İçeriğe atla

Jeronimas Milius

Jeronimas Milius
Genel bilgiler
Doğum11 Ekim 1984 (40 yaşında)
Vilnius, Litvanya

Jeronimas Milius (11 Ekim 1984 - Vilnius), Litvan şarkıcı. 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Nomads In The Night adlı şarkı ile Litvanya'yı temsil etmiş ve yarı finalde elendiği için finale kalamamıştır.Şarkı, birçok internet yarışmalarında 1.seçilse de, herkes tarafından çok iddialı bulunsa da yarıfinali geçememiştir.

Ayrıca bakınız

Önce gelen:
4FUN
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Litvanya
2008
Sonra gelen:
-

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">2006 Eurovision Şarkı Yarışması</span>

2006 Eurovision Şarkı Yarışması, 18 ve 20 Mayıs 2006 tarihlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen yarışmadır. Yarışmada Finlandiya'yı temsil eden Lordi grubunun "Hard Rock Hallelujah" şarkısı birinci olmuştur. Ermenistan yarışmaya ilk kez katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">2004 Eurovision Şarkı Yarışması</span>

2004 Eurovision Şarkı Yarışması, Türkiye'nin İstanbul şehrinde düzenlenen 49. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışmayı Ruslana, "Wild Dances" adlı şarkısı ile Ukrayna adına kazanmıştır. 12 Mayıs'ta yarı finali, 15 Mayıs'ta ise finali gerçekleşen yarışmanın ev sahipliğini TRT yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">2008 Eurovision Şarkı Yarışması</span> Belgradta 24 Mayıs 2008de finali yapılmış olan ve Rusyanın Believe adlı şarkısıyla galip geldiği müzik yarışması

2008 Eurovision Şarkı Yarışması, Sırbistan'ın başkenti olan Belgrad'ta 24 Mayıs 2008'de finali yapılmış olan ve Rusya'nın Believe adlı şarkısıyla galip geldiği yarışmadır. 2008 Eurovision Şarkı Yarışması, önceki senelerden farklı olarak Eurovision Şarkı Yarışması'nın artık 2 Yarı Finalli olmasına karar verilmiştir. 2007 yılının birincisi Sırbistan ve Büyük 4'lü direkt finalde yarışmışlardır. Yarışmaya Azerbaycan ve San Marino ilk kez katılmıştır. Yarışma Başlangıcında 2007 Eurovision Şarkı Yarışması galibi Marija Şerifoviç konser vermiştir. Ayrıca Eurovision tarihinde ilk kez TRT bir Türk partisini organize etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye</span> Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiyenin rolü

Türkiye, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk olarak 1975 yılında, Semiha Yankı’nın seslendirdiği "Seninle Bir Dakika" isimli şarkıyla katıldı, ancak 1990’lara kadar puan tablosunun sonlarında yer aldı. 1979 yarışması Kudüs’te düzenlendiği için Türkiye, o yıl halk seçimi ile belirlenen Maria Rita Epik & 21. Peron’un "Seviyorum" isimli şarkısını yarışmaya göndermekten vazgeçerek yarışmadan çekildi.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bulgaristan</span>

Bulgaristan, ilk katılımı Kiev'de yapılan 2005 yılından günümüze 15 kez katılmıştır. Ülkenin en iyi sonucu 2017 yılında "Beautiful Mess" adlı şarkısyla Kristian Kostov ile aldığı ikinciliktir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Ermenistan</span>

Ermenistan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 2006 yılında, Ermenistan Kamu Televizyonu (ARMTV) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Ermenistan, Kafkasya'da yarışmaya katılan ilk ülkedir. Ermenistan'ı 2007 yılında Gürcistan ve 2008 yılında Azerbaycan izlemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan</span>

Azerbaycan ilk katılımı 2008 yılından günümüze 12 kez Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Azerbaycanlı Ulusal Yayıncısı İctimai Televizyon ve Radyo Yayımları Şirketi (İTV) her yıl gösteriyi yayınlamakla birlikte Azerbaycanlı katılımcıyı da belirlemektedir. Azerbaycan, Kafkasya'da yarışmaya katılan son ülkedir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Gürcistan</span>

Gürcistan, ilk katıldığı 2007 yılından günümüze kadar Eurovision Şarkı Yarışması'na 16 kez katılmıştır. Gürcistan 2009 yılında katılmayı planlamıştı ancak daha sonra Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) dönemin Rusya başbakanı Vladimir Putin'e gönderme yapan şarkının yeniden yazılmasını talep etmesi üzerine geri çekildi. Gürcistan yarışmada yedi kez finale yükselmiş, Sopo Nijaradze (2010) ve Eldrine (2011) ile iki kez ilk on'da yer almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Kuzey Makedonya</span>

