İçeriğe atla

Imotski

Koordinatlar: 43°27′K 17°13′D / 43.450°K 17.217°D / 43.450; 17.217
Imotski
Kasaba
Imotski bayrağı
Bayrak
Imotski arması
Arma
ÜlkeHırvatistan
İlSplit-Dalmaçya
İdare
 • Belediye başkanıIvan Budalić
Nüfus
 (2011)
 • Kasaba4.757
 • Kent
10,764
Resmî site
imotski.hr

Imotski Hırvatistan'da yer alan bir kasabadır. Kasabanın nüfusu 2011 yılı itibarıyla 4,757'dir.

Kardeş şehirler

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hırvatistan</span> Balkanlarda bir ülke

Hırvatistan, resmî adıyla Hırvatistan Cumhuriyeti (Hırvatça: Republika Hrvatska

<span class="mw-page-title-main">Ljubljana</span> Slovenyanın başkenti

Ljubljana veya Lübliyana, Slovenya'nın başkenti ve en büyük şehridir. 2013 yılında şehir nüfusu 274.826'dır. Adriyatik Denizi ve Tuna bölgesi arasında ticaret yolu üzerinde bulunur.

<span class="mw-page-title-main">1998 FIFA Dünya Kupası</span>

1998 FIFA Dünya Kupası 10 Haziran-12 Temmuz 1998 tarihleri arasında Fransa'da düzenlenen futbol organizasyonudur. 12 Temmuz 1998 günü oynanan final maçında Brezilya'yı 3-0 ile yenen ev sahibi millî takım Fransa şampiyon olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Hırvatistan millî futbol takımı</span> Hırvatistanı uluslararası turnuva ve maçlarda temsil eden erkek millî futbol takımı

Hırvatistan millî futbol takımı, Hırvatistan'ı uluslararası müsabakalarda temsil eden futbol takımıdır. Yugoslavya'nın dağılmasından sonra Hırvatistan Futbol takımı müsabakalara başlamıştır. 1996'da Avrupa Şampiyonası'na katılan Hırvatistan gruptan çıkmış çeyrek finalde kupanın şampiyonu Almanya'ya elenmiştir. 1998 FIFA Dünya Kupası'nda büyük bir başarıya imza atan millî takım yarı finale kadar yükselmeyi başarmış, kupanın şampiyonu olan Fransa'ya elenmiştir. Hollanda ile yaptığı üçüncülük maçını kazanmış Dünya Üçüncüsü olmuştur. 2002 FIFA Dünya Kupası ve 2004 Avrupa Futbol Şampiyonasına katılmayı başaran millî takım 2006 FIFA Dünya Kupası'na gitmeye de hak kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Sava</span> Avrupada çay

Sava Nehri, Avrupa'da bir akarsudur. Tuna Nehri'nin sağ kollarından biridir. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Tuna Nehri ile buluşur. Uzunluğu yaklaşık 990 kilometre olup havzası 95.719 km²'dir. Akarken, Slovenya, Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Sırbistan olmak üzere toplam dört ülkenin sınırlarından geçer.

<span class="mw-page-title-main">Hırvatistan millî basketbol takımı</span> Hırvatistanı temsil eden basketbol takımı

Hırvatistan millî basketbol takımı, Hırvatistan'ı uluslararası turnuvalarda temsil eden basketbol takımıdır. Takım, Hırvatistan Basketbol Federasyonu (HKS) tarafından kontrol edilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hırvatistan</span>

Hırvatistan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1993 yılında katılmıştır. Hrvatska radiotelevizija (HRT) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Hırvatistan, 1993 yılında Bosna-Hersek ve Slovenya ile birlikte ilk defa katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Batı Bosna Özerk Bölgesi</span>

Batı Bosna Özerk Bölgesi veya Batı Bosna, 1993 ile 1995 yılları arasında Bosna-Hersek'in kuzeybatısında var olan ve tanınmayan küçük bir devletti. Başkenti Velika Kladuša kasabasından ve yanı sıra birkaç yakın köyden oluşuyordu. Bosna Savaşı sırasında Fikret Abdić'in Aliya İzzetbegoviç'in merkezi hükûmetine karşı uyguladığı ayrılıkçı siyasetin bir sonucu olarak ilan edildi. 1995 yılında kısa bir süre için Batı Bosna Cumhuriyeti olarak biliniyordu.

