Marija Šerifović,, Sırp şarkıcı. Annesi Veritsa Šerifović, Sırbistan'ın en ünlü halk müziği şarkıcılarındandır.
"Molitva". Marija Šerifović tarafından seslendirilen ve 2007 Eurovision Şarkı Yarışması'nda 1. olan şarkıdır. Şarkı Dua anlamına gelir. Eurovision'daki Sırbistan zaferinin ardından Belgrad'ın bayraklar, havai fişekler ve üç parmakla yapılan Sırp selamı ile coşkuyla kutlanmıştır. Şarkı finalde 1. olduğu gibi yarı finalde'de 197 puanla 3. olarak finale çıkarak, finalde 268 puan almıştır. Yarışmayı kazanan ülke Sırbistan, Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) organize ettiği promosyon turuna davet edilmiştir. İsveç ile başlayan tur, Danimarka, Hollanda, Almanya ve İspanya'da verilen konserlerden sonra Yunanistan'da sona erdi.
Edin Dervišhalidović bilinen adıyla Dino Merlin, Boşnak şarkıcı, söz yazarı ve besteci.
Sırbistan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez katıldığı 2007 yılından günümüze 15 kez katılmıştır. Sırbistan daha önce Yugoslavya 'nın ve Sırbistan-Karadağ (2004-2006)'ın parçası olarak katılmıştır. Sırbistan bağımsız ülke olarak ilk kez katıldığı 2007 yılında Marija Šerifović'in seslendirdiği "Molitva" adlı şarkı ile yarışmayı kazanmıştır. Ülkenin diğer ilk beş sonuçları 2012 yılında Željko Joksimović'in seslendirdiği "Nije ljubav stvar" adlı şarkı ile üçüncü olarak ve 2022 yılında Konstrakta'nın seslendirdiği "In corpore sano" adlı şarkı ile beşinci olarak almıştır. Sırbistan'ın diğer ilk on sonuçları altıncı (2008) ve onuncu (2015) olarak almıştır.
Siranuş Harutyunyan ya da bilinen sahne adıyla Siruşo, Ermeni şarkıcı, söz yazarı ve besteci.
Željko Joksimović, Sırp şarkıcı ve bestecidir. 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan-Karadağ'ı "Lane moje" adlı şarkı ile temsil eden şarkıcı ikincilik elde etmiştir. 2006 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bosna-Hersek'e üçüncülük kazandıran Hari Mata Hari grubunun seslendirdiği "Lejla" adlı şarkının ve 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'a altıncılık kazandıran Jelena Tomašević'in seslendirdiği "Oro" adlı şarkının bestecisidir. 2008 yılında Belgrad'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın sunuculuk görevini üstlenmiştir. Avrupa'nın çeşitli yerlerinde özellikle Balkanlar'da büyük konserler vermektedir. 2010 yılında Saraybosna'nın en büyük stadyumu olan Asim Ferhatović Hase Stadyumu'nda elli bin kişilik konsere imzasını atmıştır.
Bora Dugić, Sırp flüt virtüözü ve bestecidir. 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ın temsilcisi Jelena Tomašević'e eşlik etmiştir.
Sırbistan Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'na ilk kez Sırbistan-Karadağ adıyla katıldı ve 13.'lük derecesiyle bu ana kadar almış olduğu en kötü dereceyi aldı.
Cipela,(Türkçe: Ayakkabı) (Kiril:Ципела), Sırp şarkıcı Marko Kon ve Milan Nikolić tarafından seslendirilen şarkı. Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı temsil etmiştir. İkinci yarı finalde yarışan şarkı finale yükselememiştir.
Eurovision Şarkı Yarışması finallerinde ve 2004 yılından bu yana yarı finallerde, 1956 yılından beri kullanılan dillerin bir listesi aşağıdadır. Dillerin katılımıyla ilgili kurallar, yarışma süresince birkaç kez değiştirildi.
Nevena Božović, Sırp şarkıcı. Nevena ilk olarak 2007 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı "Piši mi" adlı şarkıyla temsil etmiş ve 3.olmuştur. 2013 yılında Prvi glas Srbije yarışması'na katılmış ve üçüncü olmuştur.
Tijana Todevska-Dapčević, Makedon şarkıcıdır. Genellikle Tijana ismiyle bilinir. Ünlü pop sanatçısı olan Dapčević genellikle Sırbistan'da müzikle ilgilenmiştir. Dapčević'in babası Makedon, annesi ise bir Bosnalı Sırptır. Dapčević'in kardeşi kendi gibi şarkıcı olan Tamara Todevska'dır. Dapčević, Sırp iş insanı Milan Dapčević ile evlenmiştir.
"To the Sky", Makedon-Sırp şarkıcı Tijana Dapčević tarafından seslendirilen bir şarkıdır. Makedonya'nın kamusal yayın kuruluşu Makedonya Radyo Televizyon Kurumu (MRT) tarafından, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da gerçekleştirilecek 2014 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Makedonya Cumhuriyeti'ni temsil etmesi için seçilmiştir.
Bojana Stamenov Sırp şarkıcı. 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı "Ceo svet je moj" adlı şarkıyla temsil ederek yarışmayı 10.olarak tamamlamıştır.
Magazin, Hırvat pop müzik grubu.
Sanja Vučić, Sırp şarkıcı. RTS kanalı tarafından 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı temsil etmekle görevlendirilmiştir. Sırp müzik grubu ZAA ile birlikte "Goodbye" adlı şarkıyla ülkesini temsil etmiştir.
Sırbistan, 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Sırbistan'ın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Radio-televizija Srbije (RTS) tarafından Beovizija 2008 adlı Ulusal Final yöntemiyle belirlenmiştir.
Tijana Bogićević Sırp şarkıcı. 2017 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı temsil etmiştir. Bogićević daha önce 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Nina'nın geri vokaliydi. Ayrıca Sırbistan'ı 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Beovizija 2009 aracılığıyla temsil etmekle yarıştı, ancak yarı finali geçemedi.
Aleksandar "Sanja" Ilić Sırp şarkıcı ve şarkı-yazarı. 1998 yılında Balkanika müzik grubunu kurmuştur. Müzik grubu ile birlikte 2018 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı "Nova deca" adlı şarkıyla temsil etmiştir. 1971 ve 1975 yıllarında aktif olan San Yugoslav müzik grubunun da kurucusudur.
Sırbistan, 2022 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılmıştır. Sırp yayıncı Radio-televizija Srbije (RTS) tarafından İtalya'nın Torino kentinde yapılan 2022 yarışması'nda Sırbistan'ı temsil eden katılımcı Pesma za Evroviziju '22 yarışması'nın kazananı olmuştur.