

<span class="mw-page-title-main">Deniz Türkali</span> Türk oyuncu

Deniz Türkali, Türk oyuncu ve şarkıcıdır.

<i>Tarih ve Toplum</i> Toplumsal Tarih

Tarih ve Toplum: Aylık Ansiklopedik Dergi, 1984 - 2003 yılları arasında Türkiye'de yayımlanmış aylık resimli tarih ve araştırma dergisidir.

Şeref Bilsel, Türk şair.

<span class="mw-page-title-main">Cem Yılmaz</span> Türk komedyen, oyuncu, senarist, karikatürist, yapımcı ve yönetmen

Cem Yılmaz, Türk karikatürist, komedyen, stand-up sanatçısı, sinema oyuncusu, senarist, film yapımcısı ve yönetmenidir. Ayrıca müzik ile uğraşmaktadır.

<i>Pek Yakında</i> 2014 yapımı Türk komedi filmi

Pek Yakında, Cem Yılmaz'ın yazıp yönettiği 2014 yapımı komedi türündeki Türk filmi. Galası 30 Eylül 2014'te gerçekleştirilen filmin vizyon tarihi 2 Ekim 2014'tür. Film, Türkiye genelinde 2 milyon 187 bin 278 kişi tarafından izlenmiştir. Cem Yılmaz'ın hem yazıp hem yönettiği üçüncü filmidir.

<i>Tarih</i> (dergi) Popüler tarih dergisi

#tarih, Haziran 2014'teki ilk sayısıyla yayım hayatına başlayan aylık popüler tarih dergisi.

<i>2000e Doğru</i>

2000'e Doğru veya yazıyla kullanılan şekliyle İkibin'e Doğru, Türkiye'de haftalık olarak yayımlanan siyaset ve haber dergisidir. 1987 Ocak'ında Doğu Perinçek tarafından kurularak yayın hayatına başlamış ve son sayısı Nisan 1993'te yayımlanmıştır.

Çetin Altay, Türk oyuncudur.

Çorlu Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Tekirdağ İlinin Çorlu ilçesinde bulunan bir müzedir. İçinde toplamda 110 tane balmumu heykeli bulunurken, bu balmumu heykellerinin toplam fiyatı 2.5 Milyon TL'dir.