İçeriğe atla

Jumyr-Kylysh

Jumyr-Kylysh
Ulytau stüdyo albümü
Yayımlanma2006
TarzFolk Metal
Süre40:00
ŞirketABK Records
YapımcıTim Palmer, Maxim Kichgin

Jumyr-Kylysh, Kazakistan'ın Ulytau Bölgesi'nden gelen tamamı enstrümantal Türk/Kazak folk grubu Ulytau'nun ilk (ve şimdiye kadarki tek) stüdyo yayınıdır. Albüm, Vivaldi, Bach ve Mozart gibi bestecilerin eserlerinin modern, metal temelli yorumlarını ve aranjmanlarını içeriyor, ancak Kazak halk geleneğine vurgu yapıyor; bu amaçla Makhambet Utemisov ve Qurmangazy Sagyrbaiuly gibi bestecilerin eserlerinden aranjmanlar da yapılıyor.

Parça Listesi[1]

  1. "Adai" (Qurmangazy Sagyrbaiuly) 3:12
  2. "Winter (Four Seasons)" (Vivaldi) 3:56
  3. "Kurishiler" (I. Iskakov) 3:29
  4. "Jumyr-Kylysh" (Makhambet Utemisov) 5:04
  5. "Toccata and Fugue" (Bach) 4:15
  6. "Ata Tolaguy" (Nurgisa Tilendiev) 4:11
  7. "Turkish March" (Mozart) 4:11
  8. "Yapyr-Ai" (Kazakh traditional folk song) 3:49
  9. "Teriskapai" (Shalmyrza) 4:03
  10. "Kokil" (Kazangap Tlepbergenovich) 3:36
  • Not: Astar notları bir "Proje Yazarı" içerir; bu kişinin adı Kydyrali Bolmanod'dur.

Personel

  • Maxim Kilchigin: Elektro Gitar
  • Erjan Alimbetov: Dombra
  • Roman Adonin: Klavyeler
  • Evgeny Sizov: Bas
  • Nurgaisha Sadvakasova: Keman
  • Igor Djavad-Zade: Davul

Prodüksiyon

  • Düzenleyen ve Yöneten Tebriz Shakhidi
  • Yapımcı Tim Palmer ve Maxim Kilchigin
  • Vladimir Osinsky Stüdyolarında Slava Motliev tarafından kaydedilmiştir.
  • Miks, Tim Palmer tarafından Paramount Kayıt Stüdyolarında
  • Vladimir Osinsky Stüdyolarında Leonid Vorobiev tarafından yönetildi

Kaynakça

  1. ^ https://www.discogs.com/Ulytau-Jumyr-Kylysh/release/3418049 21 Şubat 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Track Listing at discogs; retrieved 12-3-19

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Barok müzik</span> Avrupada 1580-1760 arasında biçimi ve müzik dilini etklemiş sanat anlayışı

Barok müzik, Batı Avrupa kökenli yaklaşık 1600 ile 1750 yılları arasında Batı klasik müziği'nin bir dönemi veya tarzıdır. Bu dönemi Rönesans müzik dönemi izledi, ardından Klasik dönem takip etti ve galant stili Barok ve Klasik dönemler arasındaki geçişi sağladı. Barok dönemi üç ana aşamaya ayrılmıştır: erken, orta ve geç. Zamanla örtüşecek şekilde bu üç dönem, geleneksel olarak 1580'den 1650'ye, 1630'dan 1700'e ve 1680'den 1750'ye dek olan süreçleri kapsar. Barok müzik, "klasik müzik" kanonu'nun önemli bir bölümünü oluşturur ve şu anda yaygın olarak çalışılmakta, çalınmakta ve dinlenmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Johannes Brahms</span>

Johannes Brahms Alman piyanist, orkestra şefi ve 19. yüzyılın ikinci yarısının en önemli Romantik dönem bestecilerindendir. Hamburg'da Lutheran bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi ve profesyonel yaşamının çoğunu Viyana'da geçirdi. Bazen Johann Sebastian Bach ve Ludwig van Beethoven ile müziğin "Üç B"sinden biri olarak gruplandırılır, bu yorum aslında on dokuzuncu yüzyıl orkestra şefi Hans von Bülow tarafından yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Saraydan Kız Kaçırma</span>

Saraydan Kız Kaçırma, Wolfgang Amadeus Mozart'ın bir operasıdır. Bu opera özel olarak Alman stili Singspiel şeklinde hazırlanmıştır. Bu stildeki opera eserinde konuşma diliyle müzik dramı karışıktır; eserdeki olaylar konuşma ile geliştirilir; resitatif müzik bulunmamaktadır ve müzik, gösteri şeklinde parçalardan oluşmaktadır. Eserin Almanca librettosu önce "Christoph Friedrich Bretzner" tarafından yazılmış ve sonradan Mozart'in istek ve katkılarıyla "Gottlieb Stephanie" tarafından adaptasyonlar yapılmıştır. Eserin konusu Belmonte adlı bir İspanyol soylusunun, uşağı Pedrillo ile birlikte, sevgilisi olan Konstanze'yi ve onun İngiliz hizmetkarı Blonde'yi tutsak olarak bulundukları Selim Paşanın Akdeniz kıyılarındaki sarayından veya yazlık köşkünden ve Paşa'nın harem bekçisi olan Osminin elinden kurtarmak için yaptığı girişimlerdir. 1782 yılında Mozart'ın kariyerinin doruk noktalarından birini yaşayıp "Die Entführung aus dem Serail" ile müthiş bir başarıya ulaşmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Gülsin Onay</span> Türk müzisyen

Gülsin Onay, Türk piyanist.

