Bavyera, resmî adıyla Özgür Bavyera Devleti, Almanya'nın güneydoğusunda bir eyalet. Yüzölçümü bakımından Almanya'nın en büyük eyaletidir. Başkenti Münih'tir. Diğer önemli kentleri ise Nürnberg, Augsburg, Regensburg, Ingolstadt, Bamberg ve Würzburg'dur. Batıda Baden-Württemberg ve Hessen eyaletleri, kuzeyde Türingiya ve Saksonya eyaletleri, doğuda Çekya, güney ve güneybatıda Avusturya ile çevrilidir.
Yunanistan Krallığı, 1832 yılında dönemin süper güçleri Birleşik Krallık, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, Prusya, Fransa ve Rus İmparatorluğu tarafından ilân edilen devlettir. Bağımsızlık duyurusunun yapılmasının ardından, Osmanlı İmparatorluğu'ndan tam bağımsızlığını eline almış olduğu 30 Ağustos 1832 tarihli antlaşmayla uluslararası düzeyde tanınmıştır. Yunan Bağımsızlık Savaşı'nı yöneten geçici Yunan hükûmetinin üzerine kurulmuş ve 1924 yılında krallık devrilerek yerine ikinci Yunan Cumhuriyeti kurulana dek ayakta kalmıştır. Daha sonra cumhuriyetin 1935 yılında yeniden yerini krallığa bırakmasıyla bu kez 1974 yılına dek Yunanistan topraklarında egemen olmuş ve yedi yıllık bir askerî darbe döneminin ardından bugünkü modern Yunanistan Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla tarihe karışmıştır.
Chlodwig Carl Viktor Fürst zu Hohenlohe-Schillingsfürst, Alman imparatorluk şansölyesi, Ekim 1894'ten Ekim 1900'e değin Prusya başbakanı ve İmparator II. Wilhelm'in Chlodwig Amcası. İmparatorun üzerindeki etkisine karşın, aşırılıklarını önleyememiştir.
İngilizce: Louis IV, Bavyeralı olarak anılır, Wittelsbach hanedanından, 1294/1301 den beri kardeşi I. Rudolf ile birlikte Bavyera Dükü, Kont Palatine (Ren) 1329 yılına kadar, Almanya Kralı 1314 yılından beri ve 1328 yılından beri Kutsal Roma İmparatoru. Ludwig, bir ayı avı sırasında Puch'ta Fürstenfeldbruck yakınlarında geçirdiği inmeden öldü. Münih'te Frauenkirche Kilisesi'nde gömüldü.
Bavyera Krallığı, 1805'ten 1918 yılına kadar varlığını sürdürmüş, Bavyera Elektörlüğü'nün ardılı olan bir devletti. 1871'de Almanya'yla birleşmesinin akabinde krallık, yeni kurulan imparatorluğun içinde yer alan bir federe devlet hâline dönüştü. Güç, zenginlik ve yüzölçümü bakımından, yönetici devlet olan Prusya Krallığı'nın hemen ardında ikinci sıradaydı.
Gustav von Kahr, Bavyera eyaletinde faaliyet göstermiş bir Alman sağcı muhafazakâr politikacı. 1923 yılında Adolf Hitler'in Birahane Darbesi'ni gerçekleştirdiği esnada Bavyera başbakanı idi ve Hitler'e yeterince destek olmayarak bu darbe girişiminin başarısızlığında etkili oldu. Daha sonra Uzun Bıçaklar Gecesi'nde SS mensupları tarafından infaz edildi.
1. Merkel Kabinesi 2005 Almanya federal seçimlerinin ardından 22 Kasım 2005-28 Ekim 2009 tarihleri arasında Angela Merkel başkanlığında kurulmuş CDU-CSU ve SPD koalisyon hükûmetidir.
