Bu bir asker sayısına göre ülkeler listesidir. Bu liste hükûmetleri tarafından iç ve dış görevlerini yerine getirmeleri için oluşturulup, desteklenen birlikleri içerir. "Ülke" terimi egemenliğine yönelik çalışmaları bulunan ya da sınırlı bir tanınmaya sahip devlet anlamında kullanılır.
Rusya Silahlı Kuvvetleri, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri olarak da bilinen Rus Silahlı Kuvvetleri, Rusya'nın ordusudur. Aktif personel açısından dünyanın beşinci büyük askeri gücüdür ve 1.15 milyon aktif personel ile en az iki milyon yedek personelden oluşmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri Merkezi İstihbarat Teşkilatı'na (CIA) göre, Rusya 2026 yılına kadar aktif personel gücünü 1.5 milyona çıkarmayı planlamaktadır ve bu, onu Çin ve Hindistan'dan sonra dünyanın üçüncü büyük askeri gücü yapacaktır. Ülkenin Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava-Uzay Kuvvetleri olmak üzere üç ana hizmet kolunun yanı sıra Stratejik Roket Kuvvetleri ve Hava İndirme Kuvvetleri adında iki bağımsız hizmet koluna sahiptir. 2013 yılında kurulan Özel Harekat Kuvvetleri Komutanlığı, muhtemelen 2022 yılında ilave destek personeliyle birlikte 1,000 kişilik bir güce ulaşacaktır.
İsrail Savunma Kuvvetleri (İSK; İbranice: צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל
Amerika Birleşik Devletleri Kara Kuvvetleri, ABD askerî örgütlenmesinin başlıca kollarından biri. Kökenleri Kıta Ordusu'na dayanmakla beraber Amerika Birleşik Devletleri'nin en eski ulusal kurumudur. Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'nın Birinci Maddesi, Sekizinci Paragrafı'nın Onikinci Bendi'nden anayasal meşruiyetini alır. Savunma Bakanlığı 'na bağlı üç depratmandan biri olan Amerika Birleşik Devletleri Kara Kuvvetleri Dairesi'nin bir parçasıdır. Barış ve güvenliğin korunması ve ülke savunmasıyla görevlidir. Ayrıca çevre koruma ve geliştirmeye ilişkin federal programları yürütür, federal devlet, eyalet ve yerel yönetim kuruluşlarına askerî yardımda bulunur; doğal afetlerde yardım çalışmalarına katılır ve acil sağlık hizmetlerinde hava ulaşımını sağlar.
Rusya Hava Kuvvetleri, Rusya'yı havadan gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevlidir. Rusya Silahlı Kuvvetleri komutası altındaki en büyük 2.kuvvettir.
Pakistan Silahlı Kuvvetleri, Pakistan'ı karadan, havadan ve denizden gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumak görevli olan askerî kuvvet. Pakistan Kara Kuvvetleri, Pakistan Hava Kuvvetleri, Pakistan Deniz Kuvvetleri, Pakistan Hava Savunma Kuvvetleri ve Pakistan Sahil Güvenliği'nden oluşmaktadır.
Libya Hava Kuvvetleri, Libya Silahlı Kuvvetleri'nin hava savaşından sorumlu kuvvetidir. 2010 yılında, Libya İç Savaşı öncesinde, Libya Hava Kuvvetleri personelinin gücünün 18.000 olarak ve Libya'daki 13 askeri hava üssünden faaliyet gösteren 374 savaş kabiliyetine sahip uçak envanteri olduğu tahmin edildi. operating from 13 military airbases in Libya. 2011 iç savaşı ve devam eden ihtilaftan bu yana, Libya'da savaşan çok sayıda hizip askeri uçak bulundurmaktadır. 2019 itibarıyla Libya Hava Kuvvetleri sembolik olarak Trablus'taki uluslararası kabul görmüş Ulusal Mutabakat Hükûmeti'nin kontrolü altında olmasına rağmen, rakip Mareşal Halife Hafter'in Libya Ulusal Ordusu da önemli bir hava kuvvetine sahiptir.
Japon Öz Savunma Kuvvetleri (JSDF), Japonya'nın de facto silahlı kuvvetlerdir. Öz Savunma Kuvvetleri, II. Dünya Savaşı sonrasında 1 Temmuz 1954 tarihinde kurulmuş olup Kara, Hava ve Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'nden oluşmaktadır ve başbakanın başkomutan olduğu Savunma Bakanlığı tarafından kontrol edilmektedir.
