İçeriğe atla

Indira Levak

Indira Levak
2008'de Levak
Genel bilgiler
DoğumIndira Vladić
15 Eylül 1973 (51 yaşında)
Županja, Hırvatistan SC, Yugoslavya SFC
TarzlarDans müziği
MesleklerŞarkıcı
ÇalgılarVokal
Etkin yıllar1996-günümüz
Müzik şirketiHayat Production

Indira Levak (evlilik öncesi soyadı Vladić, d. 15 Eylül 1973), Hırvat şarkıcıdır. Hırvat dans müziği grubu Colonia'nın vokalistiydi.[1][2]

Biyografi

Indira, 15 Eylül 1973'te Županja, Hırvatistan SC, Yugoslavya SFC'de Hırvat babası Franjo ve Boşnak annesi Ismeta'nın kızı olarak dünyaya geldi. On iki yaşındayken Županja Brass Band'ın bir üyesi oldu ve burada on üç yıl boyunca klarnet çaldı. Sekizinci sınıfta dört meslektaşıyla "Forever young" adlı bir grup kurdu. 1996'dan itibaren popüler dans grubu Colonia'nın bir üyesidir.

Narcis Mujkić ile evliydi lakin boşandılar.[] 2014 yılında Indira Miroslav Levak ile evlendi.[3] 2015'ten itibaren the The Voice yarışmasının Hırvat versiyonu olan The Voice – Najljepši glas Hrvatske'de jüridir.[4]

Diskografi

Colonia ile

  • Vatra i led (1997)
  • Ritam ljubavi (1999)
  • Jača nego ikad (2000)
  • Milijun milja od nigdje (2001)
  • Izgubljeni svijet (2002)
  • Dolazi oluja (2003)
  • Najbolje od svega (2005)
  • Do kraja (2007)
  • Pod sretnom zvijezdom (2008)
  • X (2010)
  • Tvrđava (2013)
  • Feniks (2015)

Solo

  • Valkira (2018)

Filmografi

Televizyon rolleri

Yıl Film Rol Notlar
2005 Bitange i princezeYıldız Bir bölümde konuk yıldız

Kaynakça

  1. ^ "Intervju s Indirom iz grupe Colonia" (Sırpça). Naxi.rs. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  2. ^ "Indira Levak napustila Coloniju i kreće u solo karijeru". Večernji list. 31 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2018. 
  3. ^ "Indira Vladić izrekla je sudbonosno da" (Hırvatça). Dnevnik. 1 Haziran 2014. 3 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  4. ^ "Vesela Indira rasplesala se u prvoj emisiji Voicea i legla pred natjecatelja" (Hırvatça). Večernji list. 17 Ocak 2015. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hırvatistan</span> Balkanlarda bir ülke

Hırvatistan, resmî adıyla Hırvatistan Cumhuriyeti (Hırvatça: Republika Hrvatska

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hırvatistan</span>

Hırvatistan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1993 yılında katılmıştır. Hrvatska radiotelevizija (HRT) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Hırvatistan, 1993 yılında Bosna-Hersek ve Slovenya ile birlikte ilk defa katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Mario Mandžukić</span> Hırvat futbolcu

Mario Mandžukić, santrfor mevkiinde oynamış Hırvat eski millî futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Hırvatistan Silahlı Kuvvetleri</span>

Hırvatistan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Hırvatistan'ı dışarıdan gelebilecek askeri tehditlere karşı korumakla görevli silahlı kuvvetlerdir. Ana birimleri şunlardır:

<span class="mw-page-title-main">Mateo Kovačić</span>

Mateo Kovačić, Premier League ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Hırvat millî futbolcudur. Orta saha mevkiinde görev yapmaktadır. Ayrıca Hırvatistan millî futbol takımı oyuncusudur.

<span class="mw-page-title-main">Zlatko Mateša</span>

Zlatko Mateša 1995'in sonundan 31 Ocak 2000'e kadar Hırvatistan'ın 6. Başbakanıydı. Hırvat Demokratik Birliği üyesidir. Halen Hırvatistan'da Moğolistan Cumhuriyeti'nin Hırvat Olimpiyat Komitesi ve fahri konsolosu başkanlığını yürütüyor.

<span class="mw-page-title-main">Jacques Houdek</span>

Jacques Houdek, Hırvat şarkıcı-şarkı yazarı.

<span class="mw-page-title-main">Goli otok</span>

Goli otok Kıraç, üzerinde yerleşim bulunmayan, Hırvatistan Yugoslavya'nın parçası iken siyasi mahkûmlar için hapishane olarak kullanılan ada. Hapishane, 1949 - 1989 yılları arasında faal olarak kullanıldı. Adriyatik Denizi'nin kuzeyinde, Hırvatistan'ın Primorje-Gorski Kotar kıyılarına yakın bir yerde bulunan ada, yaklaşık olarak 4 km² büyüklüğündedir.

