İçeriğe atla

Kır Zincirlerini (şarkı)

"Kır Zincirlerini"
Ölürüm Sana albümünden Tarkan şarkısı
Yayımlanma1997
TarzPop
Süre5:22
Şirketİstanbul Plak
YapımcıTarkan ,Ozan Çolakoğlu

Kır Zincirlerini, Tarkan'ın 1997 yılında çıkan Ölürüm Sana albümünde bulunan şarkısı. Aynı zamanda Tarkan tarafından 1999 yılında çıkan Bu Gece adlı single olarak da bilinir.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Tarkan</span> Türk şarkıcı ve söz yazarı

Tarkan Tevetoğlu ya da sahne adıyla Tarkan, Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır. 1990'ların başından itibaren Türk pop müziğinde yakaladığı devamlı liste ve satış başarılarıyla Türkiye'de ve dünya çapında tanınırlık elde etti.

<span class="mw-page-title-main">Bounce (şarkı)</span>

"Bounce", Come Closer albümünden çıkan ilk teklidir. Bounce dahil birkaç şarkısı internete sızdırılınca Tarkan'ın önlem olarak erken bir şekilde 2005 yılında Türkiye'de, genel olarak ise 2006'da yurt dışında çıkardığı ilk İngilizce teklisidir.

<i>Yine Sensiz</i>

Yine Sensiz, Türk şarkıcı Tarkan'ın 26 Aralık 1992 tarihinde İstanbul Plak tarafından yayınlanan ilk stüdyo albümüdür. 1990-1992 yılları arasında İstanbul'daki Erekli Tunç Studio'da kaydedildi. Yapımcılığını Mehmet Söğütoğlu'nun üstlendiği albümdeki parçaların düzenlemelerini Ozan Çolakoğlu yaptı. Albümden yaklaşık bir hafta önce yayınlanan "Kıl Oldum" adlı parça ile birlikte albüm iyi bir çıkış yakaladı. Tarkan, herhangi bir sanatçının desteğini almadan yayınladığı bu albümden kısa bir süre sonra TRT 1'in 1993 yılbaşı programındaki performansıyla birlikte bir andan ülke çapında tanınmaya başlandı. 1993 yılında ise albümden art arda "Kimdi?", "Gelipte Halimi Gördün Mü?", "Vazgeçemem" ve "Çok Ararsın Beni" gibi parçaları albümden yayınladı ve olumlu tepkiler aldı.

<span class="mw-page-title-main">Kuzu Kuzu</span>

Kuzu Kuzu, pop müzik sanatçısı Tarkan'ın 2001 yılı tarihli Karma albümündeki 3. parça ve albümden çıkardığı ilk teklisi. Kuzu Kuzu tekli albüm sadece Türkiye'de yayımlandı. Parçanın müziği ve sözü sanatçının kendisine aittir. HITT müzikten çıkan ilk albümdür. Çıktığı zaman bir tekli için inanılması güç olan 500.000'den fazla satışa ulaştı. "Kuzu Kuzu" Türkiye'de tüm zamanların en çok satan ve tüm zamanların en hızlı satılmış tekli albümü oldu. 1. klibi 21 Mayıs 2001 tarihinde gösterime girdiğinde Türkiye'de listelere zirveden giriş yapan üst kalitedeki kuzu kuzu şarkısı, çok farklı olan bu müzik için yurt dışında ilk başta şarkı çok hareketli bulunmadı ve şarkı sözleri anlaşılmadığı için yurt dışında listelerde üst sıralara yükselmedi. Yabancı hayranlar sonradan şarkıdaki dans havasını fark etmiş, çok farklı hareketli bir parça olduğunu vurguladılar ve sözlerin kendi dillerindeki anlamlarını araştırmaları ile şarkıdaki kaliteyi daha da beğendiler. Tarkan dünyaya yine Türkçe öğretmeye başladı. Kuzu Kuzu akustik olarak 2. klip yayımlandı. "Kuzu Kuzu" şarkısı Türk popunda yeni bir çağ, büyük farklılık olarak yorumlandı.

