
Cambridge Üniversitesi, Birleşik Krallık'a bağlı Cambridge kentinde bulunan, devlete bağlı bir araştırma üniversitesi. 1209'da kurulan üniversite İngilizce konuşulan ülkelerde mevcudiyetini sürdüren ikinci, tüm dünyanın dördüncü en eski üniversitesidir. yerel halk ile aralarındaki anlaşmazlık sonucunda Oxford Üniversitesi'nden ayrılan akademisyenler tarafından kurulan üniversitenin Oxford ile arasında büyük benzerlikler bulunur ve her ikisini birden kastetmek için zaman zaman Oxbridge tabiri kullanılır.

Papa (Aziz) XXIII. Ioannes, asıl adı Angelo Giuseppe Roncalli, 28 Ekim 1958-3 Haziran 1963 arasında 4 yıl, 218 gün papalık yapmıştır.

Christopher Wren 17. yüzyıl İngiltere'sinde yaşamış tasarımcı, gök bilimci, geometri uzmanı ve çağının en tanınmış mimarlarındandır. 1666 Büyük Londra Yangını'nın ardından ortaya çıkan tahribattan sonra, St Paul Katedrali'nin de aralarında bulunduğu 53 Londra kilisesinin yanı sıra birçok kamu binasını tasarlamıştır. Royal Society adını verdiği eğitim akademisini kurmuş ve 1680-82 yılları arasında da başkanlığını yapmıştır. Isaac Newton ve Blaise Pascal yürütmüş olduğu çalışmaların üzerine yeni yorumlar getirmişlerdir.
Papaz, Hristiyan din adamları için kullanılan sözcük. Türkçeye 1300'lü yıllarda Rumca papas sözcüğünden geçmiştir. Türkçede rahip sözcüğü de bazen papaz anlamında kullanılır ancak her rahip bir papaz değildir. Rahip sözcüğü zaman zaman İslam dışındaki dinlerdeki din adamları için de kullanılır. Rahip sözcüğü Arapça kökenlidir. Farsça kökenli peder sözcüğü de Türkçede zaman zaman papaz anlamında kullanılır.

Nevill Francis Mott, "manyetik ve düzensiz sistemlerin elektronik yapısına ilişkin temel nitelikte kuramsal araştırmaları için" 1977 Nobel Fizik Ödülü'nü Philip W. Anderson ve J. H. Van Vleck ile paylaşan İngiliz fizikçidir.

Arnavutluk Otosefal Ortodoks Kilisesi, Başpiskoposluğu idaresi Tiran, Dıraç bölgeleriyle beraber, genelde ülkenin güney bölgesini kapsar. Ayin dili Arnavutçadır. Ortodoks cemaat yaklaşık yarım milyon üyeye sahiptir. ABD'de yaşayan 15.000 ortodoks Arnavut için iki ayrı idari birim kurulmuş olup, bunlardan birisi dolaysız şekilde İstanbul Ekümenik Patrikhanesi'ne bağlıdır.

Galler Prensesi Catherine, Birleşik kraliyet ailesinin bir üyesidir. Eşi Galler Prensi William, Birleşik Krallık taht sıralamasında ilk sırasında yer alıyor. Kocası tahta geçerse kendisi otomatik olarak konsort kraliçe olacaktır.
Üniteryenizm Hristiyanlıktaki teslis inanışının aksine İsa'nın ve Kutsal Ruh'un tanrılığını reddeden Hristiyan teolojisi hareketidir.

Devlet dini ya da resmî din, devlet tarafından onaylanan ve desteklenen bir dinî yapı ya da akide. Resmî dini olan bir devlet, seküler olmamasına karşın mutlaka teokratik olmak zorunda da değildir.
Donald MacGillivray Nicol, İngiliz Bizantolog.

