İçeriğe atla

Jennifer Miel

Jennifer Miel
DoğumJennifer Miel
22 Ocak 1986 (38 yaşında)
Fort Lauderdale, Florida, Amerika Birleşik Devletleri
Meslekİş ve dış ilişkiler danışmanı
VatandaşlıkAmerika Birleşik Devletleri
Edebî akımİş ve Dış Politika
Önemli ödülleri2017 yılında Miel, Huffington Post tarafından 40 yaş altı dış politikada en iyi 40 latin genç profesyonelden biri seçildi
Resmî site

Jennifer Miel (Fort Lauderdale, Florida, Amerika Birleşik Devletleri'nde doğdu), Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye arasındaki ikili ticari ilişkilere ev sahipliği yapan ABD Ticaret Odası ABD-Türkiye İş Konseyi'nin yönetici Direktörüdür.[1]

Eğitim

Miel, Cornell Üniversitesi'nden kentsel ve bölgesel planlama alanında BS ve İspanyol edebiyatı alanında lisans derecesi aldı . Yüksek lisansını Georgetown Üniversitesi'nde kamu politikası alanında tamamladı.

Kariyer

ABD Ticaret Odası'nın ABD-Türkiye İş Konseyi'nin İcra Direktörü olarak Miel, üst düzey iş liderleriyle yakın işbirliği içinde çalışıyor ve programı Türkiye'deki yatırımlarını ilerletmek için en büyük ABD şirketlerinden 12'den 60'a kadar genişletti.[2][3][4][5] Devlet başkanları, üst düzey hükûmet yetkilileri ile toplantılar ve "ABD-Türkiye Ticari İlişkisinin İyileştirilmesi: ABD-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşmasına Yönelik Ortak Bir Vizyon" raporunun hazırlanması ve lansmanı dahil olmak üzere Konsey'in politika ve programatik gündemini yönetmektedir. Eylül 2015'te Ankara. Miel aynı zamanda ABD- Bahreyn İş Konseyi İcra Direktörü ve ABD Ticaret Odası Türkiye ve Orta Doğu İşleri Kıdemli Direktörü olarak Mısır ve Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinde programlama ve politika oluşturulmasını desteklemektedir.[6]

Miel aynı zamanda ABD- Bahreyn İş Konseyi İcra Direktörü ve ABD Ticaret Odası Türkiye ve Orta Doğu İşleri Kıdemli Direktörü olarak Mısır ve Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinde programlama ve politika oluşturulmasını desteklemektedir.[7][8][9][10]

Başarılar

2014 yılında ABD Ticaret Odası'nın şu anda Washington'dan yönettiği Bölge Ofisini İstanbul'da açmasına öncülük eden ekibin bir parçasıydı.[11] Bu yeni ofis, ABD şirketlerinin büyümesi ve Türkiye ve Orta Doğu'daki ülkeler için gelişmiş ekonomik fırsatlar yaratması için bölgede kalıcı bir savunuculuk varlığı oluşturdu.

2017 yılında Miel, Huffington Post tarafından 40 yaş altı dış politikada en iyi 40 latin genç profesyonelden biri seçildi . Ayrıca Uluslararası Ticarette Kadın Derneği'nde de aktif görev alan Miel, Milyon Kadın Mentorlar Zirvesi'ne de katıldı.[12][13][14]

Yayınlar

• Miel, Jennifer. Türkiye ABD için Neden Stratejik Olarak Önemlidir? Küresel Zorluklar ve Zorluklar Çağında Ekonomik Boyut. Daniel S. Hamilton, Serdar Altay ve Aylin Ünver Noi (Ed.), Kuzey Atlantik Pazar Yeri'nde Türkiye. Transatlantik İlişkiler Merkezi SAIS. 2018. ISBN 978-1947661073.[15]


• Miel, Jennifer. COVID-19 Sonrası Ekonomik İyileşme: ABD-Türkiye Bağlayan Ticari İlişkiler. Insight Turkey. 2020.[16]

• Myron Brilliant, Jennifer Miel. ABD ve Türkiye'nin birlikte iş yapabileceği 3 yol. Business Insider. 2016.[17]

