İçeriğe atla

Itinerary dosyası

ITN Yol programı dosyası
Dosya Uzantısı:.itn
MIME tipi:application/itn
Şundan genişletildi:TXT

ITN, TomTom cihazları için bir güzergâh veri biçimi olarak tasarlanmış bir dosya biçimidir.

Bu destek noktalarını kullanarak güzergâhlar tanımlamak için kullanılır. Biçimi TomTom için özel olmaktadır. Veri deposu konumunu, adını ve mevki türünü ve bu şekilde GPS cihazları ve yazılım paketleri arasında veri alış verişi için kullanılabilir. Bu tür bilgisayar programları kullanıcı, örneğin, oluşturma ve güzergâh değiştirmek için izin verir.

Veri türleri

Dosya biçimi içinde her satır bir destek yol noktasını tutan olduğunu varsayar:

longitude|latitude|description|type|

Türü nasıl bu yol noktasını işlemek için belirtir:

Tür Anlamı
0 Düzenli geçiş noktası
1 Mevki devre dışı (güzergâh seyrüsefer atlanacak, Güzergâh genel bakışı silik görünür)
2 Mola veya hedef
3 Mola devre dışı (güzergâh seyrüsefer atlanacak, Güzergâh genel bakışı silik görünür)
4 Kalkış noktası (Sadece güzergâh dosyasındaki ilk madde için ayarlanmış olmalıdır)

Birimler

Enlem ve boylam WGS84 datum kullanılarak sabit nokta tam sayı sayısal olarak ifade edilir. Unutmayın bu rakamların, örneğin kayan nokta değerleri 100.000 kez vardır enlem 52.493601 5249360 olarak gösterilecektir.

Bu + veya - bu sayıların önünde izin verilmektedir.

ITN belgesine örnek

Aşağıdaki TomTom el GPS ünitesi tarafından üretilen bir ITN dosyasıdır. Bu belge ITN biçiminde saklanan ancak amacı kısa bir örnek olarak hizmet etmektir, tüm işlevleri görünmüyor.

490843|5237653|Amsterdam Central Station|4|
496283|5226712|Abcoude Park and Ride|0|
507226|5208633|Stadsbaan Utrecht|0|
509797|5199465|Company in Vianen|2|

Sınırlamaları

2014 itibarıyla TomTom cihazlar sadece en çok 255 gezi noktası kabul eder. Daha önce cihazlar 100 gezi noktası sağlayan binici ürün yelpazesi için bir istisna ile, en fazla 32 veya 48 verir. Bu açıklama alanının maksimum uzunluğu izni bilinmemektedir, çoğu uygulama 64 karakter varsayılmaktadır. Açıklaması karakter kodlaması, bazen ANSI denilen Windows-1252 (Latin alfabesi) olduğu varsayılır. Bu karakter kümesi birçok Avrupa dillerini destekleyen, 224 farklı karakter kullanılmasına izin verir. TomTom daha çok yönlü GPX biçiminin yararına ITN biçimini kullanımdan kaldırmak için 2015 yılında karar verdi. ITN hala bir içe aktarma biçimi olarak desteklenir.

Ayrıca bakınız

  • Kavramlar
    • İlgi çekici nokta
  • Dosya Biçimleri
    • GPX rotalar, pist ve gezi noktası için ölçüt.
    • KML Google Earth ile uyumlu eşdeğer biçimi.
  • Yazılım
    • GPSBabel, dosya yüklemek / indirmek / dönüştürmekte ITN için kullanılır.

Kaynakça

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ogg</span>

Ogg ya da bir diğer yazılışıyla OGG, Xiph.org Vakfı tarafından geliştirilen açık ve özgür bir çokluortam dosya biçimidir. Yazılım patentlerinin tehdidi altında olmayan bu dosya biçimi, akışkan video için optimize edilmiş yüksek kalitede çokluortam gerçeklemeleri için geliştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Mikrodenetleyici</span>

Mikrodenetleyici bir VLSI entegre devre çipinde küçük bir bilgisayar'dır. Mikrodenetleyici, bellek ve programlanabilir giriş/çıkış çevre birimleri ile birlikte bir veya daha fazla CPU kapsar.

