Hasan Gökhan Şaş, orta saha mevkiinde oynamış Türk eski millî futbolcu, futbol antrenörü ve yorumcusu.
Hasan Kabze, Türk eski millî futbolcudur.
Kelâm ya da İlm-i Kelâm ; İslâm dininin akāid konularını irdeleyen ve tarihî olarak bu çerçevede gelişen dinî-felsefî teorilerle ilgilenen ilim dalı. Bu anlamda kelâm, imanla ilgili konu ve sorulara izâh ve ispat getirme amacıyla geliştirilen teolojik felsefenin adıdır.
Mutezile, İslam dininde bir itikadi mezhep. Mutezile, sözcük olarak "ayrılanlar, uzaklaşanlar, bir tarafa çekilenler" anlamına gelir. Büyük günâh işleyen kimsenin iman ile küfür arası bir aşamada olduğunu söyleyerek Ehl-i Sünnet âlimlerinden Hasan-ı Basrî'nin dersini terk eden Vâsıl bin Atâ ile ona uyanların oluşturduğu mezhep bu adla anılır. Mutezile ise kendini "ehlü'l-adl ve'ttevhîd" diye adlandırır. Mutezile mezhebinden olan kişiye Mutezili denir. Özellikle kader ve kaza konularındaki yorumları ve inançları nedeniyle İslam dinindeki diğer mezheplerden ayrılmışlardır; ama yine de İslam dininin çoğunluğunu oluşturan mezheplerden, Ehl-i Sünnet, Mutezile'yi İslam dışı saymamaktadır. Akılcı bir mezhep olan Mutezile, mantık kurallarıyla çelişir gördüğü âyet ve hadisleri Ehl-i Sünnet'ten farklı biçimde yorumlamış ve bu yorumlarında akla öncelik vermiştir. Sonuç olarak Mutezile mezhebi, gerek akla çok değer vermesi ve özellikle de Abbâsîler döneminde felsefe ile girdiği yakın ilişkiler dolayısıyla barındırdığı felsefi metot ve görüşleri nedeniyle fazlasıyla eleştirilmiştir. Özellikle de nass ile aklın çeliştiğini düşündükleri noktalarda sıklıkla nassı akla uygun gelecek biçimde yorumlamaları diğer mezheplerde büyük tepki uyandırmıştır. Modern zamanlardaki bazı araştırmacı ve İslam tarihçileri de Mutezile mezhebini akla verdiği önem ve yöntemleri bakımından, çeşitli konularda rasyonalist olarak tanımlar. Mutezile mezhebinin kendi içinde barındırdığı beş ana öğesi vardır, bu öğelerin ilki olan ve İslam dininin de ilk öğesi olan tevhidin bu beş ana öğenin temeli olduğunu öne sürerler. Bazı cemaat ve mezhepler bu düşünceye karşı çıkmıştır.
Cennet, dinî kozmoloji veya transandental felsefede gök, yedi gök, uçmak, behişt gibi adlarla da anılan ilah, melek, cin, aziz, yeniden dirilmiş atalar gibi varlıkların yaşadığı, köken aldığı veya hüküm sürdüğüne inanılan yer. Bazı dinî inanışlara göre cennet yaratıkları yeryüzüne inebilir (reenkarnasyon) ve yerde yaşayanlar ölümlerinden sonra, bazı özel durumlarda yaşamakta oldukları hayat devam ederken cennete gidebilirler.
Hasan Âli Yücel, Türk felsefe öğretmeni, eski millî eğitim bakanı, Köy Enstitüleri'nin kurucusudur.
Hasan Esat Işık ya da Hasan Fikret Işık, Türk diplomat ve siyasetçi.
Galibîlik, Hacı Galip Hasan Kuşçuoğlu tarafından kurulmuş tarikattır. Kuşçuoğlu, 1993 yılında Kâdirî ve Rufaî tarikatlarının birleşiminden yeni bir kol olarak ayrı bir tarikat verildiğini ilân etti ve hâli hazırda var olan 12 tarike ek olarak kendi ismiyle anılan Gâlibîlik tarikatını 13. tarik olarak tanıttı.
Hasan Şemi Ergin, Türk siyasetçidir.
Hasan Sağlam, Türk asker ve siyasetçi.
Hasan Vezir, Türk eski millî futbolcu ve teknik direktör.
Hasan Özer, Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. 1. Lig ekiplerinden Altınordu kulübünü çalıştırmaktadır.
Hasan Ali Kaldırım, Almanya'da yetişmiş Türk millî futbolcudur. Süper Lig takımlarından Kayserispor'da forma giymektedir.
Hasan Yüksel Gençlik Geliştirme teknik direktörü, akademisyen, futbol adamı.
Hasan Şengün, Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. Samsunspor ve Trabzonspor'un eski futbolcularındandır.
Hasan Çelik Türk millî futbolcu, teknik direktör. Forvet mevkiinde forma giymiştir.
İbn eş-Şâtir, 14 .yüzyılda yaşamış Arap gökbilimci.
Hüsam Hasan, forvet pozisyonunda görev yapmış Mısırlı millî futbolcu ve teknik direktör.
Bosna-Hersek, 5-21 Ağustos tarihleri arasında Rio'da düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyatları'nda 5 farklı branşta 11 sporcu ile temsil edilmiştir.
Talihli Amele, yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı, başrollerinde İlyas Salman ve Hümeyra'nın olduğu 1980 yapımı Türk filmi.