İçeriğe atla

Insider

Insider, sınırlı sayıda veya genel olarak sınırlı erişim grubunun bir üyesi. Terim, gizli, ayrıcalıklı veya başka bir ezoterizm bilginin bağlamında kullanılır.[1] Insider bilgileri, uzman görüşüne göre daha doğru ve değerli olarak (bilirkişi) düşünülür.

İnsider'e atfedilen birçok popüler kültürel rol var. Finansal piyasalar, hisse senedi piyasası, yatırım, teknoloji dünyasında insider prognoz ve fikirlerinin büyük önemi vardır.[2]

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2022. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2020. 

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Romanya</span> Güneydoğu Avrupada bir ülke

Romanya (Rumence:

<span class="mw-page-title-main">Sergey Brin</span> Yahudi kökenli Amerikalı bilgisayar bilimcisi ve internet girişimcisi

Sergey Brin, Larry Page ile birlikte Google'ı kuran Amerikalı yazılım mühendisi ve internet girişimcisidir. 3 Aralık 2019'daki görevinden ayrılmasına kadar Brin, Google'ın ana şirketi Alphabet, Inc.'in başkanıydı. Günümüzde Brin ve Larry Page, Alphabet üzerinde kurucu ortak, hâkim hissedarlar ve yönetim kurulu üyeleri olarak kalmaya devam ediyor.

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları</span>

Henley Vize Kısıtlamaları Endeksinin 2016 yayınına göre Azerbaycan vatandaşları umumi Azerbaycan pasaportu ile sınır kapısında vize alarak veya vizesiz 62 ülkeye seyahat edebilirler ve bunlardan 31'ine vizesiz girebilirler.

İstanbulkart, İstanbul'da kullanılan temassız bir akıllı şehir kartıdır. 23 Mart 2009 tarihinde AKBİL yerine kullanılmaya başlanan kart, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki BELBİM tarafından, ISO/IEC 7816 ve ISO/IEC 14443 gibi uluslararası standartlarla uyumlu bir şekilde NXP'nin DESFire teknolojisi kullanılarak üretilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Instagram</span> sosyal medya platformu

Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulamasıdır. Uygulama, kullanıcıların medya yüklemesine izin verir. Medyalar filtrelerle, Hashtag'ler ve coğrafi etiketleme ile düzenlenebilir. Gönderiler herkese açık olarak veya önceden onaylanmış takipçilerle paylaşılabilir. Kullanıcılar, diğer kullanıcıların içeriğine etiketlere ve konumlara göre göz atabilir ve trend olan içeriği görüntüleyebilir. Kullanıcılar, içeriklerini kişisel bir beslemeye eklemek için fotoğrafları beğenebilir ve diğer kullanıcıları takip edebilir. Ekim 2010'da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dâhil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkânı tanımıştır. Instagram başlangıçta yalnızca içeriğin 640 piksel ile kare (1:1) en boy oranında çerçeve oranına izin vererek ayırt edildi. 2015 yılında bu kısıtlamalar 1080 piksele yükseltilerek hafifletildi. Servis ayrıca mesajlaşma özellikleri, tek bir gönderiye birden fazla resim veya video ekleme yeteneği ve "hikâye" özelliği ekledi. Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram Nisan 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı. 6 Eylül 2012'de Instagram ile Facebook arasındaki anlaşma, 300 milyon dolarlık nakit satın alma fiyatı ve 23 milyon hisse senedi ile resmen kapandı.

<span class="mw-page-title-main">Apple Watch</span> Apple üretimi bir akıllı saat

Apple Watch, Amerikalı bilişim teknolojileri üreticisi Apple Inc. şirketi tarafından tasarlanan, geliştirilen ve pazarlanan Watch OS işletim sistemli bir akıllı saattir. 9 Eylül 2014 tarihinde Apple'ın CEO'su Tim Cook tarafından iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile birlikte tanıtılmıştır. 24 Nisan 2015'te satışa sunulan Apple Watch, iPhone 5 veya daha yeni iPhone modelleriyle kombine olarak kullanılabilmektedir.

watchOS mobil işletim sistemi

watchOS, Apple Inc. tarafından geliştirilen ve Akıllı saatler için özel olarak tasarlanan Apple Watch'ın mobil işletim sistemidir. iOS işletim sistemi temel alınarak geliştirilmiştir ve pek çok ortak özelliği bulunmaktadır. Apple Watch ile birlikte yayınlanan watchOS şu anda sadece Apple Watch cihazlarında kullanılmaktadır. API'isi WatchKit 'dir. Güncelleme yöntemi ise Over-the-air programlaması iledir.

