İçeriğe atla

Intergraph

Intergraph Corporation
EndüstriYazılım Coğrafi Bilgi Sistemi[1]
TürAlt şirket
Kuruluş1969 (55 yıl önce) (1969)
Genel merkeziMadison, Alabama, ABD
Önemli kişilerOla Rollén, CEO
Mattias Stenberg, Başkan, Hexagon Asset Lifecycle Intelligence (ALI)
Steven Cost, Başkan, Hexagon Safety & Infrastructure
Mladen Stojic, Başkan, Hexagon Geospatial

Bill kovessy, en iyi satıcı

Doug alley, en iyi 2. satıcı
Gelirartış808.4 milyon Amerikan doları (2008)
SahibiHexagon AB
Çalışan sayısı4,000
Web sitesihexagonppm.com

Intergraph Corporation, Amerikan yazılım geliştirme ve hizmet şirketi olarak faaliyet gösteren ve şu anda Hexagon AB'nin bir parçası olan bir şirketti. İşletmelere, hükûmetlere ve dünya çapındaki organizasyonlara kurumsal mühendislik ve coğrafi bilgiyle desteklenen yazılım sağlar ve Hexagon Asset Lifecycle Intelligence (ALI, eskiden PPM), Hexagon Safety & Infrastructure ve Hexagon Geospatial aracılığıyla faaliyet gösterir. Şirketin merkezi Madison, Alabama, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmaktadır.

2008'de, Intergraph dünyanın en büyük yüz yazılım şirketinden biriydi.[2] Temmuz 2010'da Intergraph, Hexagon AB tarafından satın alındı.

Kaynakça

  1. ^ "Intergraph Corporation company Profile". Dun & Bradstreet. 6 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2023. 
  2. ^ "The World's Largest Software Companies". Software Top 100. 29 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2009. 

Harici bağlantılar

Resmî site

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Özgür yazılım</span> belirli kullanıcı kullanım, kopyalama, değiştirme, yeniden dağıtma özgürlüğünün (değiştirilmiş dahil) mevcut olduğu yazılım

Özgür yazılım, kullanıcısına yazılımı herhangi bir amaç için çalıştırma, inceleme, değiştirme ve dağıtma özgürlükleri tanıyan yazılım türüdür. Tersi, özel mülk yazılımdır.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft</span> Amerika Birleşik Devletleri merkezli çok uluslu teknoloji şirketi

Microsoft Corporation, ABD merkezli çok uluslu teknoloji şirketidir. Bilgisayar yazılımları, elektronik cihazlar, kişisel bilgisayarlar ve bilişim hizmetleri geliştirir, üretir, lisanslar ve satar. Şirketin en çok bilinen yazılımları Microsoft Windows ve MS-DOS işletim sistemi aileleri, Microsoft Office paketi, Bing adlı arama motoru, Internet Explorer ve Edge web tarayıcılarıdır. Öne çıkan donanım ürünleri ise Xbox video oyun konsolları, Microsoft Hololens sanal gerçeklik gözlükleri ve Microsoft Surface dokunmatik ekranlı kişisel bilgisayar ürün ailesidir. Microsoft, 2016 itibarıyla dünyanın en büyük yazılım geliştiricisi ve dünyanın en değerli şirketlerinden birisidir. Şirketin adı, "microcomputer" (mikrobilgisayar) ve "software" (yazılım) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelir.

Valve Corporation ; Bellevue, Washington merkezli, Ağustos 1996'da eski Microsoft çalışanları Gabe Newell ve Mike Harrington tarafından kurulan video oyunu geliştiricisi ve video oyunu yayımcısı şirket. Özellikle 1998 yılında geliştirdikleri birinci şahıs nişancı türündeki bilimkurgu-aksiyon oyunu Half-Life ile birçok video oyunu eleştirmeninden beğeniler almıştır. Geliştirdikleri bir diğer birinci şahıs nişancı türündeki aksiyon oyunu Counter-Strike, dünya çapında en fazla kullanıcıya sahip birinci şahıs nişancı oyunu olarak bir fenomene dönüşmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Sony</span> Japonya merkezli uluslararası firma

Sony, Japonya kökenli çokuluslu şirketler topluluğu. Topluluğun ana şirketi, Tokyo'nun Minato semtinde yerleşik olan Sony Corporation'dır. Sony, dünyanın en büyük tüketici elektroniği ve profesyonel elektronik üreticilerinden biridir. Ayrıca dünyanın en büyük oyun konsolu üreticisi, dünyanın ikinci en büyük video oyun yayıncısı ve en kapsamlı medya şirketlerinden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Hewlett-Packard</span> amerika merkezli teknoloji şirketi

