İçeriğe atla

Julie Cassidy

Julie Cassidy
Doğum17 Haziran 1965(1965-06-17)
Melbourne, Avustralya
Ölüm6 Eylül 2023 (58 yaşında)
Auckland, Yeni Zelanda
MilliyetAvustralyalı-Yeni Zelandalı
Diğer ad(lar)ıJulie Ann Cassidy
Mezun olduğu okul(lar)
  • Adelaide Üniversitesi
  • Bond Üniversitesi
Kariyeri
DallarıHukukçu ve akademisyen
Çalıştığı kurumlar
  • Adelaide Üniversitesi
  • Bond Üniversitesi
  • Deakin Üniversitesi
  • Auckland Teknoloji Üniversitesi
  • Auckland Üniversitesi
  • Monash Üniversitesi
Tez

Julie Ann Cassidy (17 Haziran 1965 - 6 Eylül 2023), Avustralyalı-Yeni Zelandalı hukukçu ve akademisyen. Son olarak Auckland Üniversitesi'nde akademisyenlik yapmaktaydı.[1]

Yaşamı ve kariyeri

Cassidy, 17 Haziran 1965'te Melbourne, Avustralya'da doğdu.[2] Adelaide Üniversitesi ve Bond Üniversitesi'nde sürdürdüğü öğrenimini Şubat 1992'de Sömürge sonrası devletlerde yerli hakların uluslararası gelenek hukuku tarafından korunması adlı tezini vererek tamamladı. Eğitiminin ardından; Deakin Üniversitesi,[3][4][5] Auckland Teknoloji Üniversitesi, Bond Üniversitesi, Adelaide Üniversitesi, Monash Üniversitesi ve[6] Auckland Üniversitesi'nde akademisyen olarak çalıştı.[1][7]

Cassidy'nin araştırmaları; 'Brightline' vergi önlemlerini, GST'den kaçınma önlemlerini ve sömürge sonrası hukuku içeriyordu.[1]

Ölümü

Cassidy, 6 Eylül 2023'te yaşamını sürdürdüğü Auckland, Yeni Zelanda'da geçirdiği kalp krizi nedeniyle 58 yaşında öldü.[2]

Seçme çalışmaları

  • Bosch, Henry ve Julie Cassidy. Kurumsal uygulamalar ve davranışlar. Deakin Üniversitesi, 1994.
  • Cassidy, Julie. "Yerli halkların egemenliği." Sanayi Uluslararası ve Tic. L. Rev. 9 (1998): 65.
  • Cassidy, Julie. Kısa şirketler hukuku. Federasyon Basını, 2006.
  • Cassidy, Julie. "Uluslararası bir hukuki varlık olarak bireyin ortaya çıkışı: Uluslararası insan haklarının uygulanması." (2004): 533.
  • Cassidy, Julie. "Çalınan nesiller-Kanada ve Avustralya: Asimilasyonun mirası." (2006): 131.

Kaynakça

  1. ^ a b c "Professor Julie Cassidy – The University of Auckland". Unidirectory.auckland.ac.nz. 24 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2018. 
  2. ^ a b "Julie Cassidy obituary". The New Zealand Herald. 6 Eylül 2023. 6 Eylül 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2023. 
  3. ^ "National recognition for outstanding Deakin lecturers". Deakin. 7 Temmuz 2010. 9 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2018. 
  4. ^ "Indigenous legal issues move out of the classroom and open students' eyes". Deakin. 25 Mayıs 2010. 9 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2018. 
  5. ^ "Professorial Address – Julie Cassidy". YouTube. 3 Nisan 2018. 6 Eylül 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2018. 
  6. ^ "New law professor starts at AUT – News – AUT". News.aut.ac.nz. 4 Ocak 2012. 8 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2018. 
  7. ^ "Honorary and adjunct appointments – BLT – Monash Business School". Monash.edu. 14 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2018. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi</span> Türkiyenin ilk hukuk fakültesi

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt merkez kampüsünde faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk hukuk fakültesidir. Türkiye Barolar Birliği'nin hukuk fakültelerine yönelik 22 ölçütlü değerlendirmesine göre Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesidir.

<span class="mw-page-title-main">Bahçeşehir Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), İstanbul'da Boğaziçi'nin etrafında bulunan bir vakıf üniversitesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı tarafından 1998 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nin kurulmasına izin vermiştir. Kısa bir süre sonra Kaliforniya, ABD'deki San Diego Devlet Üniversitesi ile akademik ve stratejik bir protokol imzalanmıştır. İlk öğrencilerin kaydı, 1999-2000 öğretim yılındaki ilk yerleştirme sınavı sonrasında yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Savaş</span> Topluluklar arasında yapılan silahlı veya silahsız yoğun çatışma eylemi

Savaş veya harp; ülkeler, hükûmetler, bloklar ya da bir ülke içerisindeki toplumlar, isyancılar veya milisler gibi büyük gruplar arasında gerçekleşen silahlı çatışmaya denir.

<span class="mw-page-title-main">J. M. Coetzee</span>

John Maxwell Coetzee, Güney Afrikalı–Avustralyalı romancı, deneme yazarı, dilbilimci, çevirmen ve 2003 Nobel Edebiyat Ödülü sahibidir. İngilizce dilinde en çok eleştirmenlerce beğenilen ve dekore edilmiş yazarlardan biridir. Booker Ödülü, CNA Ödülü, Kudüs Ödülü, Prix Femina étranger ve Irish Times Uluslararası Kurgu Ödülü'nü kazandı ve bir dizi başka ödül ve onursal doktora derecesine sahip oldu.Coetzee 2002 yılında Avustralya'ya taşındı ve 2006 yılında Avustralya vatandaşı oldu. Adelaide'de yaşıyor.

