İçeriğe atla

Imtiaz Süper Market

Imtiaz Süper Market
TipÖzel
EndüstriPerakende
Kuruluş1955 (69 yıl önce) (1955)[1]
Karachi, Pakistan
KurucuImtiaz Abbasi[2]
Genel merkeziKarachi, Pakistan
Hizmet alanlarıPakistan
Ürün
  • Elektronik
  • film ve müzik
  • ev eşyaları
  • kıyafet
  • ayakkabı
  • mücevher
  • oyuncak
  • makyaj malzemeleri
  • evcil hayvan eşyaları
  • fitness eşyaları
  • araç eşyaları
  • sanat eşyaları
  • parti eşyaları
  • manav
Çalışan sayısı3000 (2016)[3]
Web sitesiimtiazsupermarket.com.pk

Imtiaz Süper Market, ülke çapında bir süpermarket zinciridir.[4]

Yıllık cirosunun 40 milyar ile 100 milyar pakistan rupisi arasında olduğu tahmin edilmektedir.Onu bu segmentte pazar lideri yapan, Metro Cash & Carry Pakistan ve Carrefour Pakistan'dır.[5]

Tarih

Imtiaz Süper Market, 1955 yılında Imtiaz Abbasi tarafından Bahadurabad, Karaçi'de küçük bir süpermarket olarak açıldı.[6]

2003 yılında Awchi Markaz, Karaçi'de şube açtılar.[6]

2010 yılında Nazımabad, Karaçi'de şube açarak genişlediler.[6]

2013 yılında Imtiaz, Karaçi Savunma'da bir şube açtı.[6]

2016 yılında Karaçi, Gulshan-e-Iqbal'te hipermarket açıldı.[6] Ayrıca Pencap, Pakistan'a'da mağaza açıldı ve Gujranwala'da da bir süpermarket açıldı.

2017 yılında Faysalabad'da bir şube açtılar.[6]

2018 yılında, Sharafabad ve Malir bölgelerinde iki şube açtılar.[6]

2019 yılında Clifton, Karachi şubesini açtılar.[6]

Mağazalar

Şirket, ülke çapında 11 mağaza işletmektedir; Karaçi'de 9, Faisalabad, Gujranwala ve Multan'da birer tane şubesi vardır.[7]

Kaynakça

  1. ^ "About Us". www.imtiazsupermarket.com.pk. 23 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2020. 
  2. ^ Shaikh, Ayesha (15 Mayıs 2017). "From a kiryana to a superstore – the success story of Imtiaz Super Market". 24 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2020. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2020. 
  4. ^ "Imtiaz Super Market's new store seeks to capture upscale markets - The Express Tribune". 3 Mart 2013. 24 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2020. 
  5. ^ "Pakistani brands who found success against their global competitors". The Express Tribune (İngilizce). 16 Haziran 2017. 16 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2019. 
  6. ^ a b c d e f g h "About Us". 23 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2020. 
  7. ^ "Local retail giant: Imtiaz Super Market plans Punjab, international expansion - The Express Tribune". 21 Aralık 2015. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Pakistan</span> Güney Asyada bir ülke

Pakistan, resmî adıyla Pakistan İslam Cumhuriyeti, Güney Asya'da bir ülkedir. 241,49 milyonu aşan nüfusuyla dünyanın en kalabalık beşinci ülkesidir. En büyük ikinci Müslüman topluluğuna sahiptir. 881.913 km²'lik yüzölçümü ile bu alanda 33. sıradadır. Pakistan'ın güneyde Umman Denizi ve Körfezi'ne 1046 km kıyısı vardır. Doğuda Hindistan, batıda Afganistan, güneybatıda İran ve kuzeydoğuda Çin ile komşudur. Kuzeybatıda Afganistan'ın Vahan Koridoru Pakistan'ı Tacikistan'dan ince bir hatla ayırır. Ayrıca Umman ile deniz sınırı bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Karaçi</span> Pakistanın Sind eyaletinde bir şehir.