Hewlett-Packard Company ya da kısaca HP, merkezi ABD'de Palo Alto, Kaliforniya'da bulunan çok büyük bir uluslararası şirkettir. Bilgi işlem, baskı sistemleri ve sayısal görüntüleme donanımları üreticisidir. Ayrıca yazılım ve hizmet sağlayıcısıdır. Şirket dünya çapında hükûmet, sağlık ve eğitim sektörlerindeki müşteriler dahil tüketiciler, küçük ve büyük işletmeler için geniş teknoloji ürünlerle beraber çeşitli yazılım ve bilişim teknolojisi hizmetleri sunmuştur.

Oracle Corporation, merkezi Austin, Teksas'da bulunan, Amerika Birleşik Devletleri merkezli çok uluslu bilgisayar teknolojisi şirketidir. Microsoft'un ardından dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketidir. 120.000'i aşkın çalışanı, 380.000'den fazla müşterisi ile 145 ülkede faaliyet göstermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Açık kaynak yazılım</span> açık kaynak lisansıyla yayınlanmış programlama kodu

Açık kaynak yazılım ya da açık kaynak kodlu yazılım, telif hakkı sahibinin kullanıcılara yazılımı ve kaynak kodunu herhangi bir amaç için kullanma, inceleme, değiştirme ve dağıtma haklarını verdiği bir lisans kapsamında yayınlanan bilgisayar yazılımıdır. Kullandıkları lisans gereğince isteyen kişi ve grupların yazılımı kendi kişisel ihtiyaçlarına uyarlamalarına ve sonunda değişikliği benzer tercihlere sahip kullanıcılar için bir çatal olarak yayınlamalarına olanak tanır.

1981 yılında Boston/ABD'da faaliyetlerine başlayan Progress Software Corporation, Progress Software'in Kuzey Amerika, Latin Amerika, EMEA ve Asya-Pasifik bölgelerinde hizmet veren dört karargâhı ile tüm dünyadaki müşterilerine oldukça geniş bir yelpazede ürün ve destek hizmeti sunmaktadır. Progress Software, 1989 yılından beri Türkiye'de Servodata distribütörlüğün de hizmet vermektedir.

Lockheed Martin çok uluslu, 1995 yılında Lockheed Corporation ve Martin Marietta iştiraki olarak kurulmuş ileri teknoloji ve havacılık şirketidir. Merkezi Maryland eyaletinin Bethesda şehrinde olmak üzere, dünya çapında 56 ülkede faaliyet göstermekte ve 140,000 çalışanı bulunmaktadır. Şu anki icra kurulu başkanı ve şirket başkanı James D. Taicklet'dir. Şirket ABD ordusunun bel kemiğidir ve son olarak beşinci nesil F35 savaş uçağı ile dikkatleri üzerine çekmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Macromedia</span>

Kuzey Amerika'da yerleşik, merkezi California, San Francisco'da bulunan, grafik ve web uygulamaları geliştiren bir şirketti. 3 Aralık 2005 tarihinde rakibi olan Adobe tarafından satın alınarak, bu tarihten sonra faaliyetlerine Adobe bünyesinde devam etmeye başladı.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft tarafından yapılan birleşme ve satın almalar listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Microsoft Corporation halka açık ABD merkezli çok uluslu şirket. Ana merkezi Redmond, Washington, ABD 'de bulunur. Şirket bilgisayar ve bilişim konusunda üretim, geliştirme, lisanslama, destek gibi pek çok ve geniş bir yelpazede teknolojiler geliştirmektedir. İlk olarak 1975 tarihinde Altair 8800 bilgisayarları için BASIC yazılım dili geliştirildi. Microsoft 1980 lerin ortalarında ev bilgisayarları için işletim sistemi MS-DOSu geliştirdi. Daha sonra Microsoft Windows olarak devam etti. Microsoft ofis programı Microsoft Office ile de iş dünyasında ün kazandı. Şirket video oyun endüstrisinde de Xbox ve Xbox 360 ile boy gösterdi.

