Antropoloji ya da insan bilimi, geçmiş ve günümüz topluluklarında yaşayan insanların çeşitli yönlerini inceleyen bilim dalı. İnsanın kültürel ve fiziki yapısını araştıran antropoloji, insanlık tarihinin en eski dönemlerinin aydınlatılmasına yardımcı olur. Bu bilim, insanı kültürel, toplumsal ve biyolojik çeşitliliği içinde anlamaya; insanlığın başlangıcından beri toplulukların çeşitli koşullara nasıl uyarlandığını, bu uyarlanma biçimlerinin nasıl gelişip değiştiğini, çeşitli küresel olayların nasıl dönüştüğünü görmeye ve göstermeye çalışır.

Tayvan aborjinleri, Tayvan'da nüfusları 444.000'i bulan etnik grup.

John Milton Cage Jr., Amerikalı besteci, filozof, sanatçı, müzik teorisyeni, yazar ve baskıcı.
Kültürel antropoloji, etnolojik, etnografik, dilbilimsel, sosyal ve psikolojik analiz yöntemlerine dayanarak kültürlerin gelişimini inceleyen bilim dalı. Fiziksel antropoloji, arkeoloji ve dilbilimsel antropoloji ile birlikte antropolojinin geleneksel dört ana bölümünden biri olarak tanımlanır. Kültürel antropoloji, katılımcı gözlem, görüşme ve anketler dahil olmak üzere çeşitli metodolojilere sahiptir. Franz Boas ve pek çok öğrencisi kültüre difüzyonist, tarihsel bir yaklaşım getirmiş, daha sonra gelen Margaret Mead ve başkaları kültür ve kişilik arasındaki ilişkiyi ele alan bir yaklaşım geliştirmişlerdir. Ruth Benedict gibi bazı bilim insanlarına göre kültür bir bütün olup kapalı bir sistemdir; başkalarına göre ise, o daha çok tarihsel olaylardan etkilenen gevşek biçimde bütünleşmiş bir davranış dizisidir. Ne kadar değişirse değişsin, tüm bu yazarların görüşleri şu temel varsayımı paylaşmaktadır: Kültür, davranışların başlıca belirleyicisidir.
Sosyobiyoloji, davranışların sahip olmuş olabileceği evrimsel avantajları göz önüne alarak türlerin sosyal davranışlarını açıklamaya çalışan bilimsel disiplinlerin neo-Darwinci bir sentezidir. Başka bir ifadeyle, sosyal davranışın biyoloji, daha spesifik olarak evrimsel biyoloji temelli olarak ele alındığı disiplinlerarası bir çalışmadır. Sosyobiyolojinin konuları etoloji, antropoloji, evrim, zooloji, arkeoloji, popülasyon genetiği, davranışsal ekoloji, evrimsel psikoloji, felsefe gibi birçok disiplinin konuları arasındadır.

Edward Sapir, Amerikalı dilbilimci ve etnologtur. Öncelikli unvanıysa, Amerikan yapısal dilbilimcisidir ve Sapir-Whorf Hipotezi'nin kurucularından biridir.

Gary Stanley Becker, Amerikalı sosyolog ve ekonomist. 1992 yılında Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanmıştır.

Pensilvanya Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Pensilvanya eyaletinin en büyük şehri olan Philadelphia'da bulunan ve ABD üniversitelerinin Sarmaşık Ligi üyesi olan özel bir araştırma üniversitesidir. Kendisini ABD'nin dördüncü en eski yüksek öğretim kurumu olarak görmekte ise de, aslında okul olarak Benjamin Franklin ve diğer Philadelphia önde gelenleri tarafından 1749'da kurulmuş olup, bu bakımdan ABD'nin beşinci en eski yüksek öğretim kurumu olmaktadır.

Alan Jay Heeger Amerikalı fizikçi ve Nobel Kimya Ödülü sahibi.

İran hükümdarları listesi coğrafyacılara tarafından Büyük İran bölgesi olarak tanınan arazilerde kurulan devletlerde hükûmet süren tüm imparatorluk, krallıklar ve hükümdarlıklarda hukuken idareci olan hükümdarların listesidir.
Dijital antropoloji, insan ile dijital teknolojilerin ilişkisi üzerine çalışan diiplindir. Antropoloji ile teknolojinin kesiştiği alanlara eğilir.
Douglas Harper 1948'de St. Paul, Minnesota'da doğan sosyolog ve fotoğrafçı. 1970 yılında Macalester College'dan mezun oldu. Brandeis Üniversitesi'nde sosyoloji doktorası yaptı. Doktora çalışması olarak Good Company - A Tramp Life adlı ünlü eserini yazdı. Harper bu çalışmasında, yük trenlerinde yaşayan ve yol boyunca bulduğu işlerde çalışan avarelerle 32 bin kilometre yol aldı ve fotoğraflar çekti.
Kişi ya da şahıs, akıl, ahlak, bilinç gibi özellikleri olan ve akrabalık, mülkiyet, yasal sorumluluk gibi kültürel temelli sosyal ilişkilere sahip insani varlıktır. Kişiliğin, yani bir varlığı kişi yapan şeyin ne olduğu kültürlere ve bağlamlara göre değişiklik gösterir.
Walter Burkert , Yunan mitolojisi ve kültü alanında uzmanlaşmış Alman âlim. İsviçre'deki Zürih Üniversitesi'nde klasikler profesörü olarak İngiltere ve ABD'de ders vermiştir.

George Emanuel Marcus, Kaliforniya Üniversitesi, Irvine'da seçkinlerin antropolojisine odaklanan Amerikalı bir antropoloji profesörüdür.
Michael MJ Fischer, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde Antropoloji ve Bilim ve Teknoloji Çalışmaları bölümlerinde Andrew W. Mellon Beşeri Bilimler Profesörü olarak görev yapmaktadır. Harvard Tıp Okulu Global Sağlık ve Sosyal Tıp Bölümü'nde de ders vermektedir.
Carol Lowery Delaney, Amerikalı antropolog, akademisyen ve yazardır.
Etnolojik film, etnoloji ve etnografya alanında üretilen bir çeşit belgesel film. Etnolojik filmlerin amacı yabancı kültürleri içinde bulundukları sosyokültürel ve sosyoekonomik çevrelerinde kaydederek, bu kültürlerin yaşam şartlarını, normlarını ve değerlerini anlamak ve incelemektir. Etnolojik filmin en önemli özelliği sadece belirli bir etnik grup ya da yerli halkın filmin konusunu belirlemesidir.

Irawati Karve, Hindistan, Maharaştra'dan öncü bir Hint sosyolog, antropolog, eğitimci ve yazardır. Hindistan'da Hint Sosyolojisi ve Sosyolojisi'nin kurucusu G. S. Ghurye'nin öğrencilerinden biridir. İlk kadın Hint Sosyolog olduğu iddia edildi.

Başlangıçta Pensilvanya Üniversitesi Arkeoloji ve Antropoloji Müzesi olarak bilinen Penn Müzesi, Pensilvanya Üniversitesi'nde bulunan bir arkeoloji ve antropoloji müzesidir. Philadelphia'nın University City semtinde, 33rd ve South Streets'in kesiştiği noktada Penn'in kampüsünde yer almaktadır. 1,3 milyondan fazla eser barındıran müze, dünyanın en kapsamlı orta ve yakındoğu sanat koleksiyonlarından birine sahiptir.