Heykel ya da yontu, sanatsal bakış açısıyla meydana getirilmiş üç boyutlu formlara denir. Heykel temelde mekânın kapsanması, kavranması ve mekân ile ilişki kurulması ile ilgilenir.
Sanat, en genel anlamıyla yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olarak anlaşılır. Tarih boyunca neyin sanat olarak adlandırılacağına dair fikirler sürekli değişmiş, bu geniş anlama zaman içinde değişik kısıtlamalar getirilip yeni tanımlar yaratılmıştır. Bu tanımlardan en yaygın kabul göreni sanatın edebiyat, resim, müzik, tiyatro, sinema, mimari ve heykel alt türlerinden oluştuğu görüşüdür. Bugün sanat terimi birçok kişi tarafından çok basit ve net gözüken bir kavram gibi kullanılabildiği gibi akademik çevrelerde sanatın ne şekilde tanımlanabileceği, hatta tanımlanabilir olup olmadığı bile hararetli bir tartışma konusudur.
Kavramsal sanat terimi, 1960'larda artık kendilerini alışılageldik sanat eseri biçiminde göstermeyen sanat eserleri için kullanılmaya başlanmıştır. Fikir sanatı olarak da geçer. Kavramsal sanatçılar, bir resim veya heykel yapmak üzere yola koyulup bu amaca yönelik fikirler üretmek yerine geleneksel gereçlerin ve biçimlerin ötesinde düşünüp fikirlerini uygun malzemeler ile ifade etme amacı güderler. Klasik anlamda resim veya heykel tarzı nesneler, ticari mal olmaya elverişli olduklarından sanatsal yaratı ve beğeninin dışında tutulur.
Sadi Rifat Diren, Türk Seramik sanatçısı, sanat eğitimcisi.
Düsseldorf, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin başkentidir. Ayrıca Düsseldorf Vilayeti'nin (Regierungsbezirk) merkezidir. Ren Nehri kıyısında kurulmuş moda ve fuar kentidir. Kuzeyinde Ruhr Bölgesi, güneyinde ise Köln bulunmaktadır. Kente adını Düssel deresi verir. Düsseldorf kent merkezinde yer alan meyhane ve birahaneleriyle ünlü Altstadt Semti, halk arasında dünyanın en uzun barı olarak anılmaktadır. Nüfusu 620.000 civarındadır. Şehir dünyaca ünlü sanayi fuarlarıyla tanınmıştır. Dünya sanayisine yön veren fuarlar düzenlenmekte olup çeşitli sektörlere hizmet etmektedir. Eyaletin en büyük havalimanı Düsseldorf Uluslararası Havalimanı bu kenttedir. 10-12 ve 14 Mayıs 2011 tarihlerinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'na Düsseldorf ev sahipliği yapmıştır.
İhsan Özsoy, Türk heykeltıraş.
Robert Rauschenberg, Amerikalı ressam, heykeltıraş, fotoğrafçı, baskıcı ve performans sanatçısıdır.
Fluxus, ilk olarak 1960 yılında Litvan-Amerikalı sanatçı George Maciunas tarafından John Cage'in 1957-1959 Back Mountain College'daki "deneysel kompozisyon" derslerine katılan sanatçılar ile tanışması sonrasında oluşturulmaya başlanmış uluslararası bir avant-garde gruba verilen addır.
Ali Hadi Bara, Türk heykeltıraş.
Pervin Özdemir, Türk seramik sanatçısı.
Arno Breker, Alman heykeltıraş. Özellikle Nazi Almanyası döneminde yaptığı ve iktidar tarafından "dejenere sanat"ın antitezi olarak desteklenen heykellerle tanınır.
Osman Dinç, Türk heykeltıraş.
Turgut Pura, Türk heykeltıraş.
Hüseyin Anka Özkan,, Türk heykeltıraş.
Seyhun Topuz, gometrik soyut anlatımla çalışan Türk heykeltıraş.
İnayet Sevim Çizer Türk seramik sanatçısı ve profesör.
Andreas Bernardus de Quertenmont Flaman bir ressam, kopyacı, oymacı ve gravür sanatçısıydı. Ayrıca, Anvers Güzel Sanatlar Akademisi'nde profesör ve yönetici olarak görev yaptığı için bir sanat eğitimcisi ve yöneticisiydi.
Ladonia Kraliyet Cumhuriyeti, 1996 yılında, sanatçı Lars Vilks ile yerel yetkililer arasında iki heykel için yıllarca süren mahkeme savaşının sonucu olarak ilan edilen bir mikrodevlettir. İddia edilen bölge, İsveç'in güneyindeki Kullaberg doğal alanın bir parçasıdır.
Kunstakademie Düsseldorf Almanya'nın Düsseldorf şehrinin sanat akademisidir. Akademiye katılan önemli sanatçılar arasında Werner Hilsing, Joseph Beuys, Gerhard Richter, Gotthard Graubner, Ruth Rogers-Altmann, Sigmar Polke, Anselm Kiefer ve fotoğrafçılar Thomas Ruff, Thomas Demand, Thomas Struth, Andreas Gursky ve Candida Höfer sayılabilir. Ana girişinin merdivenlerinde, "Für unsere Studenten nur das Beste" sözleri kazınmıştır.