Onno Tunç, asıl adıyla Ohannes Tunçboyacıyan,, Türkiye Ermenisi müzisyen ve bestecidir. Hazırladığı düzenleme ve bestelerle 1980'ler ve 1990'larda Türk pop müziğinin öne çıkan isimlerinden biriydi. 1945, Bir Zamanlar Deli Gönlüm, Sen Ağlama, Git, Geri Dön, Değer mi, Hadi Bakalım, Gir Kanıma, Vurulmuşum Sana, Şinanay, Seni İstiyorum, Şov Yapma, Olay Olay, İyisin ve Ben Yoldan Gönüllü Çıktım gibi bestelerle Türk müzik tarihindeki öne çıkan isimlerden biri hâline gelmiştir.
Zerrin Özer, Türk şarkıcıdır.
"Dönme Dolap", Modern Folk Üçlüsü & Ayşegül Aldinç tarafından seslendirilen ve 1981 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden şarkı. Şarkı 9 puanla 18. olmuştur
Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finalleri
Zerrin Özer'in profesyonel sanat yaşamının, 1976 tarihli, ilk 45'liği. Zerrin Özer bu 45'liğinde, sözleri kendisine ait iki aranjman ile çıkmıştır dinleyicilerinin karşısına. 45'lik Kent Plak etiketiyle piyasaya sürülmüştür.
Gönül / Yaman Olurum, 1979 tarihinde yayınlanan Zerrin Özer'in kariyerinde ikinci ve son 45'liği. Sanatçı imza atmış olduğu bu 45'likle müzik kariyerinde ilk Altın Plak Ödülü'nü de kazanmıştır. Zerrin Özer'in bu 45'liğinde seslendirmiş olduğu şarkılardan birinin sözlerinde ve müziğinde Orhan Gencebay'ın, bir diğerinin söz ve müziklerindeyse Çiğdem Talu ile Melih Kibar çiftinin imzası bulunmaktadır ve şarkıların düzenlemeleri ilk 45'liğinde olduğu gibi Esin Engin tarafından yapılmıştır. Şarkılar İstanbul Gelişim Orkestrası tarafından icra edilmiştir. Zerrin Özer'in bu 45'liği de Kent Plak'tan çıkmıştır.
Ve Zerrin Özer Zerrin Özer'in, 1982 tarihli, üçüncü stüdyo albümüdür. Sanatçı bu albümünde; Fikret Tatlıses'ten Hurşit Yenigün'e, Ertuğrul Güleç'ten Bora Ayanoğlu'na, Doruk Onatkut'tan Fikret Sarı'ya, Çiğdem Talu'dan Esin Engin'e, Melih Kibar'dan Garo Mafyan'a, Hakkı Bulut'tan Orhan Uzuner'e, Zeren Uluer'den Sait Ergenç'e pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve aranjörle çalışmıştır. Zerrin özer bu albümle birlikte, arabesk şarkılar da seslendirmeye başlamıştır.
Evcilik Oyunu, Zerrin Özer'in, 1985 tarihli, kendi izni haricinde, çalıştığı yapım firması tarafından yayınlanmış olan, altıncı stüdyo albümünün adıdır. Albüm daha sonrasında mahkeme kararıyla toplatılmıştır. Zerrin Özer yaşanan bu son gelişmeyle birlikte profesyonel sanat yaşamına başladığı ilk günden bu yana (1976-1985) birlikte çalıştığı Kent Müzik yapım firmasından ayrılarak Fono Müzik'e geçmiştir.
Kırmızı, Zerrin Özer'in, yıllar yılı birlikte çalışmış olduğu (1976-1985) Kent Plak'tan ayrıldıktan sonra, Fono Plak etiketiyle çıkartmış olduğu, yedinci stüdyo albümünün adı. Zerrin Özer bu albümünde, daha önceki albümlerinden farklı olarak ilk kez Türkçe haricinde bir dilde de şarkı söylemiştir. Sanatçı, bu albüm için özel olarak, iki türküyü Arapça seslendirmiştir. Zerrin Özer bu albümünde; Ülkü Aker'den Selami Şahin'e, Ahmet Selçuk İlkan'dan Yaşar Güvenir'e, Selmi Andak'tan Aysel Gürel'e, Aşık Mahsuni'dan Coşkun Sabah'a, A. Cilanbol'dan Esin Engin'e oldukça kalabalık bir şarkı sözü yazarı, müzisyen ve aranjör kadrosuna ait eserleri yorumlamıştır.
- Albümde yer alan şarkılar
- Kurulsam Gönül Tahtına
- Bu Şehirde
- Ben Buyum İşte
- Bir Gülü Sevdim
- İntuv Ene
- Ağlamayacaksın
- Bir Düşmeye Gör
- Seninle Başım Dertte
- Merhaba Ya Habeyip
- Sen Yoksan Yanımda
Dayanamıyorum, Zerrin Özer'in, 1987 tarihli, sekizinci stüdyo albümünün adıdır. Zerrin Özer bu albümünde; Aysel Gürel'den Atilla Özdemiroğlu'na, Banu Kırbağ'dan Bayram Şenpınar'a, Uğur Bayar'dan Coşkun Sabah'a, Kaya Sungur'dan Ahmet Selçuk İlkan'a, Bora Ayanoğlu'dan Ümit Aksu'ya pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve aranjörle çalışmıştır.
