Boğaziçi Üniversitesi (BOÜN), İstanbul'da yer alan bir devlet üniversitesi.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Cambridge, Massachusetts'te bulunan özel bir araştırma üniversitesi. Enstitü, Charles Nehri boyunca bir milden (1,6 km) daha fazla, kentsel bir kampüse ve bir kara hibe, bir deniz hibe ve uzay hibesine sahiptir. Enstitü ayrıca MIT Lincoln Laboratuvarı, Bates Merkezi ve Haystack Gözlemevi gibi bir dizi büyük, kampüs dışı tesisin yanı sıra Broad ve Whitehead Enstitüleri gibi kendine bağlı laboratuvarları da içerir.
Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstanbul'da eğitime başlamış olan bir vakıf üniversitesidir. Faaliyetlerine 400 öğretim üyesi ve yaklaşık 6900 öğrenciyle devam etmektedir. Üniversite; İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri'nde 22 lisans, 32 yüksek lisans ve 26 doktora programı ile eğitim vermektedir.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), 1992 yılında Afyonkarahisar'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin temelleri 1974 yılında Anadolu Üniversitesi'ne bağlı bir birimin devamı olarak atılmıştır.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 50. yılı anısına, 9 Şubat 1974 tarihinde 1788 Sayılı Kanunla Sivas'ta 11000 dönüm arazi üzerinde kurulmuştur. 1974 yılında tıp fakültesi ile eğitime başlamıştır. Görevdeki rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız'dır.
Gebze Teknik Üniversitesi veya kısaca GTÜ, 3 Temmuz 1992 tarihinde Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü adıyla kurulan, Türkiye'deki iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisiydi. 22 Ekim 2014 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen yasa teklifiyle Gebze Teknik Üniversitesi olarak yeniden yapılandırılmasına karar verildi. Üniversite Çayırova yerleşkesinden oluşmaktadır. Üniversite günümüzde 1.370.070 m2 toplam açık alanı ve 26.612 m2 toplam kapalı alanı bulunan Çayırova Kampüsü'nden oluşmaktadır.
Sakarya Üniversitesi, 3 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı kanun ile Türkiye'nin Sakarya ilinde kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Resmi olarak 1992 tarihi kuruluş tarihi olarak kabul edilse de geleneksel olarak Sakarya Üniversitesinin kuruluş tarihi 1970 yılındaki Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu'nun kuruluş tarihi olan 1970 yılı olarak görülmektedir.
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 1997 yılında Lefkoşa'da İngiliz dilinde eğitim vermek üzere kurulmuş bir özel üniversitedir. Üniversitenin 10 fakülte (Eczacılık, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri ve bu fakültelere bağlı 54 lisans programı vardır. Ayrıca, 4 yıllık programların bulunduğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve 2 yıllık programların bulunduğu Adalet Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsünde ise yüksek lisans, doktora ve profesyonel doktora programları devam etmektedir.
Georgia Teknoloji Enstitüsü, Atlanta, Georgia ABD'de bulunan, daha çok mühendislik ve bilişim bilimleri konusunda adını duyurmuş bir üniversitedir. Günlük konuşmada GaTech, Georgia Tech veya Tech olarak anılmaktadır, kısaltma olarak ise genelde GT kullanılır. U.S. News tarafından yapılan sıralamalarda devlet üniversiteleri arasında ilk onlarda yer alır. Okul aynı zamanda Georgia Üniversite Sisteminin bir parçasıdır.
Kadir Has Üniversitesi, 1997 yılında iş insanı Kadir Has'ın öncülüğünde İstanbul'da kurulmuş üniversite. Bugün İstanbul'un çeşitli noktalarındaki kampüslerinde beş fakülte, üç yüksekokul ve iki akademiye sahiptir.
