
Voleybol, geleneksel altı kişilik salon oyunu ve daha yeni olan plaj voleybolu oyunu olmak üzere Yaz Olimpiyat Oyunları'nda iki disiplinde oynanan sporlardan biridir. Salon voleybolu, 1957 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen 53. oturumunda Olimpiyat programına eklendi ve ilk müsabakalar Tokyo'da düzenlenen 1964 Yaz Olimpiyatları'nda yapıldı. Sovyetler Birliği, Tokyo'daki erkekler altın madalyası da dahil olmak üzere, voleybolun da dahil olduğu ilk beş Olimpiyatta hem erkeklerde hem de kadınlarda madalya kazandı. Japonya kadın takımı, açılıştaki Olimpiyat voleybol yarışmasında altın madalya kazandı ve sonraki iki oyunda gümüş madalya kazandı. 1976 Montreal Olimpiyatları'nda Polonya erkek takımı, kadınların 1964 ve 1968'de bronz madalya kazanmasının ardından bu sporda ülkenin tek altın madalyasını kazandı. 1980 Moskova Olimpiyatları'nda ev sahibi takım her iki yarışmada da altın madalya kazandı. Bulgaristan takımı erkekler ve kadınlar turnuvasında sırasıyla bir gümüş ve bir bronz iki madalya kazandı. Amerika Birleşik Devletleri voleybolda ilk madalyasını erkeklerde altın, kadınlarda gümüş olmak üzere 1984 Los Angeles Olimpiyatları'nda kazandı. Çin Halk Cumhuriyeti, ilk kez bir Olimpiyat voleybol müsabakasına katılarak Los Angeles'taki kadınlar yarışmasında altın madalya kazandı. Amerika Birleşik Devletleri, Seul'de düzenlenen 1988 Yaz Olimpiyatları'nda erkeklerde altın madalyasını başarıyla korudu ve Peru, voleyboldaki tek madalyasını kadınlar yarışmasında gümüş madalyayı kazanarak aldı. Sovyetler Birliği, son olimpiyatlarında erkeklerde gümüş, kadınlarda ise altın madalya kazandı. Sovyetler Birliği'nin 1991'de dağılmasının ardından, bağımsızlığını yeni kazanan 15 ülkeden 12'si Barselona'da Birleşik Takım olarak birlikte yarıştı. Kadınlar yarışmasında Birleşik Takım gümüş madalyayı kazanırken, Küba üst üste üç altın madalyasından ilkini kazandı. Erkekler müsabakasında Brezilya sporda ilk altın madalyasını, Hollanda ise ilk genel madalyasını kazandı.
Vehbi Akdağ, Türk millî güreşçi. 1972 Yaz Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanmıştır.

Benin, Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 2008 Yaz Olimpiyatları'na, üç sporda beş sporcuyla katıldı. İlk kez 1972 Yaz Olimpiyatları'nda temsil edilen ülke, Yaz Olimpiyatları tarihindeki dokuzuncu katılımını gerçekleştirdi. Daha önceki hiçbir etkinlikte madalya kazanamayan Beninli sporcular, yarıştıkları etkinliklerin hiç birinde eleme turunu geçemedi.
Jerzy Paweł Gorgoń, Polonyalı eski millî futbolcudur. Górnik Zabrze'de uzun yıllar forma giymiştir.

Olga Szabó-Orbán, dünya şampiyonu Rumen eskrimci; 1962'de ferdi olarak, 1969'da ise takımıyla birlikte Dünya Şampiyonu unvanını elde etmiş sporcu. Olimpiyatlarda ülkesini beş kez temsil etti. 1956 Olimpiyatlarında ferdi olarak gümüş madalya kazandı. 1968 ve 1972 Yaz Olimpiyatları'nda da, takımıyla birlikte gümüş madalya sahibi oldu.

Lia Manoliu, Rumen disk atıcı. Kariyerinde bir altın ve iki bronz Olimpiyat madalyası olan sporcu, tarihte altı Olimpiyat gören ilk atlet olmuştu.

Elisabeta Lipă, Rumen kürekçi ve siyasetçidir. Kürek kariyerini sonlandırmış olup altı Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etmiştir ve kazandığı beş altın, iki gümüş ve bir bronz madalyayla oyunlar tarihinin en çok madalya kazanan kürekçisi konumunda bulunmaktadır. Kürek kariyerinin ardından Romanya Kürek Federasyonu başkanı, CS Dinamo București ve Romanya gençlik ve spor bakanı dahil olmak üzere çeşitli makamlarda görev almıştır.

