Ali Rıza Paşa ya da Düztaban Ali Rıza Paşa, Osmanlı Devleti'nin son yıllarında Harbiye Nazırı ve Bahriye Nazırı, Ayan Meclisi üyesi ve 2 Ekim 1919 - 3 Mart 1920 tarihlerinde VI. Mehmed saltanatında ve İstanbul'un işgal altında bulunduğu dönemde Sadrazamlık görevlerinde bulunmuş bir devlet adamı, Osmanlı müşiri.
Celalettin Arif, İstanbul Barosu'nun eski başkanlarından olan Celalettin Arif, TBMM'nin kurulması ile birlikte yürütme görevi verilen I. İcra Vekilleri Heyeti ve (ismen) II. İcra Vekilleri Heyeti'nde Adliye Vekilliği ve TBMM 1. Dönemde Erzurum milletvekilliği yapmış hukukçu ve siyasetçidir.
Ömer Lütfi Argeşo, Türk asker ve siyasetçi. Osmanlı Meclis-i Mebûsanı Son Osmanlı Meclis-i Mebusanında ve TBMM 1. Dönem'de Karahisar-ı Sâhib (Afyonkarahisar) milletvekilliği yapmış asker ve siyasetçidir.
Mustafa Sabri Öney, Türk bürokrat.
Musa Kazım Efendi (1858–1920), Osmanlı Devleti'nin son yıllarında 4 kez şeyhülislamlık görevini üstlenmiş din adamı. Kendisi Nakşibendi'ydi. Ayrıca İttihat ve Terakki Cemiyeti üyesiydi.
Erkân-ı Harbiye-i Umûmiye Riyaseti, Osmanlı İmparatorluğu'nda 1880-1922 yılları arasında, görev ve sorumluluk bakımından 1880-1908 yılları arasında Seraskerlik makamına, 1908-1922 yılları arası da Harbiye Nazırlığına bağlı olan ve harbiye nazırından sonra Osmanlı Ordusu'ndaki en yüksek askere verilen unvandır. 1908 yılından itibaren müstâkil bir yapıya kavuştu. Bu makam 1922 yılında saltanatın kaldırılmasıyla birlikte resmen ortadan kalktı.
Harbiye Nazırlığı veya Harbiye Nezareti, Osmanlı Devleti'nde savaş işlerine bakmakla görevli bakanlığın adıydı. Bütün Osmanlı ordusu günümüzde yerini Millî Savunma Bakanlığına bırakmış olan bu bakanlığa bağlıydı.
Ali Münif Yeğenağa, Türk devlet ve siyaset adamı.
Ticaret ve Ziraat Nazırlığı, Osmanlı Devleti'nde ticaret ve tarım işlerinden sorumlu bakanlığa verilen isimdir.
Mustafa Arif Deymer ya da Soyadı Kanunundan önce Mustafa Arif Bey, Osmanlı Devleti'nin son yıllarında ve Türkiye'nin ilk yıllarında yüksek kademelerde görev yapmış bir devlet adamıdır.
Abdüllatif Safa Bey Osmanlı Devleti'nin son yıllarında hizmet vermiş bir devlet adamıdır.
Dahiliye Nazırlığı veya Dahiliye Nezareti, son dönem Osmanlı hükûmetlerinde içişlerinden sorumlu bakanlığa verilen isimdir.
Vlastimil Tusar Çek gazeteci ve siyasetçi. Çekoslovakya başbakanı olarak 1919 ila 1920 yılları arasında görev yapmıştır.
Charles Marie Pierre Albert, Count de Broqueville, Belçika'nın I. Dünya Savaşı sırasında görev yapan 20. Başbakanıydı.
Prosper Antoine Marie Joseph, Viscount Poullet, Belçikalı politikacı.
Aloys Jean Maria Joseph Viscount Van de Vyvere', Belçikalı bir Katolik Partisi siyasetçisi idi.
Henri Victor Marie Ghislain, Count Carton de Wiart, 20 Kasım 1920'den 6 Mayıs 1921'e kadar Belçika'nın 23'üncü Başbakanıydı.
Léon Frédéric Gustave Delacroix Belçikalı devlet adamı. Siyasete girmeden önce tanınmış bir avukattı ve 1917-1918 yılları arasında Belçika Belediye Mahkemesinin başkanlığını yaptı.
Gérard François Marie Cooreman, Belçikalı bir Katolik Partisi siyasetçisi idi.
Süleyman Bey Sülkeviç, Lipka Tatarı asker, siyasetçi, Rus İmparatorluğu korgenerali, Kırım Başbakanı (1918) ve 1918-20 yılları arasında Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı.