Birleşik Arap Emirlikleri, kısaca BAE, Orta Doğu'da Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda bulunan, Umman ve Suudi Arabistan'la komşu olan ülke. BAE, Abu Dabi, Dubai, Acman, Füceyre, Resü'l-Hayme, Şârika ve Ümmü'l-Kayveyn adlı yedi emirlikten oluşmaktadır. Ülkenin başkenti ve büyük ikinci emirliği olan Abu Dabi, aynı zamanda ülkenin siyasi, endüstriyel ve kültürel merkezi konumundadır.
Augsburg, Bavyera eyaletinin güney-batısında yer almaktadır. Augsburg Almanya'nın en eski şehirlerinden biri olma özelliğine sahiptir ve ayrıca Münih ve Nürnberg'den sonra Bavyera eyaletinin en kalabalık 3. şehridir. Diğer Alman şehirlerine kıyasla en kalabalık 23. Alman şehridir. 31 Aralık 2012 nüfus sayımında şehrin nüfusu 272.699 olarak tespit edilmiştir. Bu nüfus sayımına göre şehirde yaşayan yabancıların oranı toplam nüfusun %16,5 olduğu tespit edilmiştir.
Türkiye'de yirmi bir tane UNESCO Dünya Mirası bulunmaktadır. İlk olarak 1985'te İstanbul'un Tarihî Alanları, Göreme Millî Parkı ve Kapadokya ile Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası, son olarak da 2023'te Gordion ile Anadolu'nun Ortaçağ Dönemi Ahşap Hipostil Camileri listeye dâhil edildi. Listedeki varlıklardan on dokuzu kültürel, ikisi karma alandır. Türkiye'nin Dünya Mirası Geçici Listesi'nde ise yetmiş dokuz tane varlığı bulunmaktadır.
1972 yılında imzalanan UNESCO Dünya Mirası Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), kültürel veya doğal miras açısından önem taşıyan yerler olan Dünya Mirasları kavramını tanımladı. Doğal özellikler, jeolojik ve fizyografik oluşumlar ve bilim, koruma veya doğal güzellik açısından önemli olan doğal alanlar doğal miras olarak tanımlanır. Azerbaycan, Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşmeyi 16 Aralık 1993'te onaylamasıyla ülkedeki alanlar listeye dahil edilmiştir.
Dünya Mirası, UNESCO tarafından listelenen, özel kültürel veya fiziksel öneme sahip yerlerden her birine verilen addır. Genel Kurul tarafından seçilen 21 UNESCO üyesi ülkenin oluşturduğu Dünya Miras Komitesi tarafından yönetilen uluslararası Dünya Mirası Programı bu listeyi güncellemektedir.
Sör Alfred Charles Bernard Lovell, OBE, FRS,, İngiliz fizikçi ve radyo-astronomdur. Lovell, Jodrell Bank Rasathanesi'nin 1945'ten 1980'e değin ilk yöneticilik görevini yürütmüştür.
Tehlike Altındaki Dünya Mirasları Listesi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 1972 yılında yayımlanan Dünya Mirası Sözleşmesi'nin 11.4 maddesine uygun olarak Dünya Miras Komitesi tarafından Dünya Mirası Alanları'nı belirlemek ve yönetmek amacıyla derlenmiştir. Listelenen alanlar, korunması için büyük operasyonların gerekli olduğu ve "yardım talep edilen" Dünya Mirası Alanları'ndan oluşmaktadır. Listenin amacı uluslararası farkındalığı artırmak ve tehditlere karşı önlemler almaktır. Alana yönelik tehditler arasında yakın zamanlı, gerçekleşmesi kesinleşmiş tehditler veya alanda olumsuz etkilere neden olabilecek potansiyel tehlikeler sayılabilir.
Jantar Mantar anıtı, Hindistan'ın Racastan Eyaletinin, Jaipur şehrinde yer alan on dokuz mimari astronomik alet koleksiyonudur; Rajput kralı Sawai Jai Singh II tarafından yaptırılmış ve 1734'te tamamlanmıştır. Dünyadaki en büyük taş güneş saatine ev sahipliği yapmaktadır ve UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.
Conegliano İtalya'nın Veneto bölgesinde yer alan bir kasabadır. Kasabanın nüfusu 34,891'dir.
Hazar Hyrkania Karma Ormanları ekolojik bölgesi, ılıman geniş yapraklı ve karışık orman biyomunda, İran ve Azerbaycan sınırları içinde ve Hazar Denizi'nin güney kıyılarına yakın 55.000 kilometrekare bir alanı kapsayan ve içinde yemyeşil ovaların ve dağ ormanlarının bulunduğu bir alandır. Orman, adını antik Hyrcania bölgesinden almıştır.
Mozu Mezarları , Japonya'nın Osaka Prefektörlüğü'ndeki Sakai'de yer alan bir grup megalitik mezardır. Başlangıçta 100'den fazla mezardan oluşan anahtar deliği şeklindeki yuvarlak ve dikdörtgen mezarlardan geriye %50'sinden azı kalmıştır.
Furuichi kofungun (古市古墳群), Fujiidera ve Habikino, Osaka Prefektörlüğü, Japonya'da yer alan yüz yirmi üç kofun veya tümülüs grubudur. Mezar höyüklerinden otuz bir tanesi anahtar deliği şeklinde, otuz tanesi yuvarlak, kırk sekiz tanesi dikdörtgen şeklinded ve diğer 14 tanesi belirsiz şekillerdedir.
Ore Dağı Madencilik Bölgesi, Almanya'nın Saksonya eyaleti ile Çekya'daki Kuzey Bohemya arasındaki sınır bölgesinde bulunan ve 800 yıldan daha eski bir endüstriyel miras alanıdır. Alman-Çek sınırının her iki tarafındaki Ore Dağlarının maden alanları, 6 Temmuz 2019'da Erzgebirge / Krušnohoří Madencilik Bölgesi adı altında UNESCO tarafından bir Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.
Risco Caído, İspanya'nın, Gran Canaria adasında bir arazi oluşumu ve arkeolojik sit alanıdır. Site, Kanarya Adaları'nın İspanyol öncesi kültürüne tarihlenen tarih öncesi mağara konutları, tapınaklar ve tahıl ambarlarını içerir. Ayrıca Aborijin halkı tarafından astronomik bir gözlemevi olarak kullanıldığı düşünülmektedir. Temmuz 2019'da Risco Caído, UNESCO tarafından bir Dünya Mirası olarak seçildi. Gran Canaria adası ve Las Palmas ilinin birinci, Kanarya Adaları'nın beşinci dünya mirasıdır.
Valdobbiadene, İtalya'nın Veneto bölgesindeki Treviso ilinde yer alan bir kasabadır. Valdobbiadene bir şarap yetiştirme alanıdır. Veneto'nun Alpine-Dolomite bölgelerinin hemen altında yer alır ve bölgeye özgü bir üzüm çeşidi (Glera) için uygun bir iklim sağlar. Conegliano Valdobbiadene bölgesi, ekstra köpüklü beyaz şarap olan Prosecco'nun evidir. Bu bölgede üretilen Prosecco markaları arasında Altaneve, Mionetto, Masottina gibi markalar gösterilebilir.
Mafra Sarayı, Mafra Sarayı-Manastırı ve Mafra Kraliyet Binası olarak da bilinir, Portekiz, Mafra'da, Lizbon'a 28 kilometre uzaklıkta bulunan anıtsal bir Barok ve Neoklasik saray-manastırıdır. Yapının inşaat 1717'de Portekiz Kralı V.John döneminde başladı ve 1755'te tamamlandı.
Tapada Nacional de Mafra, Mafra Ulusal Sarayı'nın inşa edilmesinin ardından Kral V. John döneminde, Mafra, Portekiz'de kurulan kraliyet ve saray rekreasyon parkıdır.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası, 1972'de kurulan UNESCO Dünya Mirası Sözleşmesi'nde açıklandığı gibi
Avrupa'nın Büyük Kaplıca Şehirleri, yedi Avrupa ülkesindeki 11 termal tesisten oluşan ulusötesi bir Dünya Miras Alanıdır. Bu termal tesisler doğal maden suyu kaynakları çevresinde gelişmişlerdir. 18. yüzyılın başlarından 1930'lara kadar Batı Avrupa, kaplıca ve banyo kültüründe bir gelişme yaşadı ve bu da gelişmiş hamamların inşasına yol açtı. Bunlar genellikle bahçeleri, kumarhaneleri, tiyatroları ve kaynakları ve hamamları çevreleyen villaları içerir.
Luna 15, 21 Temmuz 1969'da Ay'a düşen Sovyet Luna programının robotik uzay göreviydi.