İçeriğe atla

Itty Bitty Titty Committee

Itty Bitty Titty Committee
YönetmenJamie Babbit
SenaristTina Mabry, Abigail Shafran
OyuncularMelonie Diaz, Nicole Vicius, Daniela Sea
CinsiSinema filmi
Süre87 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce

Itty Bitty Titty Committee, Jamie Babbit tarafından yönetilen, lezbiyen teması içeren, feminist komedi filmi.

Teddy Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

Konusu

Anna, üniversite tarafından reddedilmiş, kız arkadaşı kendisinden ayrılmış ve kız kardeşi evlenmek üzeredir. Sadie isminde bir kızla tanışır ve Sadie onu Clits In Action - C(i)A adında radikal feminist bir gruba davet eder.[1] Grup ile yasadışı aktivizm içinde yer alır ve günlük hayatında daha agresif biri olmaya başlar.

Anna, Sadie'den hoşlanmaya başlar, fakat Sadie Courtney adında, kendisinden yaşça büyük bir kadınla beraberdir. Courtney C(i)A'in eylemlerine sıcak bakmamaktadır.

Anna ve Sadie birlikte feminist eylemler düzenlerken farkında olmadan birbirlerinin çekimlerine kapılacaklardır.

Kaynakça

  1. ^ "Review of "Itty Bitty Titty Committee" by Danielle Riendeau". 20 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2015. 

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kurt Cobain</span> Nirvana vokalisti

Kurt Donald Cobain, Amerikalı şarkıcı-söz yazarı, müzisyen ve sanatçı. Nirvana grubunun vokalisti, ritim, solo gitaristi ve ana söz yazarıydı. Cobain'in besteleri, kaygıyla beslenen şarkı yazarlığı ve düzen karşıtı kişiliği sayesinde ana akım rock müziğinin tematik geleneklerini genişletti. Sıklıkla X Kuşağının sözcüsü olarak ilan edildi ve alternatif rock tarihindeki en etkili müzisyenlerden biri olarak kabul edildi.

Maskülizm esas olarak erkeklerin deneyimleri üzerine kurulmuş toplumsal teori ve politik bir hareket tarzıdır. Maskülizmin çoğu sözcüsü bir yandan toplumsal ilişkilerin eleştirisini yaparken bir yandan da toplumsal cinsiyet (gender) eşitsizlik ve erkeklerin hakları ve sorunları gibi konular üzerine yoğunlaşmaktadırlar. Maskülizmi savunan kişiye "maskülist" denir. Tarihte bu adlandırmaya uygun görüşleri (maskülizmi) ilk kez ortaya koyan kişi sosyalist bir teorisyen olan Ernest Belfort Bax idi. Bununla birlikte zaman içinde maskülist çevrelere muhafazakâr kesimler de dahil olmuştur.

Radikal feminizm, 1970'lerde kadın hareketlerinin en güçlü olduğu dönemlerde en çok sözü geçen iki akımdan biridir. Kadın sorununun temeline inmeye çalışmışlar, sorunu ataerki (patriyarka) olarak tanımlamışlardır. Radikal feminizm, toplumda temel kötülüğün toplumun üzerinde şekillendiği kadına yönelik baskı olduğu ve düzenlenmeye karşı çıkmanın temelini tüm standart cinsiyet rolleri ve erkek hakimiyetine karşı çıkmakta gören feminizmin bir koludur.

<span class="mw-page-title-main">Anna Kurnikova</span>

Anna Sergeyevna Kurnikova, Rus eski profesyonel tenisçi, model ve Amerikalı televizyon kişiliğidir. Görünüşü ve ünlü olması, onu dünya çapında en iyi bilinen tenis yıldızlarından biri yaptı. Şöhretinin zirvesindeyken, Kournikova'nın resimlerini arayan hayranları, adını Google Arama'daki en yaygın arama dizilerinden biri haline getirdi.

<span class="mw-page-title-main">Simone de Beauvoir</span> Fransız yazar ve feminist filozof

Simone Lucie-Ernestine-Marie-Bertrand de Beauvoir, Fransız yazar ve feminist filozof. Roman, felsefe politik ve sosyal deneme, biyografi ve otobiyografi yazarı, gazeteci.

<span class="mw-page-title-main">Corey Taylor</span> Amerikalı müzisyen

Corey Taylor, Slipknot ve Stone Sour'da vokalistlik yapan Nu Metal vokalisti.

<span class="mw-page-title-main">III. Petro (Rusya)</span>

III. Petro veya Petro Feodoroviç, tam adı Karl Peter Ulrich,, 5 Ocak 1762'den 9 Temmuz 1762'ye değin Rusya imparatoru.

<span class="mw-page-title-main">Zevce satışı</span> Vikimedya liste maddesi

İngiliz bir âdet olan zevce satışı, 17. yüzyılın sonlarında, boşanmak ancak zengin insanlar için uygulanılabilir olduğu zamanlarda karşılıklı bir anlaşmayla tatminkâr olmayan evlilikleri bitirme yöntemiydi. Kişi, karısının boynuna, koluna ya da beline yular taktıktan sonra halka açık bir yerde en yüksek fiyatı verene satardı. Bu adet Thomas Hardy'nin "The Mayor of Casterbridge" adlı romanının altyapısını oluşturur. Hikâyenin başında ana karakter karısını satar, sonra yaptığı bu iş sonucu hayatı boyunca vicdan azabı çeker ve bu azap onu mahveder.

