İçeriğe atla

Ingrid Wigernæs

1966'da Ingrid ve Leif Wigernæs
Kişisel bilgileri
Doğum adıIngrid Løken
Doğumu22 Şubat 1928 (96 yaşında)
Hemsedal, Norveç
Ölümü2 Aralık 2023 (95 yaşında)
Hemsedal, Norveç
Spor
SporKayaklı koşu
KulüpRomerikslagets IL, Oslo
Madalyalar
Kadınlar kayaklı koşu
 Norveç adına
Dünya Şampiyonası
Gümüş1966 Oslo3 × 5 km bayrak yarışı

Ingrid Wigernæs (née Løken; 22 Şubat 1928-2 Aralık 2023),[1] 1966 Dünya Şampiyonası'nda 3x5 km bayrak yarışında gümüş madalya kazanan Norveçli kayaklı koşucuydu.[2] 1956 ve 1964 Kış Olimpiyatları'nda 5 km ve 10 km yarışlarında yarışmış ve en iyi derecesini 1964'te 12. olarak elde etmiştir.[3]

Kayaklı koşu sonuçları

Olimpiyat Oyunları

 Yıl   Yaş   5 km   10 km   3 × 5 km 
 bayrak 
19562827-
1964361512-

Dünya Şampiyonası

  • 1 madalya - (1 gümüş)
 Yıl   Yaş   5 km   10 km   3 × 5 km 
 bayrak 
195830247
1966381213Gümüş

Kaynakça

  1. ^ "Ingrid Wigernæs er død" (Norveççe). Dagbladet. 3 Aralık 2023. 3 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2023. 
  2. ^ Skilanglauf – Weltmeisterschaften (Damen) 21 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. sport-komplett
  3. ^ Ingrid Wigernæs. sports-reference.com

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Albina Ahatova</span>

Albina Hamitovna Ahatova, Rus eski biatlet.

<span class="mw-page-title-main">Voleybolda Olimpiyat madalyası kazananlar listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Voleybol, geleneksel altı kişilik salon oyunu ve daha yeni olan plaj voleybolu oyunu olmak üzere Yaz Olimpiyat Oyunları'nda iki disiplinde oynanan sporlardan biridir. Salon voleybolu, 1957 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen 53. oturumunda Olimpiyat programına eklendi ve ilk müsabakalar Tokyo'da düzenlenen 1964 Yaz Olimpiyatları'nda yapıldı. Sovyetler Birliği, Tokyo'daki erkekler altın madalyası da dahil olmak üzere, voleybolun da dahil olduğu ilk beş Olimpiyatta hem erkeklerde hem de kadınlarda madalya kazandı. Japonya kadın takımı, açılıştaki Olimpiyat voleybol yarışmasında altın madalya kazandı ve sonraki iki oyunda gümüş madalya kazandı. 1976 Montreal Olimpiyatları'nda Polonya erkek takımı, kadınların 1964 ve 1968'de bronz madalya kazanmasının ardından bu sporda ülkenin tek altın madalyasını kazandı. 1980 Moskova Olimpiyatları'nda ev sahibi takım her iki yarışmada da altın madalya kazandı. Bulgaristan takımı erkekler ve kadınlar turnuvasında sırasıyla bir gümüş ve bir bronz iki madalya kazandı. Amerika Birleşik Devletleri voleybolda ilk madalyasını erkeklerde altın, kadınlarda gümüş olmak üzere 1984 Los Angeles Olimpiyatları'nda kazandı. Çin Halk Cumhuriyeti, ilk kez bir Olimpiyat voleybol müsabakasına katılarak Los Angeles'taki kadınlar yarışmasında altın madalya kazandı. Amerika Birleşik Devletleri, Seul'de düzenlenen 1988 Yaz Olimpiyatları'nda erkeklerde altın madalyasını başarıyla korudu ve Peru, voleyboldaki tek madalyasını kadınlar yarışmasında gümüş madalyayı kazanarak aldı. Sovyetler Birliği, son olimpiyatlarında erkeklerde gümüş, kadınlarda ise altın madalya kazandı. Sovyetler Birliği'nin 1991'de dağılmasının ardından, bağımsızlığını yeni kazanan 15 ülkeden 12'si Barselona'da Birleşik Takım olarak birlikte yarıştı. Kadınlar yarışmasında Birleşik Takım gümüş madalyayı kazanırken, Küba üst üste üç altın madalyasından ilkini kazandı. Erkekler müsabakasında Brezilya sporda ilk altın madalyasını, Hollanda ise ilk genel madalyasını kazandı.

<span class="mw-page-title-main">Ingrid Auerswald</span> Alman atlet

Ingrid Lange, evlilik öncesi soyadı ile Brestrich, önceki evlilik döneminde Auerswald, eski Alman atlet.

<span class="mw-page-title-main">2004 Yaz Olimpiyatları'nda Litvanya</span>

Litvanya, Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen 2004 Yaz Olimpiyatları'na 59 sporcuyla katıldı. Biri altın, ikisi gümüş olmak üzere toplamda üç madalya kazanmayı başaran Litvanya, madalya sıralamasında 45. sırada yer aldı. Erkekler disk atma branşında yarışan Virgilijus Alekna, elde ettiği 69,89 metrelik derecesiyle Olimpiyat rekoru da kırdı.

