Şehir veya kent, en büyük yerleşim birimidir. Şehirler genellikle barınma, emlak, sanitasyon, kamu hizmeti, temel kamu hizmetleri, arazi kullanımı, imalat, hizmet, toplu ulaşım, kavşak ve iletişim için kapsamlı altyapı ve sistemlere sahiptir. Şehirler eski ve modern mimariye sahiptir. Yoğunlukları insanlar, merkezî iş alanı, iş kümesi, devlet kurumları ve işletmeler arasındaki etkileşimi kolaylaştırır ve bazen mal ve hizmet dağıtımının verimliliğini artırır. Şehirler ayrıca önemli bir finans merkezi ve kültür merkezi de olabilirler.
Moskova, Rusya'nın başkenti ve en kalabalık şehridir. Şehir merkezinde 13.204.177'lik nüfusa sahiptir. Banliyöler de eklendiğinde 18 milyona yaklaşan bir nüfusa ev sahipliği yapmaktadır.
Roma veya Roma komünü, İtalya'nın, Lazio bölgesinin ve aynı zamanda Roma ilinin başkentidir. Roma hem şehir hem de özel komün statüsü taşır. Tiber ve Aniene nehirleri arasında ve Akdeniz'e yakındır. Yaklaşık 2,7 milyon nüfuslu şehirde, Katoliklerin ruhani lideri Papa'nın yaşadığı bağımsız devlet Vatikan da yer almaktadır. Bu sebeple Roma'ya bazı kaynaklar tarafından iki devletin başkenti de denilmektedir.
Bristol, Birleşik Krallık'ın İngiltere ülkesinin Güney Batı bölgesinde bulunan bir törensel kontluk ve tek-seviyeli-yerel-idare-bölgesi ve bir şehirdir. Bristol'a şehir olma krallık beratı 1155'te ve idari kontluk olma beratı ise 1373'te verilmiştir. 13. yüzyıldan beri 500 yıl Bristol İngiltere'nin en büyük üç şehri arasında bulunmuş ve sıralamada yerini ancak 18. yüzyıl sonlarında Kuzey ve Kuzey-Batı İngiltere'deki sanayi şehirlerinin gayet hızla gelişmeleri sonucu kaybetmiştir.
York, Birleşik Krallık'ın İngiltere ülkesinin Yorkshire ve Humber bölgesinde bulunan 1996'dan beri tek-seviyeli-yörel-idare merkezi ve şehir olma statüsüne de haiz bir yerel idare birimi ve yerleşkedir.
Philadelphia, Amerika Birleşik Devletleri'nin Pensilvanya Eyaleti'nin en doğusunda bulunan eyaletin en büyük, ABD'nin ise 6. büyük şehridir. ABD'nin ilk başkentidir. 1790-1800 yılları arasında başkentlik yapmıştır.
Burgenland, Avusturya'nın en doğusundaki ve en küçük nüfuslu eyaletidir. Macaristan ve Slovakya'yla sınırı vardır. Eyâlette önemli miktarda Hırvat ve Macar azınlıklar yaşamaktadır. Kısa aralıklar dışında 10. yüzyılla 1920 arasında Macaristan'a bağlı olan bölge Trianon Antlaşması'yla Avusturya'ya bağlanmıştır.
9 eyalet ve yerleşim yerleri;
İran'daki şehirler ve şehristanlar listesi, İran'ın 31 eyaletini (ostan), bu eyaletlere bağlı olan şehristanları ve bunlar içindeki şehirleri düzenli biçimde içeren listedir.
Oakland, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde San Fransisco'nun da dahil olduğu "San Fransisco Körfezi"nde kıyısı olan bir şehirdir. Şehir, San Fransisco'yla köprüler aracılığıyla bağlanır. Şehrin nüfusu 2006 verilerine göre 420.183, yüzölçümü ise 202.4 km²'dir. Şehrin belediye başkanı ise Ron Dellums'tur.
Mogersdorf (Macarca: Nagyfalva, Slovence: Modinci, Prekmuryanca: Magdinci), Avusturya'nın güneydoğusundaki sınır kentlerinden biridir. 2005 yılı, şehir nüfusu 1166 kişidir. Burgenland eyâleti'ne bağlı Jennersdorf iline bağlıdır.
Bu liste, Rusya'daki şehirler listesidir. 2015 yılı itibarıyla Rusya'da 1.107 adet şehir bulunmaktadır. Şehirler, alfabetik dizinle gösterilmiştir.
Bu listede Amerika Birleşik Devletleri'nin şehir, kasaba ve köylerinin listelerine bağlantılar bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'nde pek çok yerleşim yerine Avrupa'dan isimler verilmiştir.
Mühlgraben, Avusturya'da bir şehirdir. 2014 yılı, şehir nüfusu 408 kişidir. Burgenland eyaleti'ne bağlı Jennersdorf iline bağlıdır.
Jennersdorf, Avusturya'nın Burgenland eyaletine bağlı bir ildir. 2012 yılı nüfus sayımlarına göre toplam nüfusu 17.643 kişidir. İle bağlı olan belediye/şehir sayısı 12'dir. Başkenti 4215 kişilik nüfusuyla Jennersdorf kentidir.
Rudersdorf, Avusturya'da bir şehirdir. 2014 yılı sayımlarına göre şehir nüfusu 2186 kişidir. Burgenland eyaleti'ne bağlı Jennersdorf iline bağlıdır.
Japonya'nın bölgeleri, Japonya'nın coğrafi bölgeleridir. Resmî bir idari bölüm olmayıp geleneksel olarak birçok bağlamda bölgesel bölümler olarak kullanılmıştır. Örneğin, harita ve coğrafya ders kitapları ülkeyi sekiz bölgeye ayırmakta, hava durumu raporlarında hava durumu genellikle bölgelere göre verilmekte ve birçok işletme ve kurum bulundukları bölgenin adını kendi adlarında kullanmaktadırlar.
Japonya'nın şehirleri, Japonya'nın yerel idari bölümlerinden biridir. Şehirler, kasaba ve köyler ile birlikte belediye düzeyinde idari bölümlerdir ancak ilçelere bağlı değildirler. Şehirler diğer idari bölümler gibi 1947 Yerel Özerklik Kanunu ile tanımlanırlar.
İl düzeyi şehir, Çin'in il düzeyi idari bölümleridir. İl düzeyi şehirler genellikle bir şehir merkezi ve bu merkezden çok daha büyük olan çevresindeki kırsal alandan oluşur, dolayısıyla kelimenin tam anlamıyla şehir değildirler.
Brezilya'nın belediyeleri, Brezilya'nın en küçük idari bölümleridir. Belediyeler, Brezilya'daki yerel yönetim düzeyini temsil etmektedirler.