Kaynakça

  1. ^ "Jennifer Miel | U.S. Chamber of Commerce". uschamber.com. 2 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2018. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2020. 
  3. ^ https://www.youtube.com/watch?v=fXiVEm1Iwb4 []
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2020. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2020. 
  6. ^ "Upgrading the U.S.-Turkey Commercial Relationship - September 8, 2015 | U.S. Embassy & Consulates in Turkey". tr.usembassy.gov. 8 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2018. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2020. 
  8. ^ "New Voices in Foreign Affairs: 40 Under 40 Latinos in Foreign Policy | Center for Strategic and International Studies". csis.org. 22 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2018. 
  9. ^ "3 ways the US and Turkey can do business together". Business Insider. 26 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2018. 
  10. ^ "THO Exclusive Insight With U.S. Chamber Of Commerce Executive Director Of The U.S.-Turkey Business Council Jennifer Miel". turkheritage.org. 30 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2018. 
  11. ^ "U.S. Chamber Opens New Office in Turkey | U.S. Chamber of Commerce". uschamber.com. 14 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2018. 
  12. ^ "40 Under 40: Latinos in Foreign Policy | HuffPost". huffingtonpost.com. 20 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2018. 
  13. ^ "Bahrain News Agency | A taste of diverse, tolerant Bahrain in Washington". bna.bh. 13 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2018. 
  14. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2020. 
  15. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 24 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 30 Aralık 2020. 
  16. ^ https://www.insightturkey.com/commentaries/the-post-covid-19-economic-recovery-us-turkey-commercial-ties-that-bind []
  17. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği</span>

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Deniz Ticaret Odaları ve Ticaret Borsaları'nın birleşmesiyle, 5174 sayılı Kanun ile kurulmuş, tüzel kişiliğe sahip, kamu kurumu niteliğinde meslek üst kuruluşudur. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin çatısı altında 365 Oda ve Borsa bulunmaktadır. 186 Ticaret ve Sanayi Odası, 52 Ticaret Odası, 12 Sanayi Odası, 2 Deniz Ticaret Odası ve 113 Ticaret Borsası bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı oda ve borsalara kayıtlı toplam üye sayısı 1.200.000 civarındadır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Ticaret Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Ticaret Üniversitesi İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2001 yılında kurulan bir vakıf üniversitesidir. İstanbul’da 2 kampüste eğitim ve öğretim hizmeti veren İstanbul Ticaret Üniversitesi, İTO’nun yoğun desteğine sahiptir. 6 Fakülte 24 bölüm, 4 Enstitü 65 Lisansüstü programı ile İstanbul’un en merkezi noktalarında konumlanmış bir şehir üniversitesidir.

Mustafa Rahmi Koç, Türk iş insanıdır. Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı. Yönetimi, ünlü iş insanı Vehbi Koç'tan devralan Rahmi Koç, 4 Nisan 2003 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığını oğlu Mustafa Koç'a devretti. Mustafa Koç, Ömer Koç ve Ali Koç olmak üzere üç oğlu olan Rahmi Koç, dört torun sahibidir.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Ticaret Odası</span> İstanbulda yer alan, ticari işlemlerle ilgilenen kurum

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul'da faaliyette bulunan ticari kurum ve kişilerin ticari işlemlerinin düzenlendiği, kayıt altına alındığı ve bu işletmelere ait sicillerin tutulduğu, 1882 tarihli kurum. Oda, faaliyetlerini genel olarak Eminönü'de bulunan merkez binasında gerçekleştirmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Türk Devletleri Teşkilatı</span> uluslararası Türk birliği

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) veya eski adıyla Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye'nin üye; Macaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkmenistan'ın gözlemci statüsünde yer aldığı Türk devletlerinden oluşan bir uluslararası kuruluştur. Genel amacı, Türk dilleri konuşan devletler arasında kapsamlı iş birliğini teşvik etmek olan bir hükûmetlerarası kuruluştur.

<span class="mw-page-title-main">Jersey City, New Jersey</span>

Jersey City, Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletine bağlı Hudson County'nin merkezi olan kenttir. 2010 ABD Nüfus Sayımı'na göre 247.597 kişinin yaşadığı Jersey City; New Jersey'in ikinci, ABD'nin 78. en kalabalık kentidir. New York metropol bölgesi içinde yer alan Jersey City, Hudson Irmağı ile Yukarı New York Koyu arasındadır.

<span class="mw-page-title-main">Uber</span> Özel taşımacılık hizmeti

Uber, San Francisco, Kaliforniya menşeli Amerikan uluslararası ulaşım ağı şirketidir. Hizmetlerine, araç çağırma, yemek teslimi, paket teslimi, kuryecilik, yük taşımacılığı dahildir. Uber mobil uygulaması geliştirir, pazarlar ve işletir. 28 Mayıs 2015 itibarıyla, bu hizmet dünya çapında 58 ülkede ve 300 şehirde kullanılmaktadır. Lime şirketi ile ortaklıkla, elektrikli bisiklet ve motorlu trotinet kiralaması da yapılır. Uber'in başlamasından beri, "Uberification" olarak bilinegelen meyil ile diğer birçok şirket onun ticâri modeli benzerini veya daha iyisini yapmaya çalışmıştır. Esnek çalışan sayısına göre Uber dünyada en büyük şirketlerden biridir. Careem, Jump, Otto, Postmates şirketleri Uber bünyesine katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Uluslararası Ticaret Odası</span> 140 ülkenin şirketlerinin temsil edildiği uluslararası örgüt