<span class="mw-page-title-main">Albert Azaryan</span> Sovyet sporcu (1929-2023)

Albert Vagarşakoviç Azaryan, Ermeni artistik jimnastikçi. Aktif olduğu dönemde Sovyetler Birliği adına yarışmış; 1956 Yaz Olimpiyatları'nda iki altın, 1960 Yaz Olimpiyatları'nda ise bir altın bir gümüş madalya kazanmıştır. Halka branşında iki Olimpiyat madalyası kazanmayı başaran ilk sporcu olan Azaryan, kendisinden sonra bunu tekrarlayan Akinori Nakayama ile birlikte bu başarıyı elde edebilen iki sporcudur. Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası ile Avrupa Erkekler Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda da yer almış ve Dünya Şampiyonası'nda dört altın ile bir gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda ise ikişer altın ve gümüş madalya elde etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Per Berlin</span>

Per Gunnar Börje Berlin, İsveçli güreşçi. Grekoromen ve serbest kategorilerinde yarışmıştır. 1952 ve 1956 Yaz Olimpiyatları'nda ülkesini temsil etmiş ve sırasıyla gümüş ve bronz madalya kazanmıştır.

1956 Yaz Olimpiyatları'ndaki binicilik etkinlikleri 11-17 Haziran tarihleri arasında, oyunların düzenlendiği yer olan Avustralya'nın karantina kurallarını karşılayamaması sebebiyle İsveç'in başkenti Stockholm'deki Stockholm Olimpiyat Stadyumu'nda düzenlendi. Binicilik dahilinde at terbiyesi, konkur komple ve engel atlama kategorilerinde, hem bireysel hem de takım olmak üzere toplamda 6 farklı etkinlik gerçekleştirildi. 29 ülkeden katılan 158 sporcunun mücadele ettiği yarışlarda en başarılı ülke 3 altın madalya kazanan İsveç olurken; 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalyayla Almanya ikinci, 1 altın ve 2 bronz madalyayla ise Büyük Britanya üçüncü sırada yer aldı.

<span class="mw-page-title-main">Kyösti Lehtonen</span> Fin güreşçi

Kyösti Eemil "Köpi" Lehtonen, Fin güreşçi. Grekoromen kategorisinde yarışmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ignazio Fabra</span> İtalyan güreşçi

Ignazio Fabra, İtalyan güreşçi. Grekoromen stilde yarışmıştır.

Vladimir Petkoviç Maneyev, Rus güreşçi. Grekoromen kategorisinde yarışmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Muhammed Ali Hucestepur</span>

Muhammed Ali Hucestepur, İranlı güreşçi. Serbest kategorisinde yarışmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Dorothy Hyman</span>

Dorothy Hyman, İngiliz eski kısa mesafe koşucusu.

<span class="mw-page-title-main">Teresa Ciepły</span>

Teresa Barbara Ciepły, evlilik öncesi soyadıyla Wieczorek, Polonyalı atlet. Engelli koşular ve kısa mesafe koşularında yarışmıştır.

<span class="mw-page-title-main">2010 Kış Olimpiyatları'nda İsveç</span>

İsveç, Vancouver, Kanada'da düzenlenen 2010 Kış Olimpiyatları'na 9 sporda mücadele eden 106 sporcuyla katıldı. İsveçli sporcular; alp disiplini, artistik buz pateni, biatlon, buz hokeyi, kayaklı koşu, körling, serbest stil kayak, snowboard ve sürat pateni etkinliklerinde yer almıştı.

Vladimír Andrs, Çek kürekçi.

<span class="mw-page-title-main">Valentina Rastvorova</span>

Valentyna Ksenofontivna Rastvorova, Sovyet-Rus kadın eskrimci.

<span class="mw-page-title-main">1988 Kış Olimpiyatları'nda Fiji</span>

Fiji, Kanada'nın Calgary şehrinde düzenlenen 1988 Kış Olimpiyatları'na, kayaklı koşuda bir sporcuyla katıldı. Böylece Fiji Kış Olimpiyatları tarihindeki ilk katılımını gerçekleştirmiş oldu. Daha önceki hiçbir etkinlikte madalya kazanamayan Fijili sporcular, bu oyunlarda da madalya kazanamadı. Erkekler 15 km klasik kategorisinde yarışan Rusiate Rogoyawa, 1:01:26.3'lük derecesiyle yarışmayı 83. sırada tamamladı.

<span class="mw-page-title-main">Olimpiyat Oyunları'nda San Marino</span>

San Marino, ilk olarak katıldığı 1960 Yaz Olimpiyatları'ndan bugüne kadar toplamda, 15 kez yaz ve 10 kez de kış Olimpiyatları'nda yarışmıştır. San Marino katıldığı olimpiyat oyunlarında toplamda 1 adet gümüş ve 2 adet bronz madalya kazanmıştır. Tüm madalyalar, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda elde edilmiştir. Ülkenin en başarılı sporcusu, bir gümüş ve bir bronz madalya sahibi olan Alessandra Perilli'dir. Alessandra Perilli 2020 Yaz Olimpiyatları'nda atıcılık branşında kadınlar kategorisinde bronz, çiftler kategorisinde ise takım arkadaşı Gian Marco Berti ile gümüş madalya elde etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Olimpiyat Oyunları'nda Cezayir</span>

Cezayir, ilk olarak katıldığı 1964 Yaz Olimpiyatları'ndan bugüne kadar toplamda, 14 kez yaz ve 3 kez de kış Olimpiyatları'nda yarışmıştır. Cezayir katıldığı yaz olimpiyat oyunlarında toplamda 5 adet altın, 4 adet gümüş ve 8 adet bronz madalya kazanmıştır. Bugüne kadar katıldıkları kış olimpiyat oyunları'nda isse herhangi bir madalya elde edemediler. Cezayir Olimpiyat Komitesi (Comité Olympique Algérien) 1963 yılında kurulmuştur. Ülke 1976 Yaz Olimpiyatları’nı boykot ederek katılmamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Toini Pöysti</span>

Toini Kylikki Pöysti bilinen adlarıyla; Toni Mikkola ya da Toini Mikkola-Pöysti, Fin kadın kayaklı koşucu.