İçeriden öğrenenlerin ticareti, sermaye piyasası araçlarının değerini etkileyebilecek, henüz kamuya açıklanmamış bilgileri şahsa veya üçüncü şahıslara menfaat sağlamak amacıyla kullanarak sermaye piyasasında işlem yapanlar arasında fırsat eşitliğini bozacak şekilde haksız yarar sağlamak veya bir zararı bertaraf etmektir. Pek çok ülkede yasal bir suçtur.

<span class="mw-page-title-main">Google TV (servis)</span>

Google TV Android işletim sistemi için Google tarafından işletilen bir çevrimiçi Video on demand Filmler ve TV hizmetidir. Google Play hizmetine dahildir. Filmler ve televizyon şovları, Google Play web sitesinde veya Chrome, Android, iOS ve Roku cihazları için kullanılabilen Google TV uygulaması üzerinden görülebilir. Bazı başlıklar yalnızca kiralamak veya satın almak için kullanılabilirken bazıları hem ikisi aracılığıyla kullanılabilir. Alternatif olarak, kullanıcılar çevrimdışı görüntüleme için filmleri ve TV şovlarını indirebilir ve bunları daha sonra mobil uygulamayı kullanarak görüntüleyebilirler. İndirilen dosyalar beş cihazla sınırlıdır ve beş cihaz indirildikten sonra yerel olarak ek bir cihazda senkronize etmek için silinmelidir. Eylül 2020'de Google TV için Android uygulaması, Amerika Birleşik Devletleri'nde Google TV olarak yeniden adlandırıldı ve akış hizmetlerinde içerik toplama eklendi. Haziran 2021'de birkaç TV'de uygulamanın kullanılmayacağı ve kullanıcıların bunun yerine YouTube uygulamasını kullanmaları gerektiği konusunda kullanıcılara bilgi verildi.

<span class="mw-page-title-main">Business Insider</span> Amerikan bir Web Haber Sitesi

Business Insider, Alman mülkiyetindeki bir Amerikan haber web sitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Insider</span>

Windows Insider Geçerli bir Windows 10 veya Windows 11 lisansına sahip kullanıcılara daha önce geliştiricilerin erişebildiği işletim sistemi ilk yapılarına üye olmasına izin verir. Windows 10 ile birlikte 30 Eylül 2014'te ilan edildi. Eylül 2015'e kadar 7 milyondan fazla kişi Windows Insider Programında yer aldı. 12 Şubat 2015'te Microsoft, Windows 10 Mobile'ın önizlemelerini test etmeye başladı.

<span class="mw-page-title-main">Geri Bildirim Merkezi</span>

Geri Bildirim Merkezi , (İngilizce:Feedback Hub) Microsoft tarafından geliştirilen ve 2016 Yıldönümü Güncellemesi'nden itibaren Windows 10 ve Windows 10 Mobile işletim sisteminde bulunan bir iletişim forumudur. Öneriler ve sorunlar gönderebilmek için bir geribildirim panosu, yeni Windows ve Geliştirici İçeriği Önizlemeleri ile ilgili yapılan duyurular, yeni iş akışlarını test etmek için "görevler" ve Geri bildirim Merkezi'ndeki başarıları izlemek için bir kontrol paneli bulunmaktadır. Geri bildirim, daha önceki iki uygulamanın birleşmesinden, Windows Feedback ve Insider Hub'dan oluşturuldu. Çoğunlukla sunucu tarafındaki değişikliklerle güncellenir, ancak bazen Windows Mağaza aracılığıyla güncelleme alır ve tam işlevsellik için İnternet bağlantısı gerektirir.

