Tanrı ya da ilah, Klasik teistik inanç sistemlerinde Mutlak Varlık, Mutlak Benlik ve tüm varoluşun temel kaynağı olarak görülen varlık. Tek tanrılı inançlarda evrenin tek yaradanı ve yöneteni olarak kabul edilir. Çok tanrılı inançlarda genelde ilahların cinsiyeti bulunur ve eril olanlarına tanrı, dişi olanlarına tanrıça denir. Tektanrılı ve henoteistik inançlardaki Tanrı kavramını tanımlamak için ise sadece tanrı sözcüğü kullanılabilir.

Hristiyanlık, Nasıralı İsa'nın yaşamına, öğretilerine ve vaazlarına dayanan, tek Tanrılı İbrahimî bir dindir. Günümüzde Hristiyanlık, dünya nüfusunun yaklaşık %30,1'ini oluşturmaktadır ve 2,4 milyarı aşkın takipçisi ile dünyanın en kalabalık dinidir. Takipçilerine, "Mesihçi" anlamına gelen Hristiyan veya Nasıralı İsa'ya ithafen İsevi veya Nasrani denir. Kitâb-ı Mukaddes'e inanan takipçileri, Yahudi metni olan Tanah'ta kehanet edilen İsa'nın Mesih olarak gelişinin bir Yeni Ahit olduğuna inanırlar.

Ateizm ya da tanrıtanımazlık, Tanrı'nın, tanrıların, doğaötesi inançların ya da ruhani varlıkların reddidir. Bu fikirde olanlara ateist ya da tanrıtanımaz denir.

Nabu, Mezopotamya'nın okuryazarlık, yazıcı ve bilgelik tanrısıdır. Babilliler tarafından, Marduk'un oğlu ve Ea'nın torunu olarak tapılırdı. Nabu'nun eşi Taşmetum'du. Aslen, Nabu Amoritler tarafından Mezopotamya'ya getirilmiş bir batı Semitik putuydu. Nabu'ya Anbay veya Nebo ismiyle Güney Arapları da tapınmışlardır.

Avcı takımyıldızı, kuzey göksel yarımkürede kış aylarında görülebilen belirgin bir takımyıldızdır. Modern 88 takımyıldızdan biridir ve MS 2. yüzyılda astronom Batlamyus tarafından listelenen 48 takımyıldız arasındadır. Adını Yunan mitolojisindeki avcıdan almıştır.

Tanrı Dağları ya da Tien-Şan, Orta Asya'da bulunan büyük dağ sistemlerinden birini oluşturan sıradağlardır.
Düalist kozmoloji veya Düalizm, genellikle birbirine karşı çıkan iki temel kavramın var olduğuna dair ahlaki veya ruhsal inançtır. Hem geleneksel dinler hem de kutsal kitap dinleri dahil olmak üzere çeşitli dinlerden çeşitli görüşleri kapsayan şemsiye bir terimdir.

Yılancı takımyıldızı, gök ekvatoru boyunca uzanan büyük bir takımyıldızdır. Adı, "yılan taşıyan" anlamına gelen Antik Yunanca ὀφιοῦχος (ophioûkhos) kelimesinden gelir ve genellikle elinde yılan tutan bir adam olarak tasvir edilir. Yılan, Serpens takımyıldızı ile temsil edilir. Yılancı, 2. yüzyıl astronomu Batlamyus tarafından listelenen 48 takımyıldızdan biriydi ve günümüzdeki 88 modern takımyıldızdan biri olarak kalmıştır. Takımyıldızın eski bir alternatif adı ise Serpentarius'tur. 13 zodyak takımyıldızından biri olmasına rağmen, zodyak takımyıldızları aralarında bir simgeye sahip olmayan tek takım yıldızdır.

Nors veya İskandinav mitolojisi, İskandinavya'da yaşamış Kuzey Cermen halklarının Hristiyanlık öncesi dinleri, inanışları ve efsaneleri. Cermen mitolojisinin bir parçası olan İskandinav mitolojisi, Anglosakson mitolojisi ve Kıtasal Cermen mitolojisi ile yakından ilişkilidir.

Talihin Yedi Şanslı Tanrısı ya da Yedi Şanslı Tanrı, Japon kültüründe iyi talih getirdiğine inanılan tanrılardır.

Cermenler, bugünkü Almanya, Avusturya, Bohemya ve Cermanya'da MÖ 3. yüzyıldan 9. yüzyıla kadar yaşayan halk veya bu halktan olan kimse.
Tenis turnuvalarında kullanılan bir terimdir. Eğer bir tenisçi turnuva kuralları gereği yenildiği halde, yenilenler arasında yapılan müsabakalarda galip gelip bir sonraki tura geçerse ona Şanslı Kaybeden denir.

Horasan, Erzurum iline bağlı ilçedir. Horasan ilçesi kuzey ve doğuda Kars, güneydoğuda Ağrı illeri, güneyde Karayazı, batıda Köprüköy ve Pasinler, kuzeybatıda Narman ilçeleriyle çevrilidir.
2018 Sydney International, Sidney, Yeni Güney Galler'de (NSW) açık sert kortlarda oynanan ortak bir 2018 ATP World Tour ve 2018 WTA Tour tenis turnuvasıdır. Turnuvanın 125. organizasyonudur ve Sidney, Avustralya'daki NSW Tennis Centre'da gerçekleştirilmiştir. Yılın ilk Grand Slam'ine hazırlık amacıyla Avustralya Açık Serilerinin bir parçası olarak 7 Ocak - 13 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Venus Williams, ilk kez 17 yaşındayken oynadığı turnuvadan 20 yıl sonra ilk defa bu turnuvaya katılmıştır.
Amerikalı tenisçi Jack Sock turnuvanın son şampiyonuydu, ancak ikinci turda Alman tenisçi Peter Gojowczyk'e kaybetti.
Amerikalı tenisçi Sam Querrey turnuvanın son şampiyonuydu, ancak ilk turda Matthew Ebden'e kaybetti.
Son iki turnuvanın şampiyonu olan Rafael Nadal, şampiyonluk unvanını Stefanos Tsitsipas'ı 6-2, 6-1'lik setlerle yenerek başarılı bir şekilde korudu. Şampiyonluğu kazanarak, Nadal aynı zamanda ATP tekler sıralamasında 1 numarayı da korudu. The title was Nadal's 11th record-extending in Barcelona Open and also his 20th ATP 500, tying the record with Roger Federer. Tsitsipas, Barcelona'daki ilk ATP finaline ulaştı.
Jo-Wilfried Tsonga turnuvanın son şampiyonuydu, ancak ikinci turda Gaël Monfils'e kaybetti.
Anastasiya Pavlyuçenkova turnuvanın son şampiyonuydu, ancak o bu turnuvanın yerine Linz'de yarışmayı tercih etti.

Vaiśravaṇa veya Bishamonten, Japonca: (毘沙門天) Japon Hindu tanrısı savaşçıların ve adaletin tanrısı olarak bilinir, aynı zamanda Tamonten olarak da tanınır. Yedi Şanslı Tanrı'dan biridir. Her zaman zırh kuşanmış ve genellikle mızraklı şekilde resmedilir. Kuzeyin budist gardiyanıdır ve Dört Göksel Kral'ın en güçlüsüdür.