Tunus, Tunus'un başkenti ve Tunus ilinin merkezi olan şehir ve belediyedir. Tunus şehri sınırları dışında bulunan ve Tunus'un etrafında şehirleşmiş metropoliten varoşları ile birlikte Tunus şehri "Büyük Tunus " olarak anılmaktadır. 2004 yılı verilerine göre nüfusu belediye sınırları içinde nüfusu 728,453 kişidir. "Büyük Tunus" metropoliten bölgesinin nüfusunun ise yaklaşık 2.7 milyon olduğu tahmin edilmektedir.
Trablusgarp İç Savaşı, 1793-1795 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'nun Trablusgarp Eyaleti'nde Cezayirli Ali Bulgur Paşa yönetimi ile Karamanlı Hanedanı arasında gerçekleşen bir muharebedir. Savaşın sonunda Hamit ve kardeşi Yusuf Trablus'a dönerek Tunus Beyi Hammuda Paşa'nın yardımıyla tahtını geri aldı.
Laz Camii Tunus'un Tunus şehrinde bulunan küçük bir camidir. Cami, UNESCO'nun Dünya Mirası listesinde yer alan Medina of Tunis medinasının batısında yer alır.
Tunus Radyo Kuruluşu (RT) veya kısaca Tunus Radyosu, Tunus merkezli bir devlet radyo ağıdır. 31 Ağustos 2007 tarihinde Tunus Radyo ve Televizyon Kurumu'nun ikiye ayrılması sonucu kurulmuştur. Merkezi Tunus'ta yer almaktadır.
Şakli Adası, Tunus'ta Tunus Gölü'nde bulunan bir adadır. Ada, gölün kuzeyinde yer almakta olup idari olarak Tunus iline bağlıdır.
Burgiba Camii, Tunus'un Münestir kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1963 yılında inşa edilmiş olup adını Tunus'un ilk devlet başkanı Habib Burgiba'dan almaktadır.
Tunus Medinesi, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir medine mahallesidir. Mahalle, Muvahhidler ve Hafsîler dönemlerinden kalma saraylar, camiler, türbeler, medreseler ve çeşmeler dahil olmak üzere yaklaşık 700 anıt içermektedir.
Hammuda Paşa Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1655 yılında Tunus beyi Hammuda Paşa Bey tarafından inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır.
Sidi Mahrez Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1692 yılında Tunus beyi Muhammed Bey El-Muradî tarafından Sidi Mahrez anısına inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır.
Yusuf Dayı Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 17. yüzyılda Tunus dayısı Yusuf Dayı tarafından inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır. Cami, Tunus'ta inşa edilen ilk Osmanlı-Türk camisi olması nedeniyle önemli kabul edilmektedir.
Dar Hüseyin, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan eski bir saraydır. Saray, 1630 yılında Hammuda Paşa Bey tarafından inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır.
Darü'l-Bey, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir saraydır. Saray, 17. yüzyılda Hammuda Paşa Bey tarafından inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır ve günümüzde Tunus başbakanının resmî ikametgâhıdır.
Sevkü'l-Bey, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir çarşıdır. Çarşı, Tunus Medinesi'nde yer almaktadır.
Bab Bahr Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1282 yılında Ahmed bin Merzuk bin Ebi Ömer Musseylli tarafından inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır.
El-Cedid Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1726 yılında inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde El-Cedid Medresesi'nin yanında yer almaktadır.
El-Kasr Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 12. yüzyılda Ahmed bin Kavrasan tarafından inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde Dar Hüseyin'in yanında yer almaktadır.
Sidi Amir Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, adını Sidi Amir el-Bataş'tan almakta olup Tunus Medinesi'nde yanında yer almaktadır.
Sahib et-Tâbi Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1814 yılında Yusuf Sahib et-Tâbi tarafından inşa edilmiştir.
El-Hava Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1252 yılında Hafsî döneminde Atıf Ebu Zakariya tarafından inşa edilmiştir.
Babü'l-Cezire Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1710 yılında Şeyh Yahya es-Süleymani tarafından inşa edilmiştir.