<span class="mw-page-title-main">Apple tarafından satın alınan şirketler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Apple Inc., ABD merkezli, tüketici elektroniği ve yazılım ürünleri tasarım ve üretimi odaklı çok uluslu şirket. Cupertino, Kaliforniya'da, 1 Nisan 1976 yılında Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne tarafından kurulmuştur, ve 3 Ocak 1977'de açılmıştır Şirketin donanım ürünleri; Macintosh, iPod, iPad, iPhone olarak bilinir. Yazılım ürünleri ise, Mac OS X, iTunes ve iLife olarak bilinir. Apple, birçoğu yazılım alanında olmak üzere 21 şirket satın alması, 2 şirket hissesi alımı ve 5 şirket satışı gerçekleştirmiştir. Bu birleşme ve satın almalarının çoğu için finansal detaylar açıklanmamıştır.

<span class="mw-page-title-main">En büyük yazılım şirketleri</span> Vikimedya liste maddesi

Bu listede en büyük yazılım şirketleri konsolide gelirlerine göre sıralanmıştır.

Özel mülk yazılım ya da sahipli yazılım, yazılımın yaratıcısının, yayıncısının veya diğer hak sahibi ortaklarının fikrî mülkiyet hakkını ve telif hakkını kendi elinde tuttuğu bilgisayar yazılımıdır. Yazılımın alıcılarına, yazılımı özgürce paylaşma veya değiştirme hakkı vermez. Özel mülk yazılımlar, mülk sahipleri tarafından ücretli ya da ücretsiz olarak yayınlanabilir.

<span class="mw-page-title-main">ZTE</span>

ZTE, Çin merkezli bir elektronik üretim firması olup, Çin'de telekomünikasyon ekipmanı ve cep telefonlarının ikinci büyük üreticisidir. 1985 yılında kuruldu. Merkezi Shenzhen şehrindedir.

<span class="mw-page-title-main">Skype Technologies</span>

Skype Technologies S.A.R.L, Lüksemburg ve Palo Alto, Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan, ana işi üretim ve pazarlama yapmak olan bir telekomünikasyon şirketidir. Videotelefon ve anlık mesajlaşma bilgisayar yazılımı programı Skype ve bununla bağlantılı çeşitli VoIP internet telefon hizmetleri verir. Microsoft şirketi 2011 yılında şirketi satın almış ve o zamandan beri sahip olduğu yan kuruluş olarak faaliyet göstermekte olup, 2016 itibarıyla Microsoft Office Ürün Grubu'nun bir parçası olarak çalışmaktadır. Şirket, bir Amerikan sınırlı sorumluluk şirketine eşdeğer bir Société à responsabilité limitée veya SARL'dir.

<span class="mw-page-title-main">Avrupa Özgür Yazılım Vakfı</span>

Avrupa Özgür Yazılım Vakfı (FSFE), Avrupa'daki özgür yazılım hareketini tüm yönleriyle desteklemek için 2001 yılında kurulmuştur. FSFE, Alman yasalarına göre hayır kurumu olarak kayıtlı bir dernektir (e.V.) ve çeşitli Avrupa ülkelerinde şubeleri bulunmaktadır. ABD merkezli Özgür Yazılım Vakfı'nın (FSF) resmi bir Avrupa kardeş örgütüdür. Ancak FSF ve FSFE, finansal ve yasal olarak iki ayrı kuruluşlardır.

Lotus Software, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir bilgisayar yazılımı şirketidir. Şirket, 1982 yılında Lotus Development Corporation adıyla kurulmuş olup 1995 yılında IBM ve 2018 yılında HCL Technologies tarafından satın alınmıştır. Şirketin merkezi Massachusetts eyaletine bağlı Cambridge kentinde yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Ivar Jacobson</span>

Ivar Hjalmar Jacobson, UML, Objectory, Rational Unified Process (RUP), görünüm odaklı yazılım geliştirme ve Essence'a büyük katkıda bulunan İsveçli - Amerikalı bir bilgisayar bilimcisi ve yazılım mühendisi.

<span class="mw-page-title-main">Kadokawa Corporation</span> Japon medya holdingi

Kadokawa Corporation, Japonya merkezli bir medya konglomeratıdır. Şirket, 10 Kasım 1945 tarihinde Kadokawa Shoten adıyla kurulmuş olup günümüz şirket 1 Ekim 2014 tarihinde Kadokawa Corporation ile Dwango'nun birleşmesi sonucu kurulmuş olup yayıncılık, film ve görseller ile çapraz medya alanında faaliyet göstermektedir. Şirketin merkezi Tokyo'nun Chiyoda semtinde yer almaktadır.