<span class="mw-page-title-main">Unicode</span> endüstri standartı

Unicode Unicode Consortium organizasyonu tarafından geliştirilen ve her karaktere bir sayı değeri karşılığı atayan bir endüstri standardıdır. Sistemin amacı farklı karakter kodlama sistemlerinin birbiriyle tutarlı çalışmasını ve dünyadaki tüm yazım sistemlerinden metinlerin bilgisayar ortamında tek bir standart altında temsil edilebilmesini sağlamaktır. Evrensel Karakter Kümesi (UCS) olarak bilinen ISO/IEC 10646 standardı ise, her iki organizasyonun işbirliği ile aynı sayısal karşılıkları taşımaktadır. Unicode, son sürümü itibarıyla 129 farklı modern ve tarihî yazım sistemine ait 120.000'den fazla karakteri ve emoji gibi çeşitli sembol kümelerini kapsamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Portable Network Graphics</span>

PNG, "Taşınabilir Ağ Grafiği" anlamındaki (Portable Network Graphics) 'in kısaltmasıdır ve kayıpsız sıkıştırarak görüntü saklamak için kullanılan bir saklama biçimidir. PNG biçiminde paletli ya da gerçek renkte görüntüler seçimlik bir saydamlık kanalıyla saklanabilir.

Veri yapısı, bilgisayar ortamında verilerin etkin olarak saklanması ve işlenmesi için kullanılan yapı.

Koordinat sistemi, geometride herhangi bir düzlemdeki (çokkatlıdaki) bir nokta veya başka bir geometrik elemanın konumunu tam olarak belirlemek için bir veya daha çok sayı ya da koordinat kullanılan bir sistemdir. Koordinatlar basit matematikteki reel sayılardan oluşur. Fakat soyut cebir gibi bazı alanlarda karmaşık sayılar veya elemanlardan oluşabilir. Koordinat sisteminin kullanılması, geometrik problemlerin sayısal problemlere ve tersine dönüştürülmesini sağlar. Bu analitik geometrinin temelidir.

<span class="mw-page-title-main">FLAC</span> ses kodlama formatı

FLAC dijital sesin kayıpsız olarak sıkıştırılması için kullanılan bir ses kodlama formatıdır ve aynı zamanda referans kod çözümü uygulamasının adıdır. FLAC algoritması ile sıkıştırılmış sayısal ses orijinal boyutunun% 50-60'ına kadar indirgenebilir ve orijinal ses verilerinin özdeş bir kopyasına dek sıkıştırma yapabilir. Örneğin sıkıştırılmamış 1 dakikalık WAV dosyası boyutu yaklaşık 10 MB iken, FLAC dosyası 4,2-6,3 MB arasındadır.

<span class="mw-page-title-main">Seri bağlantı noktası</span>

Seri port seri bir bağlantı noktası, seri iletişim, her seferinde içeriye veya dışarıya doğru bir bit bilgi transfer eden fiziksel bir arayüzdür. Kişisel bilgisayarların tarihi boyunca terminaller veya modemler gibi cihazlar ile bilgisayarlar arasındaki veri transferi çoğunlukla seri bağlantı noktaları üzerinden sağlanmıştır. Fare, klavye, diğer çevre birimleri de bu yolla bilgisayara bağlanmaktadır.

Rsync, Unix ve Windows sistemleri için bir uygulama yazılımıdır.

GPX veya GPS eXchange Format, XML taslağı gibi tasarlanmış yazılım uygulamaları için ortak bir GPS veri biçimidir.

GPS izleme ünitesi, bir aracın tam yerini belirlemek için Küresel Konumlandırma Sistemi kullanan bir aygıttır. Kaydedilen konum verileri izleme birimi içinde saklanabilir ya da birimi gömülü, radyo veya hücresel uydu modem kullanarak, merkezi bir konum veri tabanı ya da internet bağlantılı bir bilgisayara aktarılabilir. Bu varlığın konumu, daha sonra parça çözümleme izleme yazılımı, GPS kullanarak bir harita arka planında ya gerçek zamanlı ya da aldığınız sırada görüntülenmesini sağlar. Veri izleme yazılımı, GPS özelliği ile akıllı telefonlar için kullanılabilir.

NavPix, coğrafi veri ile bir görüntüyü birleştiren teknolojisi ile Navman tarafından uygulanan özel adıdır.

Point of interest ya da POI, kişinin yararlı veya ilginç bulabileceği belirli bir noktanın konumudur. Bir örnek olarak Uzay İğnesi yerini ya da Mars'ta Olympus Mons yerini temsil eden bir noktadır. Otel, kamp, benzin istasyonları ya da modern (otomotiv) navigasyon sistemlerinde kullanılan diğer kategorilere atıf olduğunda çoğu tüketici terimini kullanır. Örneğin histoloji/patoloji/histopatoloji olarak tıbbi alanlarda, ilgi noktaları görünümünde bir alanda genel arka plan seçilir; örneğin, normal hücrelerin yüzlercesi arasından, patolog lekelenmesi üzerine diğerlerinden önce 3 ya da 4 neoplastik hücreleri bulabilirsiniz.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone 7</span> 2010da yayımlanmış, Windows Phone mobil istemci işletim sisteminin ilk sürümü

