
Otomobil, yolcu veya yük taşımak üzere tasarlanmış, motorlu ve tekerlekli kara ulaşım aracı. Otomobil, yakıtla çalışan bir motor sayesinde hayvan gücü kullanılmadan, itmeden veya çekmeden hareket edebilen ve üzerindekileri de taşıyabilen bir taşıttır. Halk arasında -ve bundan sonra bu maddede de- "araba" olarak isimlendirilir ve bilinir.
Nissan Jidōsha Kabushiki Gaisha (日産自動車株式会社) veya kısaltılmış haliyle Nissan, (日産) çok uluslu Japonya merkezli otomotiv şirketi.

Subaru, Fuji Heavy Industries tarafından 1953 yılında kurulan Japon otomobil üreticisi. Subaru'nun ana firması Fuji Heavy Industries şu an Toyota ile kardeş firmadır. Toyota FHI'ın hisselerinin %16.5'ini elinde tutmaktadır.

Kamyon, ağır yük taşımaya yarayan motorlu araçtır. Otomobil prensibine göre çalıştıklarından teknik sınıflandırmada büyük yük otomobili olarak tanımlanırlar. Türkçede genellikle uluslararası kara yolu taşımacılığında kullanılan, çok dingilli uzun kamyonlara tır denir. Bu sözcük Türkçeye TIR anlaşması gereğince TIR levhası taşıyan ve uluslararası taşımacılık yapan uzun kamyonlardan geçmiştir.

Nagoya Chūbu bölgesi'nin en büyük şehri, en çok nüfuslu dördüncü şehri ve 2020'de 2.3 milyonluk nüfusuyla Japonya'nın en kalabalık üçüncü kentsel bölgesidir. Ülkenin en büyük adası Honshū'adasının orta-güney kesiminde ve Pasifik Okyanusunun kıyısındadır. Nagoya, Aichi Eyaleti'nin başkenti ve en kalabalık şehridir. Şehir, Tokyo, Osaka, Kobe, Yokohama ve Chiba ve Hakata birlikte Japonya'nın en önemli liman şehirlerinden biridir. Nagoya, 2020'deki 10.11 milyon nüfuslu Japonya'nın en kalabalık üçüncü metropolitan alanı Chūkyō metropolitan alanının ana şehridir.
Otomobil segmentleri, otomobillerin boyut, hacim, fiyat, performans gibi kriterlerle değerlendirilerek oluşturulan sınıflandırmadır.

Otomotiv endüstrisi, terim anlamı olarak, motorlu taşıtları tasarlayan, geliştiren, üreten ve pazarlayan iş sektörüdür. 2007 yılı itibarıyla, tüm dünyada 73 milyondan fazla motorlu araç üretildi. Otomotiv sanayii, tüm sanayileşmiş ülkelerde ekonominin lokomotifi olarak kabul edilmektedir. Sektörün ekonomideki sürükleyici-lokomotif etkisinin nedeni, diğer sanayi dalları ve ekonominin diğer sektörleri ile olan çok yakın ilişkisidir. Otomotiv sanayii demir-çelik, petro-kimya, lastik gibi temel sanayi dallarında başlıca alıcı ve bu sektörlerdeki teknolojik gelişmenin de sürükleyicisidir. Turizm, altyapı ve inşaat ile ulaştırma ve tarım sektörlerinin gerek duyduğu her çeşit motorlu araçlar sektör ürünleri ile sağlanmaktadır. Bu sektördeki değişimler, ekonominin tümünü yakından etkilemektedir. Otomotiv sektörü Motorlu Taşıt Aracı üreten bir sanayidir. Dünyada toplam motorlu taşıt seri üretiminin yaklaşık %70'ini otomobil üretimi oluşturmaktadır. Türkiye'de de bu oran geçerlidir. Otomobil üretimi, diğer motorlu taşıtlara göre çok daha yüksek adetlerde yapılır. Bu suretle otomobil üretimi, güçlü bir yan sanayiini oluşturarak diğer taşıtların üretimine de destek olur. Bu nedenle otomobil üretimi, otomotiv sanayiinin temelidir..

Toyota Comfort, Toyota tarafından 1995-2017 yılları arasında üretilen bir otomobil modelidir. Araç genellikle taksi olarak kullanmak için tasarlanmış olup özellikle Japonya, Hong Kong ve Singapur gibi ülkelerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Toyota Crown, Toyota tarafından 1955 yılından beri üretilen üst orta sınıf otomobil modelidir. Genellikle Japonya ve bazı Asya pazarlarında satılmaktadır. Aracın rakipleri Avrupa'da BMW 5 Serisi, Mercedes E Serisi ile Audi A6 ve Japonya pazarında ise Honda Legend ve Nissan Fuga'dır.

Otomotiv mühendisliği, taşıt mühendisliğinin bir koludur, makine mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, yazılım mühendisliği ve güvenlik mühendisliği dallarının tasarımda ve üretimde ortak olarak çalışmasıyla yapılır. Motosikletler, otomobiller, otobüsler ve kamyonlar otomotiv mühendisliğinin ana uğraş alanlarıdır.

