Samarra, Irak'ta Bağdat'ta bir şehir. Bağdat'ın 125 kilometre kuzeyinde, Selahaddin Eyaleti'nde Dicle Nehri'nin doğu kıyısında yer alır. Modern Samarra şehri 836 yılında Abbasi halifesi el-Mu'tasım tarafından yeni bir idari başkent ve askeri üs olarak kurulmuştur. Irak İç Savaşı sırasında Samarra direnişin "Sünni Üçgeni" içindeydi.
Libya Dinarı Libya'nın resmi para birimidir. Bir Libya Dinarı 1000 dirhemdir.
Yahudi Arapçası, Arap Birliği topraklarında yaşamış veya yaşayan Yahudiler tarafından konuşulan Arapçanın bir lehçesidir. Geçmişte Arap Yarımadası'ndaki Yahudi kabileler tarafından da konuşulmuştur. Konuşulan dilin yanı sıra İbrani Alfabesi ile yazılmış Arapça metinlere de Yahudi Arapçası denir. Arapçada olduğu gibi Yahudi Arapçası'nda da yöreden yöreye göre değişen lehçe farklılıkları vardır. İstanbul Ladino'su ile Balkan Ladino'su arasında nasıl bir fark varsa Libya'daki Yahudi Arapçasıyla Irak'taki Yahudi Arapçası arasında da aynı şekilde benzerlikler ve ufak farklılıklar bulunur.
Kuveyt'in posta tarihi başlar. Bu uygulama 1795 yılına kadar devam etti.
Yahudi Irak Arapçası Eskiden Irak'ta yaşamış veya hâlen Irak'ta yaşamakta olan Yahudilerin konuştuğu bir Arapça çeşididir. Bu dili konuşanların çoğunluğu 100.000 kişilik nüfusuyla İsrail'dedir. Konuşanlar genelde yaşlı nesillerdir. Irak'ta 100 ila 150 adet konuşanı vardır, ayrıca Hindistan ve İngiltere'de de konuşulur. Musul gibi farklı yörelerde farklı lehçeleriyle karşılaşılırken en çok bilinen formu Yahudi Bağdat Arapçasıdır.
Suriye Çölü, Arap Yarımadası'ın kuzeyi, Şattülarap'ın batısı ve Doğu Lübnan Sıradağları ile El Nusayriye Dağları arasında yer alan, 457 km. eninde, 153 km. boyunda ve yaklaşık 500 bin km² alan kaplayan çöl. Suriye, Irak, Ürdün ve kısmen de Suudi Arabistan'ın sınırları içinde yer alır.
Bağdat Yahudi Arapçası Bağdat ve diğer Güney Irak'taki şehirlerde Yahudilerin konuştuğu Arapça lehçesidir. Bu lehçe Musul ve Anah gibi Kuzey Irak'taki Yahudilerin konuştukları Arap lehçelerinden farklıdır. Bağdat ve Kuzey lehçeleri Yahudi Irak Arapçası'nın alt kolu olarak görülebilir.
Bahreyn dinarı, Bahreyn'de kullanılan para birimidir. 1965 yılından bu yana tedavüldedir. Bahreyn Dinarı uluslararası numarası 48'dir. 1 Bahreyn Dinarı 2,65 Amerikan Doları'na ve 1 Amerikan Doları da 0,376 Bahreyn Dinarı'na sabitlenmiştir ve uzun yıllardır bu seviyeden işlem görmektedir. Bahreyn Merkez Bankası tarafından basılır. Dinarın alt birimi fils (فلس) ve bir tane dinar, 1.000 tane filse bölünür. "Dinar" sözcüğü, Latince denarius sözcüğün türetiyor.
Ürdün dinarı, 1950 yılından bu yana Ürdün'de kullanılan para birimidir. Ürdün Merkez Bankası tarafından dağıtılır. Bir dinar, 10 tane dirhem, 100 tane kirş ya da 1000 tane fils'e bölünür. 1 Ürdün Dinarı 1,41 Amerikan Doları'na ve 1 Amerikan Doları da 0,709 Ürdün Dinarı'na denk olacak şekilde konumlandırılmıştır.
Kuveyt dinarı, Kuveyt'te kullanılan para birimidir. Kuveyt Merkez Bankası tarafından dağıtılır. Dinarın alt birimi filstir ve 1 dinar, 1.000 tane filse bölünür. 2023 yılı itibarıyla Kuveyt dinarı, dünyanın en yüksek değeri olan para birimidir ve 1 Kuveyt Dinarı - 3,26 ABD Dolarına eşittir.
Yemen riyali, Yemen'de kullanılan resmî para birimidir. Yemen Merkez Bankası tarafından dağıtılır. Yemen riyalinin alt birimi fils ve teknik olarak bir riyal, yüz tane filse bölünür, fakat Yemen'in birleşmesinden beri fils madenî paraları dağıtılmamaktadır.
Dirhem, Birleşik Arap Emirlikleri'nde kullanılan para birimidir. Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası tarafından dağıtılır. Dirhem gayriresmî olarak DH ya da Dhs olarak kısaltılır. Dirhemin alt birimi fils (فلس) ve bir tane dirhem 100 tane filse bölünür.
Musa el-Kâzım bin Câʿfer es-Sâdık, (Arapça: موسى بن جعفر الكاظم; 12 İmam'dan yedincisidir. Babası altıncı Câʿfer es-Sâdık, annesi ise Afrika kökenli eski bir köle ve öğrenci olan Hamide bint Said el-Berberiyye'dir. Eşi Ümmü Benin, annesi tarafından bir köleyken satın alınarak serbest bırakıldı ve bir İslam aliminin yanında eğitim gördü.
Sudan paundu ya da Sudan lirası, Sudan'da kullanılan resmî para birimidir. Sudan Bankası tarafından dağıtılır. Cunaih'in alt birimi "qirş" ve bir cunaih, 100 tane qirşe bölünür. 2007'den önce ülkede Sudan dinarı kullanılmakta idi.
Cezayir dinarı, Cezayir'de kullanılan resmî para birimidir. Cezayir Bankası tarafından dağıtılır. Dinarın alt birimi santîm (سنتيم) ve bir dinar 100 tane santîme bölünür, fakat santîmler dağıtılmamaktadır. Cezayir dinarı genellikle "د.ج" ya da "DA" olarak simgelenir.
Tunus dinarı, Tunus'ta kullanılan resmî para birimi. Dinar türlerindendir. 1960'tan beri kullanımdadır. Genelde Fransızca "dinar tunisienne"'den alınan DT şeklinde kısaltılır.
Irak pasaportu uluslararası seyahat için Irak vatandaşlarına verilir. Yeni "A serisi" Pasaportlar Şubat 2010'da vatandaşlara verilmeye başlanmıştır. Pasaport'daki veriler İngilizce Arapça ve Kürtçe olarak yer almaktadır. Kürtçe dil 2009 yılından itibaren pasaporta ilave edilmiştir.
Kani Dinar, İran'ın Kürdistan Eyaleti'nde şehir.
Fuad Masum tam adı ile Muhammed Fuad Masum Havrami, Iraklı Kürt politikacı ve 7. Irak Cumhurbaşkanı. 24 Temmuz 2014'te Irak Temsilciler Konseyi'nde yapılan oylama sonucu 211 milletvekilinin oyunu alarak yeni Irak Cumhurbaşkanı seçildi.
Fils; Kuveyt, Bahreyn, Irak gibi bazı Arap ülkelerinde kullanılan para birimlerinin bir alt bölümüdür. Erken Orta Çağ Arap parası olan فلس (Fals)'ın modern bir yeniden trankripsiyonudur.