- Federal Şansölye : Angela Merkel (CDU)
- Şansölye yardımcısı Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı : Franz Müntefering (SPD)
- Dışişleri Bakanı : Frank-Walter Steinmeier (SPD)
- İçişleri Bakanı : Wolfgang Schäuble (CDU)
- Adalet Bakanı : Brigitte Zypries (SPD)
- Maliye Bakanı : Peer Steinbrück (SPD)
- Ekonomi ve Teknoloji Bakanı : Michael Glos (CSU)
- Gıda, Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakanı : Horst Seehofer (CSU)
- Savunma Bakanı : Franz Josef Jung (CDU)
- Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanı : Ursula von der Leyen (CDU)
- Sağlık Bakanı : Ulla Schmidt (SPD)
- Ulaştırma, Bayındırlık ve Kentsel Kalkınma Bakanı : Wolfgang Tiefensee (SPD)
- Çevre, Doğayı Koruma ve Nükleer Güvenlik Bakanı : Sigmar Gabriel (SPD)
- Eğitim ve Araştırma Bakanı : Annette Schavan (CDU)
- Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı : Heidemarie Wieczorek-Zeul (SPD)
- Özel Yetkiler Bakanı ve Şansölyelik Müsteşarı : Thomas de Maizière (CDU)
Mirabell Sarayı, Salzburg’da tarihi bina.
Bu madde, Nazi Partisinin liderleri ve yetkililerinin listesidir.
Panagiotis Kanellopoulos veya Panayotis Kanellopoulos, Yunan yazar, siyasetçi. Yunanistan Başbakanı olarak görev yaptı. 1967-1974 Yunan askerî cunta tarafından devrilen Yunanistan son Başbakanı idi.
Yorgos Atanasiadis–Novas 1965'te bir ay süreyle 65. Başbakanlık yapan bir Yunan şairi, avukat ve siyasetçi.
Başpiskopos Damaskinos Papandreou, 1941'den ölümüne kadar Atina'nın başpiskoposu ve Yunanistan başbakanı idi. Ayrıca, 1944'te Alman işgal kuvvetinin çekilmesi ile II. Dünya Savaşı'nın Yunanistan'a dönüşüyle 1946'da Yunanistan'ın naipliğini yapıyordu. Rolü, II. Dünya Savaşı sırasında Yunanistan'ın Alman işgalinden kurtuluşu ile Yunan İç Savaşı arasında idi.
Emmanouil Tsouderos, Yunanistan'ın siyasi ve mali bir figürüydü. II. Dünya Savaşı sırasında kısa bir süre 1941'de Yunanistan Başbakanı olarak görev yapmış ve daha sonra Yunanistan hükûmetinde Başbakan olarak görev yapmıştır (1941-1944).
Otto Karl Gessler, Weimar Cumhuriyeti'nde liberal bir Alman siyasetçi. 1910'dan 1914'e kadar Regensburg belediye başkanı ve 1913-1919'da Nürnberg belediye başkanıydı. 1920'den 1928'e kadar en başta Reichswehrminister olmak üzere sayısız Weimar kabinesinde görev yaptı.
Theodoros Kolokotronis, Yunan Bağımsızlık Savaşı'nda başrol oynayan Yunan mareşali. Yunan tarihinin en önemli ve ünlü milli kahramanlarından biri olarak kabul edilmektedir.
Kiços Kiryakos Cavelas, Yunan Bağımsızlık Savaşı önderlerinden biri olan ve 1847-1848 yılları arasında Yunanistan başbakanı olarak görev yapan Yunan general ve devlet adamı.
Heinrich Held, bir Alman Katolik politikacı ve Bavyera Devlet Başkanıydı. Nazilerin 1933'te Almanya'yı ele geçirmesiyle görevden alındı.
II. Maximilian, 1848-1864 yılları arasında hüküm süren Bavyera kralıdır.
1830 Londra Protokolü, 3 Şubat 1830'da Fransa Krallığı, Rusya İmparatorluğu ve Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı arasında imzalanan bir antlaşmaydı. Bu, Yunanistan'ı egemen ve bağımsız bir ülke olarak tanıyan ilk resmi, uluslararası diplomatik eylemdi. Achelous ve Spercheios nehirlerinin belirlediği sınırın güneyine kadar uzanan, bağımsızlığından doğan tüm siyasi, idari ve ticari hakları olan bir devlet. Yeni kurulan devletin (1830-1831) ilk valisi, 1828'de Troezen'de toplanan Üçüncü Ulusal Meclis kararının ardından daha önce Yunanistan valisi olarak görev yapan Ioannis Kapodistrias'tı.
İgnaz Ritter von Rudhart veya İgnatios fon Rundhart, Kral Otto'nun hükümdarlığı sırasında Özel Konsey Başkanı (Başbakan) olarak görev yapmak üzere Yunanistan'a gönderilen Bavyeralı bir bilim adamı ve kamu görevlisiydi.