Kuzey Makedonya, adını değiştirene dek Birleşmiş Milletler'e kabul edildiği "'Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti'" adıyla Eurovision Şarkı Yarışması'n yer alan ülkenin resmî ilk katılımı 1998'de gerçekleşti. 1996 Eurovision Şarkı Yarışması'na yoğun katılım talebi nedeniyle Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından bir ön eleme düzenlenmiştir. Makedonya'nın temsilcisi Kaliopi'nin seslendirmiş olduğu "Samo ti" elemeyi geçemeyerek yarışma dışı kalmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Romanya</span>

Romanya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Televiziune Română (TVR) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Romanya, 1994 yılında Estonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Rusya ve Slovakya ile birlikte ilk defa katılmıştır. Romanya yarışmalarda toplam 6 kez ilk 10'da yer almakla birlikte, 2005 yılında Luminița Anghel & Sistem ile 3. ve 2010 yılında Paula Seling ve Ovi ile yine 3. olarak en iyi derecelerini elde etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Macaristan</span>

Macaristan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Magyar Televízió (MTV) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Macaristan, 1994 yılında Estonya, Litvanya, Polonya, Romanya, Rusya ve Slovakya ile birlikte ilk defa katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Polonya</span>

Polonya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Telewizja Polska (TVP) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Polonya, 1994 yılında Estonya, Litvanya, Macaristan, Romanya, Rusya ve Slovakya ile birlikte ilk defa katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Estonya</span>

Estonya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1994 yılında, Eesti Rahvusringhääling (ERR) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. aslında ilk katılımını 1993 yılında Janika Sillamaa'nın seslendirmiş olduğu "Muretut meelt ja südametuld" adlı şarkıyla gerçekleştirecekti fakat o yıl doğu ülkelerinin katılmaya ilgi göstermesi nedeniyle 1993 yılı için eleme düzenlenmiş Estonya elemeyi geçemeyerek yarışmaya katılmamıştır. Estonya, 1994 yarışmasında yarışan 25 ülkeden bir tanesidir. O yıldan bu yana ülke yarışmadan hiç çekilmemiştir.

<i>2009 Eurovision Şarkı Yarışması</i> Rusyada düzenlenen 54. Eurovision Şarkı Yarışması

2009 Eurovision Şarkı Yarışması, 12-14-16 Mayıs 2009 tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen, Norveç'in 387 puanla birinci olduğu 54. Eurovision Şarkı Yarışması. Yarışmanın birinci yarı finali 12 Mayıs, ikinci yarı finali ise 14 Mayıs tarihlerinde düzenlenmiştir. Yarışmaya 42 ülke katılmıştır. Slovakya da yarışmaya yeniden katılma kararı alarak yarışmada yerini almıştır. San Marino ise ekonomik sorunlardan dolayı katılamayacağını açıklamıştır. 2009'da tele oylamalarının yanında jüri oylarının da kullanılacağını açıklanmıştır. "Büyük Dörtlü" olarak adlandırılan Fransa, Almanya, İspanya ve Birleşik Krallık yarışmaya direkt katılma haklarını yine kaybetmeyecektir. Yarışmanın yarı finalleri, manken Natalya Vodyanova ve oyuncu Andrey Malahov, finali ise şarkıcı Alsu ve İvan Urgant tarafından sunulmuştur. Yarışmayı Alexander Rybak'ın temsil ettiği Fairytale parçası 387 puan alarak kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Diva (Dana International şarkısı)</span>

"Diva", İsrailli sanatçı Dana International tarafından seslendirilen ve 1998 Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci gelen şarkıdır. Bestesini Svika Pik'in, söz yazımını Yoav Ginay'ın üstlendiği şarkı 1998 yılı Eurovision finallerinde 172 puan toplayarak birinci oldu.

<span class="mw-page-title-main">2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Norveç</span>

Norveç'i 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Alexander Rybak'in söylediği Fairytale şarkısıyla temsil etti.

İzlanda, İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilecek 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. İzlanda'nın temsilci ve şarkısını belirleyecek Söngvakeppnin 2013 isimli ulusal final ülkenin kamusal yayın kuruluşu Ríkisútvarpið (RÚV) tarafından gerçekleştirilmektedir.

İsveç, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. İsveç'in şarkısı İsveç'in kamusal yayın kuruluşu Sveriges Television (SVT) tarafından düzenlenen dört yarı final, bir ikinci şans turu ve bir finalden oluşan Melodifestivalen 2015 isimli ulusal final doğrultusunda seçilmiştir. Ulusal finalin kazananı Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb ve Linnea Deb tarafından yazılan "Heroes" adlı şarkısıyla Måns Zelmerlöw olmuştur.

Finlandiya, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Finlandiya'yı Eurovision'da "Lose Control" şarkısıyla Waldo's People temsil etmiştir.

İsveç, 2022 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılmıştır. İsveçli yayıncı Sveriges Television (SVT) tarafından İtalya'nın Torino kentinde yapılan 2022 yarışması'nda İsveç'i temsil eden katılımcı Melodifestivalen 2022 yarışması'nın kazananı olmuştur.