Sivas, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir ilidir. Sivas ili, ticaret yolları üzerinde olduğu için, Selçuklu Hanedanı döneminde tüccarların ziyaret ettiği bir merkez haline gelmiştir. Türkiye'de Konya'dan sonra en çok Selçuklu eserinin bulunduğu il Sivas'tır. 13. yüzyıla ait Gök Medrese, Çifte Minareli Medrese ve Mavi Medreseleri çini sanatı açısından mutlaka görülmeye değer yerlerdir. Ulu Camii ise 1100 yılında inşa edilmiştir. Ayrıca Sivas, Türkiye'nin yüzölçümü açısından en büyük ikinci ilidir.
Kızılırmak, eskiden Halis veya Alis, Sivas'ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ eteklerinden doğan ve Samsun'un Bafra ilçesinde Karadeniz'e dökülen bir nehir. 1.355 km. uzunluğu ile Türkiye'nin kendi sınırları içerisinde doğup kendi sınırları içinde denize dökülen en uzun akarsuyu olma özelliğini taşır. Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum, Sinop ve Samsun illerinden geçen Kızılırmak, aralarında Delice Irmağı, Devrez ve Gökırmak gibi çok sayıda akarsu ve çayın sularını da toplayarak büyük bir kavis çizerek Bafra Burnu'ndan Karadeniz'e ulaşır.
Hafik, eskiden Koçhisar, Sivas ilinin 39 km doğusunda yer alan, 2.382 km² yüz ölçümüne sahip bir ilçesidir. Kızılırmak havzasında Sivas-Erzincan kara yolu üzerinde kurulmuştur. Bilinen en eski adı Hafik olup 13. yüzyılda İbni Bîbî tarafından kaydedilmiştir. 1873 yılında Koçhisar adıyla kaza olmuştur. 1926 yılında Hafik adı yeniden kullanılmaya başlanmıştır.
Dodurga boyu, bir Oğuz boyudur.
Meke Maar Gölü, Konya'nın Karapınar ilçesinde, volkanik gaz patlaması sonucu oluşan bir maarın suyla dolmasıyla günümüzdeki haline gelen ve ortasında adacıklar bulunan göl. Karapınar Düzlüğü'nde, Karapınar-Ereğli yolunun 7. km'sindeki sapaktan 2 km içeridedir. Göl ve birincil maarın uzunluğu 800 metre, genişliği 500 metredir. Göl 12 metre derinliğindedir. Göl adını çevrede yaşayan meke kuşlarından alır.
Zara, Sivas ilinin bir ilçesidir.
Canova, Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köydür.
Günyamaç, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür.
Tödürge, Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köydür.
Besinli, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür.
Düğer, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür.
Düzyayla, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür.
İnandık, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür.
İnköy, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür.
Kabalı, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür.
Kamışköy, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür.
Kızılören, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür.
Yakaboyu, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür.
Hafik Gölü, Büyük Göl ya da Koçhisar Gölü, İç Anadolu Bölgesi'nde Sivas'a bağlı Hafik ilçesinin kuzeyinde bulunan küçük karstik göl. 1100 m uzunluğunda, 1000 m genişliğinde, rakımı 1295 m, alanı yaklaşık 80 ha, derinliği 2–6 m kadardır.
Tödürge Gölü, Sivas'ta var olan, doğal yolla oluşmuş bir göldür. Göl, Hafik ile Zara ilçeleri arasındadır. Hafik'in 17 km doğusunda, Zara'nın 12 km batısında yer almaktadır. Sivas - Erzurum kara yolunun 50. kilometresindedir. Gölün yüzeyi 350 ha, en derin yeri 44.5 metre ve ortalama derinlik 2-3 metredir. Dibindeki kaynaklardan ve çevreden gelen derelerle beslenir. Göl, adını 1 km güneyinde yer alan Tödürge Köyü'nden almıştır. Birçok kuş, balık avlamak için bu göle gelmektedir. Gölün yüzölçümü yaklaşık 5 kilometrekare, deniz seviyesinden yüksekliği 1295 metredir. Sivas'ın en büyük gölüdür ve içinde iki ada bulunmaktadır. Gölün çok büyük bölümünde derinlik 4-10 metre arasındadır. Hem dibindeki kaynaklardan, hem de yöredeki sulardan beslen gölün, suyu kireçli ve tuzludur. İçerisinde 17 çeşit balık yetişen nadir göllerden biridir. Tödürge Gölü çevresinde izlenebilen kuşlardan bazıları şunlardır; Tepeli Batağan, Kızılı Boyunlu Batağan, Leylek, Angut, Kılördek, Karaçaylak, Deniz Kartalı, Saz Delicesi, Turna, Uzunbacak, Kızılbacak, Sumru, Macar Ördeği, Sarı Başlı Kuyruksallayan.Gölün oluşumuna dair bir efsane vardır. Ayrıca Zara ilçesinde yaşayanların yaz aylarında serinlemek için göle girmektedir.