
Isaac Asimov, Boston Üniversitesi'nde biyokimya profesörlüğü yapmış Amerikalı yazar ve biyokimyager.

Ursula Kroeber Le Guin, aralarında kendi yarattığı Hain ve Yerdeniz kurgusal evrenlerinde geçen bilimkurgu ve fantezi eserlerinin de bulunduğu spekülatif kurgu çalışmaları ile tanınmış Amerikalı yazardır. İlk eseri 1959 yılında yayımlanan Le Guin'in edebiyat kariyeri neredeyse altmış yıl sürmüş ve bu süre zarfında yirmi roman ve yüzden fazla kısa öykünün yanı sıra çeviri, eleştiri, şiir, tiyatro, çocuk ve genç edebiyatı ürünleri de ortaya koymuştur. Genellikle bir bilimkurgu ve fantezi yazarı olarak tanımlanan Le Guin aynı zamanda "Amerikan Edebiyatının önemli bir sesi" olarak anılmıştır. Kendisi ise daha çok bir "Amerikan romancısı" olarak bilinmeyi tercih ettiğini söylemiştir.

Jerome David Salinger ya da J. D. Salinger,, 1951 tarihli Çavdar Tarlasında Çocuklar başlıklı romanıyla ve münzevi yaşam tarzıyla tanınan Amerikalı yazar. Yayımlanmış son eseri 1965 tarihlidir ve son röportajını da 1980'de vermiştir.
Bilimkurgu, bilim kurgu ya da bilim-kurgu, yakın ya da uzak gelecek ile ilgili öykülerin bugün olası olmayan bilim ve teknoloji unsurlarını da kullanarak oluşturulmasıdır. Bilimkurgu bazen geçmişi de kurgulayabilir. Bilimkurgu kitap, sanat eserleri, televizyon, film, bilgisayar oyunları, tiyatro eserleri ve diğer kitle iletişim araçlarında bulunabilir. Yapısal ve pazarlama bağlamında bilimkurgu güncel gerçeklik içinde bulunmayacak kurgusal ögeler içeren yaratıcı çalışmaları tanımlamak için kullanılabilir. Bu tanımlama fantastik, korku ve ilgili türleri de içerir.

Jules Gabriel Verne, Fransız romancı, şair ve oyun yazarıydı. Yayıncı Pierre-Jules Hetzel ile yaptığı işbirliği, Dünyanın Merkezine Seyahat (1864), Denizler Altında Yirmi Bin Fersah (1870) ve Seksen Günde Devr-i Alem (1872) gibi çok satan macera romanları serisi olan Voyages extraordinaires'in yaratılmasına yol açtı. Her zaman iyi belgelenmiş olan romanları, dönemin teknolojik ilerlemeleri dikkate alınarak genellikle 19. yüzyılın ikinci yarısında geçmektedir.

Joanne Kathleen "Jo" Rowling veya bilinen adıyla J. K. Rowling, Harry Potter adlı fantastik roman serisinin İngiliz yazarı. Kathleen, kendisine verilen bir ad olmamasına rağmen, büyükannesinin onuruna bu adı almıştır.

Arthur Charles Clarke, Britanya İmparatorluk Nişanı'na sahip İngiliz mucit ve bilimkurgu yazarı. Aynı zamanda Mysterious World adlı İngiliz televizyon serisinin yapımcılığını ve sunuculuğunu da yapmıştır. Clarke, Robert A. Heinlein ve Isaac Asimov'la birlikte, bilimkurgunun "üç büyük yazar"ından biri olarak kabul edilmektedir.

Edward James Hughes İngiliz şair, çevirmen ve çocuk yazarı. Eleştirmenler tarafından sık sık kuşağının en iyi şairlerinden ve yirminci yüzyılın en büyük yazarlarından biri olarak nitelendirilmiştir. 1984 yılında Birleşik Krallık Kraliyet Şairi olarak atandı ve ölümüne kadar bu makamda kaldı. 2008'de The Times gazetesinin, "1945 sonrası en büyük 50 İngiliz yazar" listesinde Hughes dördüncü sırada yer aldı.

Elif Şafak, Britanyalı-Türk yazar, akademisyen, kadın hakları ve LGBTQ+ aktivisti. İlk romanı Pinhan'ı yayımladığı 1997'den beri eserler vermekte olan yazar, 2009'da yayımlanan Aşk adlı romanı ile Türk edebiyat tarihinin en kısa sürede en çok satan edebi eserinin yazarı unvanına sahip oldu. Eserleri 50'den fazla dile çevrilen Şafak, ''Aşkın 40 Kuralı'' adlı romanı ile BBC'nin "Dünyayı Şekillendiren 100 Roman" listesine girdi. 2017'de Amerika Birleşik Devletleri merkezli Politico dergisi tarafından "Dünyayı daha iyi bir yer yapacak 12 kişi"den birisi olarak seçildi. 2021'de BBC 100 Kadın listesinde Fransa adına yer aldı. 2017 yılında Forbes dergisine göre Türkiye'nin en çok kazanan yazarıdır. Ayrıca yazar Elif Şafak'ın "Bit Palas" isimli kitabında, "Sinek Sarayı" kitabından intihal olduğu gerekçesiyle Anadolu 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi yazar ile yayınevinin maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmetmiştir.

Adalet Ağaoğlu, Türk yazar.

