Sırbistan-Karadağ Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin bir arada kalan son parçaları olan Sırbistan ve Karadağ devletleri arasında kurulan devlet birliği. 1992 yılından Yugoslavya Federal Cumhuriyeti adı altında kuruluşlarını ilan ettiler. Yeni devletin bu adı alması, Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin yasal mirasçısı olduğu sonucunu çıkarıyordu. Bu duruma Yugoslavya SFC'den kopan diğer devletlerin karşı çıkmaları üzerine Birleşmiş Milletler bu yeni devletin üyeliğini reddetti. 2003 yılında Sırbistan-Karadağ adı altında yeni bir devletin kuruluşu ilan edildi.
Belgrad (Sırpça: Београд / Beograd
Sırbistan, resmî adıyla Sırbistan Cumhuriyeti (
Željko Joksimović, Sırp şarkıcı ve bestecidir. 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan-Karadağ'ı "Lane moje" adlı şarkı ile temsil eden şarkıcı ikincilik elde etmiştir. 2006 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bosna-Hersek'e üçüncülük kazandıran Hari Mata Hari grubunun seslendirdiği "Lejla" adlı şarkının ve 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'a altıncılık kazandıran Jelena Tomašević'in seslendirdiği "Oro" adlı şarkının bestecisidir. 2008 yılında Belgrad'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın sunuculuk görevini üstlenmiştir. Avrupa'nın çeşitli yerlerinde özellikle Balkanlar'da büyük konserler vermektedir. 2010 yılında Saraybosna'nın en büyük stadyumu olan Asim Ferhatović Hase Stadyumu'nda elli bin kişilik konsere imzasını atmıştır.
Sırbistan tarihi, bugünkü Sırbistan topraklarının tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar uzanan tarihini kapsar.
Sırp İsyanları, 19. yüzyılın başlarında Sırpların Osmanlı Devleti'ne karşı başlattıkları ve 1878 yılında Sırbistan'ın bağımsızlığıyla sonuçlanmış isyanlardır.
Sırp Ortodoks Kilisesi, Sırbistan, Karadağ, Bosna-Hersek, Hırvatistan ve Makedonya'da özerk otosefal Doğu Ortodoks Kilisesi. Ayin dili Sırpçadır ve Kilise Slavcasıdır. Kilisesi sarayı Belgrad şehrindedir ve geleneksel olarak Peć Patrikhane Manastırı. Sırp Ortodoks Kilisesi ilk başpiskopos ve kurucu Aziz Sava. 1219'da Sırpların ilk başpiskoposu olarak İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi tarafından tanındı. Sırp Ortodoks Kilisesi, Sırbistan'daki, Bosna-Hersek'deki ve Karadağ'daki siyasetinde önemli bir yerde bulunmaktadır.
Kup Sırbiye i Sırne Gore u fudbalu, eski bir ulusal futbol turnuvasıdır. Yugoslavya FC adının 2003'te Sırbistan-Karadağ adını almasından sonra 4 Şubat 2003'te düzenlenmeye başlamıştır. Mareşal Tito Kupası'nın yerine bu kupa düzenlenmeye başladıktan sonra statü değişmeden aynen devam etmiştir. Kupa, Sırbistan-Karadağ'ın devlet bütünlüğünün bozulmasına kadar dört sezon boyunca sürmüştür.
Belgrad Kuşatması, 1739 yılında yapılan Belgrad'ın tekrar Osmanlı İmparatorluğu'nun eline geçmesini sağlayan kuşatma.
Bu madde, Sırbistan-Türkiye ve eskiden beri süregelen Türk-Sırp ilişkilerini içerir.
Sırbistan Prensliği 1804 - 1882 yılında huküm sürmüş Osmanlı Devletine bağlı özerk prenslik. Berlin Antlaşmasıyla bağımsız olmuştur. 1882 yılında Sırbistan Krallığı ilan edilmiştir. Kara Yorgi (1752-1817), 1804 yılında III. Selim'e isyan etse de bunu başaramadı. 1817'de Obrenoviç'in Osmanlılarla anlaşmasıyla özerk Sırp prensliği kurulmuştur.
Ulusal Tiyatro 19. yüzyılın ikinci yarısında, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ın Cumhuriyet Meydanı'nda kurulmuş tiyatrodur.
Čukarica Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı oluşturan 17 belediyeden biri ve şehrin bir mahallesidir.
Rakovica Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı oluşturan 17 belediyeden biri ve şehrin bir mahallesidir.
Beograđanka, resmî adı Belgrad Sarayı, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan yüksek katlı bir yapı. 101 metre uzunluktaki bina Kralja Milana, Resavska ve Masarikova caddelerinin kesişme yerinde bulunur.
Barajevo Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı oluşturan 17 belediyeden biri ve bir kasabadır. Belgrad'ın güneyinde, deniz seviyesinden 177.38 metre yüksekte yer alır. Adı günümüzde 'извор' şeklini alan Sırpça "kaynak" sözcüğünden türemiştir. Sopot, Kosmaj dağına oldukça yakındır.
Šabac, Sırbistan'ın Šumadija ve Batı Sırbistan İstatiksel bölgesine bağlı Mačva İlçesinin merkezi olan şehir.
Sırbistan Krallığı, 1882'de Sırbistan Prensliği Prensi Milan'ın kral ilan edilmesiyle kurulan Sırp krallığı.
Saša Janković, Sırp avukat, gazeteci, insan hakları savucusu ve 2007-2017 yılları arasında Sırbistan Cumhuriyeti'nin Ulusal Ombudsmanı görevini yapan politikacı. 2017 Sırbistan cumhurbaşkanlığı seçiminde yer almak için Şubat 2017'de görevinden istifa etti ve oyların %16,36'sını alarak ikinci oldu. Ocak 2019'da ayrılmadan önce Sırbistan'da merkezi bir sol siyasi örgüt olan Özgür Vatandaşların Hareketi'nin kurucularından ve liderlerinden biriydi.
Dragan Đilas, 2008'den 2013'e kadar Belgrad Belediye Başkanı olan Sırp politikacı ve iş insanı.