Hindistan Silahlı Kuvvetleri, Hindistan'ı karadan, havadan ve denizden gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevli olan askerî kuvvet. Hindistan Kara Kuvvetleri, Hindistan Hava Kuvvetleri, Hindistan Hava Savunma Kuvvetleri, Hindistan Sahil Güvenlik ve Hindistan Deniz Kuvvetleri'nden oluşmaktadır.
Suudi Arabistan Ulusal Muhafızları, Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birim. 23 Aralık 1917'de oluşturulmuştur. 2013'ten beri aynı yıl oluşturulan ve başında Halid bin Abdülaziz bin Muhammed bin İyaf el-Mukrin'in bulunduğu Ulusal Muhafızlar Bakanlığına bağlıdır. 2015 itibarıyla 125.000 aktif, 25.000 rezerv olmak üzere toplamda yaklaşık 150.000 personeli bulunur.
Tohar hava saldırısı, 18-19 Temmuz 2016 tarihlerinde Menbic yakınlarındaki Tohar köyünde meydana gelen Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri tarafından yapılan hava saldırısı. Saldırı sonrasında 56 ila 212 arasında sivilin öldüğü ifade edilmiştir.
Kanada Silahlı Kuvvetleri, Kanada'nın birleşmiş silahlı kuvvetleridir ki Ulusal Savunma Kanunu'nda şöyle geçer: "Kanada Kuvvetleri, Kanada tarafından yükseltilen Kraliçe Hazretleri'nin silahlı kuvvetleridir ve Kanada Silahlı Kuvvetleri isimli bir hizmetten oluşur."
Çin Halk Kurtuluş Ordusu Deniz Kuvvetleri, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun deniz kuvvetleridir. Eylül 1950 tarihinde Çin İç Savaşı sırasında savaşan deniz birlikleri üzerinden kurulmuştur. 255.000 personeli ile dünyanın ikinci büyük deniz kuvvetleridir.
Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri, Çin Hava Kuvvetleri (中国空军) veya Halk Hava Kuvvetleri (人民空军) olarak da bilinir, Çin Halk Cumhuriyeti'nin düzenli silahlı kuvvetleri olan Halk Kurtuluş Ordusu'nun hava koludur. PLAAF resmi olarak 11 Kasım 1949 tarihinde kurulmuştur ve havacılık, uçaksavar topçusu, karadan havaya füzeler (SAM), radar ve Hava İndirme Kolordusu olmak üzere 5 koldan oluşmaktadır.
Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri, Kırgızistan'ı karadan ve havadan gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevli olan askerî kuvvet. Kırgızistan Kara Kuvvetleri ve Kırgızistan Hava Kuvvetleri'nden askeri birliklerden oluşmaktadır.
Yakovlev Pçela, Yakovlev tarafından üretilen Sovyet yapımı bir insansız muharebe hava aracıdır. Birincil kullanımı, aşağı bağlantıya sahip video ile savaş ortamlarında gözetleme ve gözlem içindir. Diğer uygulamalar ve kullanımlar hedef belirlemeyi ve bir eğitim hedefi olarak içermektedir.
Sudan Silahlı Kuvvetleri, Sudan Cumhuriyeti'nin silahlı kuvvetleridir. Silahlı kuvvetler, Kara, Deniz, Hava ve Halk Savunma kuvvetleri ile Cumhuriyet Muhafızları'ndan oluşmaktadır.
SİHA olarak da bilinen silahlı insansız hava aracı, genellikle bomba, füze ve/veya ATGM gibi uçak mühimmatlarını taşıyan ve drone saldırıları için kullanılan bir insansız hava aracı (İHA) türüdür. Bu araçlar genellikle gerçek zamanlı insan kontrolü altındadırlar ve farklı özerklik seviyeleri vardır.
PAC MFI-17 Mushshak, Pakistan Ordusu ve Pakistan Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan, lisanslı bir sabit dişli temel eğitim uçağıdır. Saab Safari'nin geliştirilmiş bir versiyonu olan MFI-17, Pakistan Aeronautical Complex tarafından Kamra, Pakistan'da üretildi.
Etiyopya Ulusal Savunma Kuvvetleri, Etiyopya'nın silahlı kuvvetleridir. Savunma kuvvetleri, kara ve hava kuvvetlerinden oluşmakta olup başkomutanlık görevi başbakan tarafından yerine getirilir.