<span class="mw-page-title-main">Franka Batelić</span> Hırvat şarkıcı ve şarkı yazarı

Franka Batelić, bilinen adıyla Franka, Hırvat şarkıcı ve şarkı yazarı. Franka Showtime yarışmasının ilk sezonunu kazanmıştır. Franka, 2018 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hırvatistan'ı "Crazy" adlı şarkıyla temsil etti.

<span class="mw-page-title-main">Rujevica Stadyumu</span>

Stadion Rujevica, Hırvatistan'ın Rijeka şehrinde yer alan 8.279 seyirci kapasitesine sahip çok amaçlı stadyum. Stadyum, Hırvat futbol kulübü HNK Rijeka'nın iç saha maçlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Stadyumun bulunduğu konum genel olarak Rujevica adıyla anılır. Stadyum ağustos 2015'ten itibaren, Stadion Kantrida'nın inşası esnasında HNK Rijeka takımının iç saha maçlarına geçici olarak ev sahipliği yaptı. Stadyum, kulübün gençlik akademisi tarafından kullanılan ve dört ek saha içeren bir antrenman kampının bir parçasıdır. Stadion Kantrida inşa edildikten sonra, stadyum kulübün eğitim alanı olarak kullanılacaktır.

Božidar Alić, Hırvat aktör.

<span class="mw-page-title-main">İsa'nın Kalbi Bazilikası, Zagreb</span>

İsa'nın Kalbi Bazilikası, Zagreb, Hırvatistan'ın Palmotićeva caddesinde bulunan bir Roma Katolik bazilikasıdır. Kutsal Kalbe adanmıştır ve Hırvat mimar Janko Holjac tarafından Neo Barok tarzda tasarlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Gvozdansko Kuşatması</span>

Gvozdensko Kuşatması, Habsburg Monarşisi içindeki Hırvatistan Krallığı'nın topraklarında yer alan Gvozdansko Kalesi'nin Osmanlı ordusu tarafından kuşatılmasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Hırvatistan'da İslam</span>

İslam, Hristiyanlıktan sonra Hırvatistan'daki en büyük ikinci inançtır. 2011 nüfus sayımına göre ülke nüfusunun %1.47'si Müslüman iken, %91.06 Hristiyan ve %4.57 dindar olmayan, ateistler, agnostikler ve şüpheciler bulunmaktadır.

Urša Raukar-Gamulin, bir Hırvat tiyatro, televizyon ve sinema oyuncusu olmanın yanı sıra siyasi bir aktivisttir. Zagreb Gençlik Tiyatrosu topluluğunun daimi üyesidir.

Maja Bošković-Stulli Hırvat sözlü edebiyatı üzerine yaptığı kapsamlı araştırmalarla tanınan slav bilimci, halk bilimci, edebiyat tarihçisi, yazar, yayıncı ve akademisyendir.

<span class="mw-page-title-main">Hırvatistan-Rusya ilişkileri</span>

Hırvatistan ve Rusya, 25 Mayıs 1992'de diplomatik ilişkiler kurdu. Hırvatistan'ın Moskova'da bir büyükelçiliği ve Kaliningrad, Novosibirsk ve Soçi'de fahri konsoloslukları bulunmaktadır. Rusya'nın Zagreb'de bir büyükelçiliği ve Pula ve Split'te fahri konsoloslukları var.

<span class="mw-page-title-main">Hırvatistan-Mısır ilişkileri</span>

Mısır, 16 Nisan 1992'de yeni bağımsızlığını kazanan Hırvatistan'ı tanıdı ve iki ülke 1 Ekim 1992'de diplomatik ilişkiler kurdu. Hırvatistan'ın Kahire'de büyükelçiliği ve İskenderiye'de fahri konsolosluğu bulunmaktadır. Kahire Büyükelçiliği ayrıca Bahreyn, Etiyopya, Yemen, Ürdün, Katar, Kuveyt, Lübnan, Umman, Suudi Arabistan, Suriye, Sudan ve BAE'nin yanı sıra Cibuti, Eritre ve Irak ile bazı konularda resmi olarak ilgileniyor. Mısır'ın Zagreb'de büyükelçiliği var. Her iki ülke de Akdeniz için Birlik üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Hırvatistan-Libya ilişkileri</span>

Hırvatistan ile Libya arasındaki diplomatik ilişkiler, 30 Mart 2000'de kuruldu. Hırvatistan'ın Trablus'ta bir büyükelçiliği bulunmakta. Libya'nın da aynı şekilde Zagreb'de bir büyükelçiliği bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Gabi Novak</span>

Gabrijela "Gabi" Novak Hırvat pop ve caz şarkıcısı. 1973'te evlendiği tanınmış Hırvat şarkıcı-söz yazarı Arsen Dedić'in eşi olan Novak, 1960'larda popüler oldu.