Arif Sağ, Türk halk müziği sanatçısı, bağlama virtiözü, söz yazarı, besteci, yapımcı, aranjör, sunucu, akademisyen ve eski milletvekilidir.
Münir Fikret Kızılok, Türk rock müziği sanatçısıdır. Hafif Türk müziği için rock tınıları ve deneysel çalışmalarıyla yakın dönemin en önemli sanatçılarından biridir.
Mustafa Vedat Sakman, Türk şarkıcı, şarkı yazarı, müzik yapımcısı ve gitarist.
Fatma Hümeyra Akbay veya bilinen sahne adıyla Hümeyra, Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci ve oyuncu.
Mehmet Arif Mardin, Türk-Amerikalı albüm yapımcısı. Kökleri İslam Peygamberi Muhammed'in torunu Hüseyin'e kadar gittiği iddia edilen bir Osmanlı ailesi olan Mardin ailesinin oğlu ve Betül Mardin'in kardeşidir. Yusuf Ziya Öniş'in kızı yazar Latife Mardin ile evliydi.
Âşık Veysel, gerçek adıyla Veysel Şatıroğlu, Türk halk ozanı ve şair. Afşar boyunun Şatırlı obasına mensup olan Veysel Şatıroğlu, Gülizar ve Ahmet Şatıroğlu çiftinin çocuklarından biri olarak 25 Ekim 1894'te Sivas Vilayeti'nin Tenos kazasında doğdu. Çocukken görme yetisini kaybetmesine rağmen şiirlerinde hoşgörü, sevgi, birlik ve beraberlik, vatanseverlik ve tabiat konularını işleyen Âşık Veysel; "Uzun İnce Bir Yoldayım", "Dostlar Beni Hatırlasın", "Kara Toprak" ve "Güzelliğin On Para Etmez" gibi birçok eser bıraktı. Türkiye'de âşıklık geleneğinin en önemli temsilcilerinden birisi olarak kabul gören Veysel, Türkçeyi en yalın ve güçlü şekilde kullanan isimlerden birisi olarak kabul edilmektedir.
Aslı Gökyokuş aslen Sivas kökenli Türk rock müzik sanatçısıdır. Verdiği bir demeçte "Aslı Gökyokuş bireysel sanatçı gibi görünse de, uzun süre aynı ekiple çalıştığı için aslında grup mantığında bir oluşumdur" açıklamalarında bulunmuştur.
Söyleyemediklerim. Edip Akbayram'ın, 2008 tarihli, 22. stüdyo albümüdür. Albümde yer alan şarkıların tamamı, daha önce Edip Akbayram'ın farklı farklı sanatçı dostları tarafından seslendirilmiş olan şarkılardır. Şarkıların sözlerinde ve müziklerinde; İlhan Şeşen'den Özer Şenay'a, Enver Karagöz'den Mehmet Koç'a, Zülfü Livaneli'den Aşık Mahzuni Şerif'e, Adnan Ergil'den Ahmed Arif'e, Fikret Kızılok'tan Sarper Özsan'a birden fazla şarkı sözü yazarı, şair ve müzisyenin imzası bulunmaktadır.
33'üncü, Edip Akbayram'ın, 2002 tarihli, 19. stüdyo albümünün adı. Albüm, Edip Akbayram'ın ilk kez seslendirmiş olduğu, kimisi ilk kez kendisi tarafından yorumlanan kimisi daha evvel başka başka sanatçılar tarafından yorumlanmış olan şarkılardan, türkülerden oluşmaktadır. Edip Akbayram bu albümünde, sözlerinde ve müziklerinde, Aşık Mahzuni Şerif'ten Sabahattin Ali'ye, Yılmaz Odabaşı'ndan Can Yücel'e, Ahmed Arif'ten Servet Kocakaya'ya değin pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin imzasının bulunduğu şarkılara yer vermiştir.
Uzun Yol Şarkıları, Gülben Ergen'in 3 Nisan 2009'da yayınlanan akustik tarzda yedinci stüdyo albümü. Albümün ismini ise Ergen'in hayranları belirledi. "Uzun Yol Şarkıları", "İçimden Geldiği Gibi", "İçimdeki Sesler", "Gülben Ergen Akustik" başlıklarını Facebook’taki sayfasında oylamaya açan sanatçı; hayranlarının açık ara beğendiği "Uzun Yol Şarkıları"nı albümünün ismi yaptı.
