Uğur Mumcu, Türk gazeteci, araştırmacı ve yazar.
Mehmet Ali Aybar, Türkiye'de sosyalist hareketin önde gelen isimlerinden, 1971'de kapatılan Türkiye İşçi Partisi lideri ve Sosyalist Devrim Partisi kurucu genel başkanı, avukat, atlet ve milletvekili.
Abdullah Öcalan veya zaman zaman kullanılan kısa adıyla Apo, yasa dışı ayrılıkçı silahlı örgüt PKK'nın kurucu lideridir.
Bağdat Caddesi ya da kısaca Cadde, İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan; Kadıköy Belediyesi sınırları içerisinde; Kızıltoprak'tan başlayarak Maltepe Belediyesi sınırlarındaki Cevizli'ye kadar uzanan ünlü bir caddedir.
Şeyh Said İsyanı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde merkezî yönetime karşı girişilen, geniş çaplı, Kürt ve Zaza aşiretlerin destek verdiği Kürt milliyetçisi ve hilâfet taraftarı ayaklanma.
Mahir Çayan, Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesinin kurucusu Türk Marksist-Leninist militandır. 30 Mart 1972 tarihinde Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Kızıldere köyünde dokuz arkadaşıyla birlikte vurularak öldürülmüştür.
Mustafa Muammer Aksoy, Türk hukukçu, siyaset adamı ve yazar.
Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) 24 Ocak 1993 tarihinde katledilen gazeteci ve yazar Uğur Mumcu'nun anısına kurulmuştur. Uğur Mumcu'nun gazeteciliğini genç gazetecilere öğretmek amacı taşıyan bu vakıf; edebiyat, felsefe, resim ve sinema gibi sanatın tüm alanlarındaki etkinlikleriyle sanata ve yaşama da gereken önemi vermeyi amaçlar. Ayrıca Uğur Mumcu'nun yazılarını ve eserlerini basar ve dağıtır. Vakıf 2003 yılında Sertel Demokrasi Ödülü'ne layık görülmüştür.
Şeyh Said, Zaza asıllı Kürt Nakşibendi tarikatı lideri. Şeyh Said İsyanı'nın elebaşıydı. Cumhuriyet'in ilanına ve reformlarına karşı çıkarak şeriat isteğiyle dönemin hükûmetine karşı silahlı isyanda bulunmuş, bunun üzerine 1925 yılında yargılanmış ve ardından idam edilmiştir.
Sakıncalı Piyade, araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun 12 Mart 1971 Muhtırası döneminde yaşanan bazı olayları anlatıp eleştirdiği kitabıdır. İlk baskısı 1977'de yapılmış, daha sonra Um:Ag tarafından 1997'de bugün satılan baskısı yayımlanmıştır.
Dr. Mehmet Alev Coşkun, Türk siyasetçi, gazeteci, yazar.
Şükran Güldal Mumcu, Türk siyasetçidir.
Miralay Cibranlı Halid Bey, Osmanlı Devleti ve Türkiye'nin subayı. Kürt İstiklal Komitesine başkanlık ettiği ileri sürülmektedir.
Bahadır Selim Dilek Türk gazeteci.
Faruk Bildirici, Türk gazeteci ve yazardır.
Nedim Şener, Türk gazeteci ve yazardır.
Zekeriya Önge, Türk asker. 12 Eylül Darbesi öncesi askerliğini er olarak yaptığı Ankara'da 2 Şubat 1980 günü gerçekleştirilen bir eyleme müdahale ederken Halkın Kurtuluşu örgütü militanı Erdal Eren tarafından açılan ateş sonucu yaralanmasının ardından hastaneye kaldırılırken yolda ölmüştür. Kalaslar arasında gizlenen silahlı Erdal Eren, ellerini havaya kaldırarak teslim olmuş, yargılanmış ve 19 Mart 1980 tarihinde idama mahkûm edilmiştir. 12 Eylül Darbesi'nden sonra karar onaylanmış ve 19 yaşındaki Erdal Eren idam edilmiştir.
Zindanı Taştan Oyarlar, Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun Bursa Cezaevi'nde tutuklu bulunan açlık grevindeki arkadaşı Nâzım Hikmet için yazdığı şiir. "Yiğidim aslanım" veya "Yiğidim aslanım burda yatıyor" gibi farklı isimlerle de bilinen şiir özellikle Zülfü Livaneli'nin Uğur Mumcu tarafından da beğenilen bestesinin Uğur Mumcu'nun ölümünden sonra bir kült haline gelerek "Uğur Mumcu Ağıtı" olarak da bilindi. Mumcu'nun cenazesinde binlerce kişi tarafından söylenen bestelenmiş şiir, yıllar sonra Fazıl Say tarafından yeniden bestelenerek Serenad Bağcan tarafından seslendirildi.
Şinasi Özgür Mumcu, Türk yazar ve akademisyendir.
Murat Ağırel Türk gazeteci, yazar.