Karaçi Pakistan'da Sind Eyaleti'nin yönetim merkezi olan şehir.

<span class="mw-page-title-main">Migros (Türkiye)</span> Türk süpermarket zinciri

Migros Ticaret A.Ş., Türkiye'deki süpermarket zincirlerinden biridir. Migros'un temelleri 1954 yılında İstanbul Belediyesi'nin aldığı kararla, İsviçre'de "Ucuzluğun Kralı" sloganıyla bilinen Migros perakendecisinin benzerinin Türkiye'de kurulması ile atıldı. İstanbullulara tanzim satışlarını da sunan Migros, dönemin İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı Fahrettin Kerim Gökay tarafından açılmıştır.

CarrefourSA, 1991 yılında Sabancı Holding ve Carrefour ortaklığında kurulan Maltepe, İstanbul merkezli süpermarket zinciri. İlk marketini 1993 yılında İçerenköy'de açmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Tansaş</span>

Tansaş Tanzim Satışları A.Ş. 1973 yılında İzmir'de kurulan ve ulusal bir marka haline gelerek 2016 yılına kadar faaliyetini sürdüren market zinciri.

<span class="mw-page-title-main">Malala Yusufzay</span> Pakistanlı aktivist ve Nobel Ödülünün en genç sahibi

Malala Yousafzai, Pakistanlı bir kadın eğitim aktivisti ve aynı zamanda 2014 Nobel Barış Ödülü sahibi. 17 yaşındayken, Nobel Ödülü alan en genç ve ikinci Pakistanlı ve ilk Peştundur. İnsan hakları savunuculuğuyla, özellikle de Taliban Pakistan'ının zaman zaman kızların okula gitmesini yasakladığı anavatanı Swat'ta kadın ve çocukların eğitim almasını savunmasıyla tanınır. 11 yaşından itibaren kız çocuklarının eğitim hakkını savunmaya başlamıştır. Savunuculuğu uluslararası bir harekete dönüşmüş ve eski Başbakan Şahid Hakan Abbasi'ye göre Pakistan'ın "en önde gelen vatandaşı" olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Şok (market)</span> Türk market zinciri

ŞOK Marketler Ticaret A.Ş., Türkiye merkezli bir indirim marketleri zinciridir. Şirket, 1995 yılında Migros tarafından kurulmuş olup Ağustos 2011 tarihinde Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim liderliğinde bir konsorsiyum tarafından satın alındı. Şirketin merkezi İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İmran Han</span> 22. Pakistan başbakanı

İmran Han, Ağustos 2018'den Nisan 2022'ye kadar Pakistan'ın 22. başbakanı olarak görev yapan Pakistanlı siyasetçi, eski kriket oyuncusu, hayırsever, kriket oyunu yorumcusu ve Bradford Üniversitesi'nin eski rektörü. Ayrıca Han, annesi Şevket Hanım Anısına Kanser Hastanesinin ve Mianvali'de Namal Kolejinin kurucusudur. Han 20. yüzyılın son yirmi yılında ulusal kriket oyuncusuydu. Spor kariyerinden sonra politikayla ilgilenmeye başladı. 1980'ler boyunca ve 90'ların başında Pakistan milli kriket takımının kaptanlığını yaptı. 1996'dan 2023'e kadar Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) siyasi partisinin kurucusu ve eski başkanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Arif Alvi</span> 13. Pakistan cumhurbaşkanı

Arif Rahman Alvi, Pakistanlı diş doktoru ve siyasetçi. Alvi, Asya ülkesi Pakistan'da 9 Eylül 2018 - 10 Mart 2024 tarihleri arasında devlet başkanlığı makamında bulunmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Cemil Calibi</span> araştırmacı

Muhammed Cemil Han, Pakistanlı eğitimci, yazar, dilbilimci ve eleştirmen.

