Guadalcanal Muharebesi, II. Dünya Savaşı'nda Japonya'nın 3. Ana Savunma Hattının bulunduğu bölge olarak bilinir. Amerika Birleşik Devletleri Donanması Midway zaferinden sonra gözünü Guadalcanal'a çevirdi. Japon İmparatorluğu, Solomon Adaları'na bağlı bu adayı ele geçirip ada üzerinde bir askeri havaalanı yapımına başladı. Bu durum, hali hazırda Yeni Gine'de Japonlarla çarpışan Avustralya için ikinci bir tehdit anlamına geliyordu. Aynı zamanda bu havaalanının tamamlanması demek ABD'nin Avustralya'ya olan ikmal hattının kesilmesi demekti. Japon kuvvetlerini Avustralya'dan uzaklaştırmak için ABD Deniz Kuvvetleri adaya bir çıkartma planladı. Çıkarmada görev alacak birlikler Avustralya ve Yeni Zelanda'dan harekete geçtiler. Sahil çıkartmasında oldukça zorlanacaklarını sanıyorlardı. Fakat Japon askerlerinden çıkartma anında hiçbir ses gelmedi. O anlık Amerikan askerleri kendilerini şanslı hissettiler. Guadalcanal'da yaşayan yerliler sayesinde Japonların bulunduğu mevzilere kadar ilerlediler. Guadalcanal Operasyonu oldukça yeşillik bir ortamda gerçekleşti. Japonlar bu ortamın avantajından yararlanarak askerleri kolayca uzaklaştırabildiler. Askerler ilerlerken birden çimenlerin altından çıkan askerleri görünce ölmekten kurtulamadı. ABD, gemilerden topçu ve uçak bombardımanları sayesinde Guadalcanal mevzilerini ve yapılmakta olan askeri havaalanını kısa bir sürede ele geçirmeyi başardı. Bahriyeliler havaalanına Midway Muharebesi'nde ölen ilk bahriyeli havacı olan Lofton Henderson'ın anısına Henderson sahası adını vermişlerdir. Üssün bulunduğu yerde günümüzde Honiara Uluslararası Havalimanı bulunmaktadır.
Havaalanı, hava meydanı veya havalimanı; hava araçlarının kalkması ve inmesi için özel olarak hazırlanmış, hava araçlarının bakım ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına, yolcu ve yük alınmasına ve verilmesine ilişkin tesisleri bünyesinde bulunduran yerlerdir.
Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde hizmet veren bir havalimanıdır. Alanya'ya 45 kilometre mesafede yer alır, 2 bin 144 metre kapalı terminal binasına ve 105 araçlık otoparka sahiptir. Yapımına 1991'de başlanan havalimanı, 1999'da Türkiye eski ulaştırma bakanı Arif Ahmet Denizolgun döneminde tamamlanmasına rağmen, aynı yıl yapılan genel seçimlerde iktidarın değişmesi sebebi ile bekleme salonundaki koltuklara kadar hazır olan havaalanının 11 senelik bekleyişi başlamıştır. Kapanan havaalanının tüm teçhizatı başka havalimanlarına gönderilmiştir. 2007 sonlarında havaalanı tekrar ihaleye çıkarıldı ve işletme hakkı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından 4 Ocak 2008 tarihinde yapılan sözleşme gereği TAV Holding'e verildi. 13 Temmuz 2009 tarihinde tamamlanıp hava trafiğine açılan havaalanı, 150 kişilik yolcu uçaklarının inebileceği büyüklüktedir.
Çanakkale Havalimanı, 1995 yılında hizmete girmiş olup sivil-askeri kategoride olan bir hava meydanıdır. Şehre uzaklığı 5 km olup PCN değeri 105 olan, 2350x45 m ebadında bir adet beton kaplama piste sahiptir. Jet A1 (JP8) yakıt ikmali yapılmaktadır.Yolcuya açık alanlar 144 m² olup 40 araçlık otopark kapasitesine sahiptir. 2008 yılında açılan yeni terminali ile yolcu kapasitesini arttırmıştır. Haftada 3-4 gün 1 uçak kalkışı ve inişi şeklinde çalışmaktadır.
NBA 2007–2008 sezonu, Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen en üst basketbol liginin 62'ncisidir. Normal sezonda 1230 karşılaşma yapılmıştır. 30 basketbol takımının her biri 82 karşılaşmaya çıkmıştır. Bu sezon 30 Ekim 2007'de başlamıştır. Normal sezon 16 Nisan 2008'de sona ermiştir. Playofflar 19 Nisan'da başlamıştır.Final serisi ise Boston Celtics ile Los Angeles Lakers arasında 6 Haziran 2008'de başlamıştır.Boston Celtics rakibini NBA Finalinde 4-2 yenerek 22 yıl aradan sonra şampiyonluğu elde etmiştir.Bu Boston Celtics'in NBA'deki 17. şampiyonluğudur. Bu sezonun başında yapılan seçmelerde ilk seçme hakkını Portland Trail Blazers, Greg Oden'i seçerek kullanmıştır.