Picnic, chewy nuga, karamel, bisküvi ve kabarık pirinci kapsayan, sütlü çikolata ve yer fıstığından oluşan bir çikolata markasıdır. Piknik çubukları topak şeklindedir. Avustralya, Kanada (Quebec), Yeni Zelanda, New York, Hindistan, İrlanda, Rusya, Ukrayna, Güney Afrika ve Birleşik Krallık'ta satılmaktadır. İngiltere ve Hindistan versiyonları, aynı zamanda kuru üzüm içerdikleri için Avustralya versiyonundan farklıdır. Cadbury Picnic bar ilk kez 1958'de İngiltere'de piyasaya sürüldü. Piknik Cadbury tarafından üretilmiştir. Avustralya'da sınırlı sayıda, Picnic Honeycomb, Picnic Hedgehog ve Picnic Rocky Road son yıllarda satıldı. 2010 yılında, Yeni Zelanda'da sınırlı sayıda Almond Picnic bar kullanıma sunuldu ve şimdi Avustralya'da Roast Almond Feast adıyla da sunuluyor.

<span class="mw-page-title-main">Swoops</span>

Swoops, The Hershey Company tarafından üretilen Pringles şeklindeki çikolatalı şekerdir. Bu tatlarda üretildiler: Hershey'nin Milk Chocolate, Reese's Peanut Butter, Almond Joy, York Peppermint Pattie, Beyaz Çikolatalı Reeses ve Toffee and Almond. Sınırlı baskı çeşitleri arasında Beyaz Çikolata Nane, Special Dark with Almonds ve Çilek ve Krema sayılabilir. 2003 yılında pazara sunuldular ve Ağustos 2006'da kesildiler. Nisan 2004’teki bir pazar araştırmasına göre, müşterilerin sadece% 14’ü Swoops’u biliyordu.

<span class="mw-page-title-main">Yorkie (marka)</span>

Yorkie, Nestlé tarafından üretilen bir kalıp çikolatadır. Başlangıçta Rowntree's tarafından yapıldı. Cadbury Dairy Milk ürününe alternatif olmayan bir teriyer olan Yorkie bar ise erkeklere hitap ediyordu.

<span class="mw-page-title-main">Windows Server 2019</span> Windows aile serverı operating sistem versiyonu

Windows Server 2019, Windows 10 ile aynı anda geliştirilen Windows NT işletim sistemleri ailesinin bir parçası olarak Microsoft tarafından Windows Server sunucu işletim sisteminin bir sürümüdür. Windows Server 2016'nın devamıdır. 20 Mart 2018'de duyuruldu ve 2 Ekim 2018'de resmi olarak yayımlandı.

Windows 10'da, tümü çeşitli özellikleri, farklı kullanım örnekleri veya özel cihazlar için bulunan edisyonlar bulunmaktadır. Belirli sürümler yalnızca doğrudan orijinal ekipman üreticisinin (OEM) cihazlarına dağıtılırken, Enterprise ve Education gibi edisyonlar yalnızca toplu lisans kanalları aracılığıyla kullanılabilir. Microsoft ayrıca, IoT cihazları ve daha önce pazarlanan akıllı telefonlar için Windows 10 Mobile dahil olmak üzere belirli cihaz sınıflarında kullanılmak üzere Windows 10 sürümlerini cihaz üreticilerinin kullanımına sunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kelebek kapı</span> bir tür araç kapısı

Kelebek kapılar bazen yüksek performanslı otomobillerde görülen bir araba kapısı'dır.

<span class="mw-page-title-main">Gençlik altkültürü</span>

Gençlik alt kültürü, çocukların, ergenlerin ve genç yetişkinlerin yaşama şekli ve paylaştıkları normlar, değerler ve pratiklerdir. Farklı stiller, davranışlar ve çıkarları olan gençlik tabanlı bir alt kültürdür. Gençlik kültürünün farklı türevleri olarak kabul edilir. Bunlar özgürlük, demokrasi, protesto, gençlik haklarını korumak, gençlerin farklı fikirleri, tutumları, bilgileri ve eylemlerini göstermek amacını taşıdı. Gençlik alt sınıfları, katılımcılar, aile, çalışma, ev ve okul gibi sosyal kurumlar tarafından askıya alınan bir kimliktir. Hâkim kültüre karşı sistematik bir düşmanlık gösteren gençlik alt kültürleri bazen karşı kültür olarak tanımlanmaktadır. Gençlik müzik türleri, hip hop, punk kültürü, emocore, rave, juggalo, heavy metal ve goth gibi birçok alt kültürle ilişkilendirilir. Sosyoekonomik sınıf, cinsiyet, zekâ, uygunluk, ahlak ve etnik köken gençlik alt kültürleriyle ilişkili olabilir.

Windows 11, Microsoft tarafından 5 Ekim 2021'de piyasaya sürülen bir işletim sistemidir.