Bujor Hălmăgeanu, defans pozisyonunda görev yapmış Rumen eski millî futbolcu ve teknik direktördür.

Toma Simionov, Rumen eski sprint kanocu.

Virginia Bonci Ioan, Rumen atlet.

Bangladeş, 1984'ten bu yana dokuz olimpiyat oyununda yarışmıştır. Bundan önceki tarihlerde yapılan 1900 - 1936 arasındaki olimpiyatlarda Hindistan adına; 1948 - 1968 arasındaki oyunlarda ise Pakistan adına katılmıştır. Bangladeş bugüne kadar katıldığı oyunlarda herhangi bir madalya kazanamamıştır. Bununla birlikte Bangladeş bugüne kadar herhangi bir kış olimpiyatına yarışmacı göndermemiştir.

Orta Afrika Cumhuriyeti, ilk olimpiyatlarına 1968 yılında katılmıştır. 1972 olimpiyatlarına katılmayan ülke, 1976 ve 1980 olimpiyatlarını boykot ederek katılmamıştır. Ülke bugüne kadar kış olimpiyat oyunlarına hiçbir sporcu göndermemiştir. Bugüne kadar katıldıkları olimpiyat oyunlarında hiçbir madalya kazanamamıştır.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, mevcut ülke ismini almadan önce Kongo Kinşasa ismiyle ilk olarak 1968 Yaz Olimpiyatları'na katılmıştır. Ülke bir sonraki olimpiyat organizasyonuna tam 16 yıl sonra 1984 yılında, bu defa Zaire ismiyle katılmıştır. Ülke 2000 yılından beri oyunlarda Demokratik Kongo Cumhuriyeti ismiyle yarışmaktadır. Bugüne kadar hiçbir kış olimpiyatına sporcu göndermeyen ülke, hiçbir olimpiyat etkinliğinde madalya kazanma başarısı gösterememiştir. Bu alanda Bangladeş'ten sonra dünya'da olimpiyat madalyası kazanamayan en kalabalık 2. ülke konumundadır.

Sierra Leone 1968 yılından beri yaz olimpiyat oyunlarına sporcu göndermektedir. 1972 olimpiyatlarına katılmayan Sierra Leone, 1976 olimpiyatlarını boykot etmiştir. Ülke, bugüne kadar herhangi bir madalya kazanam başarısı gösterememiştir. Ayrıca bugüne kadar kış olimpiyatlarına herhangi bir sporcu göndermemiştir.

Arnavutluk ilk olarak 1972 yılında Münih'te düzenlenen Yaz Olimpiyat Oyunlarına katıldı. Bu oyunları takip eden 4 olimpiyata katılmadılar. 1980, 1984 ve 1988 yıllarında yapılan organizasyonları boykot etmişlerdir. 1992 Barcelona olimpiyatları ile birlikte bugüne kadar tüm olimpiyatlara ise katılım sağlamışlardır. Bu güne kadar katıldıkları olimpiyatlarda herhangi bir madalya alma başarısı gösterememişlerdir.

Anișoara Cușmir-Stanciu Romanya'yı temsil eden emekli uzun atlamacı.

Gheorghe Berceanu, Rumen hafif sıklet bir milli güreşçiydi. 1969 ve 1970'de dünya şampiyonluğu, 1970, 1972 ve 1973'te Avrupa şampiyonluğu, 1972'de Münih'teki Olimpiyat oyunlarında altın madalya ve 1976'daki oyunlarda ise Montreal'de gümüş madalya kazanmıştır. Berceanu kariyerinin büyük bir çoğunluğunu Steaua Bükreş'te geçirmiş ve daha sonra antrenör olarak görev almıştır.

Alina Astafei ya da 1995'ten önce tanınan ismiyle Galina Astafei, Rumen asıllı Alman atlettir. 1990'larda dünyanın önde gelen yüksek atlamacılarından biriydi. Romanya'yı temsil ederek, 1992 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalyası sahibi oldu. Almanya'yı temsil ederken, 1995 Dünya Şampiyonası'nda ve 1995 Salon Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı.
Viktor Fyodoroviç Mamatov, Sovyet biatlet. Grenoble'daki 1968 Kış Olimpiyatları'nda Sovyet bayrak takımıyla altın madalya kazandı. 1968 Olimpiyatlarında Bayrak Taşıyıcısıydı.

Mircea Grabovschi, Rumen hentbolcu ve çalıştırıcı.