
İstanbul Üniversitesi (İÜ), ana yerleşkesi İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, Türkiye'nin en eski devlet üniversitesidir.
Bursa Ormancılık Müzesi, Bursa'da 1989 yılında hizmete girmiş ihtisas müzesi.

Kara Harp Okulu (KHO) ya da geleneksel adıyla Harbiye; Ankara'da bulunan ve Türk Kara Kuvvetlerinin muvazzaf subay kaynağı olan, lisans seviyesinde eğitim veren askerî okuldur.
Doğu Akdeniz Üniversitesi ya da kısaca DAÜ, 1979 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulan bir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak faaliyete geçen bir devlet üniversitesidir.

Düsseldorf, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin başkentidir. Ayrıca Düsseldorf Vilayeti'nin (Regierungsbezirk) merkezidir. Ren Nehri kıyısında kurulmuş moda ve fuar kentidir. Kuzeyinde Ruhr Bölgesi, güneyinde ise Köln bulunmaktadır. Kente adını Düssel deresi verir. Düsseldorf kent merkezinde yer alan meyhane ve birahaneleriyle ünlü Altstadt Semti, halk arasında dünyanın en uzun barı olarak anılmaktadır. Nüfusu 620.000 civarındadır. Şehir dünyaca ünlü sanayi fuarlarıyla tanınmıştır. Dünya sanayisine yön veren fuarlar düzenlenmekte olup çeşitli sektörlere hizmet etmektedir. Eyaletin en büyük havalimanı Düsseldorf Uluslararası Havalimanı bu kenttedir. 10-12 ve 14 Mayıs 2011 tarihlerinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'na Düsseldorf ev sahipliği yapmıştır.

Sheffield Üniversitesi, İngiltere'nin Yorkshire ve Humber bölgesindeki Sheffield şehrinde bulunan bir araştırma üniversitesidir.

Yale Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin Connecticut eyaletinin New Haven kentinde bulunan özel bir üniversitedir.

Mustafa Aydın Aysan, Türk ekonomist.

London School of Economics and Political Science ya da kısaca LSE olarak da bilinen London School of Economics, 1895 yılında Fabian Derneği üyeleri olan Beatrice ve Sidney Webb tarafından Londra'da kuruldu.
MBA, iş insanlarına yönelik olarak geliştirilmiş lisansüstü bir yeterlilik derecesidir.
İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, 1883 yılında kurulan Hamidiye Ticaret Mektebi’nin devamı niteliğinde bir öğrenim kurumu olarak 1959 yılından itibaren hizmet vermiş; 1982’de kurulan Marmara Üniversitesi’nin temelini oluşturmuş olan kurumdur. 1982’de Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi‘ne bağlanmıştır.
Mehmet Muhlis Ete, Türk siyasetçi.

Çağ Üniversitesi, Mersin ilinde yerleşik bir vakıf üniversitesi. 9 Temmuz 1997 tarihinde, Yaşar Bayboğan öncülüğünde 4282 Sayılı Yasayla ve 2547 Sayılı Yasanın Vakıf Yükseköğretim Kurumları'na ilişkin hükümlerine tabi, kamu tüzel kişiliğini haiz olarak kurulmuştur. Ankara ve İstanbul illerinden sonra Türkiye'de kurulan ilk Vakıf Üniversitesidir.

Pensilvanya Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Pensilvanya eyaletinin en büyük şehri olan Philadelphia'da bulunan ve ABD üniversitelerinin Sarmaşık Ligi üyesi olan özel bir araştırma üniversitesidir. Kendisini ABD'nin dördüncü en eski yüksek öğretim kurumu olarak görmekte ise de, aslında okul olarak Benjamin Franklin ve diğer Philadelphia önde gelenleri tarafından 1749'da kurulmuş olup, bu bakımdan ABD'nin beşinci en eski yüksek öğretim kurumu olmaktadır.

Zirve Üniversitesi Gaziantep ilinde bulunan vakıf üniversiteydi. 2009 yılında eğitim-öğretim hayatına başlamıştı. İngilizce ve Türkçe ile öğretim yapan üniversite, Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca, Arapça ve Osmanlıca derslerini de seçmeli ders olarak vermekteydi. 23 Temmuz 2016 tarihinde, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle üniversite kapatılmıştır.

Regent's College Londra İngiltere'nin Londra kentinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. Regent's College Londra'nın kökleri 1908'e dek uzanır. 1984 yılında Rockford College, İllinois (ABD) tarafından yurt dışında eğitim kampüsü olarak kurulan Regent's College, 1987'de Londra Avrupa İşletme Okulu'nun kampüse taşınması ile genişlemiştir. Üniversite, programları ve uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi profili ile özgün bir yükseköğretim kurumu olarak Londra şehir merkezinin en büyük iki parkından biri olan Regent's Park kampüsünde hizmet vermektedir.

Catherine Ashton, Baroness Ashton of Upholland, İngiliz İşçi Partisi'nden bir politikacı. 2009-2014 yılları arasında Avrupa Birliği Dışişleri bakanı ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisiydi.
ESCP Business School Paris, Londra, Berlin, Madrid ve Torino'da kampüsleri bulunan işletme alanında uzman Avrupa menşeli bir üniversitedir. 1819 kurulmuş bulunan okul, dünyanın en eski işletme okuludur. ESCP, Financial Times tarafından 2012 ve 2013 yıllarında Avrupa İşletme Okulları arasında 10. sırada gösterilmiştir. ESCP İşletme Yükseklisans programı, Financial Times tarafından 2010 yılında dünya çapında 1. sırada, 2012 yılında ise 2. sırada gösterilmiştir. Ayrıca, Yöneticiler için MBA programı, dünya çapında 21. sırada yer almaktadır. Okulun programları, uluslararası akreditasyon kurumları AMBA, EQUIS, and AACSB'nin üçü tarafından da akredite olmuştur. Okulun mezunları arasında, Patrick Thomas, Jean-Pierre Raffarin ve Michel Barnier de dahil olmak üzere, yönetim ve politikada yer alan pek çok isim bulunmaktadır.

Imperial College London, kısaca Imperial, Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da üniversite. 1907 yılında kraliyet lisansı edinerek Royal College of Science, Royal College of Mines ve City and Guilds College'ın birleşmesiyle kuruldu. Kuruluşunun ardından 1907'de Londra Üniversitesi'ne girdi ve 2007'ye dek bu üniversitenin bir koleji statüsünde kaldı. İlk olarak mühendislik, fizik, metalürji gibi alanlarda eğitim veren Imperial College, zaman içinde beşeri bilimler bölümünün kurulması ve hastanelerle ilişkili tıp okullarıyla birleşmesiyle beraber kapsamını genişletti. Son olarak 2004 yılında Imperial College İşletme Okulu açıldı.

Harvard İşletme Okulu, Harvard Üniversitesi'nin lisansüstü işletme okuludur. Boston, Massachusetts'te bulunan okul, dünyanın en iyi işletme okullarından bir tanesi olarak bilinmektedir.