İçeriğe atla

Kızıl başlı örümcek kuşu

Kızıl başlı örümcek kuşu
ön tarafta
Korunma durumu
Biyolojik sınıflandırma
Âlem: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Aves
Takım: Passeriformes
(Ötücü kuşlar)
Familya: Laniidae
(Sıvacı kuşugiller)
Cins: Lanius
Tür: L. senator
Lanius senator
Linnaeus, 1758
Lanius senator

Kızıl başlı örümcek kuşu (Lanius senator), örümcek kuşugiller familyasına ait bir kuş türü.

Büyük böcekler, küçük kuşlar, tarla fareleri ve kertenkeleler ile beslenirler. Erkekleri siyah-beyaz tüyleri ve kestane rengi taçlarıyla gözalıcıdır. Dişi ve genç kuşlarda üst kısımlar kahverengidir.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kartal</span> Görece büyük etobur kuş cinsi

Kartallar, atmacagiller (Accipitridae) familyasına üyedir. Kartal türleri çok geniş bir yelpazede dağılan yırtıcı kuşları kapsar. Türkiye'de genellikle dağlık bölgelerde yaşarlar.

<span class="mw-page-title-main">Baştankara</span> ötücü bir kuş

Baştankara (Parus), ötücü kuşlar takımından, baştankaragiller familyasından, renkli ve küçük kuşları kapsayan bir cins.

<span class="mw-page-title-main">Kızıl sırtlı örümcek kuşu</span> kuş türü

Kızıl sırtlı örümcek kuşu, örümcek kuşugiller (Laniidae) familyasından yüksek çayırların, fundalıkların ve çalılık arazilerin küçük, güzel ve kahverengi sırtlı örümcek kuşu türü.

<span class="mw-page-title-main">Arı kuşu</span>

Arı kuşu, arı kuşugiller (Meropidae) familyasından Merops cinsini oluşturan temel besinleri arılar olan kuş türlerinin ortak adı.

<span class="mw-page-title-main">Çaylak</span>

Çaylak, Accipitriformes takımından atmacagiller (Accipitridae) familyasının Milvinae, Elaninae alt familyaları ile Perninae alt familyasından bazı türleri kapsayan gündüzcül yırtıcı kuşlara verilen ortak ismidir. Bunlar uzun kanatlı, uzun çatalkuyruklu, çengel gagalı olup küçük kuşları ve fare gibi hayvanları avlarlar.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'deki kuşlar listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu madde Türkiye faunasına ait kuşları içermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Eski Dünya akbabaları</span> Atmacagillerin alt familyası

Eski Dünya akbabaları (Aegypiinae), atmacagiller (Accipitridae) familyasının bir alt familyasıdır ve gündüz yırtıcıları (Falconiformes) takımına aittir. Yeni bulgular ışığında, daha çok leyleklerle (Ciconiidae) akraba olan ve leyleksiler (Ciconiiformes) ile ilişkilendirililen Yeni Dünya akbabaları (Cathartidae) ile bu bağlamda ayrılırlar.

<span class="mw-page-title-main">Kızıl Bayrak Nişanı</span>

Kızıl Bayrak Nişanı Sovyetler Birliği'nin 16 Eylül 1918 yılında İç savaş yıllarında yürürlüğe soktuğu nişanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Ağaçkakangiller</span>

Ağaçkakangiller (Picidae), kuşlar (Aves) sınıfının karinalılar (Carinatae) bölümünün gökkuzgunumsular (Coraciiformes) takımına ait Ağaçkakansılar (Piciformes) alt takımı içinde yer alan ve içinde Boyunburanlar (Jynginae), Picinae ve cüce ağaçkakanlar (Picumninae) alt familyalarını barındıran familya. Bu familyadaki kuşlar Avustralya, Madagaskar ve kutup bölgeleri dışında dünyanın her yerinde bulunur. Türleri çoğu orman ve ağaçlıklı alanlarda yaşasa da, çöllerde yaşan bazı türleri de bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Sarı kiraz kuşu</span>