<span class="mw-page-title-main">Kırklareli Üniversitesi</span> Kırklarelide kurulu devlet üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli'de yer alan bir devlet üniversitesi. 5662 sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 29 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Güney Avustralya</span> Avustralyanın eyaleti

Güney Avustralya, Avustralya'nın güneyinde yer alan bir eyalettir. Kıtanın en kurak topraklarını içine alan bu bölge 983482 km²'lik yüzölçümüyle Avustralya'nın dördüncü büyük eyaletidir. Bölge batıda Batı Avustralya, kuzeyde Kuzey Bölgesi ve Queensland, doğuda Queensland, Yeni Güney Galler ve Victoria, güneyde Büyük Avustralya Körfezi ve Güney Okyanusu'na uzanmaktadır. Eyalet, 1.6 milyon nüfusuyla Avustralya'nın en büyük beşinci nüfusa sahip bölgesidir. Halkın büyük bölümü başkent Adelaide'de ve eyaletin güneydoğu sınırında yer alan Murray Nehri yakınlarındaki verimli topraklarda yaşamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İzmir Ekonomi Üniversitesi</span> İzmir, Türkiyede bir vakıf üniversitesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Türkiye'nin İzmir şehrinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. 14 Nisan 2001'de kurulan üniversite, Ege Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesidir. Eğitim dili İngilizce ve Türkçedir.

<span class="mw-page-title-main">Viyana Ekonomi Üniversitesi</span>

Viyana Ekonomi Üniversitesi veya resmi ismiyle Viyana Ekonomi ve İşletme Üniversitesi, Avusturya'da bulunan 78 profesör, 435 akademisyen ve 25.900 öğrencisiyle Avrupa'nın en büyük ekonomi üniversitesidir.

İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul ilinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. Üniversite, 2009 yılında Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından kurulmuştur. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 7 Temmuz 2009 tarih ve 27281 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmıştır.

<i>QS Dünya Üniversite Sıralamaları</i>

QS Dünya Üniversite Sıralamaları, Quacquarelli Symonds şirketi tarafından çeşitli akademik kriterlere göre yapılan üniversite sıralamalarıdır. 2004-2009 yılları arası Times Higher Education ile ortak çalışmış ve THE–QS Dünya Üniversite Sıralamaları'nı yayınlamışlardır. QS, üniversiteleri bölüme ve fakülteye göre de değerlendirip sıralamalar yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İbn Haldun Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İbn Haldun Üniversitesi, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi bir vakıf üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Smilja Avramov</span>

Smilja Avramov, Sırp akademisyen, hukukçu ve yazardır. Uluslararası hukuk konusunda çalışmalar yapmıştır. 1996 yılından 2009 yılına kadar Sırbistan Cumhuriyet Senatosu üyesiydi.

<i>Ölmek için Zaman Yok</i> James Bond serisinin yirmi beşinci filmi (2021)

Ölmek İçin Zaman Yok, Metro-Goldwyn-Mayer ve Eon Productions tarafından yayımlanan yirmi beşinci James Bond filmi. Filmde James Bond rolüyle beşinci kez Daniel Craig yer alırken filmin yönetmenliğini Cary Joji Fukunaga yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Catherine Tizard</span>

Dame Catherine Anne Tizard, Yeni Zelandalı siyasetçi. 1983'ten 1990 yılına kadar Auckland Belediye Başkanı olarak, 1990'dan 1996'ya kadar 16. Yeni Zelanda genel valisi olarak görev yapmıştır. O dönem aynı anda her iki makama sahip ilk kadındır.

Bader Ödülü, 1989'dan beri Royal Society of Chemistry tarafından yıllık olarak verilen bir organik kimya ödülüdür. 2.000 sterlin ve bir madalya alan kazanan ödül sahibi, Birleşik Krallık'ta bir konferans turu verir.

<span class="mw-page-title-main">Rebecca Priestley</span>

Rebecca Katherine Priestley, Yeni Zelandalı akademisyen, bilim tarihçisi ve yazardır. Victoria Üniversitesi (Wellington)'nde toplum biliminde üye profesördür.

Emma Kowal, Avustralyalı kültürel ve tıbbi antropolog, doktor, bilim ve teknoloji araştırmaları akademisyenidir. Yazmış olduğu Trapped in the Gap: Doing Good in Indigenous Australia, and the co-edited volumes of Force, Movement, Intensity: The Newtonian Imagination in the Humanities and Social Sciences, Cryopolitics: Frozen Life in a Melting World kitaplarıyla tanınır.

Faraday Madalyası, Royal Society of Chemistry Elektrokimya Grubu tarafından ödüllendirildi. 1977'den beri, Michael Faraday'ın anısına araştırmaları nedeniyle Birleşik Krallık dışında çalışan seçkin elektrokimyacıları onurlandırmaktadır.

Geoffrey Barker Madalyası, İlk kez 1988'de elektrokimyaya katkılarından dolayı Birleşik Krallık veya İrlanda'da çalışan bilim insanlarına Royal Society of Chemistry tarafından verildi. Kazanan, Electrochem toplantısında genel bir konferans vermeye davet edilir.

<span class="mw-page-title-main">2019-2020 Yeni Zelanda kızamık salgını</span>

2019-2020 Yeni Zelanda kızamık salgını, başta Auckland bölgesi olmak üzere Yeni Zelanda'yı etkileyen bir salgındı. Salgın, 1999'daki grip salgınından bu yana Yeni Zelanda'daki en kötü salgın oldu ve 1938'den beri görülen en kötü kızamık salgınıydı.