<span class="mw-page-title-main">Çin-Pakistan ilişkileri</span>

Çin-Pakistan ilişkileri, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) ile Pakistan İslam Cumhuriyeti arasındaki tarihi ve mevcut ilişkileri kapsar. 1951 yılında Pakistan'ın Çin Cumhuriyeti (Tayvan)'ni tanımaya son verip ÇHC'ni resmen tanıyan ilk ülkelerden biri oldu ve her iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler aynı senede kuruldu. Bu zamandan beri her iki ülke, pek yakın ve destekleyici bir özel ilişkinin muhafaza edilmesine büyük önem vermektedir. İki ülke düzenli olarak üst düzey ziyaretlerde bulunarak çeşitli anlaşmalar yapmıştır. ÇHC, Pakistan'a ekonomik, askeri ve teknik yardım sağlamıştır ve iki ülke birbirini yakın stratejik müttefik olarak algılamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Habib Bank Limited</span>

Habib Bank Limited Pakistan'ın Karaçi şehrinde yer alan çok uluslu bankadır. Pakistan'ın en büyük bankası olan Habib Bank Limited'in sahibi Aga Khan Ekonomik Kalkınma Fonu'dur.

<span class="mw-page-title-main">Pakistan'da COVID-19 pandemisi</span> COVID-19 pandemi maddesi

26 Şubat 2020'de, COVID-19 pandemisinin Karaçi'deki bir öğrencinin İran'dan döndükten sonra pozitif çıkmasıyla Pakistan'a ulaştığı doğrulandı. 18 Mart'a kadar dört ilde, iki özerk bölgede ve İslamabad'da vakalar kaydedildi.

<span class="mw-page-title-main">Pakistan'da turizm</span>

Pakistan'da turizm büyüyen bir endüstridir. 2010 yılında Lonely Planet, Pakistan'ı, hatırlamak istediğimizden daha uzun yıllar boyunca "... turizmin" bir sonraki büyük şeyi "olarak adlandırdı. Ülke coğrafi ve etnik olarak çeşitlidir ve birçok tarihi ve kültürel miras alanına sahiptir. Son birkaç yılda turizmdeki artışa, Pakistan Hükümeti'nin ülkenin belirli bölgelerini ziyaret etmek isteyen yabancı turistler için zorunlu İtiraz Yok Sertifikalarını sona erdirme kararı vermiştir.

Dawlance, Pakistanlı bir beyaz eşya markasıdır. Karaçi merkezli olan firma 1980 yılında kurulmuş 2016 yılında da Arçelik tarafından satın alınmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Pakistan mutfağı</span>

Pakistan mutfağı, Pakistan'a özgü yemek pişirme tarzıdır. Pakistan mutfağı, Hint altkıtası, Güney Asya ve Batı Asya'dan çeşitli bölgesel yemek pişirme geleneklerinin yanı sıra Babür mirasından gelen unsurların bir karışımı ile karakterize edilmektedir. Ülkenin çeşitli mutfakları etnik ve kültürel çeşitliliğinden kaynaklanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Kamal</span> Pakistanlı siyasetçi

Mustafa Kamal, Pakistanlı siyasetçidir. Pak Sarzameen Partisinin kurucusu ve şu anki genel başkanıdır. Daha önce Pakistan Senatosunda senatördü ve Pakistan'ın en büyük şehri Karaçi'nin belediye başkanı olarak görev yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Netto Marken-Discount</span>

Netto Marken-Discount, Alman süpermarket kooperatifi Edeka Group'a ait bir Alman indirim market zinciridir. Çoğunlukla Almanya'nın güneyi ve batısında faaliyet göstermektedir. Şirket 2004 yılında 1000 mağaza sayısına ulaştı. Ardından 2009 yılında agresif bir şekilde büyüyerek 4000 mağaza sayısına ulaşarak Almanya'nın en büyük indirim marketi oldu.

<span class="mw-page-title-main">Qavi Khan</span>

Muhammad Qavi Khan, Pakistanlı aktör.

<span class="mw-page-title-main">Zemin Cemali</span>

Zemin Cemali, bilinen adlarıyla; Demir Leydi, Kurşun Leydi veya Bombaya Dayanıklı Leydi, Pakistanlı hekim.