Sarı kiraz kuşu, kiraz kuşugiller (Emberizidae) familyasına ait bir ötücü kuş türü. Günümüzde bazı araştırmacılar tarafından ispinozgiller familyasında sınıflandırılmıştır. Ayrıca sarı çinte, sarı yelve olarak da adlandırılır. Vatanı Avrasya olan bu kuş türü Yeni Zelanda ve Avustralya'ya sokulmuştur. Avrupa'da yaşayanların çoğu yıl boyunca üreme bölgelerinde kalırken doğuda yaşayan alt türleri kısmen göçmendir ve popülasyonun çoğu kışı geçirmek için güneye iner. Erkeğin kafası parlak sarı, sırtı çizgili kahverengi, kuyruk sokumu kızıl kahverengi ve karnı da sarı renklidir. Dişi ve erişkin olmayanların tüyleri erkeklerin daha mat renklisidir. Çalılık ve orman kenarlarında açık alanlarda yaygın olarak yaşarlar. Şakıması en yakın akrabası ak başlı kiraz kuşuna benzer.

<span class="mw-page-title-main">Kızıl başlı kiraz kuşu</span>

Kızıl başlı kiraz kuşu, kiraz kuşugiller (Emberizidae) familyasına ait bir ötücü kuş türü. Günümüzde bazı araştırmacılar tarafından ispinozgiller familyasında sınıflandırılmıştır. Ayrıca kızıl başlı çinte, bozkır kiraz kuşu, kahvebaş kiraz kuşu ve pasbaşlı kiraz kuşu olarak da adlandırılır.

<span class="mw-page-title-main">Kara başlı kiraz kuşu</span> kuş türü

Kara başlı kiraz kuşu, kiraz kuşugiller familyasına ait bir ötücü kuş türüdür. Ayrıca karabaş çinte, kara başlı çinte ve karabaş kiraz kuşu olarak da adlandırılır.

<span class="mw-page-title-main">Örümcek kuşugiller</span>

Örümcek kuşugiller (Laniidae), ötücü kuşlar takımına ait bir kuş familyası.

<span class="mw-page-title-main">Kızıl kuyruklu örümcek kuşu</span>

Kızıl kuyruklu örümcek kuşu, örümcek kuşugiller familyasına ait bir kuş türü. Büyük böcekler, küçük kuşlar, tarla fareleri ve kertenkeleler gibi canlılarla beslenirler. Kuyrukları kırmızı renklidir.

<span class="mw-page-title-main">Tehlikedeki tür</span>

Tehlikedeki türler, neslinin tükenme riski çok yüksek olan türlerdir.

<span class="mw-page-title-main">Hassas türler</span>

Neslinin tükenme riski yüksek olan türlerdir.

<span class="mw-page-title-main">Kız kuşu</span>

Kız kuşu, Vanellus cinsini oluşturan sivri gagalı kuş türlerinin ortak adıdır.

<i>Melanerpes erythrocephalus</i> Kuş türü

Melanerpes erythrocephalus, Melanerpes cinsine bağlı bir kuş türüdür. Kuzey Amerika'da yaşar.

<span class="mw-page-title-main">Aynak</span> Threskiornithinae alt familyasını oluşturan uzun bacaklı ve çıplak kafalı kuş türlerinin ortak adı.

Aynak ya da ibis, Threskiornithinae alt familyasını oluşturan uzun bacaklı ve çıplak kafalı kuş türlerinin ortak adı.

<span class="mw-page-title-main">Kızıl ayaklı sümsük kuşu</span>

Kızıl ayaklı sümsük kuşu, Sulidae familyasından bir kuş türüdür. Perdeli ayakları kırmızı renklidir. Kuvvetlidirlir ve uçarken çeviktirler ancak kalkış ve inişleri beceriksizdir. Tropiklerde yaygın olarak bulunurlar. Özellikle adalarda olmak üzere kıyılarda koloni hâlinde ürerler.