Şinkansen, Japonya'da Japan Railways tarafından işletilen yüksek hızlı demiryolu ağıdır. Ağın en yüksek işletme hızı 240–320 km/h arasında olup, kuzeyde Hokkaido'da devam eden bir bağlantı inşaatı ile birlikte Honshu ve Kyushu adalarındaki çoğu büyük şehri birbirlerine bağlamaktadır.
Afyonkarahisar Ali Çetinkaya Garı, eskiden Afyonkarahisar Garı, Afyonkarahisar'ın il merkezi Ali Çetinkaya Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin ana tren istasyonudur.
Japan Railways veya yaygın adıyla JR Group, 1 Nisan 1987 tarihinde devlete ait Japonya Ulusal Demiryolları'nın özelleştirilmesi sonucu kurulan yedi demiryolu şirketi grubudur.
Gaziemir Tren İstasyonu, İzmir'in Gaziemir ilçesi Dokuz Eylül Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.
Develi Tren İstasyonu, eskiden Develiköy Tren İstasyonu, İzmir'in Menderes ilçesi Develi Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.
Pancar Tren İstasyonu, eskiden Kayas Tren İstasyonu, İzmir'in Torbalı ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.
Kuşçuburun Tren İstasyonu, eskiden Trianda Tren İstasyonu, İzmir'in Torbalı ilçesi Kuşçuburun Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.
Çin'de ulaşım, son yıllarda büyük bir büyüme ve genişleme yaşamıştır. Havaalanları, yollar ve demiryolu inşaatı, Çin'deki önde gelen iş kaynaklarındandır.
Tōkaidō Shinkansen, Japonya'da Central Japan Railway Company tarafından işletilen bir shinkansen demiryolu hattıdır. 1 Ekim 1964 tarihinde açılmış olup dünyanın ilk yüksek hızlı demiryolu hattıdır. Hat 515.4 km uzunluğunda olup Tokyo ve Osaka kentlerini birbirine bağlamaktadır. Hat ilk açıldığında maksimum işletme hızı 200 km/saat iken günümüzde 300 km/saat'in üzerinde işletilebilmektedir. Japonya'da en sık kullanılan Shinkansen hattıdır.
Japonya'nın posta tarihi ve posta pulları, Japonya'nın postacılık tarihi ve pulculuk mirasının bir yoklamasıdır. Japonya'nın posta tarihi ve posta pullarının hikâyesi yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Ülkenin ilk modern posta servisi, 1871'de profesyonel olarak Kyoto ve Tokyo arasında seyahat ile başlamış olup daha sonra Osaka ile de başlamıştır. Bu, Meiji döneminin Japonya tarihinde simgelediği hızlı sanayileşme ve toplumsal yeniden yapılanmanın ortasında gerçekleşti. Ülkenin demiryolu teknolojisinin gelişme sürecinin göz önüne alındığında, Japonya'nın büyüyen posta sistemi, atlı çekme yöntemlerinin yanı sıra çekçekler de dahil olmak üzere büyük ölçüde insan kaynaklı taşımacılığa dayanıyordu. Örneğin, Japonya'nın posta hizmetinin 50. yıldönümü anısına 1921 yılında hükûmet, posta taşıyan cesur binicileri gösteren dekoratif kartpostallar yayınladı.
Denizli Garı, Denizli'ın Merkezefendi ilçesi Sümer Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin ana tren istasyonudur.
Söke Garı, Aydın'ın Söke ilçesi Yenicamii Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin ana tren istasyonudur.
Belevi Tren İstasyonu, eskiden Kozpınar Tren İstasyonu, İzmir'in Selçuk ilçesi Belevi Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.
Bozanönü Tren İstasyonu, Isparta'nın Gönen ilçesi Senirce köyünde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.
Gümüşgün Tren İstasyonu, eskiden Baladız Tren İstasyonu, Isparta'nın Gönen ilçesi Güneykent beldesi Gümüşgün (Baladız) Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.
Japonya Ulusal Demiryolları (JNR), Japonya'nın eski ulusal demiryolu ulaşımı şirketiydi. Şirket, 1 Haziran 1949 tarihinde eski Japonya Hükûmet Demiryolları'nın yerine kurulmuştur. Şirketin merkezi Tokyo'nun Chiyoda semtinde yer almaktaydı.
Afyonkarahisar Şehir Garı, eskiden Afyonkarahisar Garı ya da halk arasındaki adıyla İzmir İstasyonu, Afyonkarahisar'ın il merkezi Selçuklu Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait eski hemzemin ana tren istasyonudur.
Fenerbahçe Tren İstasyonu, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda, Kadıköy ilçesi Fenerbahçe Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait eski hemzemin tren istasyonudur.
Seyitler Tren İstasyonu, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Seyitler köyünde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.
Japonya'da ulaşım, modern ve oldukça gelişmiştir. Japonya'nın ulaştırma sektörü enerji verimliliğiyle öne çıkmaktadır: demiryolu ulaşımının yüksek payı ve düşük genel seyahat mesafeleri sayesinde diğer ülkelere kıyasla kişi başına daha az enerji kullanıyor. Japonya'da ulaşım, uluslararası karşılaştırmada da oldukça pahalıdır; bu durum, özellikle otomobil taşımacılığında yüksek geçiş ücretleri ve vergileri yansıtmaktadır.