11 Temmuz, Miladi takvime göre yılın 192. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 173 gün vardır.

Hindistan, resmî adıyla Hindistan Cumhuriyeti, Güney Asya'da bulunan bir ülkedir. Dünyanın en büyük yedinci coğrafi alanı ve en büyük nüfusuna sahip olan ülkenin ulusal marşı Jana Gana Mana'dır. Ülkede resmî dilleri İngilizce ve Hintçe oluşturur, ancak 22 adet tanınmış bölgesel dil de bulunur. Hindistan'da baskın din Hinduizm olup, ülke Endonezya ve Pakistan'dan sonra sayıca en kalabalık Müslüman nüfusa sahiptir. Hindistan nominal fiyatlarla dünyanın en büyük on ikinci ekonomisine ve satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük dördüncü ekonomisine sahiptir.
Füreya Koral ,Türk seramik sanatçısı.
Bakır Taş Çağı, MÖ 5000-3000 yılları arasını kapsayan tarih öncesi dönemdir. Bakır Çağı'nın bir diğer adı Maden Taş Çağı'dır. Taş aletler yanında bakırın da kullanılmaya başlamasından dolayı Kalkolitik Çağ olarak adlandırılan bu dönem, Geç Neolitik Çağ'ın devamıdır. Bu çağda da, Neolitik Çağ'da olduğu gibi, bölgesel farklılıklar bulunmaktadır.

Güney Asya, hem coğrafi hem de etno-kültürel terimlerle tanımlanan Asya'nın Güney bölgesidir. Bölge Hindistan, Bangladeş, Bhutan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka ve Maldivler ülkelerinden oluşmaktadır. Topografik olarak, Hint levhası hakimdir ve büyük ölçüde güneyde Hint Okyanusu ve kuzeyde Himalayalar, Karakurum ve tarafından doğal sınırları vardır. kuzeyinde yükselen Ceyhun, kuzeybatı sınırının bir parçasını oluşturur.
Şerif Günyar, Türk heykel ve seramik sanatçısı.
Ömür Tokgöz Türk seramik sanatçısı.

Seramik mühendisliği inorganik, metalik olmayan malzemelerden nesneleri oluşturma bilim ve teknolojisidir. Bu, ya ısıl hareketle ya da yüksek saflıktaki kimyasal çözeltilerinden çökelme reaksiyonları kullanılarak düşük sıcaklıklarda sağlanır. Bu tanım, hammaddelerin saflaştırılması, söz konusu kimyasal bileşiklerin üretimi, ürüne dönüştürülmesi, yapı kompozisyon ve özelliklerinin incelenmesi çalışmalarını içerir.

Hamiye Çolakoğlu Türk seramik sanatçısı ve akademisyen.
İnayet Sevim Çizer Türk seramik sanatçısı ve profesör.
Gül Erali, Türk seramik sanatçısı.
Bingül Başarır, Türk seramik sanatçısı. Mesleğine ilk olarak 1960 yılında İstanbul'da Füreya Koral'ın atölyesinde başladı. Çekoslovakya'da düzenlenen uluslararası bir yarışmada Türkiye grubunda yer aldı ve altın madalya kazandı. 1962 yılında kendi atölyesini açtı. İşlevsel formlar üzerine yaptığı çalışmalar sonrasında dokunun ağırlıkta olduğu pano ve serbest seramiğe ağırlık verdi ve daha çok bu yönüyle tanındı. Eserlerinde bazen rastlantısal bazen de bilinçli kabartmalar oluşturdu. Kömür curufu ve cam gibi malzemeleri seramikle birleştiren bir yönü de vardır. Sanat hayatında birçok yerel ve uluslararası sergiye katıldı. Eserleri Kanada, Fransa, İtalya, Kore, Japonya, Almanya, Çekya, Amerika, İsviçre ve Yunanistan’daki müzelerde sergilendi. 2010 yılında sanattaki 50. yılını İzmir'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) bir sergi ile kutladı.

Xianren Mağarası, yakındaki Diaotonghuan kaya sığınağı ile birlikte, Çin'in Jiangxi eyaletindeki Wannian İlçesi'ndeki Dayuan Kasabası'nda (大源乡) yer alan bir arkeolojik sit, tarih öncesi çömlek parçalarının önemli keşiflerinin yapıldığı, erken pirinç ekiminin kanıtı niteliğinde buluntuların ortaya çıkarıldığı bir alandır. Mağaranın adı Çin'in efsanevi aydınlanmış insanı, Xian'ın "ölümsüzlüğünü" ifade eder. Mağara 7 m (23,0 ft) yüksekliğinde, 11 m (36,1 ft) genişliğinde ve 14 m (45,9 ft) derinliğindedir.
Filiz Yıldız, Türk seramik tasarımcısı ve ressam.

iPhone 12 ve iPhone 12 Mini, Apple tarafından tasarlanıp üretilen, iPhone 11'in yerini alan iPhone serisinin 14. modelleridir. 13 Ekim 2020 tarihinde Apple Park'ta gerçekleşen Apple Özel Etkinliği'nde, iPhone 12 Mini ve iPhone 12 Pro ile birlikte tanıtıldı. Tanıtım etkinliği COVID-19 pandemisi nedeniyle sanal olarak yapıldı. Ön siparişlerin 16 Ekim 2020'de, mağaza satışlarının ise 23 Ekim 2020'de başlayacağı duyuruldu. 2021 yılında ardılı iPhone 13 ve iPhone 13 Mini tanıtıltı.

Anushka Sharma, Bollywood filmlerinde rol alan Hint oyuncu ve yapımcı. Hindistan'ın en popüler ve en yüksek ücretli aktrislerinden biri olan Filmfare Ödülleri de dahil olmak üzere birçok ödül aldı. 2012'den beri Forbes India 'nın Celebrity 100'de yer aldı ve Forbes Asia tarafından 30 Yaş Altı, 2018 listesinde yer aldı.

Alia Bhatt, Hint asıllı ve İngiliz vatandaşı olan, Hintçe dil filmlerinde çalışan bir aktris ve şarkıcı. 2019 itibarıyla Hindistan'ın en yüksek ücretli aktrislerinden biri olan ödülleri arasında dört Filmfare Ödülü yer alıyor. Forbes Hindistan ' Celebrity 100 2014 yılından bu yana listede tarafından karakterize edildi.

Jim Sarbh Hint bir film ve sahne oyuncusu. Hint Film Endüstrisindeki destekleyici çalışmalarıyla en çok tanınan sanatçı, Uluslararası Hint Film Akademisi Ödülü ve iki Filmfare Ödülü adaylığı sahibidir. Ek olarak, Sarbh Hindistan'da çok sayıda tiyatro yapımının yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlenmiştir.

Atilla Galatalı, Türk seramik sanatçısı. Türkiye'de seramik sanatının kurucularından biri olarak kabul edilen Galatalı, 1970'lerde mimari yapılarda ürettiği duvar panolarıyla öne çıkmaktadır. Dengeli yalın anlatım üslubu ve soyut biçim anlayışı ile bilinmektedir.

Brahmāstra: Part One – Shiva, Ayan Mukerji tarafından yazılan ve yönetilen, Hussain Dalal tarafından yazılan ve yapımcılığını Karan Johar, Apoorva Mehta, Namit Malhotra ve Mukerji yapan 2022 Hint Hintçe fantastik aksiyon-macera filmidir.