Reutlingen Üniversitesi, eğitim ve araştırma alanlarında faaliyet gösteren bir uygulamalı bilimler üniversitesidir. Almanya'nın güneyindeki Baden-Württemberg eyaletinin Reutlingen kentinde yer almaktadır. Öğrenci sayısı, dörtte biri uluslararası ve değişim öğrencisi olmak üzere yaklaşık 5.500'dür. Reutlingen Üniversitesi, uluslararası öğrenciler için ikinci bir ev olarak uzun bir geleneğe sahiptir; şu anda kayıtlı öğrencilerin dörtte birinden fazlası Almanya dışındaki ülkelerden gelmektedir. Üniversite, Uluslararası İşletme, Mühendislik, Bilgi, Tıp ve Doğa Bilimleri ve Tasarım ana alanlarında lisans ve lisansüstü programlar sunmaktadır. Yaygın üniversite yapılarının aksine, fakültelerin yönelimi orada bulunan bilimlerin bir sonucu değildir. Daha ziyade endüstri odaklı uzmanlaşmalarından kaynaklanmaktadır. Reutlingen Üniversitesi'nin beş okulu Uygulamalı Kimya Okulu, ESB İşletme Okulu, Bilgi Teknolojileri Okulu, Mühendislik Okulu ve Tekstil ve Tasarım Okulu'dur. Çeşitli sıralamalarda ilk beşe girmesi ve endüstri ve ticaret dünyasındaki saygınlığı, üniversiteyi Almanya'nın en prestijli uygulamalı bilimler üniversitelerinden biri haline getirmiştir.
Salzburg Üniversitesi bazen üniversitenin kurucusu olan Prens Paris Londron'un ismi ile de üniversitenin adı Paris Lodron Üniversitesi olarak da söylenmektedir.
Klagenfurt Üniversitesi, Avusturya'da bulunan bir araştırma üniversitesidir. 1964 yılında Karintiya eyaletinin en büyük üniversitesi olarak kurulmuştur. İlk olarak “Hochschule für Bildungswissenschaften” adıyla kurulan üniversite, 1970 yılında “Universität Klagenfurt” adını almıştır. civarında öğrencisi ve kültür bilimleri, ekonomi bilimleri, disiplinler arası araştırma ve teknik bilimler olmak üzere 4 adet fakültesi, 20 bölüm ve 60'tan fazla enstitüye sahip bir araştırma üniversitesine dönüşmüştür.
Pîrî Reis Üniversitesi veya Pîrî Reis Denizcilik Üniversitesi, 8 Şubat 2008 tarihinde İstanbul'da kurulan vakıf üniversitesidir. Kampüs, İstanbul'un Tuzla ilçesinde yer almaktadır. Üniversite, Yelken sporuna ilgiyi artırmak için bir proje hazırlamıştır.
Necmettin Erbakan Üniversitesi, 2010 yılında Konya'da bir devlet üniversitesi olarak 14 Temmuz 2010 tarih ve 6005 sayılı kanun ile "Konya Üniversitesi" adı ile kurulmuş ve kuruluşu 21 Temmuz 2010 tarih ve 27648 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmıştır.
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ), 2011 yılında Adana'da kurulan bir devlet üniversitesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 31 Mart 2011 tarihinde çıkardığı 6218 Sayılı Kanun'la kurulmuştur. ATÜ akademik olarak; 1 enstitü, 7 fakülte ve 1 yüksekokuldan oluşmaktadır.
Würzburg-Schweinfurt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Almanca: Hochschule für angewandte Wissenschaften Würzburg-Schweinfurt, İngilizce: University of Applied Science Würzburg-Schweinfurt) Würzburg ve Schweinfurt'da kampüsleri olan Almanya'daki bir araştırma üniversitesidir.
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulup, 16/05/2012 tarih ve 6307 sayılı kuruluş kararıyla 31/05/2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla kamu tüzel kişiliğini kazanan bir Vakıf Üniversitesi olarak 2012-2013 Eğitim - Öğretim yılında faaliyete başlamak üzere yükseköğretimindeki yerini almıştır.
Oğuzhan Teknoloji Mühendisliği Üniversitesi, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir üniversitedir. 2016 yılında kurulmuştur.
Güney Çin Tarım Üniversitesi, Çin'in Guangdong, Guangzhou'da bulunan bir eyalet devlet üniversitesidir. 1909 yılında kurulan üniversitenin ziraat bilimi alanında avantajlı olduğu düşünülür. Çift Birinci Sınıf bir üniversitedir.