Windows Phone 7 Microsoft tarafından tanıtılan Windows Phone mobil istemci işletim sisteminin ilk sürümüdür. Microsoft Windows Mobile 6.5 sürümü ile Windows Mobile işletim sisteminin son versiyonunu yayınlamış ve bununla işletim sistemine son vermiştir. Bundan sonra Microsoft yeni işletim sistemini yaratmaya başladı, 21 Ekim 2010 tarihinde dünya çapında Windows Phone Store ile birlikte ve 8 Kasım 2010 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımlandı. Versiyon birden fazla büyük güncellemeler aldı, son hali Ocak 2013 yılında piyasaya sürülen Windows Phone 7.8 oldu. Versiyonun güncellenme yöntemi Zune yazılım aracılığı iledir. Buna özelleştirilebilir başlangıç ekranı olarak birkaç özelliği eklendi. Tam yeni "Metro" isminde tasarım sistemine dayalı bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Mobil yazılım platformu Windows Phone Store'dur. Microsoft bu sürümdeki mobil cihazlar için ücretsiz online eş hizmeti vermek için özel olarak "My Windows Phone" hizmetini kullanıma verdi.

<span class="mw-page-title-main">OsmAnd</span>

OsmAnd ücretsiz ve ücretli açık kaynak olan bir uygulamadır, çevrimdışı ve çevrimiçi haritalar için küresel mobil harita görüntüleme ve navigasyon uygulaması Android ve iOS platformlarında bulunmaktadır. Birincil görüntüler için (OSM) OpenStreetMap harita veritabanını kullanır. Bu projenin geliştirilmesi GitHub üzerinden yapılıyor.

Apple Lossless Apple Lossless Audio Codec (ALAC), or Apple Lossless Encoder (ALE) gibi de bilinir, bir ses depolama ortamı ve referans ses çözücü uygulamasıdır. Apple tarafından dijital müzikte kayıpsız veri sıkıştırması için geliştirilmiştir. Başlangıçta 2004 yılında kuruluşundan bu yana tescilli olarak kaldıktan sonra, 2011 sonlarında Apple codec'i açık kaynak ve telif ücretsiz olarak hazırladı. Geleneksel olarak, Apple codec bileşenini Apple Lossless olarak adlandırdı, ancak daha yakın zaman önce kısaltılmış terim ALAC'ı kullanmaya başladı.

<span class="mw-page-title-main">M2 ssd</span>

Eskiden Yeni Nesil Form Faktörü (NGFF) olarak bilinen M2, dahili olarak monte edilmiş bilgisayar genişletme kartları ve ilgili konektörler için bir özelliktir. M2, PCI Express Mini Card fiziksel kart düzenini ve konektörlerini kullanan mSATA standardının yerine geçer. Daha esnek bir fiziksel özellik kullanan M2, farklı modül genişliklerine ve uzunluklarına izin verir ve daha gelişmiş arabirim özelliklerinin kullanılabilirliği ile eşleştiğinde, M2'yi genel olarak katı hal depolama uygulamaları ve özellikle daha küçük cihazlarda mSATA'dan daha uygun hale getirir

<span class="mw-page-title-main">Zlib</span>

zlib, veri sıkıştırma için kullanılan yazılım kütüphanesidir. Jean-loup Gailly ve Mark Adler tarafından yazılmış olan kütüphane, yine onların yazdığı gzip dosya sıkıştırma programında kullanılan DEFLATE algoritmasının soyutlanmış halidir. zlib ayrıca Linux, MacOS ve İOS gibi birçok yazılımın kritik bir parçasıdır. PlayStation 4, PlayStation 3, Wii U, Wii, Xbox One ve Xbox 360 gibi oyun konsollarında da zlib kütüphanesi kullanılmaktadır.

Nokia 1006, CDMA Teknolojisi için temel tasarıma sahip bir telefondur. 8 Ocak 2009'da duyuruldu ve aynı ay içinde piyasaya sürüldü. Bu çubuk tarzı cep telefonunda Bluetooth özellikleri, sesli arama ve ayrıca A-GPS tipi GPS vardır.

<span class="mw-page-title-main">Shapefile</span>

Shapefile biçimi, coğrafi bilgi sistem (CBS) yazılımı için coğrafi bir vektör veri biçimidir. Esri tarafından, Esri ve diğer CBS yazılım ürünleri arasında veri birlikte çalışabilirliği için çoğunlukla açık bir spesifikasyon olarak geliştirilir ve düzenlenir. Shapefile biçimi, vektör özelliklerini uzamsal olarak tanımlayabilir: noktalar, çizgiler ve çokgenler, örneğin su kuyularını, nehirleri ve gölleri temsil eder. Her öğenin genellikle onu tanımlayan ad veya sıcaklık gibi nitelikleri vardır.