Dünya Tatlısı; Zerrin Özer'in, 1988 tarihli, dokuzuncu stüdyo albümünün adıdır. Dünya Tatlısı, Zerrin Özer'in arabesk müzik şarkıları yorumladığı dönemin (1982-1987) sonu niteliğinde, yeniden Pop Müzik şarkıları seslendirmeye başladığı albümüdür. Zerrin'in CD formatında yayınlanan ilk albümüdür. Türkiye'de CD formatında yayınlanan 2. albümdür. Zerrin Özer bu albümünde; başta Aysel Gürel ve Garo Mafyan olmak üzere, pek çok farklı şarkı sözü yazarı ve müzisyenle çalışmıştır. Bu isimler arasında Fikret Şeneş, Barış Manço, Kayahan, Gönül Şen, Erbil Savaş, Özkan Turgay gibi isimler de yer almaktadır.. Zerrin Özer bu albümüyle altın plak kazanmıştır.Dünya Tatlısı Ebru Polat, Sat Gitsin daha sonra Ümit Besen tarafından okunurken, Ağlayamıyorum ise Emre Altuğ ve Ebru Yaşar tarafından okunmuştur. Bu Yaz şarkısı ise Soner Arıca tarafından yeniden yorumlanmıştır. Çok nadir olarak başka yorumculara şarkı veren Kayahan, Zerrin Özer'e bu albümde okuması için Yoksun Sen şarkısını hediye etmiş, Barış Manço ise ne zamandır bri Barış Manço şarkısı seslendirmek istediğini bildiği Zerrin Özer'le bir türlü bir araya gelip de istediği şarkıyı veremeyince, Unutamadım isimli o dönem için nispeten yeni şarkısını hediye etmişti. Zerrin Özer böylece iki devin şarkısını tek bir albümde buluşturma imkanı bulan nadir sanatçılardan olmuştur. Hani Yeminin şarkısının orijinali İsrailli şarkıcı Ofra Haza'nın Eurovizyonda birincilik elde eden Im Nin Alu şarkısı olup, şarkının melodisi sonraki yıllarda İzel tarafından Şak adıyla seslendirildi.
İşte Ben Zerrin Özer'in, 1990 tarihli, onuncu stüdyo albümünün adı. Zerrin Özer bu albümünde; Fikret Şeneş'ten Şehrazat'a, Garo Mafyan'dan Erbil Savaş'a, Kenan Erel'den Tülay Özer'e, Seda Akay'dan Nino Varon'a pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve aranjörle çalışmıştır. Söyleyemem şarkısı daha sonra Ercan Turgut tarafından seslenirken, Zerrin Özer bu albümüyle de altın plak kazanmıştır.
Sevdiğini Bil, Zerrin Özer'in, 1991 tarihli, 11. stüdyo albümünün adı. Zerrin Özer bu albümünde; Aysel Gürel, Suat Sayın, Garo Mafyan, Seda Akay, Şehrazat, Mustafa Sandal, Bülent Tezcan, Selami Şahin, Cenk Bütünley gibi şarkı sözü yazarı, müzisyen ve aranjörlerle çalışmıştır.
Zerrin Özer 97, Zerrin Özer'in Prestij Müzik etiketiyle 23 Haziran 1997'de yayınladığı, 14. stüdyo albümünün adıdır. Zerrin Özer bu albümünde; Şehrazat, Emre Irmak, Hakkı Bulut, Yıldıray Gürgen, Cem-Ali, Günay Çoban, Mustafa Beyazkuş, Bora Ayanoğlu, Kerem Özdemir gibi şarkı sözü yazarı, müzisyen ve aranjörlerle çalışmıştır.
- 01. İFTİRA
- 02. KIYAMAM
- 03. ARAMIZDA BİR ŞEY YOK
- 04. SANA YAZDIM
- 05. ŞİMDİ HAYALLERDESİN
- 06. FALCI
- 07. TÜRKÜLERİMİ DAĞLARDA UNUTTUM
- 08. SEN CANIMSIN
- 09. KIRIK AYNALAR
- 10. YÜRÜ
Tülay Özer, Türk şarkıcıdır.
Gönül Aysel Gürel, Türk söz yazarı, şair, oyuncu ve edebiyat öğretmenidir. Sinema oyuncusu Müjde Ar ile sinema ve tiyatro oyuncusu Mehtap Ar'ın annesidir. Yakın çevresinde "Deli Aysel" olarak bilinirdi.
Garo Mafyan, Türkiye Ermenisi besteci ve aranjördür.
Değmesin Yağlı Boya, Barış Manço'nun yedinci albümüdür.
Her Devrin Devleri, 2010 yılında yayınlanan toplama albüm. Albüm, eski ve yeni jenerasyon sanatçıları bir araya getirmektedir. 10 tane düetin yer aldığı albümün prodüktörlüğünü Selahattin Erhan, süpervizörlüğünü ise Zerrin Özer üstlenmiştir. Albümün ilk video klibi Zerrin Özer-Salim Dündar düeti "Şarkılar Hep Yalan" olmuştur. İkinci klip ise Işın Karaca-Berkant düeti "Kırmızı Ruj" olarak seçilmiştir. Albümdeki tüm şarkıların sözü ve müziği Selahattin Erhan'a aittir.
Poll Production, Polat Yağcı tarafından kurulan bir Türk müzik şirketi.