İçeriğe atla

Junie Astor

Junie Astor
Doğum11 Aralık 1911(1911-12-11)
Marsilya, Fransa
Ölüm22 Ağustos 1967 (55 yaşında)
Fransa
MilliyetFransız
MeslekOyuncu

Junie Astor (d. 11 Aralık 1911, Fransa – ö. 22 Ağustos 1967, Fransa), Fransız oyuncudur.

Filmografi (seçme)

  • The Lower Depths (1936)
  • La Garçonne (1936)
  • Culprit (1937)
  • Adrienne Lecouvreur (1938)
  • Entente cordiale (1939)
  • Il carnevale di Venezia (1939)
  • Du Guesclin (1949)
  • A Certain Mister (1950)
  • Mademoiselle Strip-tease (1957)

Kaynakça

  • Crisp, C.G. The classic French cinema, 1930-1960. Indiana University Press, 1993
  • Durgnat, Raymond. Jean Renoir. University of California Press, 1974.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">II. Dünya Savaşı</span> 1939-1945 yılları arasındaki küresel savaş

II. Dünya Savaşı, 1939'dan 1945'e kadar süren küresel savaştır. Savaşa dönemin büyük güçleri ve dünya ülkelerinin büyük çoğunluğu katıldı, Müttefikler ve Mihver olmak üzere iki karşıt askerî ittifak kuruldu. 30'dan fazla ülkeden gelen 100 milyondan fazla personelin doğrudan katıldığı bu topyekûn savaşta, savaşın büyük tarafları tüm ekonomik, endüstriyel ve bilimsel kapasitelerini savaş için seferber ettiler. 70 ila 85 milyon ölümle sonuçlanan II. Dünya Savaşı, insanlık tarihindeki en ölümcül savaştı ve savaş boyunca askerî personelden daha çok sivil kayıp verildi. Milyonlarca insan soykırımdan, planlanmış açlık ölümlerinden, katliamlardan ve hastalıklardan öldü. Tanklar, zırhlı araçlar, savaş uçakları, stratejik bombardımanlar, uçak gemileri, radar ve sonar, nükleer silahların geliştirilmesi ve roketler gibi birçok savaş teknolojisi savaşta önemli rol oynadı.

<span class="mw-page-title-main">Versay Barış Antlaşması</span> I. Dünya Savaşı sonunda İtilaf Devletleri ile Almanya arasında imzalanan barış antlaşması

Versay Barış Antlaşması, I. Dünya Savaşı sonunda İtilaf Devletleri ile Almanya arasında imzalanan barış antlaşmasıdır. 18 Ocak 1919'da başlayan Paris Barış Konferansı'nda müzakere edilmiş, 7 Mayıs 1919'da son metin Almanlara deklare edilmiş, 23 Haziran'da Alman Parlamentosu'nca kabul edilmiş ve 28 Haziran'da Paris'in Versay banliyösünde imzalanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Anti-Komintern Paktı</span> II. Dünya Savaşından önce Almanya ile Japonya arasında kurulan pakt

Anti-Komintern Paktı, 1936 yılında Almanya, Japonya daha sonra İtalya'nın katılımıyla imzalanan bir garantörlük antlaşmasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Joachim von Ribbentrop</span> Alman politikacı

Joachim von Ribbentrop, Nazi Almanyası Dışişleri Bakanı ve diplomat.

Rudolf Carnap 1935'ten önce Avrupa'da, sonrasında Amerika'da etkin olan Alman filozof. Viyana Çevresinin önemli bir üyesi ve mantıksal olguculuğun bir destekçisiydi. "Yirminci yüzyıl filozofları arasında bir dev" sayılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Hatay Devleti</span> kendi isteğiyle Türkiyeye katılan Türk devleti (1938–1939)

Hatay Devleti, İskenderun Sancağı'nın 2 Eylül 1938'de bağımsızlığını ilan etmesi ile kurulmuş olan Türk devleti. 29 Haziran 1939 günü devletin yasama organı olan 22 üyesi Türk olan 40 üyeli Hatay Devleti Millet Meclisinin aldığı karar gereği Türkiye'ye katılmış ve Hatay ili olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Joan Crawford</span> Amerikalı sinema oyuncusu (1904 – 1977)

Joan Crawford, Akademi ödüllü Amerikalı oyuncudur.

<span class="mw-page-title-main">Macaristan Sovyet Cumhuriyeti</span>

Macaristan Sovyet Cumhuriyeti Macaristan'da Béla Kun'un liderliğinde kurulan komünist bir rejimdir. Rusya'daki Bolşeviklerin yaptığı Ekim Devriminin ardından Avrupa'da kurulan Marksist-Leninist politikaların uygulandığı ilk komünist hükûmettir. Ömrü sadece dört ay sürmüştür. Romanya'nın Budapeşte'yi işgaliyle düşmüştür. Bu devletin varisi Macaristan Krallığı'dır. Krallık (1920-1944) arasında hüküm sürmüştür.

Max Ophüls, asıl adı Maximillian Oppenheimer,, Alman sinema yönetmeni. Akıcı kamera hareketlerindeki ustalığıyla filmlerine lirik bir anlatım katmış, ulusal farklılıklara ve karakterlerinin insani niteliklerine verdiği önemle gerçek anlamda ilk uluslararası yönetmenlerden biri sayılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Fransız Suriye ve Lübnan Mandası</span> Günümüzdeki Suriye ve Lübnan topraklarında 1923-1946 yıllarında Fransa egemenliğinde kalmış manda yönetimi

Fransız Suriye ve Lübnan Mandası (1923-1946), Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu'nun bölünmesi sonrasında Suriye ve Lübnan'la ilgili olarak kurulan bir Milletler Cemiyeti mandası. Manda sisteminin sömürgecilikten farklı olması gerekiyordu, yöneten ülke, sakinleri kendi kendini yönetmeye uygun kabul edilene kadar mütevelli olarak hareket etmeyi amaçladı. Bu noktada, görev süresi sona erecek ve bağımsız bir devlet doğacaktı.