Hırvatistan, Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Hırvatistan'ı Eurovision'da temsil edecek şarkının belirlenmesi için Hırvatistan yayıncısı ulusal final düzenlemiştir. Yarışmayı "Lako je sve" şarkısıyla Feminnem kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Krbava Muharebesi</span>

Krbava Muharebesi, 9 Eylül 1493 tarihinde Osmanlı ile Macaristan Krallığı destekli Hırvatistan Krallığı birleşik ordusu arasında gerçekleşmiş bir muharebedir. Muharebe, Hırvatistan'ın güneyinde bulunan Lika bölgesinin Krbava alanında gerçekleşmiştir. Sonuç, kesin Osmanlı galibiyetidir.

<span class="mw-page-title-main">Klis Kuşatması</span>

Klise Kuşatması,, Osmanlı'nın Hırvatistan Krallığı kontrolünde bulunan Klis Kalesi'nin 31 Ağustos 1536 - 12 Mart 1537 tarihleri arasında kuşatmasıdır.

Bu listede Amerika Birleşik Devletleri'nin şehir, kasaba ve köylerinin listelerine bağlantılar bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'nde pek çok yerleşim yerine Avrupa'dan isimler verilmiştir.

Hırvatistan, İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilen 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Hırvatistan'ın şarkı ve temsilcisini belirleyecek iç seçim, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Hrvatska radiotelevizija (HRT) tarafından gerçekleştirilmiştir. Hırvatistan'ı Klapa s Mora grubu, "Mižerja" adlı şarkıyla temsil etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Hırvatistan-Türkiye ilişkileri</span>

Hırvatistan-Türkiye ilişkileri, Türkiye ile Hırvatistan'ın sürdürdüğü uluslararası politikaları içerir. Hırvatistan'ın Ankara'da bir elçiliği ve İstanbul ile İzmir'de iki genel konsolosluğu vardır. Türkiye'nin Zagreb'de bir elçiliği vardır.

<span class="mw-page-title-main">Baç, Sırbistan</span>

Baç veya Bač, Sırbistan'ın Voyvodina bölgesinde yer alan bir kasabadır. Şehrin nüfusu 5,339'dur.

Hırvatistan, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen 2005 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Hırvatistan'ı Eurovision'da temsil edecek şarkının belirlenmesi için Hırvatistan yayıncısı ulusal final düzenlemiştir. Yarışmayı "Vukovi umiru sami" şarkısıyla Boris Novković kazanmıştır.

Hırvatistan, Türkiye'nin İstanbul şehrinde düzenlenen 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Hırvatistan'ı Eurovision'da temsil edecek şarkının belirlenmesi için Hırvatistan yayıncısı ulusal final düzenlemiştir. Yarışmayı "You Are the Only One" şarkısıyla Ivan Mikulić kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Una (Sava)</span> Bosna Hersek ve Hırvatistanda akarsu

Una Kiril: Уна), Hırvatistan ve Bosna-Hersek'te bir nehirdir. Nehrin toplam uzunluğu 214.6 km (133.3 mi) ve havza alanı 9.829 km²'dir. Una nehri adını Romalılardan aldı. Romalılar güzelliğini o kadar benzersiz bulmuşlar ki, ona Tek (Una) adını verdiler. İsminin başka bir yorumu, Hint-Avrupa kökenli unt kelimesinden türetilmiş bir İlirya kökenli kelime olmasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Gvozdansko Kuşatması</span>

Gvozdensko Kuşatması, Habsburg Monarşisi içindeki Hırvatistan Krallığı'nın topraklarında yer alan Gvozdansko Kalesi'nin Osmanlı ordusu tarafından kuşatılmasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Bihaç Kuşatması (1592)</span>

Bihaç kuşatması Haziran 1592'de Habsburg Monarşisi'ne bağlı Hırvatistan Krallığı'ndaki Bihaç kentinin Osmanlı İmparatorluğu tarafından kuşatılması ve ele geçirilmesidir. 1591 yılında Telli Hasan Paşa'nın Bosna Eyaleti Beylerbeyliğine gelmesiyle İmparator II. Rudolf ile Sultan III. Murad arasında kurulan barış dönemi sona ermiş ve taşradaki Osmanlı orduları Hırvatistan'a doğru taarruza geçmiştir. Una Nehri üzerinde, neredeyse izole bir şehir olan ve 1585'te bir Osmanlı saldırısını püskürten Bihaç, ilk hedeflerden biriydi. Hırvatistan Banı Thomas Erdődy, sınır kasabalarını korumak için mevcut kaynakları ve askerleri kullandı, ancak Osmanlılar 1591'de birkaç küçük kale almayı başardı. Saldırı hız kazandıkça, Hırvat Parlamentosu 5 Ocak 1592'de ülkede genel bir başkaldırı hakkında bir yasa çıkardı.