
Voyvodina, resmi olarak Voyvodina Özerk Bölgesi, Sırbistan devleti sınırları içinde kalan ve denize çıkışı olmayan ve Macaristan, Hırvatistan ve Romanya'yla komşu olan, özerk bir bölgedir.

Novi Sad Sırbistan'ın kuzeyinde, Voyvodina'nın merkezi olan şehirdir. Novi Sad, ayrıca Voyvodina Hükûmeti'ne ve İl Genel Meclisine ev sahipliği yapmaktadır. 2011 sayımına göre, Novi Sad belediye alanında nüfus, 231.798 Ortodoks Hristiyan, 24.843 Katolik, 9.428 Protestan, 2.542 Müslüman, 129 Yahudi ve diğerleri şeklindedir. 1526 ila 1687 yılları arasında Osmanlı Devleti'ne bağlı olan Novi Sad, sonraki dönem Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'na bağlı bir şehirdi. Bu yüzden Novi Sad'ın ana meydanındaki binalar ve sokakları neoklasik mimariye aittir.
Todor "Toza" Veselinović, Yugoslav eski millî futbolcu, teknik direktör. Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerindendir.

Zdravko Rajkov eski Yugoslav millî futbolcu ve teknik direktördür.
Abdulah Gegić, Yugoslav asıllı Türk futbolcu ve teknik direktör. Köln Spor Akademisi'ni bitirdikten sonra "Futbol Profesörü" unvanını almıştı.

Yeni Belgrad, Belgrad şehrinin bir belediyesidir. Planlı bir şehir; inşaatı 1948'de, eski Belgrad'ın karşısında, Sava nehrinin sol kıyısında, daha önce yerleşim olmayan bir bölgede başladı. Son yıllarda, daha modern altyapı ve daha geniş kullanılabilir alan nedeniyle birçok işletmenin şehrin yeni kısmına taşınmasıyla, Belgrad'ın merkezi iş bölgesi ve en hızlı gelişen bölgesi haline geldi. 214.506 nüfusu ile Novi Sad'dan sonra Sırbistan'ın en kalabalık ikinci belediyesidir.

Ljubomir "Ljupko" Petrović, Bosnalı Sırp eski futbolcu ve teknik direktör.

Sırbistan’ın belediyeleri ülkenin idari sisteminde en alt düzeyde yer alırlar. Ülkenin idari dağılımında 150 adet belediye vardır. Bu idari birimler, Sırbistan’daki yerel yönetim merkezlerini oluştururlar. Ülkede belediye alanlarından 33 tanesi şehir belediyesi yapısındadır.
FK Vojvodina, Sırbistan'nın en üst düzey futbol ligi olan Superliga'da yer alan bir futbol kulübü. Kulüp, Voyvodina Novi Sad Spor Derneği'nin önemli bir parçasıdır. Rakipleri Kızılyıldız ve Partizan takımlarının yanında, Sırbistan'ın en başarılı futbol kulübü olmakla beraber, Sırp SuperLiga'nın üçüncü en eski futbol kulübüdür.

Ulusal Tiyatro 19. yüzyılın ikinci yarısında, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ın Cumhuriyet Meydanı'nda kurulmuş tiyatrodur.
Spasoje Bulajič, defans pozisyonunda görev yapmış Sloven millî futbolcudur.

Željko Brkić, PAOK takımında kaleci pozisyonunda görev yapan Sırp millî futbolcudur.
Boštjan Cesar, defans pozisyonunda görev yapmış Sloven eski millî futbolcudur.

Josip Iličić, Maribor takımında orta saha pozisyonunda görev yapan Sloven millî futbolcudur.

Josip Skoblar, Marseille takımında forvet pozisyonunda görev yapmış Yugoslav millî futbolcu ve teknik direktör.

Marko Šuler, defans pozisyonunda görev yapmış Sloven eski millî futbolcudur.

Slaviša Jokanović, Yugoslav eski futbolcu ve teknik direktör.
Halk Kahramanı Nişanı, üçüncü dereceli bir Yugoslav nişanı idi. Nişan olağanüstü kahramanlık gösteren bireyler, askerî birlikler, siyasi ve diğer kuruluşlara verilirdi. Nişan büyük çoğunluğukla II. Dünya Savaşı partizanları tarafından kazanılmış olup kazananları 1,322'si Yugoslav ve 19'u da diğer ülke vatandaşlarıydı. Josip Broz Tito ise 1944, 1972 ve 1977 yıllarında üç kez Halk Kahramanı Nişanı ile ödüllendirilmiştir.
Aleksandar Ivoš, Sırp asıllı Yugoslav millî futbolcudur.

Banat, Bačka ve Baranya veya halk arasındaki adıyla Voyvodina, Kasım 1918 ile 1922 arasında Sırbistan Krallığı ve Sırp-Hırvat-Sloven Krallığı'nın de facto bir iliydi. Banat, Bačka ve Baranya bölgelerini içeren ilin yönetim merkezi Novi Sad'dı.