Anna Dalassini, Komninos Hanedanı'nın 11. yüzyılda yükselişinde kayda değer bir rol oynamış önemli bir Bizans soylusudur. Oğlu I. Aleksios tarafından karısının yerine kendisine Augusta unvanı verilmiştir. Oğlunun Türklere ya da diğer uluslara karşı yaptığı uzun askeri seferler sırasında imparatorluğu yönetmiştir. İmparator annesi olarak, Dukas ailesinin geçmiş entrikaları nedeniyle nefret ettiği imparator eşi İrini Dukena göre daha etkili ve güçlüydü.

Anna Megali Komnini, , Gürcü Kralı V. Bagrat'ın ikinci eşi ve Trabzon İmparatoru III. Aleksios ile karısı Theodora Kantakuzini'nin kızlarıdır. Baba bir kardeşi Giorgi'nin ölümünden sonra tac giymiş Konstantin'in annesidir.

<span class="mw-page-title-main">İntihar saldırısı</span> Kendini öldürmeye dayanan bireysel saldırı

İntihar saldırısı; bir örgütün özenle seçilmiş hedeflerde azami zayiat ve hasar yaratmak maksadıyla, kesin ölümü kabullenmiş militanlarının kendi üzerlerinde veya bir ulaşım aracına yüklenmiş olarak hedef bölgesine getirdikleri patlayıcı maddeleri, yine aynı militanların kontrolünde infilak ettirmesiyle icra ettiği, şiddet yoğunluğu yüksek, sansasyonel eylemlerdir.

<i>Karlar Ülkesi</i> 2013 yapımı Amerikan animasyon filmi

Karlar Ülkesi, Walt Disney Animation Studios tarafından üretilen ve Walt Disney Pictures tarafından dağıtımı yapılan, 19 Kasım 2013 tarihinde El Capitan Theatre'da gösterime girmiş ABD yapımı 3D bilgisayar animasyonu müzikal-fantezi filmidir. 27 Kasım 2013'te ise diğer tiyatrolar ve sinemalarda gösterime girmiştir.

<span class="mw-page-title-main">II. Mehmed (opera)</span>

II. Mehmed bestesi Gioacchino Rossini, libretto yazarlığı "Cesare della Valle" tarafından yapılmış ilk prömiyer temsili 3 Aralik 1820 tarihinde Teatro San Carlo, Napol'de temsil edilmis iki perdelik operadır. Türklerle ilgili operalar içinde en önemlilerinden biri kabul edilir.

<i>Beam Me Up Scotty</i> (mixtape)

Beam Me Up Scotty Trinidadlı-Amerikalı kayıt sanatçısı Nicki Minaj'ın üçüncü mixtape'idir. Trapaholics Records tarafından 18 Nisan 2009'da yayımlandı. Bobby V, Brinx, Busta Rhymes, Drake, Gucci Mane, Gudda Gudda, Jae Millz, Lil Wayne, Red Café, Ricky Blaze, Rocko, Ron Browz ve Shanell gibi rapçilerle düetleri vardır ve bazı şarkılarda konuk vokalleri içerir. Mixtape'in yapımcılığını DJ Holiday ve The Trapaholics üstlenmiştir. Beam Me Up Scotty, müzik eleştirmenlerinden olumlu eleştiriler aldı ve Minaj'ın hayran kitlesi de albümle beraber kuruldu. Mixtape'den çıkan "I Get Crazy" adlı şarkı, ABD'de Billboard Hot Rap Songs ve Hot R&B/Hip-Hop Songs listelerinde sırasıyla 20 ve 27. sıralara yükseldi.

Bernard Arthur Owen Williams, bir İngiliz ahlak filozofuydu. Yayınları arasında Benlik Sorunları (1973), Etik ve Felsefenin Sınırları (1985), Utanç ve Gereklilik (1993) ve Doğruluk ve Doğru Sözlülük (2002) yer almaktadır. 1999 yılında şövalye ilan edilerek Sir unvanı verilmiştir.

Feminist etik, geleneksel etik teorilerinin, çoğunlukla erkek egemenliğinde olduğu için, kadının ahlaki deneyimine az değer verildiği inancına dayanan bir etik yaklaşımdır ve bu nedenle etiği dönüştürmek için bütüncül bir feminist yaklaşımla yeniden şekillendirmeyi seçer.

Mizrahi feminizmi, İsrail feminizmi içinde Mizrahi kadınlarını Mizrahi-Aşkenaz Yahudileri ve erkek-kadın ikili kategorilerinden çıkarmaya çalışan bir harekettir.

<span class="mw-page-title-main">Otoerotizm</span>

Otoerotizm, kişinin özellikle içsel uyaranların etkisiyle kendine yönelik bir cinsel çekim hissetmesidir.

<span class="mw-page-title-main">Mona Caird</span>

Alice Mona Caird bir İngiliz romancı ve deneme yazarıdır. Feminist yazıları ve görüşleri 19. yüzyılın sonlarında tartışmalara yol açtı. Aynı zamanda hayvan hakları ve sivil özgürlüklerin savunucusuydu ve Yeni Kadın'ın kamusal alandaki çıkarlarının geliştirilmesinde rol oynadı.

Feminizm tarihi, kadınlara eşit hakların sağlanmasını amaçlayan hareketlerin ve ideolojilerin kronolojik veya tematik anlatılarını içerir. Dünyanın dört bir yanındaki feministlerin sebepleri, hedefleri ve niyetleri ; zamana, kültüre ve ülkeye bağlı olarak değişmiş olsa da çoğu Batılı feminist tarihçi, kadın haklarını elde etmek için çalışan tüm hareketlerin, feminizm terimini kendilerine uygulamamış olsalar bile feminist hareket olarak değerlendirilmeleri gerektiğini iddia ediyorlar. Diğer bazı tarihçiler "feminist" terimini modern feminist hareket ve onun devamıyla sınırlandırır ve daha önceki hareketleri tanımlamak için "protofeminist" etiketini kullanır.