NBA 2006–2007 sezonu, Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen en üst basketbol liginin 61'incisidir. Normal sezonda 30 basketbol takımının her biri 82 karşılaşmaya çıkmıştır. Bu sezon 31 Ekim 2006'da başlamıştır. Normal sezon 18 Nisan 2007'de sona ermiştir. Playofflar 21 Nisan'da başlamıştır. 14 Haziran 2007'de San Antonio Spurs ile Cleveland Cavaliers arasındaki karşılaşma bu sezonun son karşılaşması olmuştur.Bu sezonda final serisini 4-0 kazanan San Antonio Spurs şampiyon olmuştur.
Kastamonu Uzunyazı Havalimanı, Türkiye'nin Kastamonu şehrinde bir havalimanıdır. Belli tadilat ve yenileme çalışmalarından sonra Temmuz 2013'te açıldı. Havalimanının yenilenmesi için 110 milyon TL harcanmıştır. Uzunyazı Havalimanı bölgenin en büyük havalimanıdır.
Güvercinlik Havalimanı Ankara'nın 10 km batısında bir askerî havaalanıdır. Ankara'nın ilk havaalanı ve Türk Hava Yolları'nın ilk teknik bakım merkezi olmuş, daha sonra askerî amaçlara tahsis edilmiştir. Günümüzde Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer almaktadır. Havaalanı'ndan Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birlikler ve Genelkurmay Başkanlığına doğrudan bağlı bazı birimler yararlanmaktadır. Kara Havacılık Komutanlığı da burada konuşlanmıştır.
Rostov-na-Donu Havalimanı Rusya'nın Rostov-na-Donu kentinde bulunan uluslararası bir havalimanıdır. Kente uzaklığı 9 km.dir. 2008 yılında 1,257,824 yolcu havalimanını kullanmıştır. Üç tane pisti bulunmaktadır. Pistin yüzeyinin bir tanesi beton olup, diğer ikisi çimdir. Havalimanı 1986 yılında uluslararası havalimanı olmuştur.
Azerbaycan'daki havaalanları listesi, Azerbaycan'da kurulu havalimanlarını içerir.
Zafer Havalimanı, Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde bulunan uluslararası havalimanı. Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hizmet vermesi nedeniyle Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanıdır. Açıldığı tarih itibarıyla Türkiye'nin dördüncü büyük havalimanıdır.
EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg, İsviçre'nin Basel, Fransa'nın Mulhouse ve Almanya'nın Freiburg kentleri tarafından ortaklaşa kullanılan uluslararası havaalanı.
Jomo Kenyatta Uluslararası Havalimanı, Kenya'nın en büyük şehri ve başkenti Nairobi'de uluslararası bir havaalanıdır. Nairobi merkezi iş bölgesi olan Embakasi banliyösüne 15 kilometre güneydoğusunda bulunan havaalanın 50'den fazla ülkede tarifeli uçuşları bulunmaktadır. Havaalanı, Kenya'nın ilk cumhurbaşkanı ve başbakanı olan Jomo Kenyatta'nın ismini almıştır.
Feyzabad Havaalanı, Afganistan'ın Bedehşan ilinin yönetim merkezi Feyzabad'ın 35 mil (56 km) kuzeybatısında bulunan havaalanı.
Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Mozambik ziyaretçileri Mozambik'in diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir.
Celalabad Havalimanı Afganistan'daki Celalabad şehrinin 3 mil (4,8 km) güneydoğusundadır. Bu havaalanı şu anda sadece askeri amaçlarla kullanılmaktadır ve bazen Birleşmiş Milletler'in uçakları bu havaalanını kullanmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri Kuvvetleri tarafından kontrol altında tutulmaktadır. Afgan Hava Kuvvetleri (AAF) ve International Security Assistance Force'un üyeleri de havalimanını kullanırlar.
Krasnodar Uluslararası Havalimanı, aynı zamanda Pashkovsky Airport olarak da bilinir, Rusya'nın güneyindeki şehirlerden Krasnodar'un hava ulaşımı için en çok kullandığı havalimanıdır. Uluslararası bir havalimanıdır ve Krasnador şehir merkezinin 12 km doğusundadır.
Aydın Çıldır Havalimanı,, Aydın ilinin Efeler ilçesinde bulunan bir havalimanıdır. 2012 yılında işletme hakkı Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından 20 yıllığına Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı'na devredilmiştir. Günümüzde Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi adıyla, 27 eğitim uçağıyla pilotaj eğitimi için kullanılmaktadır.
Zamperini Sahası Torrance şehir merkezinin 5 km güneybatısında, Los Angeles County, California'da yer alan halka açık havaalanı.
Birleşik Krallık'taki ve Britanya Taç topraklarındaki havalimanları listesi, Birleşik Krallık'ta ve Britanya Taç topraklarında bulunan kamuya açık faal havalimanlarının kısmi bir listesidir. Çoğu özel havalimanı listede yoktur. Yolcu trafiğine göre sıralanmış bir liste için bkz. Birleşik Krallık'taki toplam yolcu trafiğine göre en yoğun havalimanları.