İçeriğe atla

Jong Il-gwan

Jong Il-gwan
Kişisel bilgileri
Doğum tarihi 30 Ekim 1992 (31 yaşında)
Doğum yeriKuzey Kore
Boyu 1,75 m (5 ft 9 in)
MevkiiForvet
Kulüp bilgileri
Kulübü Rimyongsu
Numarası 30
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
2011- Rimyongsu
Millî takım kariyeri
Kuzey Kore Kuzey Kore U-20 3 (0)
2011-Kuzey Kore Kuzey Kore 43 (11)
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.

Jong Il-gwan (d. 30 Ekim 1992), Rimyongsu takımında forvet pozisyonunda görev yapan Kuzey Koreli millî futbolcudur.[1]

Profesyonel kariyerine 2011 yılında Rimyongsu kulübünde başladı.[2]

Kaynakça

  1. ^ "About: Jong Il-gwan". dbpedia.org. 26 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2022. 
  2. ^ "Football Database". www.footballdatabase.eu. 26 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2022. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">.il</span> İsraile ait üst düzey ülke alan adı

.il, İsrail'in üst düzey alan adı (ccTLD) olup İsrail İnternet Derneği (ISOC-IL) tarafından yönetilmektedir. IPv4 ve IPv6'yı destekler.

<span class="mw-page-title-main">Kim İl-sung</span> Kuzey Kore diktatörü (1948–1994)

Kim Il-sung, asıl adı Kim Song Ju Kuzey Kore'nin eski devlet başkanı ve Kore İşçi Partisi'nin eski Genel Sekreteri.

<span class="mw-page-title-main">Nigel de Jong</span>

Nigel de Jong, Ön libero mevkiinde forma giyen Hollandalı eski millî futbolcudur.

<i>Juche</i> Kuzey Kore Devlet İdeolojisi

Juche veya Cuçe, hükûmet tarafından "Kim İl-sung'un ulusal ve uluslararası düşünceye özgün, mükemmel ve devrimci katkısı" olarak nitelendirilen Kuzey Kore'nin resmi devlet ideolojisidir. "İnsan kaderinin efendisidir", Kore halkının "devrimin ve inşaatın ustaları" olarak hareket etmeleri ve kendine güvenmek ve güçlü olmak suretiyle bir ulusun gerçek sosyalizmi elde edebileceğini ileri sürmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Songun</span>

Songun veya Sŏn'gun, Kuzey Kore’nin önce ordu siyasetinin ismidir. Buna göre Kore Halk Ordusu'nun devlet işlerinde ve ülke kaynaklarının kullanımında önceliği bulunmaktadır. Bu siyasetin birçok alanda farklı yansımaları olup siyasi ve ekonomik alanda ordunun önceliği mevcuttur. Bu siyasetin Kuzey Kore yeni devlet ideolojisinde önemli bir yeri vardır.

<span class="mw-page-title-main">Kore İşçi Partisi</span> Kuzey Koredeki iktidar siyasi parti

Kore İşçi Partisi (KİP), genelde Kuzey Kore olarak bilinen Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde iktidarda olan siyasi partidir. Yüksek Halk Meclisinde temsil edilen en büyük partidir ve Anavatanın Birleşmesi için Demokratik Cephe'yi oluşturan diğer iki yasal parti ile birlikte de jure ile bir araya gelmektedir. Bu küçük partiler KİP'ye tamamen bağımlıdır ve KİP'nin “öncü rolünü” varlıklarının bir koşulu olarak kabul etmektedir. Parti, ülkenin kurulmasından beri iktidardadır ve liderleri Kim İl-sung (1949-1994), oğlu Kim Jong-il (1994-2011) ve torunu Kim Jong-un (2011-) olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Jong Tae-se</span>

Jong Tae-Se, Kuzey Koreli eski futbolcudur. Oyuncuya "Halkın Rooney'si" lakabı takılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Kore Halk Ordusu</span> Kuzey Korenin askeri gücü

Kore Halk Ordusu Kuzey Kore'nin askeri gücünün oluşturan kurumdur. Kim Jong-un ise Yüce Kore Halk Ordusu komutanı ve Ulusal Savunma Komisyonu Başkanıdır.

<span class="mw-page-title-main">IX. Leo</span>

Papa IX. Leo, doğum adı Bruno of Eguisheim-Dagsburg, 12 Şubat 1049 tarihinden ölümüne kadar Papalık yapmıştır. Alsaslı bir ari. Papalığı sırasında aynı zamanda orta İtalya'da güçlü bir idareci olmuştur. Roma Katolik Kilisesi tarafından Azîz kabul edilmiştir, yortu günü 19 Nisan olarak kutlanır. Doğu Ortodoks Kilisesi tarafından "dinsiz", "bölücü" ve "son geçerli papa" olarak kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Dominik Cumhuriyeti pasaportu</span>

Dominik Cumhuriyeti pasaportu Dominik Cumhuriyeti vatandaşlarının ülke dışına seyahat etmeleri için verilir.