Uluslararası Ticaret Odası, dünya çapında 140 ülkenin şirketlerinin temsil edildiği uluslararası örgüttür. Uluslararası Ticaret Odası dünyanın en büyük ve en çok temsil eden iş örgütüdür. Örgütün merkezi Paris'te yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Birleşik Arap Emirlikleri-Türkiye ilişkileri</span> Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında kurulan diplomatik, kültürel, askerî ve ve ekonomik ilişkiler

Birleşik Arap Emirlikleri-Türkiye ilişkileri, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında kurulan diplomatik, kültürel, askerî ve ve ekonomik ilişkileri kapsamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Belçika-Türkiye ilişkileri</span>

Belçika-Türkiye ilişkileri, Belçika Krallığı ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki dış ilişkileri kapsamaktadır. Belçika'nın Ankara'da büyükelçiliği, İstanbul'da konsolosluğu bulunmaktadır. Türkiye'nin ise Brüksel'de büyükelçiliği bulunmaktadır. İki ülke de NATO üyesidir. Ayrıca Belçika AB'ye tam üye, Türkiye ise tam üyeliğe aday bir ülkedir.

<span class="mw-page-title-main">John W. Thompson</span> Amerikalı iş insanı

John Wendell Thompson, Microsoft'un Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan bir Amerikan işletme yöneticisi. Virtual Instruments'ın CEO'su, IBM'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Symantec'in CEO'su olarak görev yapmıştır. Thompson daha sonra Microsoft Yönetim Kurulunda bağımsız direktör oldu ve 4 Şubat 2014'te Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Microsoft'un bir sonraki CEO'sunu aramaya öncülük etti; sonuç olarak, Satya Nadella seçildi.

<span class="mw-page-title-main">Karadağ-Türkiye ilişkileri</span> Karadağ - Türkiye arasında sürdürülen ukusarası politikalar içerid

Karadağ-Türkiye ilişkileri, Karadağ ile Türkiye arasında sürdürülen uluslararası politikaları içerir.

<span class="mw-page-title-main">Malta-Türkiye ilişkileri</span>

Malta-Türkiye ilişkileri, Malta ile Türkiye arasında sürdürülen uluslararası politikaları içerir.

<span class="mw-page-title-main">Singapur-Türkiye ilişkileri</span>

Singapur-Türkiye ilişkileri, Singapur ile Türkiye arasında sürdürülen uluslararası politikaları içerir.

<span class="mw-page-title-main">Ticaret odası</span>

Ticaret odası, bir iş ağı biçimi ve yerel bir işletme organizasyonudur. Kasaba ve şehirlerdeki iş insanı ve işletme sahipleri, iş sektörü adına savunma yapmak için bu yerel toplulukları oluşturur. Bu odalar bazen birkaç ülkeleri birleştirir ve ülkelerarası lobicilik ve diplomasi rolünü oynar. İlk ticaret odası 1599'da Fransa'nın Marsilya şehrinde kuruldu.

Dijital Ticaret Odası, blockchain teknolojisi, bitcoin, dijital para birimi ve dijital varlıkların arkasındaki gelişmekte olan sektörü destekleyen bir Amerikan savunuculuk grubudur.

<span class="mw-page-title-main">Gürcistan-İsrail ilişkileri</span>

Gürcistan-İsrail ilişkileri, Gürcistan ve İsrail arasındaki diplomatik, ticari ve kültürel bağlardır. ABD ile diplomatik ilişkilerin yanı sıra diplomatik ilişkiler resmi olarak 1 Haziran 1992'de kuruldu. Gürcistan'ın Tel Aviv'de büyükelçiliği var. İsrail'in Tiflis'te büyükelçiliği var.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye-Umman ilişkileri</span>

Türkiye-Umman ilişkileri, Umman'ın 1970 yılında bağımsızlığını ilan etmesi ve Türkiye'nin, Umman'ı ilk tanıyan ülkelerden birisi olması ile birlikte başlamıştır. İki ülkenin ilişkileri, bulundukları jeostratejik konumların da etkili olması ile, karşılıklı yarar için ortak çalışmalara dayalıdır.

<span class="mw-page-title-main">Amerika Birleşik Devletleri-Kazakistan ilişkileri</span>

Amerika Birleşik Devletleri ve Kazakistan Cumhuriyeti, 16 Aralık 1991'de diplomatik ilişkiler kurdu. Amerika Birleşik Devletleri Ocak 1992'de Almatı'da büyükelçiliğini açtı ve daha sonra 2006'da Astana'a taşıdı.

Türkiye'deki Britanyalılar, sayıları en az 34,000 olan topluluktur. Türk eşleri olan Britanyalılar, ülkelerine geri dönen Birleşik Krallık'taki Türkler, öğrenciler ve beyaz yakalı işçiler; bu topluluğu oluşturmaktadır. Ayrıca; emekliliğinde Türkiye'de yaşamayı seçen Britanyalılar da bulunmaktadır.