Müjdeci Markos veya Evanjelist Markos, geleneksel olarak Markos İncili'ni yazdığı düşünülen kişi. Katolik Kilisesi tarafından uzunca bir süre Matta (insan), Luka (buzağı) ve Yuhanna (kartal) ile birlikte Apokalips 4'te geçen dört yaşayan mahluktan (aslan) biri olarak sınıflandırılmıştır. Yetmiş Havariden biri olarak Markos pentarşinin 3 ana piskoposluk makamından olan İskenderiye Kilisesi'ni kurmuştur. Oruç günü 25 Nisan olan Markos'un sembolü aslandır.

Durham'daki Aziz Cuthbert, Kutsal Bakire Meryem ve Mesih'in Katedral Kilisesi, genellikle Durham Katedrali olarak da bilinir ve Aziz Cuthbert Tapınağı, Durham, İngiltere'de, Durham Anglikan Piskoposluğuna bağlı bir katedral. Piskoposluk 995 yılında, katedral 1093 yılında kurulmuştur. Katedral, Norman mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilmekte ve yakınlardaki Durham Kalesi ve Palace Green ile birlikte UNESCO Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.

Michael Francis Egan, Roma Katolik Kilisesi'nin İrlanda kökenli Amerikalı Fransisken Piskoposu. 1761'de İrlanda'da doğdu ve genç yaşta Fransiskan tarikatına katıldı. Roma, İrlanda ve Pennsylvania'da papaz olarak görev yaptı. 1808 yılında Egan, Philadelphia'nın ilk piskoposluğuna getirildi ve 1814'te ölümüne kadar bu görevi üstlendi. Egan'ın piskoposluk görevi, yeni kiliselerin inşasını ve Katolik Kilisesi üyeliğinin piskoposluk bölümünde genişlemesini sağladı. Ancak zamanının büyük kısmı, Philadelphia'daki St. Mary Kilisesi'ndeki katedralindeki mütevelli heyetleriyle olan anlaşmazlıklar tarafından tüketildi. 1814'te muhtemelen tüberküloztan Philadelphia'da öldü.

Lincoln Kutsal Meryem Ana Katedral Kilisesi, İngiltere'nin Lincoln şehrinde bulunan bir katedraldir. Kilise, 13. yüzyılda inşa edilmiş olup Anglikan piskoposluğun merkezidir.

Winchester Kutsal Teslis Katedral Kilisesi, İngiltere'nin Winchester şehrinde bulunan bir katedraldir. Katedral, 13. yüzyılda inşa edilmiş olup Avrupa'nın en büyük katedrallerinden biridir.

William Cowherd, İngiltere'nin Salford Şehrinde hizmet veren bir Hristiyan papaz. 1847'de kurulan Vejetaryen Cemiyeti'nin felsefi öncülerinden biridir. İncil Hristiyan Kilisesi'nin kurucusudur; Cowherd, "Cowherdites" olarak bilinen o zamanki küçük takipçilerinin üyelerini, bir ölçülülük biçimi olarak et yemekten kaçınmaya teşvik etmiştir.

Aaron Adolph Saphir, Hristiyanlığı kabul eden ve Yahudi Presbiteryen misyoneri olan bir Macar Yahudisiydi.

Louis Amadeus Rappe, Roma Katolik Kilisesi'nin Fransız başrahibiydi. 1847'den 1870'e kadar Ohio'daki yeni Cleveland Piskoposluğunun ilk piskoposu olarak görev yaptı.

Holy Trinity Kilisesi, Batı Sussex, Bosham'da bir bölge kilisesi olan I. Derecede listelenen bir Anglikan kilisesidir. Sakson zamanlarında bu sitede bir kilise vardı ve binanın en eski kısımları o zamandan kalma.

İoannis Nisteftis olarak da bilinen IV. İoannis, 11 Nisan 582 – 595 arasında Konstantinopolis'in 33. piskoposu veya Patriğiydi. Ekümenik Patrik unvanını alan ilk kişi odur. Doğu Ortodoks Kilisesi tarafından bir aziz olarak kabul edilir, yortusu 2 Eylül'dür.