<span class="mw-page-title-main">René Grousset</span> Fransız tarihçi (1885 – 1952)

René Grousset Fransız bir tarihçi, Cernuschi Müzesi ve Guimet Müzesi'nde küratör ve Fransız Akademisi üyesi.

<span class="mw-page-title-main">Otto Loewi</span> Alman eczacı (1873 – 1961)

Otto Loewi Almanya doğumlu farmakolog. Asetilkolin nörotransmitter maddesinin kâşifidir. Bu keşif ona 1936 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü getirdi. Bu ödülü 1902 yılında Londra'da University College Ernest Starling laboratuvarında tanıştığı Sir Henry Dale ile birlikte kazanmıştır. Nörobilimin babası olarak bilinir.

<span class="mw-page-title-main">Paul Greengard</span>

Paul Greengard, Yahudi kökenli Amerikalı nörolog. En çok nöronların moleküler ve hücresel fonksiyonları ile ilgili çalışmalarıyla bilinir. 2000 yılında, Greengard, Arvid Carlsson ve Eric Kandel sinir sistemindeki sinyal iletimi ile ilgili keşifleri nedeniyle Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü almaya hak kazanmışlardır. Greengard hâlen Rockefeller Üniversitesi'nde Vincent Astor Profesör olarak çalışmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Mary Astor</span> Amerikalı sinema oyuncusu ve yazar (1906 – 1987)

Mary Astor, Amerikalı oyuncudur. 1941 yılı yapımı Malta Şahini filminde Brigid O'Shaughnessy rolüyle hatırlanır.

<i>Bir, İki, Üç</i>

Bir, İki, Üç, Billy Wilder tarafından yönetilen ve senaryosu Wilder ile I. A. L. Diamond tarafından yazılan 1961 yapımı bir Amerikan komedi filmidir. Film kısmen Wilder'in birlikte yazdığı 1939 tarihli bir film olan Ninotchka ile 1929'da Ferenc Molnár tarafından hazırlanan tek oyunculu bir film olan Egy, kettő, három'a dayanmaktadır. Filmin başrol oyuncuları James Cagney, Horst Buchholz, Lilo Pulver, Pamela Tiffin, Arlene Francis, Leon Askin ve Howard St. John'dur.

<span class="mw-page-title-main">Arap Yüksek Komitesi</span>

Arap Yüksek Komitesi veya Yüksek Ulusal Komite, Filistin Mandası'nda Filistinli Arapların merkezi siyasi organıydı. 25 Nisan 1936 tarihinde Kudüs Müftüsü Hac Emin el-Hüseynî'nin inisiyatifiyle kuruldu ve müftünün başkanlığında Filistinli Arap aşiretlerinin ve siyasi partilerin liderlerinden oluşmaktaydı. Komite, bir İngiliz yetkilinin suikastından sonra Eylül 1937 tarihinde Britanya Manda Yönetimi tarafından yasadışı ilan edildi.

<span class="mw-page-title-main">1936-39 Arap ayaklanmaları</span> 01

1936-39 Arap ayaklanmaları veya Büyük ayaklanma, Filistin Mandası'ndaki Filistinli Arapların İngilizlerin manda idaresine karşı Arap bağımsızlığı ve açık uçlu Yahudi göç ve toprak alımları yoluyla Yahudi ülkesi oluşturulması politikalarının sona ermesi hedefiyle gerçekleşmiş geniş ölçekli ayaklanmalardır.

<span class="mw-page-title-main">Aryanizm</span>

Aryanizm, sözde Ari ırkını ayrı ve üstün olarak gören bir ırksal üstünlük ideolojisidir. İnsanlığın geri kalanını yönetme hakkına sahip ırksal grup. Başlangıçta Arthur de Gobineau ve Houston Stewart Chamberlain gibi ırkçı teorisyenler tarafından desteklenen Aryanizm, Nazi Almanyası'nda etkisinin zirvesine ulaşmıştır. Rejim 1930'lu ve 40'lı yıllarda bu ideolojiyi tüm gücüyle uyguladı ve Aryan halkı için Lebensraum ya da yaşam alanı arayışıyla 1939 Polonya'nın İşgali ile İkinci Dünya Savaşı'nı ateşledi. 1930'larda Naziler tarafından uygulanan ırk politikaları, Avrupa ve Sovyetler Birliği'nin fethi sırasında doruğa ulaşmış ve günümüzde Holokost olarak bilinen, altı milyon Yahudi ve on bir milyon diğer kurbanın endüstriyel toplu katliamı ile sonuçlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Adolf Hitler tarafından yapılan konuşmalar listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Adolf Hitler tarafından yapılan konuşmalar listesi, Adolf Hitler'in yaptığı konuşmaları listeler. Hitler, 1919'da Münih'teki ilk konuşmasından, Şubat 1945'teki son konuşmasına kadar toplam 1525 konuşma yaptı. Bunların hepsini listelemek mümkün değildir, bu nedenle burada önemli konuşmalarından bazıları listelenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Nasuhi el-Buhari</span> Suriyeli siyasetçi ve asker (1881-1961)

Nasuhi el-Buhari, 1939 yılında kısa bir süre Suriye başbakanı olarak görev yapmış Suriyeli bir asker ve siyasetçiydi.