<i>Ölürüm Sana</i>

Ölürüm Sana, Türk şarkıcı Tarkan'ın 15 Temmuz 1997 tarihinde yayınlanan üçüncü albümüdür. Albüm İstanbul Plak etiketiyle yayınlandı. 1995 yılının sonlarında albümün çalışmalarına başladığını duyurdu. Kasım 1995 tarihinde İmaj Stüdyoları'nda albümün çalışmalarına başladı. Detaylı olarak üzerinde çalıştığı albümün kayıtları bir buçuk yıl sürdü. Nisan 1997 tarihinde tamamlanan kayıtlarda birçok müzisyen ile birlikte çalıştı. Aacayipsin (1994) albümünde olduğu gibi bu albümünde çıkış parçasının sözleri Sezen Aksu'ya aitti. "İkimizin Yerine" adlı parçanın sözlerini Sezen Aksu ile birlikte yazan Tarkan albümdeki yedi parçanın sözlerini kendisi yazdı. Turgut Berkes ve Pakize Barışta gibi isimlerinde eserlerinin yer aldığı albümün yapımcılığını Mehmet Söğütoğlu üstlendi. Aranjesini ve müzik yönetmenliğini Ozan Çolakoğlu'nun yaptığı albüm Avrupa ve Asya'da da yayımlanmıştır. Türkiye'de 3 milyon kopyadan fazla satışa ulaştı. Dünyada ise çapında toplam 4.5 milyondan fazla satarak büyük başarı elde etti.

<span class="mw-page-title-main">Kartal Tibet</span> Türk oyuncu, yönetmen ve senarist (1939–2021)

Kartal Tibet, Türk oyuncu, yönetmen, senarist ve yapımcıdır.

<i>Karma</i> (albüm)

Karma, Türk şarkıcı Tarkan'ın Ağustos 2001 tarihinde yayınlanan dördüncü albümüdür. Albüm İstanbul Plak ve Tarkan'ın 1997 tarihinde kurulan Hitt Müzik etiketiyle yayınlandı. 1997 yılında yayınladığı Ölürüm Sana adlı üçüncü albümünün etkisi sürerken 2000 yılında askere gitti. Aynı yılın Kasım ayında dördüncü albümünün kayıtlarına başladı. Mayıs 2001 tarihinde tamamlanan kayıtlar altı farklı stüdyoda yapıldı. Altı ay süren kayıtlarda önceki albümünde olduğu gibi yine kalabalık bir ekiple çalıştı. Albümde kendi eserlerinin yanı sıra Mete Özgencil, Mazhar Alanson ve Nazan Öncel gibi sanatçıların eserlerine de yer verdi. Önceki iki albümünde Sezen Aksu'dan eser alan Tarkan bu albüm için Sezen Aksu'dan herhangi bir parça almadı. On iki parçanın yer aldığı albümden ilk olarak 17 Mayıs 2001 tarihinde "Kuzu Kuzu" adlı parçayı tekli olarak yayınlandı. Büyük ses getiren parça yazın en çok dinlenen şarkılarından birisi oldu. Tarkan bu albüm için saçlarını uzattı ve imajını değiştirdi. Tekli albümü piyasada rekor bir satışla başladı.

<i>Dudu</i> (albüm)

Dudu, Tarkan'ın EP formatında yayınladığı beşinci albümüdür. 5 şarkı ve 5 remix içerir. Albüm Avrupa, Asya'da piyasaya sürüldü.

Tarkan Tüzmen, Türk şarkıcı, oyuncu, inşaat mühendisi ve milli yüzücüdür.

Tan, şafak ile gün doğumu ve gün batışı ile gün kararması arasındaki zaman. Aşağıdaki anlamlara da gelebilir:

<span class="mw-page-title-main">Salına Salına Sinsice</span>

Salına Salına Sinsice, Tarkan'ın 1997 yılında çıkan Ölürüm Sana albümünün 4. sırada yer alan şarkısı.

<span class="mw-page-title-main">Şımarık</span>

"Şımarık", Tarkan' ın Ölürüm Sana albümünün sevilen şarkılarından biri, sözü ve müziği Sezen Aksu'ya aittir. Tarkan'ın derleme albümünde de yer alan şarkı, 1998'de Laurent Marimbert in desteğiyle single olarak Avrupa da, uluslararası müzik piyasalarına başarılı bir giriş yaparak, kısa sürede dünya listelerinde ilk sıralara çıkan Ölürüm Sana albümün dünya çapında satılmasını sağlayan şarkı, farklı sanatçılar tarafından birçok dilde yorumlandı.

<span class="mw-page-title-main">Şıkıdım</span>

Şıkıdım Tarkan'ın 1994 yılında çıkan Aacayipsin albümünün o dönemin sükse yapan Sezen Aksu imzalı şarkısıdır. Tarkan'ın 1998'de çıkan derleme albümünde de yer alan şarkı, 1999'da Laurent Marimbert tarafından tekrar derlenir ve Avrupa müzik piyasasında yerini alır. Öyle ki Şımarık şarkısının getirdiği başarı üzerine single olarak piyasaya sürülür.