A Night At The Opera, İngiliz rock grubu Queen'in 21 Kasım 1975 tarihinde yayınladığı dördüncü stüdyo albümüdür. Albüm, müzikal zenginliği ve kalitesiyle Queen'in Britanya dışında, özellikle Uzak Doğu Asya'da önemli ölçüde başarı kazanmasını sağlamıştır. Albümün ismi, Marx Kardeşler'in A Night At The Opera (Operada Bir Gece) adlı filminden esinlenilerek konmuştur. Queen grubu, bu albümde, rock-opera türünü denemiş ve başarılı sonuç elde etmiştir. Albümde öne çıkan en önemli şarkılar hiç şüphesiz Queen'e "dünyanın en büyük hit'i" ödülünü getiren "Bohemian Rhapsody", "Death On Two Legs", "You're My Best Friend", "'39", "The Prophet's Song", "Love Of My Life"tır.
Gece, 2000 yılında Ankara'da kurulmuş Türk alternatif rock müzik grubu.
Folk rock, halk müziği ve rock müziği birleştiren bir müzik türüdür. Genel olarak folk rock terimi 1960'ların ortasında Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan bir türü tanımlamak için ortaya atılmıştır. Türün öncülüğünü Los Angeleslı müzik grubu The Byrds yapmıştır. Grup, geleneksel halk müziği ile Dylanvari şarkıları rock enstrümanları ile çalmış, bu noktada ise The Beatles ve diğer İngiliz gruplarından büyük ölçüde etkilenmiştir. "Folk rock" terimi ise ilk kez ABD basını tarafından The Byrds'ün müziğini tanımlamak için 1965 Haziran'ında ortaya atılmıştır. The Byrds'ün "Mr. Tambourine Man" cover'ı ve bu cover'ın ticari başarısı ise folk rock'ın 1960'ların ortasında büyük bir başarıya ulaşmasını sağlamıştır. Dylan'ın kendisi de türe büyük bir ilham kaynağı olmuştu; özellikle elektro gitarla kaydın da yapıldığı Bringing It All Back Home, Highway 61 Revisited ve Blonde on Blonde albümleri türün gelişiminde önemli bir role sahipti. Dylan'ın 25 Temmuz 1965 tarihinde Newport Folk Festival'inde elektronik altyapılı bir müzik grubuyla konser verişi ise aynı zamanda folk rock için önemli bir atılımdı.
Maazallah, 1997'de yayınlanan Bülent Ersoy'un Raks Müzik'dan çıkan stüdyo albümüdür.
Daha Derine, Murat Dalkılıç'ın üçüncü stüdyo albümü. 24 Haziran 2014'te Doğan Music Company etiketiyle piyasaya sürülmüştür.
Tutkulardan İntihar; Hümeyra'nın 1990 yılında yayınlanmış olan dördüncü stüdyo albümüdür.
Ölüm; Hümeyra'nın ilk 45'liği ve çıkış albümüdür.
Je Sais Que Tu Sais ; Hümeyra'nın 1971 yılında yayınlanmış olan Fransızca albümüdür. Sanatçının Paris'te yaşadığı dönemde çıkartılan albümün baskısı yapılmış fakat plak şirketiyle yaşanan anlaşmazlıklar yüzünden satışa sunulamamıştır.
Arkadaşım, Müslüm Gürses'in 16 Eylül 1999'da Elenor Müzik etiketiyle piyasaya sürülen stüdyo albümüdür.
Yolcuyum Bu Dağlarda Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 13 Haziran 2002 tarihinde çıkardığı on dördüncü albümüdür. Albüm, Duygu Müzik etiketiyle piyasaya sunulmuştur. Güler Duman'ın Öl Deseydin Ölmez miydim? (1997) adlı albümünden beş yıl sonra çıkardığı albümdür. 2001 yılının son ayında albümün kayıtlarına başlanılmıştır. 2002 Mayıs'ında biten albümün kayıtları beş ay kadar sürmüştür. Albümde Aliyar, Meçhuli, Seyit Meftuni, Sadık Doğanay, Raci Alkır ve Bilal Ercan gibi sanatçıların eserlerini yorumlamıştır. Güler Duman, on iki parça bulunan bu albümde hiçbir parçaya klip çekmemiştir. Fakat televizyon ve radyo programlarına sıkça konuk olmuştur.