Ray Douglas Bradbury Amerikalı bir yazardır. Fantezi, bilimkurgu, korku, gizem ve gerçekçi kurgu dahil olmak üzere çeşitli konularda yazmıştır. En çok bilinen kitapları 1950'de yazdığı kısa hikâyeler kitabı ve bir roman olan Mars Yıllıkları ve 1953'te yazdığı başyapıtı olan Fahrenheit 451'dir. En iyi bilinen eserlerinin çoğu spekülatif kurgudur ancak yaş gelişimi romanı Karahindiba Şarabı (1957) ve kurgusal anı kitabı Yeşil Gölgeler, Beyaz Balina (1992) gibi başka türlerde de çalıştı. Ayrıca Moby Dick ve Uzaydan Geldi gibi filmlere senaryolar ve televizyon uyarlamaları yazdı ve danışmanlık yaptı. Eserlerinin birçoğu çizgi romanların yanı sıra televizyon ve film yapımlarına uyarlandı. Ray Bradbury şiirler de yazmış ve Yıldızları Görmediler (2001) gibi birkaç şiir koleksiyonu yayınlamıştır.

Howard Melvin Fast, ABD'li yazar. Howard Fast, E. V. Cunningham ve Walter Ericson mahlaslarıyla da yazmıştır.

Christopher Charles Lloyd, sahne adıyla Lloyd Banks, Amerikalı rapçi ve G-Unit grubunun bir üyesidir. Queens doğumlu olan Lloyd, lisedeyken okulu bıraktı ve 2003 yılında 50 Cent ve Tony Yayo ile birlikte G-Unit grubunu kurdu. G-Unit ile birlikte Beg for Mercy (2003) ve T.O.S: Terminate on Sight (2008) albümlerini yayımlayan Lloyd; 2004 yılında The Hunger for More adındaki ilk solo albümünü piyasaya sürdü. "On Fire" şarkısıyla listelerde ilk ona girdi ve 2006'da Rotten Apple albümünü piyasaya sürdü. Lloyd Banks, 2009 yılında Interscope Records şirketinden ayrıldı. 2010'da üçüncü albümü The Hunger for More 2 albümünü EMI aracılığıyla yayınladı.

John Michael Crichton ya da Michael Crichton Amerikalı yazar, yapımcı, senarist, yönetmendir. En çok yazdığı bilimkurgu, tıp dramaları ve tekno gerilim türünden eserleri ile bilinir. Kitapları dünya çapında 200 milyondan fazla satmış ve bir düzineden fazlası da sinemaya uyarlanmıştır.

Edward Christopher "Ed" Sheeran, İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve albüm yapımcısıdır. Framlingham, İngiltere'de büyüdü, 2005 yılında müzik kariyerine başladı ve 2008'de kariyerini devam ettirmek için Londra'ya taşındı. 2009'da 312 konser verdi ve 2011'in başlarında No. 5 Collaborations Project adlı EP'sini yayınladı. İlk albümü +'ta yer alan "The A Team" ve "Lego House" şarkılarıyla iyi bir çıkış yakaladı, albüm Birleşik Krallık'ta 5 defa platin plak sertifikası aldı. 2012'de BRIT Ödülleri'nde En İyi İngiliz Erkek Solo Artist ve Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı ödüllerini kazandı, aynı zamanda "The A Team" de Ivor Novello Ödülleri'nde müziksel ve sözel olarak en iyi şarkı seçildi.

Philip Arthur Larkin İngiliz şair ve yazardır. Orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak Coventry'te doğan Larkin, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra yazdığı roman ve şiirlerle 2008 yılında The Times tarafından savaş sonrası Büyük Britanya'sının en önemli yazarı olarak gösterilmiştir.

Andrew T. Weir, ilk romanı Marslı ile tanınan, Artemis ve Kurtuluş Projesi gibi kitapları olan Amerikalı roman yazarı ve yazılım mühendisidir. Kurtuluş Projesi, 2022 Hugo En İyi Roman Ödülü final listesinde yer almıştır.
Mervyn Laurence Peake, İngiliz yazar, sanatçı, şair ve illüstratördür. Genellikle Gormenghast kitapları olarak adlandırılan çalışmalarıyla tanınır. Bu üç eser Peake'nin uzun bir döngü olarak tasarladığı çalışmanın bir parçasıydı fakat seri, yazarın ölümünden ötürü tamamlanmamıştır. Bu çalışmalar, bazen J. R. R. Tolkien'in eseriyle karşılaştırılır fakat yazarın gerçeküstü kurgu Charles Dickens ve Robert Louis Stevenson'dan etkilenmiştir.
İngilizce "science fiction" olan türün adını Türkçeye "bilimkurgu" olarak kazandıran kişi yazar Orhan Duru'dur. 1 Ocak 1973 tarihli Türk Dili ve Edebiyatı dergisinde science fiction kelimesinin Türkçe karşılığı olarak "bilim-kurgu" ismini önerir. O tarihe kadar Yalçın İzbul’un ortaya attığı “kurgubilim” sözcüğü kullanılıyordu ancak Orhan Duru bu terimin “edebi bir türü yansıtmaktan çok bilim türünün adı” gibi olduğunu savunmuştu. TDK'nın Orhan Duru’nun önerisini sahiplenmesi ile bugün kullandığımız bilimkurgu kelimesi Türkçeye kazandırılmış oldu.

Andrzej Sapkowski, Polonyalı fantastik roman yazarı. En çok kitap dizisi The Witcher ile tanınmaktadır. Kitapları 20'den fazla dile çevrilmiştir.