Elektrikli otomobil, elektrik enerjisi ile çalışan otomobillere verilen isimdir. Elektrikli otomobillerin, otomotiv endüstrisinde önemli bir etkisi olmaktadır. Bu model arabalar yakıt tasarrufu yanında şehir kirliliğini ve karbon emisyonunu azaltmaktadır. Karbondioksit emisyonunun azalma derecesi elektrik üretimine bağlı olup %50'lik bir azalma beklenmektedir. Karbondioksit emisyonunun azalma derecesi elektrik üretimine bağlı olup %50'lik bir azalma beklenmektedir. Enerji toplamaları için şarj istasyonu kurulur.

Nissan Silvia, Nissan tarafından 1964-1968 ve 1974-2002 yılları arasında üretilen coupe spor otomobil modelidir.
FAW Group Corporation, merkezi Çangçun'da bulunan bir Çinli devlet otomotiv şirketidir. FAW'ın başlıca ürünleri otomobiller, otobüsler, hafif, orta ve ağır sınıf kamyonlar ve otomobil parçalarıdır. FAW, 1958 yılında ülkenin ilk yerli binek otomobili olan Hong Qi'yi üretmiştir. SAIC Motor, Dongfeng Motor Corporation ve Changan Automobile ile beraber Çinin "Büyük Dörtlü" devlet otomotiv şirketidir. Bestune, Hongqi, Huali, Jetta, FAW Jiefang, FAW Oley, Ranz, Tianjin FAW markaları altında modeller üretir.

Mazda Roadpacer AP, Mazda tarafından 1975-1977 yılları arasında üretilen üst sınıf otomobil modelidir. Araç, Holden HJ ve HX serisi Premier temelli olup Avustralya'dan ithal edilmekteydi ve motor ve şanzımanları Mazda tarafından takılmaktaydı. Roadpacer dönemin diğer Japon amiral gemisi sedanlar olan Toyota Century, Nissan President, Isuzu Statesman de Ville ve Mitsubishi Debonair ile rekabet etmekteydi.

Kei otomobil, Japonya'da mini sınıf binek otomobiller ile mikrovan ve kamyonetler için kullanılan araç kategorisidir. Kei otomobiller Japon hükûmeti tarafından belirlenen vergi ve sigorta yönetmeliklerine uymak için tasarlanmışlardır ve kırsal alanlarda araç için yeterli otopark onaylama zorunluluğundan muaf tutulmaktadırlar. Japonya'daki otomobillerin %40'ını oluşturmalarına karşın ihracat pazarlarında az karlı olmaktadırlar.

Kiichiro Toyoda, Japon iş adamı ve Toyota şirketinin kurucusudur. Sakichi Toyoda'nın oğludur. 1937 yılında Toyota şirketini kurmuştur.

Nissan Prince Royal, Nissan tarafından İmparatorluk Sarayı için üretilen bir limuzin modelidir.

Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, Fransa merkezli Renault ile Japonya merkezli Nissan arasında yapılan bir stratejik ortaklıktır. Ortaklık, 27 Mart 1999 tarihinde Renault-Nissan Alliance adıyla kurulmuş olup 2017 yılında Nissan'ın 2016'da Mitsubishi Motors'un %34'lük hissesini satın almasıyla günümüz adını aldı. Merkezi Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yer almaktadır.

Isuzu Bellel, Japon otomobil üreticisi Isuzu tarafından 1961'den 1966'ya kadar üretilen bir kompakt otomobildi. Bu, şirketin ilk bağımsız tasarımı ve ayrıca Japonya'nın dizel motorlu ilk binek otomobili oldu. Bellel Express adı verilen dört kapılı bir sedan ve beş kapılı bir station wagon olarak mevcuttu. Bellel Express, o zamanlar Japonya'da olduğu gibi teknik olarak ticari bir araçtı. "Bellel" adı, İngilizce "çan" kelimesinin 50'ye eşit olan Romen rakamı "L" ile birleştirilmesinden kaynaklanmıştır ve bu nedenle adın "elli çanı" temsil etmesi gerekiyordu ve Japonya'da özel öneme sahip terimleri kullanan ürünleri adlandırmak için Isuzu'daki bir geleneği yansıtır. Üretim, Ekim 1964'te Tokyo'da düzenlenen 1964 Yaz Olimpiyatları için zamanında başladı ve Nisan 1962'de belirli Japon şehirlerinde ilk piyasaya sürüldü.
Sovyetler Birliği'ndeki otomotiv endüstrisi, 1929'dan 1991'e kadar Sovyetler Birliği içerisinde varlık göstermişti. Endüstri 1920'lerin sonu ve 1930'ların başında, ilk beş yıllık plan sırasında büyük araba üretim fabrikalarının kurulması ve Moskova'daki AMO fabrikasının yeniden düzenlenmesi ile başladı ve 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasına kadar devam etti.