Kuzey Kıbrıs, resmî adıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Akdeniz'deki Kıbrıs adasının kuzey kısmında yer alan, fiilî devlet. Varlığı Türkiye ve Türk Devletler Teşkilatı dışında hiçbir ülke/oluşum tarafından tanınmamaktadır. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi kuruluşlar ve uluslararası toplum tarafından 1974'te Türkiye'nin gerçekleştirdiği Kıbrıs Harekâtı'ndan beri Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Türkiye işgali altındaki toprağı olarak nitelenir.
Cumhuriyet Meclisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yasama organı olan parlamentosudur. Halkın seçtiği 50 milletvekilinden oluşan meclise partilerin milletvekili sokabilmeleri için %5'lik barajı geçmeleri gerekmektedir.
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ('BRT), KKTC'de kamu yayıncılığı yapmakla görevli kuruluşudur. BRT yayın hayatına 1963 yılında, yayın için gerekli elektrik enerjisinin birkaç araba aküsünden sağlandığı bir garajda, 2 mücahit tarafından yapılan Bayrak Radyosu'nun yayını ile başlamıştır. İlk yayın sözü ise 'Bayrak, Bayrak, Bayrak' diye verilmişti.
2009 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genel seçimleri, sadece Türkiye tarafından tanınan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 19 Nisan 2009 tarihinde gerçekleşen parlamento seçimleridir.
Star Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Türkçe olarak yayımlanan günlük gazete. Daha önce Star Medya Yayıncılık A.Ş.'nin sahibi olan Kıbrıslı Türk iş insanı Ali Özmen Safa'nın kurduğu Star Kıbrıs Medya Grubu bünyesinde 12 Nisan 2007 tarihinden beri yayın hayatını sürdürmektedir. 28 Nisan 2007'den itibaren de Birleşik Krallık'ta da satılmaya başlanmıştır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasası veya 1985 Anayasası, Kuzey Kıbrıs'ın 1985'ten bu yana geçerli olan anayasasıdır. 15 Kasım 1983 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tek yanlı olarak ilan etmesinden sonra kurulmuş olan Kurucu Meclis tarafından hazırlanmış, 5 Mayıs 1985 günü Kıbrıs Türkü seçmenler tarafından %29,82'ye karşı %70,18 çoğunlukla onaylanmıştır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, idari olarak altı ilçeye bölünmüştür. İlçeler devletin en üst düzeydeki idari birimidir. Bu ilçeler ise toplamda on iki bucağa bölünmüşlerdir.
Kıbrıs Gazetesi, 1989 yılından bu yana Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'de yayımlanan günlük gazetedir.
Cumhuriyet Bayramı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilanı anısına her yıl 15 Kasım günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan ulusal bayramdır.
2010 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı seçimi, sadece Türkiye tarafından tanınan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 18 Nisan 2010 tarihinde gerçekleşen Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı seçimleridir.
Demokrat Bakış, 2009 yılından 2018 yılına dek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yayımlanan gazetedir. Demokrat Partinin (DP) resmi yayın organıdır. Bu doğrultuda, yaptığı haberlerde DP'ye ve DP'nin görüşlerine ağırlık vermekte, partiye yapılan eleştirileri cevaplandırmakta ve partinin pozisyonunu yansıtan eleştiriler getirmektedir. DP'nin muhalefette bulunduğu 2. Soyer Hükûmeti sırasında, iktidar ortağı Özgürlük ve Reform Partisini "ÖP" olarak adlandıran karikatürler yayımlamıştır.
soL Haber Portalı, Mayıs 2006 tarihinden beri internet üzerinden yayın yapan haber portalı.
Son Saat, Türkiye'nin İstanbul şehrinde yayınlanan günlük gazete. 1925 yılında Nazım Özbay tarafından kurulan bir akşam gazetesi olan Son Saat, Ağustos 2004 itibarıyla sabah gazetesine dönüştü. Gazetenin yayın merkezi Fatih ilçesindeki Çemberlitaş semtinde bulunmaktadır.
Diyalog, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'de yayımlanan günlük gazetedir. Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar'dır.
Avrupa ya da eski adıyla Afrika, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'de yayımlanan günlük gazetedir. Genel yayın yönetmenliğini Şener Levent yapmaktadır.
Volkan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'de yayımlanan günlük gazetedir.
Kıbrıs Postası ismi Kıbrıs'ta yayımlanan iki farklı gazete tarafından kullanılmıştır:
- Kıbrıs Postası, 1982-1993 yılları arasında İsmet Kotak'ın yönetiminde çıkan gazete
- Kıbrıs Postası, 2001 yılında internet gazetesi olarak yayına başlayıp 2014'te basılı olarak da çıkmaya başlayan gazete
Kıbrıs Postası, Kıbrıs'ta İsmet Kotak'ın yönetiminde yayımlanmış olan gazete. Kotak, gazetenin isim hakkını 1968 yılında tescil ettirdi. Gazete yayınlarına 25 Ekim 1982'de başladı. Renkli yayın yapan ilk Kıbrıs Türk gazetesi olan Kıbrıs Postası, 1980'lerde Kuzey Kıbrıs'ta tirajı en yüksek gazete oldu. 1991 itibarıyla tirajı günlük 4.500 seviyesindeydi. Partilere karşı ilk başlarda mesafeli bir tavır takındı ve dolayısıyla "tarafsız" kabul edildi. Sonraları Kotak'ın Demokratik Halk Partisinin yayın organı kimliğine büründü. Daha yeni bir teknolojiye sahip olarak yayına başlayan Asil Nadir'in Kıbrıs gazetesiyle rekabet edemedi ve 1 Ocak 1993'te yayın hayatı sonlandı.
Gökhan Altıner, Kıbrıslı Türk Gazeteci, Program Yapımcısı ve Yazar. ABD Arkansas Eyaleti İyi Niyet Elçisi. International Federation of Journalists Üyesi. Kıbrıs Postası Gazetesi'nde günlük köşe yazısı yazmakta ve Kıbrıs Postası TV'de Sabah Postası isimli programında günlük canlı yayın sunmaktadır.
25. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükûmeti veya 1. Sucuoğlu Hükûmeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu'nun başbakanlığında; Demokrat Parti desteği ile 5 Kasım 2021 tarihinde kurulan azınlık hükûmetidir. 2022 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genel seçimlerinin yapılmasıyla ve 2. Sucuoğlu Hükûmeti'nin kurulmasıyla bu hükûmetin görevi sona erdi.