<span class="mw-page-title-main">Kim Jong-un</span> Kuzey Korenin üçüncü ve mevcut diktatörü

Kim Jong-un, 2011'den bu yana Kuzey Kore Lideri ve 2012'den beri Kore İşçi Partisi Başkanı olan Kuzey Koreli siyasetçidir. Kim, Ko Yong-hui (1952–2004) ve 1994'ten 2011'e ülkenin ikinci lideri olan Kim Jong-il'in (1941–2011) ikinci çocuğudur. 1948'den 1994'e kadar Kuzey Kore'nin kurucusu ve ilk lideri olan Kim İl-sung'un torunudur. Kim, ülkenin kuruluşundan sonra dünyaya gelen ilk Kuzey Kore lideri ve aynı zamanda dünyadaki en genç ikinci hükûmet başkanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Luuk de Jong</span>

Luuk de Jong (Hollanda telaffuz: [lyk də jɔŋ], santrafor mevkiinde oynayan Hollandalı millî futbolcudur. PSV'de forma giymektedir. De Jong İsviçre doğumlu bir futbolcu olmasına rağmen köken itibarıyla Hollandalıdır. Ailesi o 4 yaşındayken ait oldukları Hollanda'ya dönmüştür ve millî takım olarak da kökeninin ait olduğu Hollanda millî futbol takımını seçmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Kuzey Kore ebedi lideri</span>

Kuzey Kore Ebedi Lideri, Kuzey Kore'nin ölen liderlerine ölüm sonrası unvanlar verilmesi uygulamasına atıfta bulunmaktadır. "Juche Kore'nin Ebedi Liderleri" ifadesi, 30 Haziran 2016'da değiştirildiği gibi Anayasa'ya giriş satırında ve ardından yapılacak revizyonlarda belirtildi.

<span class="mw-page-title-main">Il Volo</span> İtalyan üçlü müzik grubu

Il Volo İtalyan operatik pop üçlüsü, grup üyeleri: tenörler Piero Barone ve Ignazio Boschetto ve bariton Gianluca Ginoble'den oluşmaktadır. Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İtalya'yı "Grande amore" adlı şarkıyla temsil edip 3.lük elde etmiştir. Yedi stüdyo albümü çıkardılar. En son albüm, "Il Volo Sings Morricone" başlıklı Ennio Morricone'a adanmış bir haraç albümüdür.

<span class="mw-page-title-main">Grande amore</span>

"Grande amore", Francesco Boccia ile Ciro Esposito tarafından yazılan ve İtalyan operatik pop üçlüsü Il Volo tarafından seslendirilen bir şarkıdır. 2015 Sanremo Müzik Festivali'nde birinci gelen şarkı, 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İtalya'yı temsil etmek üzere seçilmiştir.

Bu makale, resmi adı Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) olan Kuzey Kore’nin politik liderlerini listeler.

<span class="mw-page-title-main">Kim İl-sung Üniversitesi</span>

Kim İl-sung Üniversitesi 1 Ekim 1946'da kurulan Kuzey Kore'de kurulan ilk üniversitedir. Ülkenin başkenti Pyongyang'da 15 hektarlık bir kampüste yer almaktadır. Ana akademik binaların yanı sıra, kampüste 10 ayrı ofis, 50 laboratuvar, kütüphane, müze, matbaa, bir Ar-Ge merkezi, yurtlar ve bir hastane bulunmaktadır. Oldukça büyük bir bilgisayar laboratuvarı var, ancak yalnızca sınırlı bir internet erişimi var. Üniversite, Kuzey Kore'nin kurucusu ve ilk lideri Kim İl-sung'un onuruna adlandırıldı. Hem sosyal bilimler hem de doğa bilimleri bölümündeki derslerin tamamlanması beş yıl sürmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Ri Sol-ju</span>

Ri Sol-ju Kuzey Kore'nin şu anki First Lady'si, Kim Jong-un'un eşi.

<span class="mw-page-title-main">Kim Yo-jong</span> Kuzey Kore lideri Kim Jong-unun kız kardeşi

Kim Yo-jong, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi. Aynı zamanda eski lider Kim Jong-il'in en küçük kızı ve Kuzey Kore'nin kurucusu Kim İl-sung'un torunu. Politbüro'nun yedek üyesi ve Kore İşçi Partisi'nin (KİP) Tanıtım ve Enformasyon Bölümü başkan yardımcısıdır. Ayrıca 2017'den 2019'a ve yine 2020'den 2021'e kadar Kore İşçi Partisi Politbüro yedek üyesi olarak görev yaptı. Eylül 2021'den bu yana Kuzey Kore Devlet İşleri Komisyonu üyesi olarak da görev yapıyor. Paneldeki tek kadındır.

<span class="mw-page-title-main">Giorgia Meloni</span> İtalya başbakanı

Giorgia Meloni, Ekim 2022'den bu yana İtalya başbakanı olarak görev yapan ve bu pozisyonda bulunan ilk kadın olan İtalyan siyasetçidir. 2006'dan beri Temsilciler Meclisi üyesi olan Meloni, 2014'ten beri İtalya'nın Kardeşleri (FdI) siyasi partisine liderlik etmekte ve 2020'den beri Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular Partisi'nin başkanlığını yürütmektedir.