<span class="mw-page-title-main">Bang Bang (My Baby Shot Me Down)</span>

Bang Bang (My Baby Shot Me Down) Amerikalı şarkıcı-besteci Sonny Bono'nun bestelediği ve sözlerini yazdığı pop tarzında bir şarkının adıdır. Şarkıyı ilk kez 1966 yılında Cher seslendirmişti. Parça Amerikalı şarkıcı Cher'in ikinci stüdyo albümü olan "The Sonny Side of Cher" de yer almıştı. Cher ve Sonny bundan 3 yıl sonra evlenecekler ve 7 yıl evli kalacaklardır.

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Mozart'ın Sihirli Flüt operasında Gecelerin Kraliçesi karakteri tarafından söylenen ikinci arya.

Ulytau, Kazak enstrümental folk metal grubu. Grubun müziği keman ve elektro gitarın yanında dombra ile Kazak kültüründen izler taşımaktadır.

Nun ist das heil und die kraft,Johann Sebastian Bach'ın yazdığı farzedilen BWV 50 numaralı kantat.

<span class="mw-page-title-main">Glenn Gould</span> Kanadalı piyanist ve besteci

Glenn Herbert Gould 20. yüzyılın en ünlü klasik müzik sanatçılarından olan Kanadalı piyanist. Özellikle Bach'ın klavye eserlerini yorumlarken gösterdiği teknik üstünlük ve polifonik müzik yapısını artiküle edebilme yeteneğiyle ünlendi.

<i>The Red Shoes</i> (albüm)

The Red Shoes, İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve müzisyen Kate Bush'un yedinci stüdyo albümü. Kasım 1993'te yayımlanan albüm Bush'un kısa filmi The Line, the Cross and the Curve'e eşlik etmekteydi. The Red Shoes, Bush'un 12 yıl müzikten ayrı kalmasından önceki son albümüdür. Birleşik Krallık'ta iki numaraya erişen albüm, daha sonra 300.000'in üzerinde satınca BPI tarafından Platin plak ile ödüllendirildi. ABD'de albüm 28 numaraya erişerek sanatçının bu listedeki en başarılı albümü oldu.

Ruth-Margret Pütz, Alman opera sanatçısı ve eğitimci.

Gümüş, Türk şarkıcı Nükhet Duru'nun stüdyo albümü. 17 Temmuz 1996'da Topkapı Müzik tarafından yayımlandı.

<span class="mw-page-title-main">Trevor Pinnock</span>

Trevor David Pinnock CBE İngiliz klavsenist ve orkestra şefidir.

The English Concert, Londra merkezli dönem çalgılarıyla çalan bir Barok orkestradır. 1972 yılında kurulan ve klavsenci Trevor Pinnock tarafından 30 yıldan fazla süre yönetilmiş olan orkestra, daha sonra kemancı Andrew Manze ve ardından İngiliz klavsenci Harry Bicket ile çalışmalarına devam etmiştir. En önemli barok eserleri Deutsche Grammaphone şirketinin Archiv Produktion etiketi ile kaydetmiş ve dönemsel icralarıyla tüm dünyada tanınan ve popüler bir topluluk haline gelmiştir. Aynı zamanda grubun solist üyeleri ile barok ve erken klasik dönemin oda müziği eserlerini de Members of th English Concert (The English Concert Üyeleri) olarak yine aynı firma ile kaydetmişlerdir. Kuruluşundan itibaren uzun yıllar baş kemancılık görevini Simon Standage yapmış daha sonra aynı görevi Peter Hanson, Rachel Podger ve son olarak Nadja Zwiener Eylül 2007'den bu yana devam ettirmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Simon Standage</span>

Simon Andrew Thomas Standage, dönemsel çalgılarla barok ve klasik dönem müziklerinin icrası üzerine uzmanlığı ve baş kemancılığıyla bilinen bir İngiliz kemancı ve orkestra şefidir.

<span class="mw-page-title-main">L'estro armonico</span>

L'estro armonico, Op. 3, İtalyan besteci Antonio Vivaldi'nin ilk olarak 1711'de Amsterdam'da yayınlanan yaylı çalgılar için 12 konçertodan oluşan setin adıdır. Vivaldi'nin Op. 1 on iki trio sonatı ve Op. 2 on iki keman sonatı, sadece sonat biçimde eserler içeriyordu, bu yüzden L'estro Armonico bestecinin yayımlanan ilk konçerto derlemesi olma özelliğini de taşımaktadır. Ayrıca ilk kez bir İtalyan yayın evi yerine yabancı bir yayın evi olan Estienne Roger'ı seçti. Her konçerto sekiz partili şekilde basılmıştır: 4 keman, 2 viyola, viyolonsel ve sürekli bas.

Antonio Vivaldi 1705 yılında iki keman ve sürekli bas için on iki sonat yazmıştır, bu seri bestecinin ilk yayımlanan eseridir.

<span class="mw-page-title-main">Trio Sonatlar, Op. 1 (Vivaldi)</span>

Antonio Vivaldi 1705 yılında iki keman ve sürekli bas için on iki sonat yazmıştır, bu seri bestecinin ilk yayımlanan eseridir.

4. Grammy Ödülleri; 29 Mayıs 1962'de Chicago, Los Angeles ve New York'ta düzenlendi. Henry Mancini törende 5 ödül kazandı.

1964 Grammy Ödülleri 12 Mayıs 1964'te Chicago, Los Angeles ve New York'ta düzenlendi. Henry Mancini 4 ödül kazandı.