Hint Okyanusu, kuzeyde Asya, batıda Afrika ve Arabistan Yarımadası, doğuda Malay Yarımadası, Sunda Adaları ve Okyanusya tarafından çevrilen, dünyanın üçüncü büyük okyanusudur. Agulhas Burnu'nun güneyinde 20° Doğu boylamının geçtiği yerde Atlas Okyanusu'ndan; 147° Doğu boylamının geçtiği yerde de Pasifik Okyanusu'ndan ayrılır. En kuzeyde Basra Körfezi'nde, 30° enlemine kadar uzanır. Dünya sularının %20'sini kapsar. Afrika'dan Avustralya'ya kadar okyanusun genişliği 10.000 kilometre kadardır. Bu alanda yaklaşık olarak 73.566.000 km² yer kaplar. Hacminin yaklaşık olarak 292.131.000 km³ olduğu tahmin edilmektedir.
Pangea, Paleozoyik sonları ile Mezozoyik başlarında var olmuş dördüncü ve son süperkıtadır. Yaklaşık 335 milyon yıl önce daha önceki erken kıta parçalarından toplanarak bir araya geldi ve yaklaşık 200 milyon yıl önce ayrılmaya başladı. Günümüzdeki yeryüzünün aksine, bu süperkıtanın daha fazla bir kısmı güney yarımkürede bulunuyordu ve etrafı süper okyanus Panthalassa ile çevriliydi. Pangea magma tabakasındaki konveksiyonel hareketler sonucunda güneyde Gondvana ve kuzeyde Laurasia (Lavrasya) olarak ikiye bölünmüştür. İlerleyen evrelerde bu 2 kıta daha fazla parçaya ayrılarak günümüzdeki kıtalara dönüşmüştür. Pangea, günümüze kadar var olan süperkıtaların sonuncusu ve jeologlarca biçimi ortaya çıkarılanların ilkidir.
Gondvana (Gondwana), Prekambriyen dönemi sonunda Antarktika, Avustralya, Afrika, Güney Amerika, Hindistan, Arabistan ve Madagaskar'ın birleşmesinden oluşmuştur. Geç Prekambriyen dönemi sonunda birleşen bu jeolojik yapı, erken Jura döneminde ilk parçalanma aşamasına gelmiştir.Birkaç kratonun birikmesiyle oluşur. Gondwana paleozoyik dönemin en büyük kitasal kabuğudur. Dünya yüzeyinin beşte biri kadar bir alan kaplamaktadır. Süper kıta olabilmek için Euramercia ile birleşti. Mesozoyik doneminde Gondwana ve pangea yavaş yavaş ayrıldı. Gondwana kalıntıları Güney Amerika, Afrika, Antarktika, Avustralya, Hindistan yarımadası ve Arabistan'da dahil olmak üzere bugünün kıta alanının yaklaşık üçte ikisini oluşturmaktadır. Gondvana (Gondwana) ismi Avusturyalı jeolog Eduard Suess tarafından üst Paleozoyik ve Mezozoyik yaşlı formasyonları bulunan merkez Hindistan'daki Gondwana bölgesine izafeten verilmiştir, zira bu bölge diğer güney kıtalarındaki bazı formasyonlara jeolojik yaş ve litolojik özellikler yönünden benzemektedir. ”Gondwana” terimi, bazı bilim adamları tarafından bölge ve süper kıta arasında açık bir ayrım yapmak için tercih edilmektedir.
Sparassidae, Araneae takımına bağlı bir örümcek familyasıdır.
Zodariidae, Araneae takımına bağlı bir hayvan familyasıdır.
Salticidae, Araneae takımına bağlı bir örümcek familyasıdır.
Lycosidae, Araneae takımına bağlı bir hayvan familyasıdır.
Nemesiidae, Araneae takımına bağlı bir örümcek familyasıdır.
Gnaphosidae, Araneae takımına bağlı bir örümcek familyasıdır.
Theridion, Theridiidae familyasına bağlı bir örümcek cinsidir.
Tetragnatha, Tetragnathidae familyasına bağlı bir örümcek cinsidir.
Diaea, Thomisidae familyasına bağlı bir örümcek cinsidir.
Zephyrarchaea, Archaeidae familyasından Avustralya'da monofiletik 11 türü olan ve 2012 yılında tanımlanan bir örümcek cinsidir. Tipi Zephyrarchaea mainae türüdür.
Thanatus, Philodromidae familyasına bağlı bir örümcek cinsidir.
Theraphosidae, Araneae takımına bağlı bir örümcek familyasıdır.
Hermacha Nemesiidae familyasına bağlı bir cinstir.
Leucauge Tetragnathidae familyasına bağlı bir cinstir.
Barychelidae Araneae takımına bağlı bir örümcek familyasıdır.
Ariadna, Segestriidae familyasına bağlı bir örümcek cinsidir.
Gaius villosus, Batı Avustralya'da çeşitli habitatlarda bulunan Idiopidae familyasına bağlı bir örümcek türüdür.