<span class="mw-page-title-main">Bu Gece (Tarkan şarkısı)</span>

Bu Gece , Tarkan'ın 1997 yılında çıkan Ölürüm Sana albümünün sevilen şarkısıdır. Şarkı aynı zamanda tarkanın 1999'da çıkan single'dır. "Kır Zincirlerini adıyla da bilinen şarkı, Avrupa tanıtımı için, Laurent Marimbert tarafından tekrar derlenir, Avrupa'daki müzik piyasası için de ADS Studios, Jeeb ve Tarkan'ın 1998 de çıkan derleme albümünde yer alır.

Ölürüm Sana, Tarkan'ın 1997 yılında çıkan Ölürüm Sana albümünün 3. sırada yer alan şarkısıdır.

Tarkan Demirhan, Türk antrenör ve teknik direktör. Çarşambaspor'un teknik direktörlüğünü yapmaktadır. Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunudur.

Ozan Çolakoğlu, Türk besteci, aranjör ve müzik yapımcısı, Tarkan ile yaptığı çalışmalar ve bestelediği çeşitli film müzikleri ile tanınmıştır. Sarı Ev yapım şirketinin kurucularından biridir; fakat dB Müzik ile çalışmak için 2010 yılında şirketten ayrılmıştır.

Bilge İşbara Tamgan Tarkan ya da Taçam Bey, İkinci Göktürk Kağanlığı döneminde yaşamış olan bir Göktürk devlet adamıdır.

Altun Tamgan Tarkan, (?-724) İkinci Göktürk Kağanlığı döneminde yaşamış bir Göktürk beyidir. Altun Tamgan Tarkan'ın yaşamı ile ilgili bilgiler yok denecek kadar azdır. Kendisi ile ilgili bilgilere ölümünün ardından kendi adına dikilen Altun Tamgan Tarkan Yazıtı'ndan ulaşılabilmektedir. Altun Tamgan Tarkan, bir Göktürk beyidir. Altun Tamgan Tarkan'ın Torgul ve Yelgek adlı iki oğlu bulunmaktadır. Nüfuzlu ve itibarlı bir bey olarak yaşayan Altun Tamgan Tarkan 724 yılında öldü. Ardından kendi adına Altun Tamgan Tarkan Yazıtı dikildi. Bu yazıtı Apa Yeğen İrkin yazdı. Az kavminden bir kişi de Altun Tamgan Tarkan'ın mezarını resimlerle süsledi.

Çorpan Tarkan, 7. yüzyıl'da yaşamış Hazar kökenli bir Göktürk komutanıdır. Çorpan Tarkan, Ermeni tarihçi Movses Kagankatvatsi tarafından bir Hazar generali olarak tanıtılmıştır. Tong Yabgu Kağan'ın 627-629 yıllarında Üçüncü Göktürk-Sasani Savaşı'nda Sasaniler'i yenilgiye uğrattığı sıralarda Çorpan Tarkan, Tong Yabgu Kağan'ın yeğeni Böri Şad'ın Kafkasya'daki ordusunda bir komutan olarak bulunmaktaydı. Çorpan Tarkan, Üçüncü Göktürk-Sasani Savaşı sırasında, 629 yılında Sasaniler ile savaşarak Tiflis'i fethetti ve Güney Kafkasya'da Kabale şehrini kurdu. Tiflis'in fethedilmesi ile Göktürkler, Sasaniler'e büyük bir darbe vurmuş ve bu durum Sasaniler'in Anadolu'daki harekâtlarını durdurup ordularını Kafkasya'ya kaydırmalarına neden olmuştur. Daha sonra Çorpan Tarkan, Kafkasya'daki ileri harekâtını sürdürerek 630 yılının nisan ayında Ermenistan'ı işgal edip yerle bir etti. Bu durumdan dolayı Çorpan Tarkan yine Ermeni tarihçi Movses Kagankatvatsi tarafından cesur ve kanasusamış biri olarak tanıtılmıştır. Ardından Çorpan Tarkan Aras Irmağı'na kadar bütün Kuzey Azerbaycan'ı fethetti ve buradaki bazı Ermeni topluluklarını denetim altına aldı. Bu durum üzerine Sasani imparatoru Şahrbaraz tarafından Göktürkler üzerine gönderilen ve çoğunluğu atlı birliklerden oluşan 10,000 kişilik güçlü ve donanımlı Sasani ordusuna, Çorpan Tarkan tuzak kurdu ve Sasani ordusunu imha etti.